Дневникът на А

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Дневникът на А

Мнение от ivangp »

Благодаря че сподели!
А като прочетеш 600 книги, ще си човек прочел 600 книги. Само с четене не става. Но ти и действаш, което е добре. Ако действаш с информацията получена от всяка една книга, просто ще си друг човек. Какъв? Никой не знае.
Пиши тук от време на време да следим как се променяш!
Засега явно нещата вървят в положителна посока.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
akb
Участник
Мнения: 20
Регистриран на: 24 Сеп 2016 17:41

Re: Дневникът на А

Мнение от akb »

Здравейте,
отдавна не съм писал, но продължавам да тесам през това време. Някой път по-активно, друг път просто си потупвам. Имам положителни резултати, особено в работата, но за тях ще разкажа по-късно. Вече измина една година откакто реших да се занимавам с ТЕС и честно казано съм много доволен, но като се замисля това си е цяла една година и можеше и повече време да отделя. Все още не съм тесал случки дори. :?

Реших сега да наблегна над проблемите ми в отношенията с жените. Направих си списък с всички жени, които съм харесвал по-сериозно, влюбвал съм се или пък съм имал интимни отношения с тях. Оказа се че повечето си приличат и сякаш търся определен модел. Забелязах че почти всички имат проблеми с бащите си - или са с разведени родители, или бащата в семейството липсва, или пък бащата не проявява любовта си към тях и е груб и консервативен.
И аз често се явявам в ролята на спасител и на тях им харесва това, че им обръщам внимание, изслушвам ги, прегръщам ги, интимен съм с тях.
И понеже се интересувам доста от личностно развитие и почвам автоматично да се опитвам да им реша проблемите - емоционални и какви ли не. Няма да ви изненадам, че жените които съм харесвал най-много съм завършвал във приятелската зона (the friendzone). Просто защото подхода ми е тотално грешен, като на приятел, а не като човек който иска да е интимен с тях. Заради една връзка отпреди 10 години :!: :!: :!:
сега изпитвам страх от обвързване и страх от отхвърляне. И затова с жените, които харесвам съм бил най-пасивен и плах.

Често казано ми писна! Омръзна ми да привличам и неподходящи жени или пък ако са подходящи то да не се получава с тях абсолютно нищо.
Имам няколко въпроса, които са донякъде по-общи, но ще се радвам на споделен опит или мнение.

:?: Според вас защо привличам главно жени, които имат проблеми с бащите си? Защото аз имам проблем с моя или просто защото така по-лесно мога да ги "сваля", като им давам нужното внимание и близост?

Сега харесвам една жена и усещам много силна неувереност, когато реша да действам. Тя си има гадже, но честно казано са пред скъсване. И аз когато разбрах че си има гадже се спрях да действам, уж защото да не им влияя на отношенията, обаче всъщност беше заради моята неувереност. Сега я виждам как си търси свободата и общува и с други мъже. Не че се сваля с тях, но тя ги привлича и рано или късно ще се случи нещо с някой и се опасявам, че този някой няма да съм аз. Усещам как проявявам ревност, която успявам да овладявам, но пак усещам едно свиване в гърдите, когато някой друг се опитва да я сваля. Чувствам се много тъпо, че заради тъпата ми неувереност и страх от отхърляне ще си завъшра пак във friend-зоната.

:?: Как според вас най-ефективно мога да изкореня тези страхове и всички натрупани негативи от предишни връзки? Дали като тесам сегашните ми чувства и емоции с тази жена или трябва да започна от първата жена в списъка, като разбира се тесам и случки.

Всякакви съвети и насоки ще са ми от полза. 10 години страх от това да бъда с някой са страшно много време и ми омръзна да ми се получава само с жените, които не харесвам истински. А с тези към които имам привличане и емоционално и физическо, да завършваме само като приятели.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Дневникът на А

Мнение от ivangp »

Нямам значение защо привличаш такива жени, а как да спреш да ги привличаш. Затова ТЕСай случки. Започни от първата.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
akb
Участник
Мнения: 20
Регистриран на: 24 Сеп 2016 17:41

Re: Дневникът на А

Мнение от akb »

Добре, стига съм скатавал. Почвам пак да пиша тук, главно за да се самомотивирам да продължа с ТЕС. Допреди две години имах добри постижения поради ТЕС, Хоопонопоно и личностно израстване и осъзнаване на някои истини.
Имах резултати дори и при непълноценно тесане. Което също е интересно, хем имах резултати, хем като имах и малък успех сякаш се задоволявах с това и не продължавах да тесам докато изчистя всичко по даден проблем.

Осъзнах че сякаш се задоволявам с малко и/или не заслужавам повече. По-нататък ще напиша и какви успехи имах и ще си запиша някои проблеми върху които да работя.
Признавах че не тесах редовно, правилно и най-вече че още не съм тесал случки.
Сега като мина време и виждам че някой поведенчески модели наследени от родителите и мои недостатъци се повтарят във времето.
Докато не ги изчистя няма как да очаквам различни резултати.
А искам положителна промяна в моя живот, искам да имам развитие в работата, да постигна финансова независимост, да съм щастлив, здрав и т.н.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Дневникът на А

Мнение от ivangp »

Добри осъзнавания. Упоритост, постоянство, търпение и работа със случки му е майката.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор