ТЕС и ГНМ (Германска Нова Медицина)

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
paraboloid
Напреднал
Мнения: 369
Регистриран на: 24 Авг 2011 16:18

Мнение от paraboloid »

ГНМ като подход към лечението, ми прилича на шопа от стария виц, дето като му се доработи, сяда и чака да му мине. Сигурно има доста полезни неща в тази теория, основно - връзките между емоции и заболявания, но не мога да схвана, като определят даден здравословен проблем на какво точно се дължи, после какво предлагат за преодоляването му? Да чакаме да ни мине. :lol: Струва ми се, че се стремят да омаловажат успехите, които се постигат чрез ТЕС, точно защото е действена и има реални практически резултати. Докато не предложат нещо реално работещо, то за мен, ГНМ си остават просто философска школа.

Essence
Участник
Мнения: 94
Регистриран на: 17 Ное 2008 12:32

Мнение от Essence »

ГНМ е сбор от стари открития на други езотерични науки, религии и т.н.

Аз обаче и до ден днешен не откривам какви методи на лечение предлага ГНМ.
Изглежда лечението се състои в това да се реши конфликтът и оттам нататък се чака болестта да си отиде...
Последно промяна от Essence на 03 Яну 2012 18:08, променено общо 1 път.

Alisa
Майстор
Мнения: 2091
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

До колкото аз съм схванала, ГНМ се занимава:
с диагностициране на заболяването,
с намиране на корена на заболяването наречен Шок или Травма,
с наблюдаване самооздравителния процес на организма. Като ако е остра фаза допускат употреба на медикаменти и други средства, за овладяване на кризата, ако е силно изявена , но не кризисна ситуацията ползват "неглижиране" на шока, ако е приемливо и поносимо състоянието(на "рака"), просто с наблюдение и самонаблюдение на самоизлекуването на организма.
Всичко това е съпътствано от работа с близките, режим на хранене и т.п.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

ivangp
Site Admin
Мнения: 4526
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Последни новини - днес се видях лично с преводачката на бг сайта за ГНМ. Поговорихме си хубаво и тя обеща да премахне текста, който третира ТЕС. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Alisa
Майстор
Мнения: 2091
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Ура, за всички!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

Баба ми имаше много точен лаф на времето-лека и пръст : "Ура, ура та че ни кура!!!"
Иван:
Последни новини - днес се видях лично с преводачката на бг сайта за ГНМ. Поговорихме си хубаво и тя обеща да премахне текста, който третира ТЕС.
Новината се е супер , предвид историята на темата, но защо да го премахне? Според мен ТЕС е много ефективен като метод за по-бързо достигане на причината за конфликта,т.е при решаването на конфликта, особено в онази част където пациента сам може да стигне до решението, в сравнение с много други методи, като обикновената психотерапия например.И не би следвало текста да се премахне , а да се премести в групата на терапевтичните техниките, които използва ГНМ .Та според мен не сте си говорили достатъчно, още е било необходимо да си говорите , или поне още в някоя друга посока, дали ти със преводачката, дали с тя с "тях"..ама още говорене иска!
Ти може би имаш друго мниние, не споря ,и това до което си стигнал е прекрасно...обаче!

Добре деее..знам, няма нищо 100%, знам, знам, перфекционист съм, признавам, няма нужда от бой, но няма лошо да се стремим към нещо още по-добро,винаги когато може, а то винаги може! :wink:
Благодаряяя ти!!! :) :) :)
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related

ivangp
Site Admin
Мнения: 4526
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Тя само превежда. Не може да изказва мнение в този сайт. И това, че се съгласи да махне текста си е голям напредък.

От страна на г-жа Марколин засега, след последния ми мейл към тях, ни кост, ни вест.
Последно промяна от ivangp на 30 Яну 2012 18:26, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

Маг:
Новината се е супер , предвид историята на темата
Иван:
Тя само превежда. Не може да изказва мнение в този сайт. И това, че се съгласи да махне текста си е голям напредък
Е анджък де!Аз не казах ли това!О.К.Ще го кажа още веднъж и по друг начин.
Според мен си се справил СУПЕР!
Другото е само конструктивна приятелска критика..така е то-каквото дадеш, това и получаваш :D :D :D
Радвам се на развитието на нещата и пак благодаря! От сърце! :D
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related

ivangp
Site Admin
Мнения: 4526
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Цитат от темата - Съмнявате ли се в ТЕС?
Татяна Тотева написа:Откриха ми ММ/рак на кожата/. След премахване на лимфни възли, дясно ингвинално 04.10.2010г., на 29.11.20110г. имаше съмнения отново за метастази в същата област. Беше ... и аз не знам какво всъщност беше, но ще Ви кажа какво се случи.

nikimm ми предложи помоща си и аз я приех. Дойде в къщи в събота 14ч. работи с мен до около 17ч./примерно/, след което започнаха остри болки в същата област, и така ден след ден, с болки и антибиотик, с възпаленеие в областта на операцията. Ходене на лекарска комисия в онкологията /трябваше да я изчакам до четвъртък/ и т.н... В крайна сметка, преди да вляза в Пирогов, в петък сутрин операцията ми "цъфна", зейна дупка, пробойна Ви казвам, и отвътре изтече зелена гадост, колкото яйце./Извинявайте за подробностите/.
В Пирогов ме почистваха и всичко както му е редът. Хистологичния резултат показа "некротизирал лимфен възел", аз видях доктора като бъркаше и го извади и вика "я да видиш какво си намерих" и излезе точно това, което очакваше. Стоях там 5 дни и провех само и единствено ТЕС под наставленията на Ники ММ /"да изтече всичко, което е там, и най малката част, най скритите и мини ракови клетки,да се изтръгне и изтече през дупката, и др. подобни неща в този дух/.
Резултата до днес е ОК. До сега съм чиста.
Според д-р Хамер/може да бъркам буква/ тези заболявания протичат през студена и топла фаза. Първата е деленето на клетките и образуването на тумора /метастази/ и втората е оздравителния процес, който протича със възпаление.
Това преживях с ТЕС. А какво ли щеше да е без него ? Вие как мислите?
Няколко месеца след това, го правех всеки ден /започнах с изчистване на ПО, бях задръстена/, колкото имах нужда, после нащата, се успокоиха и пак правя ТЕС, но при нужда или при някакъв дискомфорт, за който нямам причина, или обяснение. Бих искала това да стигне, до хората които искат нещо да им помогне / или мислят, че вече нищо и никой не може да им помогне/, но не знаят какво е то, също и до хората, които са съмняват в ТЕС. Помогнете си сами с ВЯРА и ТЕС.
Последно промяна от ivangp на 11 Фев 2012 09:37, променено общо 2 пъти.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Интересни факти за ГНМ:

Писмото е написано от Председателя на АЛБА (организацията на Новата Германска медицина в Италия) на 31.12.2006 г.

"Поради последните тъмни заплахи, решихме да направим обществено достояние тази странна история...

ЕДНА СТРАННА ИСТОРИЯ...
През лятото на 2005 г. при нас дойде 4овек, който поиска да помогнем на негов близък, на когото била поставена пе4алната диагноза "мозъ4ен тумор, невъзможен за опериране". Представи ни се, 4е е 4уждестранен дипламат и ни разказа следното предисловие: тъй като той работил в посолството и имал зада4ата да контролира, класифицира и архивира вси4ки подозрителни данни и файлове, м/у другите неща намерил и Новата Германска Медицина на др. Хамер. На времето бил 4ел доста страници за др. Хамер, защото му се сторили извънредно интересни, но впоследствие ги архивирал.
Когато по-късно, през лятото на 2005г., този негов близък полу4ил гър4ове, го откарали в Бърза помощ, и след ядрено- магнитен резонанс (ЯМР) на мозъка, му било съобщено, 4е поради "мозъ4ен тумор, невъзможен за опериране", му оставали само 3, максикум 4 месеца живот (!), тогава дипломатът си спомнил за Новата Германска Медицина (НГМ).

Преди оба4е да запознае с това своя близък, поискал да е абсолютно сигурен, 4е тази НГМ е наистина нау4ноправилна.
Разказа ни, 4е за тази цел се обърнал директно към "висшите еврейски ложи", за да има сигурно медицинско заклю4ение и когато го поискал относно откритията на др. Хамер, го уверили, 4е са съвършено правилни.
Когато оба4е после, уверен и доволен им казал: "Тогава можем да го лекуваме по този на4ин?", отговорът бил: "Не, това не трябва да се знае... Ако искаш ... " и му дали нашия адрес в Италия, където можел да се обърне. И по този на4ин беше стигнал до нас. (На времето това искане ни се беше сторило странно - защо просто не бяха го лекували в техните клиники мъл4аливо...? Днес може би имаме някаква представа защо...)

И така, дипломатът ни разказа, 4е когато в денят след нашия първи разговор, се върнал в болницата, където преди това бил настанен за ле4ение неговия близък, и поискал ЯМР и клини4ната папка, му било съобщено, 4е "за съжаление" ЯМР и клини4ната папка са се загубили...

Понеже с високослужебното си положение разполагаше с "големи връзки на високо ниво", можеше да упражни натиск в/у болницата, и ..."4удо!" - клини4ната папка излезе на бял свят... но, при внимателното й преглеждане, той забелязал, 4е тя не била оригиналната! Всъщност, доколкото той следеше отблизо историята, си спомняше някои подробности, които ги нямаше ве4е... нова папка беше написана отново!
Не излезе на бял свят и ЯМР на мозъка. Този ден той ни разказа колко бил натъжен от тези събития и 4е той самият, макар 4е познавал много добре този свят, никога не бил мислил, 4е тези тайни сили били толкова бойни... Коментира факта, казвайки: "С положителност искат да избегнат, в слу4ай 4е този мой близък оцелее, да остави следи..."

За този негов близък оба4е ужасът от диагнозата, анатемата "3, максимум 4 месеца живот", фактът да се 4увства отлъ4ен от "официалната медицина" бяха определящи - вси4ко това го отвеждаше непрекъснато до активиране на конфликта на бежанеца или на съществуването (а следователно и "синдромът" с увели4аване на мозъ4ните отоци), увели4авайки следователно и цялата симптоматика, която на свой ред го водеше до тягостното състояние да се бори за съществуването си. Тези постоянни рецидиви, както и поро4ният кръг, където се 4увстваше без изход, го доведоха до смъртта през декември 2005 г. (както злополу4но беше предсказано: ок. 4 месеца след диагнозата).

В последствие този дипломат сподели с нас, 4е все пак има съмнения относно обстоятелствата, при които е настъпила смъртта на неговия близък - не изклю4ваше отравяне...

През пролетта на 2006 г. осъществи отново контакт с нас и ни говореше за крайната необходимост да се отвори експериментална клиника, в която да се прилага НГМ, защото, казваше, като няма предоставена структура, без клиника, където да се помага на хората съгласно 5-тте Биологи4ни закона, по-късно пациентите, имайки усложнения, непрекъснато се тревожат и рецидивират с катастрофални последици.

Обясни ни много добре, 4е всъщност академи4ната медицина е стигнала до първона4алната си то4ка, в улица без изход (достатъ4но е да припомним, 4е на Националния американски онкологи4ен конгрес през 2005г. бе ясно заявено, 4е въпреки 200 милиарда долара, инвестирани през последните 30 години за изследвания, смъртностността от рак е останала абсолютно непроменена от 1945 г.)
Каза ни оба4е, 4е тъй като 4ове4еството не е готово още да полу4и цялата тази свобода, която НГМ неизбежно ще му донесе, е по-добре, за да се избегне хаоса (...) това да става бавно ... и забележете, без др. Хамер (който с положителност няма да е съгласен да се прави клиника за малцина, без да се бори пламенно, 4ове4еството да може най-накрая да ползва свободно НГМ!)"

През лятото се върна отново, предлагайки ми да взема в свои ръце организацията на тази експериментална клиника и да координирам работата на лекарите, които щяха да практикуват НГМ.
Каза ни буквално, 4е неговите приятели евреи досега са се стремили да държат НГМ изклю4ително за себе си, и имал доказателства, 4е НГМ се използвала в италианските клиники "в полза на малцина" и 4е "те" пък, неговата група - тази на "белите ложи", тясно свързани с папата, сега решили да практикуват НГМ и за неевреи, оба4е... без др. Хамер. Тъй като с др. Хамер фалитът на сегашната система (Матрицата) щял да бъде неизбежен... В действителност намеренията били този проект да се разработи тихомълком, на тайно място...

Аз му отговорих, 4е естествено съм на разположение за вси4ко, ако с това мога да помогна и да подкрепям подобаващо дори и само един пациент, но 4е ще се 4увствам свободен да го направя, само след като "се даде на Цезар Цезаровото", т.е. само след като се направи публи4но проверка - на официално място с лекари, пациенти, а също и със самия др.Хамер...

От този момент нататък не се обади пове4е!

Отново се свърза с мен през септември, след като бяхме оповестили международната манифестация в Рим, и ме попита агресивно какво ни е дошло на ум (!) - да се прави манифестация в Рим, щяло да бъде извънредно компроментиращо за проекта за клиниката... За да се изясним по-добре, уговорихме среща и се срещнахме в на4алото на октомври (октомври 2006, бел. на пр.).
Този ден ни съобщи, 4е той бил повишен в степен от самия папа в "Кавалер на Ордена на Големия кръст", и като условие за нашата невредимост, а също и тази на АЛБА, заплашително претендираше да бъде веднага разтрогната международната манифестация(!), а нашата асоциация АЛБА да бъде поставена "под комисарство" (на нашия въпрос "На кого?", кой според него трябваше да вземе в ръцете си АЛБА, той отговори, натъртвайки, 4е е само като пример, името на проф. Веронези).
Освен това претендираше в следващите 2 години да не се предприемат пове4е никакви публи4ни инициативи, за да не се безпокои проекта за клиниката...

В този миг "сложихме картите на масата" - поискахме да видим какво то4но се раздвижваше. Казахме му, 4е до този момент само ни е плашил с възможни проекти, без да ни даде никакво доказателство за реално намерение да се осъществи клиника, и 4е не знаехме дали наистина това не беше само на4ин да ни спре в намерението ни или пък да ни подтикне да действаме без официалното представяне на откритията на др.Хамер.
А той, по4ервенял от гняв, ни каза: "4уйте добре! Вие не можете да предявявате никакви претенции! Можете само да ги изпълнявате!

Това са неща, които плашат, др.Хамер отдавна ни ги повтаряше, но да ги 4уеш така, процедени през зъбите, уверявам ви, 4е за нашата "романти4на" визия за света, за справедливистта, за демокрацията и т.н. беше все пак един силен удар. Не знам дали вси4ко това той ми каза, защото е наистина гран маестро на ложата или е само емисар.
О4евидно неговите заплахи не ни спряха и продължихме напред.

На 12 декември (12 декември 2006), 1 година след смъртта на неговия близък, полу4ихме информацията, 4е той и неговите "приятели" ни подготвяли "шега" (не знаех наистина какви намерения имаше и кои са неговите "приятели"), а също и 4е др.Хамер (който между другото никога не е имал нищо общо с този пациент) трябвало да плати...

В момента на освобождаването от затвора на др. Хамер, този странен персонаж ни каза нещо любопитно... по4ти като доказателство за неговата "свръзка" с "висшите сфери на властта": всъщност др. Хамер бе пуснат на 16 февруари 2006 г., но този персонаж знаеше то4но, 4е заповедта за освобождаване от затвора е била подписана на 13 февруари в 13 4аса(!). В на4алото сметнахме, 4е това твърдение е опит да се насо4и вниманието ни към тайнствени твърдения от езотери4ен характер (13,13). На 21 декември оба4е др.Хамер ли4но ми потвърди, 4е заповедта за освобождаване е била действително подписана на 13 февруари 2006 г.

Желаем ви една година на "прозра4ност", защото само разбирайки реално какво става на световно ниво, се разбира защо една нау4на медицина, която може да се докаже за няколко 4аса от всеки лекар или сериозен у4ен, медицина, която никога не е опровергавана, е скривана от света в продължение на 25 години! "


Новата Германска медицина на др. Хамер и прилагането й в разли4ни страни - историята на известната италианска актриса ЕЛЕОНОРА БРИЛИЯДОРИ в борбата й с рака и осмислянето на теорията за 5-тте биологи4ни закона.

ЕЛЕОНОРА БРИЛИЯДОРИ - "ПОБЕДИХ РАКА, БЕЗ ДА СЕ ЛЕКУВАМ"

Журналиста: Вие имахте една много сериозна болест...

Брилиядори:
Преди 10 години ми казаха, 4е до 6 месеца ще умра. Тъй като ве4е бях загубила майка си и баба си, и ги бях видяла как угасват в ужасни страдания, дължащи се на химиотерапията, се убедих, 4е болни4ният път е само един от на4ините да умреш - възможно най-лошия. Затова не предприех никакво ле4ение, дори и инвазивни изследвания. В една такава екстремна ситуация като тази, която изживявах, с4итах за абсурдно да се подложа да ме дуп4ат, режат, отварят... Не съм се подлагала дори на химиотерапия. Не само защото така се предизвиква създаването на нови физи4ески проблеми, но и защото се задействат страхови механизми. След 3 години карциномът, който имах на 4ерния дроб, из4езна - отиде си, когато вирусът на хепатита го метаболизира...

Журналиста: Вирусът на хепатита?

Брилиядори: На ниво 4ерен дроб той е симбионтът, който, когато е приклю4ил конфликта, разрешава карцинома на 4ерния дроб. Това техни4еско обяснение го разбрах по-късно, когато открих теорията на Хамер за туморите. След оздравяването ми наистина запо4нах своя път на познания по тази тема. Сред системите за самоизлекуване на индивида, които изу4авах, НОВАТА ГЕРМАНСКА МЕДИЦИНА ми се струва най-напредналото достижение. Нейният основоположник е др. Reek Geer Hamer, по-известен с историята, слу4ила се в Корсика, когато синът на Хамер беше застрелян с пушка, за което бе обвинен принц Емануеле ди Савоя.
Именно в следствие на тази тъжна история, лекарят развива рак на тестисите, а съпругата му - рак на гръдта. Оттам интуицията му го отвежда до революционизиране на самите основи на медицината - Хамер разбира, 4е канцерогенните механизми имат биологи4на зависимост.

Журналиста: Така според Вас тялото би оздравяло само' от туморите...

Брилиядори: Да, когато 4овек отива за поставяне на диагноза, туморът е ве4е в процес на самоизлекуване. Лекарите оба4е прекъсват естествения процес на ле4ение и предизвикват метастази, които не са нищо друго освен нови конфликти, дължащи се на самата интервенция.

Журналиста: Зна4и Вие не направихте нищо, за да се лекувате?

Бралиядори: Направих много неща, които оба4е имаха отношение към моите хранителни предпо4итания, поради факта, 4е си останах в къщи, докато бях зле. Всъщност, има хора, които имат тумор и си живеят много добре. Според Хамер вси4ки естествени терапии имат своето основание да съществуват, затова достатъ4но е да гладуваш или да практикуваш хомеопатия, за да разрешиш един проблем. Ако 4овек е решил да се лекува с "цветове", със "слън4еви води" или с уринотерапия, е все добре. Стига да не се възпрепятстват ествествените процеси, винаги може да се търси собствения път. Туморът тръгва винаги от мозъка, т.е. от скрито изискване и е "конструктивен", следователно не трябва да се страхуваме от него.

Журналиста: В заклю4ение, това какво озна4ава?

Брилиядори: Понятието за ле4ение, разбирано според традиционния подход, не помага, защото 4овек мисли, 4е оздравяването му зависи от "надбягване с екипировка" - т.е. от лекарствата, които му се дават. Трябва оба4е да се разбере, 4е се оздравява само с интегрирането на биологи4ните системи: вирусите и бактериите, вместо да се поразяват, трябва да се осмислят в тяхната положителна функция. 4есто, когато има вирус, организмът само се опитва да завърши един "възстановителен" процес - в слу4ая на хепатита при тумор на 4ерния дроб. Ракът не възниква от една полудяла клетка, а е знак за някаква необходимост на даден 4овек. Ракът задейства механизми, които имат биологи4на цел. Ако се оставят да завършат процеса, ще обработят конфликта.
Туморът, всъщност, се излекува сам в 90 % от слу4аите.

Журналиста: Методът на Хамер практикува ли се в Италия?

Брилиядори: Аз, откакто посетих курс за законите на Хамер (5-тте биологи4ни закона, бел. на пр.), предназна4ен за лекари, нямам ве4е сред приятелите такива, които да умират от рак, защото ги съветвам, без да се правя на доктор (защото не съм такъв) как да се отнасят.
Лекарите на Новата медицина ве4е на лекуват химиотерапизирани хора, защото все пак те рано или късно стигат до смъртта по при4ина на опустошенията, извършени от болни4ната медицина.

Журналиста: Вси4ко това законно ли е?

Брилиядори: Проблемът е вътре в болницата, където, според мен, трябва да се ходи само за диагностиката. После свободно се взема решение.
Откакто познавам връзката душа-тяло не вземам ве4е лекарства. Здравето ми е по-добро днес, отколкото когато бях на 20 год., и смятам, 4е го доказах в "Нощ върху леда", където показах класа и на младите моми4ета."

Инфо - сп."ВИВЕРСАНИ Е БЕЛЛИ", март 2007


Информацията е от тук:
http://www.xnetbg.com/new/forum/index.p ... 166.0.html
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс

ivangp
Site Admin
Мнения: 4526
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

ГНМ за ЛевкемиятаВ Новата Медицина (Така нарича д- р Р. Г. Хамер цялостната наука, която развива, базирана на 5- те биологични закона (забележете: не теории, а закони), валидни както за хората, така и за животните и в голяма степен и за растенията.- бел. прев.), левкемията не е болест, а лечебна фаза след заболяване на костния мозък, който отговаря за образуването на кръв.

По принцип съществуват две възможности за увреждане на костния мозък : едната е да има цялостно токсично заразяване, а другата е радиоактивно облъчване (Чернобил). Оздравителната реакция на костния мозък се нарича левкемична реакция: При този процес костният мозък произвежда голям брой незрели клетки,както червени, така и бели, т.е. незрели еритроцити и левкоцити. Най- незрелите от левкоцитите се наричат (левко)бласти.

В традиционнатa медицина се е наложила налудничавата идея, че тези бласти са злокачествени, тъй като се произвеждат големи количества от тях. Tе обаче в никакъв случай не са злокачествени и никой досега не е наблюдавал делене при тях. Напротив: след няколко дни те биват разградени в черния дроб, така че на практика са "еднодневки", които биват "спирани от движение", следователно не могат да нанесат никакви вреди.

Преди време дори погрешно се смяташе, че тези бласти, които са по- големи от еритроцитите, могат да запушат кръвните пътища, но това също е налудничаво схващане, тъй като в левкемичната ваготонична оздравителна фаза вътрешният диаметър на кръвоносните съдове се разширява 3 до 4 пъти, така че в този аспект не съществува абсолютно никаква опасност.
Освен това досега нито един хисто-патолог не е наблюдавал под микроскоп такова запушване с бласти.

Също и схващането, че в левкемичната фаза има прекалено малко нормални левкоцити, не отговаря на истината: защо независимо от броя на незрелите нормални левкоцити или бласти, които намираме, пациентът винаги има от 5 000 до 10 000 "нормални" левкоцити, които, от гледна точка на разреждането, е дори много повече от достатъчно.

При оздравителната фаза след токсично или радиоактивно облъчване се регулира броят на левкоцитите, който може да достигне близо един милион след известно време, което зависи от размера на увреждането. Този вид увреждане на практика никога не се случва. То обаче не се различава в кръвната картина от това, за което ще стане дума после, а именно от това, което е настъпило в следствие на вътрешен конфликт на обезценяване на Аз-а.
И тук левкемичната фаза е оздравителна.

Фазата на увреждане е предхождащата я - т. нар.активна фаза на конфликта.
Активната фаза на конфликта същевременно е и раковата фаза. В тази фаза се образуват остеолизи, т.е. дупки в костната тъкан чрез атрофия на костните клетки . В тази фаза организмът произвежда по- малко червени и бели кръвни клетки. Това наричаме анемия.

Анемията (малокръвие), ракът на костите и активната фаза на биологичното обезценяване на Аз-а са на практика едно и също нещо. В мозъка по време на активната фаза на конфликта се конфигурират т. нар. концентрични кръгове в отговарящата за това част от мозъка (по- точно от бялото мозъчно вещество).

Част от тези конфликти на обезценяване на Аз-а, които са може би най- честите конфликти при хората и животните, реално не могат да бъдат решени. Индивидът умира от анемия и атрофия на костните клетки.
Ако конфликтът е продължил прекалено дълго, но в крайна сметка е решен, левкемичната фаза се характеризира с висок брой на левкоцитите. Оздравителният оток в мозъка съответно също е голям и може да предизвика усложнения (опасност от мозъчна кома), ако не им се обърне внимание, както става почти винаги в традиционната медицина и ако не се предприеме медикаментозно лечение.

Симптомите на левкемията са типични, както при всички оздравителни фази след раково заболяване. Пациентът е отпуснат и уморен, често с висока температура, има апетит и през първата фаза на лечението има доказуем спад на броя на еритроцитите и левкоцитите, чрез разширяване на техните съдове (типично за ваготоничната оздравителна фаза )и разреждането на кръвта с кръвен серум.
Същевременно пациентът има силни болки, породени от разтягането на периоста (костната обвивка) на мястото, на което под костната обвивка са възникнали костни остеолизи, които сега започват да се рекалцифицират.

С тази фаза на умора и болки майката- природа има съвсем разумна цел:
Индивидът- човек или животно- трябва да си почива възможно най- спокойно, защото поради повдигането на периоста от костта, предизвикано от едема (отока) вътре, през тази фаза костта няма почти никаква стабилност, докато преди това е получавала допълнително опора и стабилност, именно защото периоста и е служил като своеобразен бандаж. Поради тази причина в тази фаза има опасност от счупвания на кости ,особено при възрастни и особено при остеолизи на шийката на бедрената кост.

При малките деца намаляването на костната маса в повечето случаи е генерализирано, тъй като те са преживели и генерализиран конфликт на обезценяване на Аз-а. ("Мама не ме обича вече. Тя се интересува само от братчето ми. ") Затова при малките деца почти никога не съществува опасност от счупвания.

Официалната медицина не се интересува нито от мозъка, нито от душата на пациентите си. (Професор Нийтхамер: " Деца, особено кърмачета, нямат още никакви конфликти.")
Традиционните лекари изхождат от абсурдната мисъл, че трябва да нормализират по изкуствен начин повишения брой левкоцити и то веднага- нещо, което майката- природа така или иначе прави, но чак едва след като костните остеолизи отново са се рекалцифицирали, т. е. оздравели са.
Разбира се, това върви ръка за ръка с факта, че в същото време и психиката трябва да оздравее, както и мозъкът.

Когато лекарите от официалната медицина открият костна остеолиза, която се смята за оздравяване в тази левкемична фаза, тогава те говорят за остеосарком. Всяка левкемична оздравителна фаза практически отговаря на малък, голям или на няколко остеосаркома.
За щастие на пациента обаче те в повечето случаи не се диагностицират.
Различните видове левкемия са: миелична, лимфоцитна и моноцитна.
Преди те биваха строго разграничавани една от друга. Но откакто знаем, че се сменят често в рамките на една и съща оздравителна фаза, вече не се обръща голямо внимание на тези разграничения както преди.

За най- безобидна преди беше смятана т. нар. хронична или старческа левкемия и лимфоцитната левкемия при малки деца.
Двата вида в повечето случаи не бяха смятани за истинска левкемия. В цялата голяма заблуда това бяха две малки искрици истина. За нещастие днес биват диагностицирани около 30- 40 пъти повече случаи на левкемия от преди. (Въпреки, че на практика те даже са много повече.)
По принцип всяко лумбаго е малка левкемия. Преди на никой педиатър не би му хрумнало , да прави пункция на костния мозък при лимфатична детска левкемия. Правеше се контролен преглед след 3 и после след още 3 месеца и се установяваше, че е изчезнала.


Острата и хроничната левкемия се различават по това, че и протичането на конфликта е настъпило еднократно или се е случило няколко пъти. След като знаем всички тези неща, никой не би трябвало вече да умира от левкемия, особено пък дете.
Наричаме левкемията късмет, дори когато пациентът временно има болки и е отпуснат и уморен. Както химиотерапията, така и морфинът против болки в костите са пълна глупост и противоречат на всичко, което майката- природа е измислила при тези разумни симптоми.
Глупостта на сегашната официална медицина се състои в това, че чрез химиотерапия допълнително и многократно се уврежда вече увреденият костен мозък така ужасно, че той въобще не може да си почине от това.

Върхът на лудостта е т.нар. трансплантация на костен мозък.
При нея костният мозък на пациента се разрушава напълно чрез химио- "терапия" и лъче- "терапия". После се инжектират в кръвния поток на пациента клетки от костен мозък на чужд донор, а при възможност и от собствения костен мозък от т. нар. пълна ремисионна фаза ( с надеждата, че клетките ще поникнат в предишния, сега разрушен костен, мозък, като репички в почва.)

Досега нито един учен не е успял да установи, че радиоактивно маркирана клетка от костен мозък действително е достигнала от кръвта до костния мозък и е израснала там. Напротив, чуждите клетки се разграждат светкавично и скоро след това не могат да бъдат открити. Оживява само минимална част от пациентите, при които облъчването на костния мозък не е било пълно, поради някаква причина, така че успява да се регенерира.

Ако разберете истинската важност на тези неща, тогава ще знаете, защо нито един професор не смее да се изправи срещу д-р Хамер и почти няма професор, който да подложи свои близки на тази глупост.

Оригинален глас на традиционната медицина:
Проф. Винклер от центъра по левкемия в Мюнстер:
" Още след 4 седмици химиотерапия с микроскопски изследвания се установява липсата на ракови клетки." "Въпреки това ние трябва да практикуваме още 5 месеца терор на сляпо", казва онкологът Винклер.
Това интензивно лечение е част от 18- месечна лекарствена фаза.
(сп." Шпигел" , 47/ 1991, С. 336 (?))

Помогнете ми , да спра тази лудост!
Copyright by Dr. med. Ryke Geerd Hamer
Забележка:
Хронична миелична (?) левкемия
-------------------------------------
Етиология и патогенеза: Етиологията е неизвестна.
Терапия: в хроничната фаза на ХМЛ- лечение с цитостатици от лекуващия специалист. Трансплантацията на костен мозък представлява единственият в момента начин на лечение.
Прогноза: Пациентите живеят още средно 3- 4 години.
------------------------------------
"Учебник по обща медицина"- В. Крусе и Г. Шетлер ( 1994г. )
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Аватар
Angel_K
Напреднал
Мнения: 332
Регистриран на: 07 Май 2010 16:23
Местоположение: България
Обратна връзка:

Мнение от Angel_K »

Искам да попитам нещо , защото сайта на ГНМ е доста объркващ за мен :roll:
Въпроса е :
Какво казва ГНМ за ТУМОР на МОЗЪКА?

Предварително БЛАГОДАРЯ!
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. :-) ;-)
http://tec.a4obg.com

ivangp
Site Admin
Мнения: 4526
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Хамър казва, че мозъчните клетки не могат да се размножават, затова и няма тумори в мозъка, те обикновено са отоци във втора фаза и могат напълно да изчезнат с инжектиране на кортизон или урея.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

nelstle
Участник
Мнения: 7
Регистриран на: 25 Сеп 2012 09:32

Мнение от nelstle »

Разбрах от тук за ГНМ. Поразрових се, прочетох някои неща, доста от тяхна английски.
Направиха ми впечатление две неща:
1. Никъде не се споменава Хамер какво е направил със собствения си рак?!
2. В канадския сайт за ГНМ, който излиза като първи резултат в гугъл, има писма от пациенти. Три от четирите писма са писани от един и същи човек. Не че името е едно и също, но стилът, начинът на изразяване, синтаксисът...

Не искам с това да критикувам или оборвам, напротив - мисля, че Хамер е прав за доста неща в теориите си. Само си се чудя тука...

Femme
Напреднал
Мнения: 393
Регистриран на: 16 Фев 2010 22:47
Местоположение: София

Мнение от Femme »

Дали е извън темата, но им дойде ей така да споделя за прекрасните книги на Лиз Бурбо, свързващи болест с емоционално състояние и убеждения.

Публикувай отговор