Алисиада

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
ivangp
Site Admin
Мнения: 4539
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Алисиада

Мнение от ivangp »

svedd написа:А как намираме себе си, кога разбираме че сме се намерили?
Себеоткриването не е краен процес, а е непрекъснато пътуване.

А във връзка с това изказване:
Alisa написа:...разбрах, колко е важно първо да намеря Себе си, после да продължавам да съм Себе си, независимо с кого съм и какво правя... Да не изневерявам сама на себе си, ....
Винаги ми е било смешно когато някой каже: "Бъди себе си!"
Ами освен себе си, кой друг можеш да бъдеш?
Невъзможно е да не бъдеш себе си.
Може да се опитваш да не бъдеш себе си, но това е Кауза пер дута.
Възможно е обаче да не осъзнаваш, че си себе си.
И всъщност пътят на откриване на себе си е един кръговрат, в който винаги се връщаш в първоначалната точка, но просто с нови осъзнавания.
Така че, винаги сме себе си.
Само си играем разни умствени игрички на криеница и отричане на себе си, а после на търсене и намиране на себе си, за да се забавляваме.
Като играта на децата, които закриват лицата си за да се скрият и после ги откриват за да се разкрият и да бъдат намерени. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Алисиада

Мнение от Alisa »

На теб ти харесва така да го тълкуваш, ок!
Смисълът, който аз влагам е- Аз чувствам, че не съм себе си, ТЕСам и се чувствам Себе Си. Т.е. намирам центъра си, освободен от рамките/ етикети, вкарали ме в някакви кофти емоции. Чистя колкото рамки/ етикети осъзная и така ставам все повече Себе Си- разбирай висшия си аз. Но понеже звучи високопарно, просто го наричам Себе Си.
Да продължавам да Съм Себе Си, означава, че съм установила, че след почистване на нещо, незнайно как, явно навик и недоизчистване, пак забравям коя Съм всъщност. Т.е. не поддържам нивото на осъзнатост. Оказва се все още трудно за мен!
Да не изневерявам на себе си е- да следвам сърцето си, своята истина, без страх от нещо и в съзвучие със Себе Си. Да бъда вярна на любовта/обичта към Себе Си, а не към нещо/ някой извън мен, за да ми се получава обичането като безусловна изява.
ivangp
Ами освен себе си, кой друг можеш да бъдеш?
Може би губиш преносния смисъл, но и в буквалния - можеш да си гротеска на себе си, копие на баба си, филмов герой... знаеш ги... отпечатък на външни влияния, т.е. не- себе си, т.е. жертва.
Да, напоследък усилено се боря да изляза от позицията на жертва, нещо много взех да се задушавам в нея, но ми е трудничко.


Други нещица-
- разбрах и осъзнах, от следния пореден проблясък по темата "илюзии", че все съм очаквала да "и заживели мирно и щастливо". Краят на детските приказки- след поредица от активно разрешаване на приказни конфликти идва край и хоп- мир и спокойно щастие...Да ама не! Всъщност тази активност, конфликти са си цял живот, просто изва край на някой от тях, което не значи, че няма и мир и щастие. Просто нещата не се подреждат веднъж за винаги, за да изчакам да се подредят, че да настъпи мира... Край на детскоприказният модел!
- доста болезнено осъзнах, механиката на въздействието ми на хората! Направо видях как моето негативно напрежение поражда моите мисли, моите действия и... ответната чужда реакция, която резонира отново пряко върху мен. Кофти! добре, че същото става и при хубаво напрежение. Сега просто трябва задължитерно да се чистя от негативни емоции пораждащи негативно заредено напрежение, за да не пораждам негативно заредени вълни... Това значи да обръщам заряда (напрежението си е напрежение, няма лошо). Или да го разсейвам.
- осъзнах разбирането, как харесвам/не харесвам някого, защото харесвам/не харесвам нещо от себе си в него/нея е едно непрекъснато търсене и преследване само и единствено, за да открия/ем Себе Си!? Изживяване на Себе Си чрез другите защото иначе изобщо не се виждам/е! Огледалото(целият зрим материален свят) е заблуда за сетивата, трик, за отвличане на вниманието от същността Ни! Влюбването/харесването е влюбване/харесване в хубавото в мен/нас, което не успявам/е поради, кофти етикети, които съм/сме приели, да видим в себе си! Това не значи, че като открия Себе Си и си се влюбя осъзнато, нама да се влюбя в други/го, просто ще съм си влюбена по принцип (осъзнатост за собствената ми ценност) и тогава контакта с всичко!!! ще е чист и евентуалните връзки реални, а не с илюзията той/тя/то е някакъв/ква/кво / +++ и поради това съм влюбена в него/нея/това. Сега остава да Съм Себе Си все по- често, по- плътно, а това иска още работааа! :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

ivangp
Site Admin
Мнения: 4539
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Алисиада

Мнение от ivangp »

И в края на краищата, в цялата тази боза си си все ти, все си себе си, просто осъзнаваш различни аспекти на Аз-а си.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

nikimm
Майстор
Мнения: 815
Регистриран на: 29 Мар 2009 14:24

Re: Алисиада

Мнение от nikimm »

Alisa, според мен да си осъзнато неосъзнат е "форма" на осъзнаване.Това което пишеш в поста си според мен е осъзнаване. Според мен обаче понякога на някакво ниво човек иска гледната си точка, в която в миналото (може и да е близко минало) си се чувствал много ОК, а сега да има 'разбутване" и "загуба" на онова осъзнаване. Осъзнаването според мен е процес, който постоянно може да мени "ценносттите" си. Тогава според мен може да се появява мисълта "изневерявам си", "не усещам осъзнаването, което осъзнавах" :). Осъзнаването (в някакъв чист вид според човека) е преживяване с много "позитиви", към които също може да има привързване. Но пък според мен това е друг вид привързване :)))). Така виждам днес тази работа :).
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Алисиада

Мнение от Alisa »

ivangp написа:И в края на краищата, в цялата тази боза си си все ти, все си себе си, просто осъзнаваш различни аспекти на Аз-а си.
Все съм аз, ама вече почвам да се виждам и разбирам и то с моите си "вътрешни очи"... да речем, с което бозата ми се избистря и е все по-приятна... нали вече започвам да избирам пропорциите на съставките!? :lol:
nikimm написа:Alisa, според мен да си осъзнато неосъзнат е "форма" на осъзнаване.Това което пишеш в поста си според мен е осъзнаване. Според мен обаче понякога на някакво ниво човек иска гледната си точка, в която в миналото (може и да е близко минало) си се чувствал много ОК, а сега да има 'разбутване" и "загуба" на онова осъзнаване. Осъзнаването според мен е процес, който постоянно може да мени "ценносттите" си. Тогава според мен може да се появява мисълта "изневерявам си", "не усещам осъзнаването, което осъзнавах" :). Осъзнаването (в някакъв чист вид според човека) е преживяване с много "позитиви", към които също може да има привързване. Но пък според мен това е друг вид привързване :)))). Така виждам днес тази работа :).
Поздрави
nikimm, ОК! и това го има. При мен допреди 10ина години хич нямаше осъзнаване, а просто реагиране на шаблоните в мен на шаблоните извън мен. Имаше чувстване, усещане, но не и разбиране на себе си. Сега имам разбирането и съответно не реагирам автоматично, поне на отработени неща. В такъв смисъл осъзнаване, за мен означава с ясното съзнаване на взаимовръзки, последствия, избор, вникване в дълбочина в мен самата и в моя си свят. Разширяване на разбирането ми и на "външния свят". Значи и прощаване и приемане... абе, вече не надничам през шпионка, а през прозорец, ама съм се засилила и към врата. Ако по пътя се блъсна в още нещо, сигурно ща разбера още неща.
Имате няколко бози от мен, аз черпя! :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Алисиада

Мнение от Alisa »

Осъзнаване е проумяване на механизмите по които се случвам (закономерностите) и инструментариума с който разполагам (енергия-материя, време- пространство). Да живея осъзнато е- да се ползвам от всичко това съзнателно.
Добро утро!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Аватар
Angel_K
Напреднал
Мнения: 332
Регистриран на: 07 Май 2010 16:23
Местоположение: България
Обратна връзка:

Re: Алисиада

Мнение от Angel_K »

Alisa написа:Осъзнаване е проумяване на механизмите по които се случвам (закономерностите) и инструментариума с който разполагам (енергия-материя, време- пространство). Да живея осъзнато е- да се ползвам от всичко това съзнателно.
Добро утро!
:D
Сега ако ми кажеш ,че си си ударила една БАНИЦА по челото след този извод!
Аз ще те почерпя с боза :lol:
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. :-) ;-)
http://tec.a4obg.com

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Алисиада

Мнение от Alisa »

Заформям неделни срещи-ходене на Витоша/парк при по- лошо време/ и коментиране на ТЕС. Ходене по леки пътеки, като Княжевската, за около 3-4 часа сутрин от 10 до към 14.30, при желание и повече.
Има ли желаещи да дойдат?
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Алисиада

Мнение от Alisa »

Здравейте, съфорумци!
Двете с Мая и още една колежка/приятелка Мария Трайкова, правим поредната демонстрация на ТЕС пред публика, при минимални цени. Предстои ни по-празнично издание през декември. Съответно и темите ни са свързани с празниците. Заповядайте!
За събитието може да прочетете тук:
http://jivnali.net/%D0%BA%D1%8A%D1%81%D ... %B5%D1%82/
Изисква се записване от приложената форма в текста.

Предполагам това обяснява защо вече не пиша толкова често тук :D
Развивам се, свивам се...многопосочно. Радвам се на живота който живея откакто използвам ТЕС и многото други техники базирани на нея или отлично проявяващи се по-силно чрез ТЕС.

Надявам се да дойдете и проверите лично. Ще се радвам да се видим на живо, да се спомним или запознаем. Пък все ще седна и ще драсна кратко резюме и тук, какво се случва с мен.
До тогава, а и по всяко време, ви каня в сайта ми, посветен преди всичко на ТЕС, разбира се!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Алисиада

Мнение от Alisa »

И така, ето ме.

Взех, че прочетох от първата страница до последната, какви съм ги писала и творила тук и в живота си. Имам чувството, че толкова много време е минало от последното споделяне... сякаш един живот. А то само 1 година!
През тази 1 година, обаче понаправих доста неща. Сигурно няма да се сетя за всичко, но и не е нужно. Най-общо престраших се да "изляза на светло". Ще рече, че започнах да работя с ТЕС и подобните техники, научени от Иван и други хора, книги и места. Направих си първо страница във Фб, после с насърчението и помощта на Ачо направих и сайт. Междувременно с Мая и други другарчета правим демонстрации пред публика на ТЕС, заедно и по отделно. Но за да стане всичко това свърших ужасно много работа по себе си. Знаете какво е работа с ТЕС – борене, приемане, освобождаване на емоции, факти, хора, събития в живота ми.

Естествено главната емоция е страх. Страх от публика, страх от публичност, страх от споделяне, страх от говорене, страх от това, да не сбъркам нещо, страх, дали ще се изразя така, че да ме разберат правилно, страх да не се изложа, страх от провал, страх от успех, страх от това дали ще се справя финансово, зарязвайки всичко познато и постигнато до този момент в живота и страх от започване на "голо пОле" отначало, при това с дейност меко казано непопулярна и даже враждебно приета в някой среди. Страх да потърся помощ, страх да получа помощ, страх дали това е пътя ми. Страх дали умея това което правя, страх дали наистина помагам на клиентите, страх, дали не искам прекалено много да помогна... Вини, срамове, спомени за тормоз от съученици, учители, роднини... Огорчение от думи, жестове или действия, както мои така и спрямо мен. Завист, ревност, инат и ОГРОМНА съпротива на всичко и всички. ИНАТ (последното ми откритие, че мама ме е нарекла така в пристъп на внимание. И макар с негативен привкус, все пак е било жест на проява на майчинство и аз съм си спретнала маяк. Голям зор видях докато разкопая ключовия момент, но с подходящата приятелска помощ и подкрепа в процеса, успях!). Дисасоциацииране, само и само да избягам от истинско справяне с проблемите ми, което включва фантазията и изобретателността ми на макс, чак аз си се удивлявам, как се надхитрям и самозалъгвам така майсторски, че дори да не разбера, че аз си го причинявам! Но пак така майсторски ми се получава и да се спипам сама на местопрестъплението. Е-ха! Голям капан, голяма ловитба, голяма хитрост, голяма победа... Абе, голям майтап, само и само... за да си докажа, колко съм "добричка" и добра и че заслужавам да бъда обичана, ценена, забелязана. Значи и с двата крака в егото!
Най-трудното от всичко, да се разбера с егото си. Да се разбера и с егото на другите. Да приема, че и "лошите" неща в живота ми, са си все "моят живот". Боже, още колко много работи осъзнати, преболедувани, оревани, изкрещяни, изругани, потиснати и болезнени, но все с усмихнат и "по-умен" финал! И слава богу, че всичко това се случва!

Ако не минавам през тази шеметна емоционална центрофуга, не съм сигурна, че щях да вниквам в това, което споделят с мен клиентите. Че щях да разбера техните криволици, страхове, спънки. Че щях да имам силата да понеса сривовете и възторзите им... или поне не чак толкова живо, както сега. Дали това е добре или зле по-принцип, не ме интересува, знам, че ми помага, че помага и на тях. Знам, че това занимание ме прави щастлива, удовлетворява личните ми потребности за полезност, реализация, творчество, внимание, ... и куп други.

Да, продължавам да вадя проблеми за решаване от къде ли не, направо супер спорт, но и това беше ТЕСано.
Забелязвам все пак, че се кротвам и намествам, че все повече приемам себе си, че се чувствам все по-свободна да не се вглеждам толкова сериозно и педантично задълбочено, съответно критично пак в себе си.
Да, трудно е. Добре, че поне не ме е било страх, да съм честна през повечето време в процеса на ТЕСане, със себе си. Продължавам да смятам, че това е от ключово значение, освен "упоритостта" на Иван и личната жаждата за вътрешен мир. Останалото е наградата, която стимулира. Тази награда е самият живот доказващ вътрешните постижения, чрез всички онези по-дребни или по-едри проявления под формата на случки, жестове, думи, факти.
Дааа...

Стига ви толкова възторг!
Време е за Радост. :D
Иване, ужасно се радвам, че оповести, провъзгласи, отстоя ТЕС в България. Че чух Оги да хвали ТЕС. Че толкова много научих в този форум, направо си се школувах тук, както никъде другаде. Благодарна съм на всички с които спорих, обсъждах или ми позволиха да ги "съветвам", за търпението, разбирането, насърчението, крушетата.

P.S.Гена и генофили, не че нещо... ама да си кажа. След време те разплетох. За собствена изненада и облекчение открих и извадих твоя първообраз от случка в живота ми, със сексуално насилие спрямо мен. Сега по друг начин гледам на свещниците, които ми подари по едно време в което още не бях на ясно защо ти се дразня чак толкова.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Алисиада

Мнение от Alisa »

А тук искам да споделя и по-конкретен личен опит с ТЕС. Разказала съм го във ФБ в групата за ГНМ.
Ето и една от моите лични истории свързани с ГНМ.
Преди 20-ина години ми установиха множество бучици в двете гърди. пратиха ме на ултразвук, снимаха ми ги, картотекираха ме, дадоха ми рецептата и ме пратиха по-живо по-здраво да се мажа с кремчета и заръката да се следя на всеки 4-5 месеца. На следващия преглед ми казаха, че кремчетата тъй или иначе не помагат и няма смисъл да ги купувам и да се мажа – нямали ефект по принцип..., но да продължавам да се следя. На следващия преглед, бучиците бяха повече и някой бяха уголемени. на Следващия вече имаше с размер над 1.5 мм – прага от който се твърди, че стават "сериозни". Измъчиха ме с мамограф, но го преживях. Който е ходил знае за каква болка иде реч! Теглих ... на всичко това и продължих да живея. Преди 5 години срещнах ТЕС- техника за емоционална свобода. С нея и много информация, включително за ГНМ. Изкълвах я, и си казах: "най-накрая смислена информация!" Благословени преводачите и съставителите на сайта на български език! Ползвайки ТЕС в един момент установих, че няма нито една бучица, неусетно бяха изчезнали. П
Преди 3 години изведнъж много голяма бучка в лява гърда (деснячка съм), намерена по дърпането и стягането от подмишницата към гърдата – аха! Ясна насока от ГНМ буквално "проблем със "семейното гнездо""– свидетел другият член на "семейното гнездо". smile emoticon ТЕС по емоциите свързани с конкретна случка със семейното гнездо и слез 3 дни бях с усещането, че проблемът е решен. Забравих за бучката, а след 14 дни нея я нямаше. На лекар така и не отидох. Преди 2 години нова бучка, този път в дясна гърда, още-по голяма, като 3 кибритени кутийки на куб – ръбеста и стъпаловидна. ГНМ казва "партньор" в най-общия смисъл, да ама при мен буквално. Тази беше болезнена и стряскащо необичайна с формата ѝ. Пак ТЕС и след 21 дни нямаше и помен от нея. Дори не се сетих за лекар, само партньорът ми, бившият...знае и аз. До сега съм здрава и гърдите ми са си на място, както и душата ми, защото главата ми също си е на мястото...
Успех на всички, които наистина ги е грижа за себе си!
Факт е, че продължават да ми се образуват бучки в гърдите. Още на 2 пъти от тогава. Точно в момента е поредната. Приемам го като нещо напълно естествено, като дишането, храненето, отделянето. Това е поредната отработена, но физически, емоционална ситуация в живота ми. Подсказка, да си обърна внимание и да се справя с причината.
А като го пиша се сещам, че бих могла да поработя по въпроса, защо все още не успявам да освободя веднага емоциите, ами ги складирам като бучки в гърдите си?
Пожелайте ми успех да разбера! А до тогава ТЕСайте!
:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

ivangp
Site Admin
Мнения: 4539
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Алисиада

Мнение от ivangp »

Алиса, супер е че имаш ткива добри резултати за бучките в гърдите ти, но за да си по-полезна на четящите тук дай повече подробности за това как си ТЕСала, колко често на ден, с какви декларации и т.н. Знаеш, че хората обичат да черпят идеи от подобни публикации.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Алисиада

Мнение от Alisa »

Иване, мина доста време и не помня точно. Сегашната бучка ме мързи да я тесам, знам, че ще си мине и сама. Даже вече намалява.
Но примерно, за първата по-голяма бучка се сещам, че се притесних и по това я забелязах, от дърпането и преболяването между гърдата и подмишншцата. Беше от лява страна, та веднага свързах със "семейното гнездо" и факта, че шокиращо за мен тогава, се оказала поканата да "дойда да живея с...". Т.е. току-що ремонтирала и направила собственото си гнездо, да го сменя и отида в друго, непознато, не-мое. От тук емоции като изненада, объркване, страх от това "вярно ли?", "толкова скоро?", "толкова бързо!","нещата сериозни ли са?", "това брак ли значи" и хиляди такива, всяко с тревогата от неизвестността.
Та декларациите са си класическите и мои си същевременно:

Въпреки, че така досадно ме стяга и се гърча от досада, аз си се харесвам такава каквато съм, барабар с досадата.
Да му се не види, тъпата болка, омръзна ми от нея, въпреки това, съм си готина!
Писна ми да се занимавам с нея (бучката), въпреки това съм си аз!
Объркана съм и направо не знам какво да правя, чак ми се реве, ами ако не е истина? Все пак съм добър човек.
Ужасно ми е мъчно за себе си, ами ако не се справя, та нали съм терапевт! Въпреки това аз знам, че съм се справила с много други неща, а това е само едно от тях.
Толкова е странно, объркана съм, не разбирам каква е тази форма (за ръбестата бучка), въпреки това, аз знам че съм добър човек.
и т.н.
ТЕСам си непрекъснато, като имам какво, не броя времето. Общо взето всеки миг, докато изчерпя емоциите по темата и не стигна до онова специфично усещане за край, решено е, освободено е. Настъпва вътрешна лекота и сияние съпроводено от физическото усещане "да здрава съм" и просто забравям от само себе си. След време, като се присетя и проверявам мястото с т.н. сканиране. Правя си нещо като енергийна проверка на зоната за наличие на нещо противоестествено и ако усетя такова го подлагам на ТЕС по характеристиките му. Примерно ако го усетя като тъмно сивкаво петно, като облаче, което се е запънало и не иска да излезе, топло, злобно и с мирис на зеле, включвам това в декларация, тупкам и продължавам да го наблюдавам и описвам проследявайки промяната му и изчезването му до хубаво емоционално и физическо усещане.
Другият вариант е палпация и установяване на липса или наличие на бучката и след това въпросът: как се чувствам от това, че още я има, от размера и скоростта на изчезване.
Ако съм недоволна от фактите започвам с:
Въпреки, че тъпата бучка още се мотае тук и това ме ядосва, аз ей сега ще я сдъвча и ще си свиркам.
Въпреки, че нещо не успявам още да разбера от ситуацията с бучката и от това се чувствам несигурна, знам че все пак се справям доста добре със ситуацията.
Въпреки че ми омръзна да се занимавам с това, аз избирам да стигна до причината и да се освободя от нея.
Въпреки, че явно нещо ми харесва да си отглеждам бучка, аз избира да приема и тази страна от себе си и да си се обичам и с нея.
А ето сега, това ме води и да следното, заради настоящата ми бучка:
Въпреки, че се чувствам като развъдник за бучки и ми е тъжно от това, аз приемам и обичам и себе си и тази тъга.
Яд ме е на тъгата ми! въпреки това се обичам и живея активно.
Яд ме е, мразя се, че позволявам на всяка глупост изпречила се на пътя ми, да ме засяга и тормози с часове.
Яд ме е, че позволявам на хората да си отглеждат емоции на мой гръб!
Яд ме е, че им го позволявам!
Остатък от яд.
Този яд , тази обида в гърлото ми.
Мъчно ми е за себе си.
Уф!
Освободено.
:)
Е с това последното станахте свидетели на ТЕС онлайн. Секунди време.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Алисиада

Мнение от Alisa »

В началото на месеца минах през представянето на терапиите на Рене Мей – още един проводник на добротворство чрез енергийни техники. Едната от тези техники е потупване по жлези и чакри, включително по болните места, но много лекичко.
Моята тренирана ТЕС душа реагира доста интересно на тази техника – започнаха да излизат цели спомени и директно да се изчистват. Впечатлих се, защото при мен обичайното е да тръгвам от емоция и тя да ме отведе към аспект от спомен и постепенно присещане, а тук стана някак спомен-пакет с цялата информация защо, къде, как, какво и пускане. Някак като опакован и готов за изхвърляне.
Другото което ме впечатли в реакцията ми на тази техника е, че извадих спомени, които на пръв поглед са абсолютно незначителни, но са първопричини за следващи, които са се развили като проблем. Т.е. не проследявам от сега към миналото за да стигна до първопричината, а просто излезе. Всъщност може би трябва да поясня, че в тези терапии не се мисли, говори или чувства, просто се тупка в отпуснато състояние. Та излизането на спомени ме изненада.
Следващ интересен за мен момент е, че като тупкам върху болно място, също без да съм си наумила каквото и да е (освен подразбиращото се намерение вероятно) започват да излизат убеждения сякаш напъхани в това място.
Експериментирам и с това просто да хвана някоя част от тялото си и да тупкам. Еми паднах от почуда какви неща вадя от там, като мисъл! Проблеми, за които съм се чудила, работила, ревала,.... и съм стигала до някъде (получила съм си резултатите) и толкова, сега сами ми се сервираха, ей-така простичко, ясно, без прекалена изява на емоции. Да го наречем аспекти, които ме смаяха, не очаквах, не подозирах и не са давали заявка за наличие. Да извадих ги и сега ще видим, поне аз, какъв ще е ефектът!
Та идеята ми е да опитате – тупкане, много лекичко върху самото болково място, без очаквания или в някоя част от тялото която ви хрумне. Скритото намерение ще ви води. Доверете му се и вижте какво ще стане.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

ivangp
Site Admin
Мнения: 4539
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Алисиада

Мнение от ivangp »

Да видим дали съм разбрал. Седиш си потупваш си по някое болно място и чакаш да видиш какво ще ти излезе. Така ли? И като ти излезе/хрумне нещо, после какво правиш? Продължаваш да потупваш? Спираш да потупваш? Всъщност кога спираш да потупваш върху даденото място?
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Публикувай отговор