Да, хората започват да практикуват КС за да се справят с проблем. Но усетят ли покоя и радостта по време на техниката ги кара отново и отново да се връщат към това състояние и осъзнаването става естествено. Всъщност обаче решаването на проблемите са следствие на осъзнаването. Някои от хората, практикуващи КС все още имат проблеми за разрешаване, защото все още не са осъзнали връзката си с Духа. Този процес е постепенен. Неведнъж съм писала, че състоянието отвъд ума плаши тези, които твърде много се идентифицират с ролята си в този живот. До осъзнаване не може да се стигне чрез логика и размишление, защото е отвъд ума. Това четвърто състояние на съзнанието /първите са: будно състояние, сънища и дълбок сън/ "innerthinking" е познатото като ТУРИЯ. Всички техники водещи до това четвърто състояние водят до ЧО, отвъд дуализма или АДВАЙТА-ВЕДАНТА. Техниката Дълбок PEAT например обединява първичните полярности Ян и Ин, а тяхното обединение е т.н. Среден Стълб /окото на урагана, центъра/ Но казваш:ivangp написа:Диана, от твоя опит, колко хора правят КС с цел осъзнаване и колко с цел премахване на проблем? От моя опит, всички за които знам, че правят КС я правят с цел изчистване на проблеми. В този смисъл, също можем да из КСаме всички проблеми ИЛИ да се центрираме с КС или друга техника и да попаднем в окото на урагана.
Ако пък пренебрегнем целта/намерението, с които правим КС и приемем, че дори да правим КС с дадено намерение, то самото й приложение независимо от намерението ни вкарва в окото на урагана и там изчезват всички проблеми възникват два въпроса:
1. Защо хората лсед КС все още имат проблеми за разрешаване?
2. Защо някои хора не разрешават проблема, върху който работят с КС?
Искам да кажа, че ако някой прави КС на парче (за проблеми) той също няма да стигне до осъзнаване толкова бързо, колкото ти го представяш. И ако някой прави ТЕС или друга техника или дори просто размишлява логично с цел осъзнаване той може да стигне до идеята за осъзнаването много бързо. Коя техника ще му позволи да изпита осъзнаването е въпрос на личност и намерение, а не на техника, според мен. На теория човек би трябвало да стига до преживяване на единството по-бързо с КС, но на практика така ли става? От моя жизнен опит и това, което чета по форумите за КС и Енергийната Матрица (която е много сходна техника) не се получава така. Пак според мен това не се получава, защото малко хора, го залагат като намерение.
В тази техника обаче присъства ума и според мен, не може да се стигне до Единството. Не случайно Живорад има друга техника за това и тя се казва Гностик Интензив.Разбира се еднократният процес на откритие и Интеграция на вашите Първични Полярности няма да разреши всичките ви проблеми. А само Фундаменталният.
Има много други проблеми базирани на противоположности, но те ще бъдат решени много по-лесно и бързо с повторение на същият този процес - Дълбок ПЕАТ.
vqra написа:
Когато си центриран, просто разбираш, че животът е игра и започваш да се забавляваш от ролите, които играеш. За това сме тук - да преживяваме неща в дуализма, но вече нищо не те вади от релси, когато знаеш как да се върнеш у дома /в центъра/.nia, това че излизането по периферията прави по-цветен живота го разбирам. Кой не е малко или много мазохист?