Може ли ТЕС да излекува преждевременна еакулация.

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Trex
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 21 Ное 2020 02:51

Може ли ТЕС да излекува преждевременна еакулация.

Мнение от Trex »

Здравейте. Занимавам се от известно време с тес и имам, не лоши резултати за няколко емоционални проблема. В момента тесам проблемът ми с бързото свършване по време на секс. Мъж на 35 съм и винаги съм стрелял прекалено бързо в леглото което в доста от случаите е разочарование и за мен и за жената. Според вас може ли тес да повлияе на този проблем?
Принципно заради това, че знам какво ще се случи още преди да започне секса вече имам притеснение и напрежение дори пулсът ми се повишава :( което изглежда само засилва още повече проблема защото се влошава все повече. Лошото при този проблем, че тесам от известно време а интензитетът на чувството на притеснение не намалява както и резултат изобщо няма.
В момента използвам фрази като:
Въпреки , че се изпитвам силно притеснение, че ще се изложа отново като правя секс заради това че...
Въпреки , че се страхувам , че не мога да задоволя жената защото свършвам прекалено бързо...
Въпреки, че прекалено много се възбуждам по време на секс и .....
Въпреки , че се страхувам ,че ще се изложа отново...

Проблем с ерекцията нямам, но понякога от притеснение дори и това се случва.

Не мога да си спомня първият път когато това се е случило защото винаги е било така освен когато съм употребявал - алкохол или някакви хапчета за по добър секс които забавят еакулацията. Но понеже не желая да пия нито алкохол нито хапчета търся решение на проблема ако изобщо има такова. От известно време правя и йога упражнения с надеждата, че ще помогнат , но както споменах без ефект.
Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Може ли ТЕС да излекува преждевременна еакулация.

Мнение от Alisa »

Здравей, Trex!
Да, с ТЕС това е напълно възможно, още повече, че сам забелязваш емоционалната страна на ситуацията.
Щом не си спомняш случка започни с това изречение:
Въпреки че
Не мога да си спомня първият път когато това се е случило защото винаги е било така
, аз напълно и безрезервно... НФ: Не мога да си спомня.
Така може да ти изплува тази първа случка.
Може превантивно да добавиш: Не искам да си спомня! Отказвам да си спомня! Страшно е да си спомня!
Или адресирай така: Въпреки онзи момент в живота ми, заради който сега имам проблем и се притеснявам, аз напълно и безрезервно... НФ: онзи момент в живота ми, заради който сега имам проблем и се притеснявам
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Trex
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 21 Ное 2020 02:51

Re: Може ли ТЕС да излекува преждевременна еакулация.

Мнение от Trex »

Благодаря ти Alisa за отговора.
Всъщност като чета материали из нета си мисля, че може би основното за възникването на този проблем е практикуването на солов секс :D :oops: в тийнеджърските ми години, а и по-късно . Според една от теориите това се случва заради мастурбацията в тези години и заради бързането да приключиш за да не бъдеш хванат, а и го правиш само за да се освободиш от напрежението - смисъл не се търси продължителност, а просто да се стигне до финала и нервната система се приучава да стига до този финал за отрицателно време. То хубаво ама как се отучва :| :( Дали ТЕС може да повлияе на подобни реакции на нервната система привърнали се вече в придобит рефлекс ... най вероятно да, но изобщо не ми идва на ум какви декларации могат да бъдат ползвани.
Иначе ще продължавам да тесам напрежението което изпитвам преди секс със всякакви фрази дори и да не мога да си спомня първия път когато съм се почуствал неловко заради това нещо.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4560
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Може ли ТЕС да излекува преждевременна еакулация.

Мнение от ivangp »

Здравей Трекс!
Подхващаш една болезнена за много мъже тема. За което ти благодаря! Малко мъже биха си признали, че имат подобен проблем. А всъщност доста мъже страдат от него. Преди да ти дам съвет по въпроса искам да уточним няколко неща:
1. какво значи преждевременна еякулация(ПЯ) за теб? Колко време минава преди да свършиш?
2. Колко би искал да издържаш?
3. Имаш ли сексуална партньорка в момента?
4. Какво е нейното отношение по темата?
5. Тя открита ли е да ти съдейства за да премахнеш проблема?

Един от основните проблеми на мъжете с ПЯ е твърде редкия секс. Те се срамуват от проблема си, поради което имат спорадични връзки с жени, много рядко правят секс и това всъщност се превръща в омагьосан кръг. Редкия секс води до ПЯ, която от своя страна води до рядък секс.

Принципно няма как да ти дам една или няколко подходящи декларации за този проблем. Тук трябва по-дълбока, систематична и продължителна рабта на няколко нива. Ако искаш, обади ми се, за да обсъдим какво може да се направи в твоя случай. 0885934670

Но пиши и тук за да сме полезни на повече мъже с този проблем. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Trex
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 21 Ное 2020 02:51

Re: Може ли ТЕС да излекува преждевременна еакулация.

Мнение от Trex »

Здравей Иване!
Така е наистина. Чак се учудвам как до сега не е писано по въпроса в този форум.
Отговорите на въпросите ти:
1. За мен преждевременна еякулация е секс под 2 минути. През годините го правих най-вече с кондом и често ползвайки кремове и спрейове които понижават чувствителността и често съм стигал 5-10 минути по този начин, но без кондом и спрейчета никога не съм издържал повече от минута :cry: Напоследък положението е дори още по-зле . Последният път дори и по този начин не можах да изкарам и 30 секунди.
2. Ще е супер ако мога да издържам 10-15 минути. Това би позволило що годе нормален полов живот.
3. Имам да
4. Винаги е казвала, че няма проблем , но аз знам, че проблем има - друго си е задоволена жена :D .
5. По принцип да. Но при положение, че рядко го правим - вече и аз не съм инициатор защото знам какво ще стане, и в момента има известно напрежение между нас заради семейни проблеми - което може би още повече допринася за този проблем .. предпочитам да търся решение сам.

В момента освен притеснението и напрежението което изпитвам когато разбера, че ще има секс, ТЕСам и с фрази - Преакалено много се възбуждам като правя секс , а също и какво ме възбужда прекалено.
Освен това от скоро пробвам и разни техники сам. Старт-Стоп техника по време на мастурбация, упражнения на Кегел и тн. Изчел съм почти всичко написано по въпроса и търся решение.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4560
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Може ли ТЕС да излекува преждевременна еакулация.

Мнение от ivangp »

И как върви със страт-стоп техниката? Колко време издържаш?
Търсил ли си и открил ли си други начини да задоволяваш(т.е. да докарваш до оргазъм) партньорката си и то не до едина до множество оргазми?
Статистически много малък процент от жените могат да стигнат до оргазъм само чрез стимулация от традиционен коитус.
Колко време след оргазъм можеш да получиш нова ерекция?

Една от основните концепции, която трябва да промениш е да спреш да правиш секс с цел оргазъм.
Прави секс с идеята да се насладиш на връзката си с човека до теб, на докосването, на уханието, на формите, на звуците, на изобилието от прекрасни усещания, които тялото на партньорката ти носи.
Това няма как да се култивира самостоятелно.

Добра идея е да оправиш семейните взаимоотношения и да поговориш с нея за идеята да промените начина, по който правите секс.
Предложение да й направиш масаж, винаги е добра първа стъпка. Може да й дадеш ваучер за масаж при теб по случай черния петък, Коледа и т.н. - някакви празници/поводи, които предстоят скоро.
Ако масажа разгорещи страстите и доведе до по-голяма интимност, може да я попиташ какво би желала да й направиш и да я задоволяваш по всякакъв друг начин, но не и да проникваш в нея. Т.е. идеята е тя да е център на внимание и цялото събитие да е с насоченост тя да получава удоволстие и да е задоволена. Това ще е една прекрасна прелюдия към разговор за твоята идея да промените начина, по който правите секс.

Тя най-вероятно ще пожелае да ти върне услугата. Може да й позволиш да го направи но без да се доближава до пениса ти. Т.е. да те докосва, масажира, гали, целува и т.н. навсякъде но не и в близост до гениталиите. Идеята е да получаваш удоволствие от взаимодействието си с нея без да се стремиш да свършваш.

Пробвай и пиши как е минало!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Trex
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 21 Ное 2020 02:51

Re: Може ли ТЕС да излекува преждевременна еакулация.

Мнение от Trex »

Стремя се да я практикувам поне половин час . Уж да се приучи рефлекса да не бърза толкова и да се опитвам да я прилагам в последствие и при реален акт. Задоволявал съм я по всякакви начини, НО иска си реален акт и това е - най и харесва по традиционен начин. Нова ерекция мога да получа след 40-50 мин след първото свършване .. дали от годините, дали щото вече сме доста време заедно.
След подобни неща като масаж и тя е по-разгорещена, НО за съжаление аз съм вече крайно възбуден и много малко ми трябва да приключа с цялата работа :cry:
Целта ми е да се опитвам да излекувам това състояние, а не да търся алтернативни начини за секс защото не и харесват чак толкова.
Преди 2 дни гледах порно с идеята да си представя максимално, че ще правя секс и да се задълбоча в усещанията които изпитвам ... напрежение, притеснение , превъзбуда и тн и тесах тия чувства ... дали има друг който се е тесал на порно :D :D Както и да е . Имам чувството, че тес сесията беше успешна защото доста успях да засиля тези усещания и доста се прозявах през целия тес. Това ми се случва като работя и по други емоционални проблеми. За първо време ще работя по тая схема и ще се опитам да намаля с тес степента си на сексуална възбуда и притеснение . Дано не спра да се възбуждам изцяло, че тогава още по лошо :D :D
Благодаря ти за бързия отговор!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4560
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Може ли ТЕС да излекува преждевременна еакулация.

Мнение от ivangp »

Идеята ми не е да те отклонявам от нормалния секс, а да ти предложа алтернативна цел в нормалния секс.
Но да скочиш от един навик в друг не става бързо, когато го правиш сам. Затова стъпка по стъпка е по-сигурния път към промяната.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Trex
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 21 Ное 2020 02:51

Re: Може ли ТЕС да излекува преждевременна еакулация.

Мнение от Trex »

Според теб дали може с тес да се повлияе на нивата на превъзбуда които предизвикват разни неща. Примерно усещам че мога да изкарам още доста, но започне ли тя да стене от кеф веднага се включва и моя рефлекс за еякулация. Смисъл мислиш ли, че фрази катато - {Въпреки, че когато .... аз се превъзбуждам и свършвам веднага } биха имали някакъв ефект ?
ivangp
Site Admin
Мнения: 4560
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Може ли ТЕС да излекува преждевременна еакулация.

Мнение от ivangp »

Пробвай! Не е до фразата, а до интерпретацията на фразата от дадения човек. Принципно стоиш на повърхността и изразите ти са доста общи. Трябва повече конкретика. Какво точно усещаш? Къде го усещаш? Как го усещаш? и т.н.
Това трябва да се включи във фразите ти.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
akb
Участник
Мнения: 20
Регистриран на: 24 Сеп 2016 17:41

Re: Може ли ТЕС да излекува преждевременна еакулация.

Мнение от akb »

Интересна тема. При мен проблема беше с липсата на либидо, липса на възбуда по време на секс, слаба ерекция, невъзможност за свършване.
Горе долу на една възраст сме и разбрах че тези проблеми са свързани в прекомерната мастурбация.
Оттам започнах да се интересувам по темата и открих за dopamine detox (което вкючва и спирането на мастурбирането, гледането на порно, радуциране на социалните мрежи и т.н.).
Постигнах доста добри резултати, но тъй като моите проблеми са точно обратното на твоя, та се чудя дали нямат едни и същи причини.
Или поне някаква връзка.
Та проблемите при мен се пораждаха главно поради гледане на твърде много порно, мастурбиране и липсва на достатъчно движение.
Започнах да свършвам и можех да контролирам ерекцията си, когато започнах да се спортувам, намалих почти до нула порното и мастурбирането, намалих ползването на социални мрежи.
Успявах да издържа в най-добрите си периоди около 3-4 седмици без порно и мастурбиране.
Тогава нивата на допамин започват да се възстановяват и тялото започва да се връща към естественото си усещане при докосване.
Изпитвах в пъти по-голямо удоволствие само при допир на кожата по време на секс или масаж. Сензитивността ми се върна и усещането по-време на секс беше голямо. Мислех че заради голямите паузи без мастурбиране или секс ще съм крайно възбуден и ще свърша само при допир, но се оказа всъщност че имам доста продулжителна ерекция, която успявах да контролирам доста добре.

Чудя се дали при теб няма по-голямо производство на тестостерон и това предизвиква по-голяма чувствителност.
Има някаква психологическа връзка с мастурбирането, може тук да идва проблема и някак несъзнателно да проектираш секса като акт на мастурбиране.
А всъщност с допамин детокса исках да ти кажа че разбрах че може да се изпитва оргномно удоволствие и без секс, а по други начини които Иван изброи. Предигра, масаж, целувки и т.н. При нас оргазма в обвързан със свършването, но при жените може да се постигне оргазъм по различни начини. Може би при теб удоволствието се свързва със свършването и сякаш имаш много големи очаквания към себе си, а може и да проектираш някакви реални или не очаквания от партньорката ти.
Така че се успокой, всичко е наред и удоволствие може да изпитате и двамата и без секс. Но свършването не трябва да става на всяка цена.
И все пак като човек, който по едно време не можехе да свършва си е направо за завиждане, че ти можеш и то бързо :D
Често можем да оценим нещо, когато го изгубим.

Не знам дали помогнах, но поне дадох тема за размисъл върху връзката със свършването и физическите и психологическите процеси, които стават в тялото ни. Сигурен че след известно време ще намериш причината.
Публикувай отговор