Cлед инсулт

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
kapriz7
Участник
Мнения: 11
Регистриран на: 25 Сеп 2010 10:47

Cлед инсулт

Мнение от kapriz7 »

Миналата година през септември имам инсулт със 100% затваряне на сънна артерия.
Сабидих се взех си кафе и забелязах че нещо не е наред.Написах sms на приятелкаи и видях 4e пише Написах sms на приятелката си и видях 4e пише настрани без никакъв смисъл без никакъв смисъл.Изведнъж лявата ми ръка и крак запой наха да стават все по слаби
Cтреснах се но реших да си легна o6те малко да поспя .След 1 час се събудих и лявата страна на тялото бе неподвижна . Въпреки всичко се опитах да стана , не вярвах какво се случва .Паднах и си нараних реброто. Успях да се варна никакси в леглото и пак съм заспала .След 1 час се събудих и можех отново да се движа .Бих втора смяна и отидох на работа , ( живея на близо )за да каза 4е имам Инсулт и отивам до спешното. Аз работя в болница . Никой не ми повйрва защото говорих и се движех нормално . Само star ата се усети и по на барзийт са ен ме закара в спешото , След 10 Мин загубих говора .
успях да проговоря след 5 дена но имам Афазия .Отказаха да ми отварят каротидите защото е 100 % запушване то . Минах Рехабилитация ,
Сега работя oт 2 месеца 2 часa, на ден. Стана по-добре, но все още имам блокажи и смущения в думите
Но Проблемите ми започнаха c стомашно-чревен грип за 2 седмици през юни,
всеки ден се случва нещо, , но нощите бяха най кошмарни втрисания , бодежи - спах с 3 одеала, обилно изпотяване без температура,стомашни болки, затруднено дишане и т. н След 2 седмици бях по добре и се радвах 4е свсичко е добре ,
Cлед това моят лекар ми даде лекарства за понижаване на холестерола, въпреки че взимах вече статини Според лекарката това било много безобидно и трябвало моя холестерол да бъде много нисък .. След 3-4 дена получих спазми.
2.3 дена беше всичко добре, но продължавам да имам спазми, мускулни слабост особено в краката , изтръпване и
.сковаване на разлишни части на тялото ... Понякога през нощта и двете ръце са сковани и се нуждаят от време, за да се движат отново.
Cпоред Невролога съм добре правиха ми много изследвания Бях при Ревматолог , сега 4акам други иследванията . Моге би имам Полиневропатия , ама не се знае. Мога да имам и нарушено оросяване.
Взимам само Аспирин, МГ и Витамини.
Използвала съм ТЕС но не редовно, Имала съм съм забелегителни успехи . Силен забобол 8-9 , слс ТЕС нима помен от него , силно сковаване на врата не могех да си помръдна врата, след 20 Мин TEC все едночи не съм го имала ..........
През тази една година също понякога правих ТЕС но use тях никакво съпротивление, мързел , нежелание , Предпочитах да гледам много ТБ и
нищото да не правя, като изолирана съм,. Пак и как 6те си намеря партьор , кой ще те ме вземе с това заболяване .
Крампите станаха болезнени , Реших да направя Предизвикателството .Имам понякога високо кръвно и затова не винаги вземам солта , Декларация ми :
Въпреки , че имам скованост на ръцете и краката , изтръпване , мускулна слабост и крампи ......Като ми се появи виене на свят и него добавям за кратко .
Но не знам какво да визуализирам . Опитвам се да си преставам че всички ме поздравйват 4е съм здрава, и аз с усмивка се разхождам и тялото ми е добре и здраво . Приставам си отделните системи - неврологичната и съдовата - че са здрави , цели и с Широк лумен( съдовата
)Известно време стана по добре за 1 седмица, но сега крамфите се засилват , по цялото тяло , корема , бъбреците и градни болки .Аз o6те повече се оплаших . И без това лекарите не ми вземат на сериозно тези оплаквания , само вигдат 4е имам страх и искаха да ми дадат антидепресанти .
Сега съм в една чужденка ,, откъде да подхвана. Знам 4е имам много страх в мен
Докато пишех вдигнах високо кръвно и o те не мога да го смакна. А от както права предизвикателството за другите проблеми кръвното ми е нормакно.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Cлед инсулт

Мнение от ivangp »

Здравей, Каприз!
От поста ти научих доста за проблема ти, но не разбирам какво искаш от мен.
Въпрос ли имаш или просто искаш да споделиш?

Принципно, както на хиляди места съм писал - пътят към перманентоното излекуване минава през работа със случки, както е описано в Процедурата В МИР СЪС СЕБЕ СИ.

Започни да я прилагаш, както пише в книгата.
Не работи със симпроми, а със случки.
Тои инсулт не е случаен. Нещо се е случило за да го предизвика. Имало е случка със силен негативен емоционален заряд.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

kapriz7
Участник
Мнения: 11
Регистриран на: 25 Сеп 2010 10:47

Re: Cлед инсулт

Мнение от kapriz7 »

Иване прав си . Има две такива случки .
Първата случка е : Бих си дошла в отпуска в България ( аз живея в чужбина ), вмичко bеше много добре , но в последният ден , в денит преди да отпътувам се скарахме много жестоко със сестра ми.Тя ме обиждаше , нападаше , цялата си злоба изля върху мен . Много мъчно ми станах и се разплаках . Майка ни също пресаствъше на този разговор. Опитваше се да ме зяшети.. Тя и друг път го е правила да ме обижда и напада, Мен ме беше страх всеки път като си дойдех в българия какво ще стане . Бихме и дошли от друг град на гости и нямаше къде да бягане . Така че тормозат продалжи , Когато тя разбра че имам инсулт много се уплаши и разтрои .И от тогава се промени, много по мека е, не обижда , с разбиране и търпение говори. Нима трябваше е да се случи това с инсулта за да имаме нормални човешки отношение .
Втората случка е : Когато се върнах страшно се ядосах такъв хаус зареше в отделението и особено с графика ни , страшата сестра променяше дегурствата на персонала без да ги уведоми или на овесиалния график да корегира, Аз понеже бях зам , старша трябваше си ко да горегирам,И това ми дойде много .
Сега се захващам с трзи случки да чистя .И след това мислй с инсулта емоциите там да ги изчиста.
За парви път след ця ла година събрах смелост да напиша за инсулта толкова ме беше страх . С ТЕС обработвах страха но не могех да видя цйлостната картина,. Много съм благодарна 4е мога тук мойта история да споделя, и за първи път мога да я опиша.
И много странно е че вчера както описах моята история имах по малко крампи и оплаквания .Значи заслуажва си да се споделя. :D

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Cлед инсулт

Мнение от ivangp »

Супер , че си открила случките.
Чисти ги и пиши как вървят нещата.
Аз бих направил и списък с всички негативни случки със сестра ти (от раждането ти досега) и бих ги чистил една по една.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

kapriz7
Участник
Мнения: 11
Регистриран на: 25 Сеп 2010 10:47

Re: Cлед инсулт

Мнение от kapriz7 »

Мина повече от месец с предизвикателството.Моите резултати са че крампите почти изчезнаха , сковаването и изтръпването само отвреме ма време се обаждат.Така че ТЕС действа :D
Имах все едно пробуждане, осъзнах че съм се концентрирала на симптомите и на страданието, всеки ден нещо се случваше. толкова информация сам прочела в интернет.И другото което още ми помогна , четох толкова хубави отзиви за ЦДС /MMS тук във форума форума и реших че съм намерила лекарството което да ми помогне да се излекувам .И рязко се подобрих.А още не съм го започнала.
През това време ме пратиха на Ревматолог със съмнение за Полиневроатия . Взеха ми много кръвни изследвания но всичко бе нормално. Отново ме пратиха на невролог,Лекарката ми изписа антидепресива.Аз имах вътрешно чувство да не го взимам , нали имам ТЕС но всички около мен казваха че трябва , че съм депресирана и заради моите страхове.След 5 дена се чувствах много зле. Високо кръвно, което не спада въпреки лекарствата, силни болки в стомаха, имам шум в ушите от известно време, ама тогава чак свистяха, виене на свят и най-лошото че изпитвах голям страх. От както взимах конопено масло и тибетски билки за крампите увеличиха ми се много бенките. Пристигна ми ЦДС , ама ме страх сега и него да взимам . Уплаших се че имам рак на кожата , много плаках. Прочетох информация във форума за рaка ,и ощте поече се уплаших.Таблетките трябваше да ги пия 2 седмици за да имам ефект, но аз не исках 2 седмици да съм в това състояние и ги спрях .
Реших да си помогна отново с ТЕС.
Започнам пак Предизвикателството. Въпреки че имам множество бенки по тялото…аз се освобождавам от всички малки и големи бенки сега.Това добре ли е или трябва да казвам още нещо? Знам че трябва да поработя по страха ама от къде да започна, има толкова страх в мен ...
Нима тези бенки са свързани с страха.
Чудa се дали да не направя гладуване по Лидия Ковачева 1 седмица? Започнах да пия морковен сок . Какво труго да направя ?

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Cлед инсулт

Мнение от ivangp »

Браво за упоритостта и успехите дотук.
От поста ти разбирам, че си си купила ЦДС на таблетки, въпреки че те посъветвах да не си купуваш на таблетки.
Може и да не съм разбрал правилно.

Нямаш рак. Бенките са очистителен процес.

Освен това ти писах да работиш със случки.
Не виждам да го правиш.

Не е нужно да гладуваш.
Да пиеш морковен сок е ОК.

РАБОТИ СЪС СЛУЧКИ - там са коерените на всичките ти страхове, проблеми, бенки и всякакви други чуденки.
Не прави предизвикателството за бенките!
Започвай Процедурата - В МИР СЪС СЕБЕ СИ заедно с ЦДС.
И пиши всяка седмица как върви. Колко случки си изчистила и какво става със симптомите ти.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

kapriz7
Участник
Мнения: 11
Регистриран на: 25 Сеп 2010 10:47

Re: Cлед инсулт

Мнение от kapriz7 »

Иване Благодаря ти че ми вдъхва6 кураж.
Kупила съм течен ЦДС .Пия го от 4 дена, но дигнах кръвото . Намалих го на половина по протокол 1000, но пак дигам кръвото .А преди съм имала високо само от време на време .
Някъде във форума 4етох , 4е изсиства плаките . Един мъж имал 50 % запушване на съдовете на сърцето , след приема на ЦДС нямал никакви плаки, Аз имам запу6ване на каротиса в мoзака 100 % , това няма ли да повлеяе на това запу6ване . Лекаря ми каза 4е е добре да стои запу6eно , иначе моге никой тромб да се получи / откърти ...
Откакто повярваx 4е ЦДС 6те ми помогне и едва ли не е панацея за вси4ките ми заболйване . се подобрих една седмица съм здрава и се 4увствах толкова добре . но днес като продалгава6е това високо кръвно , изведнаг се пови изтръпване и схващане на лявата ръка и крак .С ТЕС изтупах тези оплаквания , но все о6те имах мравучкане и изтръпване на крака, Изведнаг се сетях, че може би за6тото съм разочарована от ЦДС то , и 4е не ми влияe , вдига кръвното от както го взимам , такива надежди имах , 4е 6те ме излекува и 4е вси4ко 6те е като преди .
И нали го впраскам за бенките . на някой места имам силно за4ервяване и сърбеж.
Като потупах за това ми спадна до 1-2 ... ама 6те продалжa да тупам до 0.
Иване прав си 4е не съм тесвала слу4ки ,. разбрах 4е мам ПО , и първо него 6те из4истя.
Само 1 cлу4ка из4иетих и това е преди инсулта със стар6ата и графика, Стигнах до там 4е е трябвало да се погри ж.а за себе си , и да не се натоварвам толкова независимо от о4акванийта на другите, И такова спокойствие усетих . На следва6тия ден усмивката не слиза6е от лицето и си повтарях- Аз трябва да се грижа за себе си. ;)
И о6те не6то. Днес бях на психолог .Тя ми каза че имам : «Соматоформнo разстройствo , това са физически неразположения, болка,умора, както и храносмилателни проблеми. за които въпреки внимателното проучване не може да се намери (достатъчна) органична причина.
Страдащите често чуват, че "нямат нищо", така че се чувстват неразбрани, отиват при следващия лекар или стават все по-отчаяни и безнадеждни. Дискомфортът често продължава месеци или дори години, и в резултат на това може да се развие депресия. «
И това наистина е така при мен , Толкова много лекари посетих , 4esto до спе6ното бях и то с нараства6ти болки по цялото тяло . a изследванията ми бяха нормални , лекарите вдигаха ръце а аз о6те пое4е се отчайвах 4е няма6е изход и никой не знае6е какво ми е. Сега поне имам диагноза :) и знам 4е тялото ми е добре , само трябва много работа по психиката .

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Cлед инсулт

Мнение от ivangp »

Tочно така. Психиката води, тялото следва. Работи върху психиката. И не слушай много много лекарите. Те не знаят всичко.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

kapriz7
Участник
Мнения: 11
Регистриран на: 25 Сеп 2010 10:47

Re: Cлед инсулт

Мнение от kapriz7 »

При мен нещата пак се влошиха. От CDS взех да дигам кръвно , Пих го 3 дена ,но кръвното все ми бе високо , и го спрях И сега без него е нормално .На следващия ден започнаха изтръпването на крака и то упорито , и сковаването на дясната ръка .Казвах си 4е всичко е на психична основа . Когато се повиха крампфите в тазобедрената става- и в двете, и в мускулите на на ръцете и краката си обръщах им внимание с любов , и те след известно време премнаваха ,. Появи се и виене на свят , и това много ми пречи като работя .
Минали ден 4истих една случка от работата - една колегка се шегуваше че само 2 4аса работя , и oще един 4ас повече ня ма да е проблем за мен , А аз вече работих 2, 5 4аса и имах още толкова много работа, и в същото време ми се виеше свят и такъв натиск в главата 4е не могех да мисля, и като 4ух това избухнах гневно и се разревах , После тупах и пак стигнах до извода 4е трябва да се грига за мен,, иначе никой няма да го направи , Ама все ме гризе съвеста ако не си svar а работата, и какво другите 6те казат , и не искам да съм в тегест на колегите и разбира се моят перфектионизам , След това се появиха повече крампфи
.И днес бе като за капак прегледа при неврологката , За всички тези оплаквани ми предписа физиотерапия и контролен преглед след 3 месеца. Имах чувството че не ме взима на серионо, И да така след инсулт, хората имат такива оплаквания и това е. Толкова бях ядосана , разочарована и толкова тагна . И още повече се увеличиха оплакванията.4ак ме заболя ребрата отпред отново. и крампфи към бъбреците . Имам 4уството че пак се върнах в състоянието като преди.
6те гледам да Тесвам отново тази случка от днес и започвам пак предизвикателството .Толкова съм отчаяна . Всичко бе напразно.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Cлед инсулт

Мнение от ivangp »

Не е било напразно, но ТРЯБВА ДА ЧИСТИШ СЛУЧКИ.
Колко случки си изчистила досега?
Само симптоми чистиш.
Остави това Предизвикателство и започвай Процедурата В МИР СЪС СЕБЕ СИ.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

kapriz7
Участник
Мнения: 11
Регистриран на: 25 Сеп 2010 10:47

Re: Cлед инсулт

Мнение от kapriz7 »

Малко случки съм изчистила , така е , но важно е че съм започнала. Изчистих разговора с неврологката. Трябваше ми 2 дена за да из4истя вси4ко , все не6тo изкачаше .Най много се зациклих на разочарованието , Накрая си представих 4е тя ми казва 4е е направила наи доброто на което е способна , и да потарся друго мнение , ОК е за нея .Симптомите са6то се подобриха , намаляха крампфите , но все o6те имам сковаване и изтрапване ,
И не6то много странно се сли4и, Чистих случката с ЦДС и разочарованието че дигнах кравното ,успях на 1- 2 да сваля.
И ре6их да пробвам слу4ка когато за парви пат дигнах кравно и се уплаших . Ходих до моето отделение взех и залепих Нитоглицерин пфластер , но кравното продалгаваше да се покачва . Като стигна кам 180 / 110 ме обхвана паник атака,че ште ме удари в главата и пак 6тё получа инсульт изатова отдох до спешното.
Тупах тази слу4ка , но не можах да я из4иста докрай . Страх ме е че като работя за страха , после 6те ме боли силно корема и цяла нощ няма да мога да спя . Това ми се е сло4вало два пати . И толкова зле бях през нощта .И откакто работих по тeзи случки сега кравното ми е все виско и това е много странно . Значи като изчистя случката и карвното 6те се оправи .
Сега разбирам защто Иван казва да 4истим слу4ки . Благодаря ти Иване :D
Сашто много ме мотивираха интервютата на Алиса за ТЕС в нейният блог . :D

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Cлед инсулт

Мнение от ivangp »

kapriz7 написа: Страх ме е че като работя за страха , после 6те ме боли силно корема и цяла нощ няма да мога да спя . Това ми се е сло4вало два пати .
Изчисти тези две случки.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

kapriz7
Участник
Мнения: 11
Регистриран на: 25 Сеп 2010 10:47

Re: Cлед инсулт

Мнение от kapriz7 »

Здравейте. Гледам поне една случка  на ден да чиста . Но имам голям проблем с бенките. , още нови ми излезнаха  и то доста. Пробвах да ги  премахна с Техника на конфликта / противоречието. Но като 4е ли след това още повече  ли излезнаха.  Започва да ме обзема паника . Усещал такава съпротива и омраза към  тези бенки...не мога да ги понасям...направо съм отчаяна ..и ме е страх . Мисля да потупва за тези неща., но имате ли идеи какво още да направя?Мажа  се с ЦДС   по кожата  повече  от месец   и ти съвсем леко  тук  таме осветляват. Чуда се да започна предизвикател ството . Ама какво да избера от всички неща?

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Cлед инсулт

Мнение от ivangp »

Изчисти си отношението към бенките.
ТЕСай това -
kapriz7 написа:..Усещам такава съпротива и омраза към  тези бенки...не мога да ги понасям...направо съм отчаяна
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Публикувай отговор