ТЕС и ГНМ (Германска Нова Медицина)

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

Maлей, аз съм забравила как се пише тук!!! Не помня как се променят съобщения!

:)


И все пак важното е че Слънцето свети толкова хубаво!!!

такивамитиработи

Дерзайте!
Per aspera ad astra!

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

vqra написа: След като са толкова опасни ваксините, защо в миналото детската смъртност (процентно) е била много по-голяма от сега?
Дали ваксините са помогнали?
Този въпрос също предполага знание.
Откъде знаеш, че е била по-ниска детската смъртност?
За кое минало говориш? Колко години назад?
Има много възможни отговори на въпроса ти.
Един от възможните е :
Не знаем вярна ли е статистиката, кой я прави и с каква цел.
Това е като на избори.
Не е важно кой как гласува, а кой брои гласовете.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Въвъ връзка с ваксините и аутизма - в момента гледам на живо конфернция за ММС с Кери Ривера, Джим Хъмбъл и Андреас Клакер.
Според тях е ясно установена връзка между ваксините и Аутизма, но забележете, Аутизъм развиват деца които имат паразити в тялото по време на ваксинацията. Те обясняват, че затова не всички ваксинирани развиват Аутизъм, защото не всички имат паразити в момента на ваксинирането.
Ето нова информация, която до известна степен оневинява ваксините.

Да не си пмислите само, че ваксините са безвредни. Не казвам такова нещо. Просто поднасям нова информация която променя възгледа за ваксините, като единствена причина за Аутизма.

Утре може да се открие нещо ново.
Затова предупредих да не се бърза с изводите и обобщенията.

Доста интересна конференция. Чакам с нетърпение възможността за въпроси накрая.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

ivan ianev
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 06 Яну 2013 18:18

Мнение от ivan ianev »

Това за връзката между ваксините и паразитите от една страна и развитието на аутизъм от друга живо ме заинтригува. Признавам си - не съм наясно с материята. Тази тема обаче е за друго и дискусията си е спам сама по себе си. Предлагам да открием нова тема. Моля ivangp да я формулира. Заслужава си да се обсъди дали ТЕС помага в при странични явления в следствие ваксинации или при гореспоменатите паразити.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Не е точно спам. В тази тема се говори за това, че причините за заболяванията са емоционални конфликти, според ГНМ.
Според Йим Хъмбъл поне досега излизаше, че причините са вируси и трябва да ги морим с ММС.

Да, да ама НЕ.
Днес на конференцията самият Андреас Калкер каза на една жена с рак - "Проблемът винаги започва от главата. Нея трябва да излекуваш! Може да имаш паразити и токсини които да премахнеш с ММС, билки и т.н., но те са следствие. Първопричината е тук." - и посочи главата си.
Каза също : "Ние целим да лекуваме тялото, ума и психиката. Ако едното не се лекува няма пълно лечение."

Каза също, че според него, вирусите, тъй като не произвеждат изпражнения, не се хранят с физически субстанции, а с нервна енергия. И че те са като програми в компютър. Ако нямат захранване с енергия се деактивират. А това което ги храни са негативните емоции.

Каза също, че има хора при които след лечение с ММС и утвърдено от медицината излекуване, т.е. липса на тумор например или на симптоми, след няколко месеца заболяването се връща. И каза, че такива случаи трябва да се изследват по-подробно за да се разбере защо това става.

Общо взето, това, което аз разбрах от тази конференция е , че е установено от тях, че ММС помага в детоксикацията на организма, което подпомага лечебния процес. Лечението се извършва от организма, а не от ММС и е естествен процес. ММС само го подпомага.

Така, че, както вече писах в темата за ММС, той определено може да ни помогне в лечебния процес, да ни даде време да работим върху себе си и върху първопричините за проблема, да детоксифицира тялтото ни. Но истинското лечение е лечение, което задължително включва работа върху ума, мисленето у негативните емоции.

Доста интересна конференция беше. Гледах 8 часа. Доста неща разбрах, доста все още не са ми ясни. Не ми дадоха възможност да задавам въпроси.

От тук нататък всякакви въпроси и мнения, свързани с ММС, моля да се публикуват в темата за ММС!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Четиричасов филм за ГНМ - http://www.youtube.com/watch?v=Z57uBCcO ... r_embedded
Има субтитри на български.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Много добър филм, заслужава си гледането. Благодаря!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Alisa
Майстор
Мнения: 2091
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Оу, филмът е мноого добър! Слагам го и в "ГНМ" и във "Филми"!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Да,благодаря и аз за споделянето.Филма чудесно ми разкрива още поле за действие и работа с ТЕС по редица проблеми,които чрез обясненията ми се изясняват още по-добре и съм наясно какви трески имам за дялане още. :D
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс

Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

ПЪРВИ ЗАКОН: ТРАВМАТА Е КАТО ДЕТОНАТОР
Всяка болест е при4инена от емоционална травма, която ни среща неподготвени, това е травма, която преживяваме в самота и която не знаем как да разрешим.
С цел да се продължи вида, 4овешкият индивид, с те4ение на времето, е развил биологи4ни програми за оцеляване, които са станали автомати4ни и са се записали в неговия мозък, в неговите клетки.
Съществува една неразрушима триада: ум - мозък - тяло, три 4асти, които действат винаги заедно.
а) Мозъкът не е в състояние да прави разлика между реално и символи4но, между реалност и въображение.
б) Програмирани сме да оцеляваме, следователно болестта, от биологи4на гледна то4ка, е съвършеното решение на мозъка за оцеляване.
в) Всеки път, когато един индивид е поразен от емоционална травма, тя има следните характеристки:
- изживяна е драмати4но
- срещнала ни е неподготвени
- емоцията взема връх над разума
- изживяна е в самота, размишлявайки непрекъснато над проблема
- не се намира удоволетворяващо решение.

Тогава и само тогава мозъкът влиза в действие, като пуска в ход специална биологи4на програма за оцеляване на индивида. Интензитетът на емоционалната травма ще определи сериозността на болестта, а видът емоция ще определи локализацията в тялото. Следователно болестта е едновременна неуравновесеност на психи4еско, мозъ4но и физи4еско ниво, дължаща се на емоционална травма.
Без конфликт няма болест, да си дадеш сметка за това е първата стъпка към оздравяването!

ВТОРИ ЗАКОН: НИЩО НЕ СЪЩЕСТВУВА БЕЗ СВОЯ АНТИПОД
Живеем в полярен свят, няма ден без нощ, здравето е безмислено без болестта и т.н. Официалната медицина е установила около 1000 болести, подразделяйки ги на "студени" болести и "топли" болести. "Студените" са: постоянно състояние на стрес, безсъние, рак, ангина пекторис, невродермити, психопатологии и др., а "топлите" са: инфекции, ревматизми, алергии, езантеми и др.
Всъщност не съществува "студена" или "топла" болест, а по-скоро съществуват сменящи се "топли" и "студени" фази. Вси4ки болести проявяват то4но две фази: "студена" фаза, наре4ена симпатикотониа, и "топла" фаза, наре4ена ваготониа. Винаги "студената" фаза идва първа, последвана от "топлата" фаза или фазата на възстановяването, след като ве4е емоционалната травма е била преодоляна. Преодоляването на травмата е основата за преминаване във фаза на възстановяване.

СТУДЕНА ФАЗА
При нали4ието на емоционална травма, която ни среща неподготвени, неспособни за действие, понеже живеем в самота и не знаем как да разрешим тази травма, трите нива на съществуване (ум - мозък - тяло) влизат във фаза на реакция, за да можем да оцелеем:
- на психи4но ниво: пациентът продължава да премисля проблема си, стресиран е, не изпитва ве4е глад, отслабва, трудно заспива. При това постоянно състояние на тревога вси4ки енергии са мобилизирани с една единствена цел - да се преодолее травмата.
- на мозъ4но ниво: произвеждат се концентри4ни кръгове (огнища) в определена зона на мозъка, която направлява функционирането на то4но определен орган. При скенер на мозъка без контрастираща те4ност огнищата на Хамер са ясно видими.
- на физи4еско ниво: мозъкът може да даде само 4 команди: да създаде маса (тумор, киста етц.), да издълбае дупка (лизис), да блокира, да отблокира орган.

ТОПЛА ФАЗА
Тази фаза запо4ва само в момента на разрешаване на конфликта.
- на психи4еско ниво: запо4ваме да си поемаме дъх, стресът се разсейва, конфликтът е разрешен. Връща се апетита, крайниците запо4ват да се затоплят.
- на мозъ4но ниво: в областта на мозъка, където е станало "късото съединение", запо4ва да се формира отока на възстановяването. Веднъж приклю4ило възстановяването, криза, подобна на епилепти4ната (треперене, студена пот, стрес, уринно незадържане) ще установи дали конфликтуалното събитие е било напълно преодоляно, и ако това е така, отокът ще бъде евакуиран 4рез диуреза, ако ли не, ще се прояви с последвали сменящи се фази - ту на рецидиви, ту на разрешение на проблема, които ще имат като последица образуването на мозъ4на киста на мястото на отока.
- на физи4еско ниво: още преди епилепти4ноподобната криза, болестта престава да се развива и мозъкът се възстановява. Във фаза на ваготониа (топла фаза) пациентът влиза в състояние на възпаление; вси4ки енергии сега са напрегнати за мозъ4но и физи4но решение: може да има трескави състояния, болки на разли4ни места или пък локализирани, и много умора. Вси4ки възпалителни състояния са възстановявания, тук се вклю4ват и инфекциозните болести. Трябва да се има предвид, 4е възстановителната фаза може да бъде дори по-опасна от самата болест.

ТРЕТИ ЗАКОН: ОНТОГЕНЕТИ4НАТА СИСТЕМА НА ТУМОРИТЕ И НА ЕКВИВАЛЕНТНИТЕ БОЛЕСТИ
Терминът онтогенети4ен се отнася за ембрионалния живот на индивида и се говори за "еквивалентни" болести, защото не само туморите, но и другите болести, се проявяват съгласно изложеното в 5-тте закона.
При4ината за всяко биологи4но поведение води на4алото си от дълбока древност и запо4ва с появата на първата клетка на нашата планета. Ве4е казахме, 4е 4овекът нямаше да може да оцелее до днес, ако не беше интегрирал в мозъка си биологи4ни програми за оцеляване, насо4ени към преодоляването на всякакъв вид препятствия, които в хода на хилядолетията са се явявали по пътя на неговата еволюция. Веднъж преодоляно препятствието, решението се предава на бъдещите поколения: през първите два месеца от вътреутробния живот зародишът въплътява цялата тази памет от на4алото на живота до днес.

- първи етап на еволюцията:
Клетката, за да продължи, трябва да диша, да се храни и да се възпроизвежда. В те4ение на вековете нашата клетка се обединява с др. клетки и става многоклетъ4ен организъм, адаптирайки се по този на4ин на конюнктурните обстоятелства. Ако например, живее на място, където кислородът не достига, влиза във фаза на стрес и намира решение на проблема, увели4авайки специализираните клетки за дишане. Ще създаде нещо като тумор, клетъ4на пролиферация. Следователно, на този стадий на живота, оцеляването е гарантирано 4рез увели4аване на клетките там, където е необходимо, и командата за пролиферация ще подаде една архаи4на мозъ4на структура, която ще стане tronco cerebrale (зона, която освен рефлексите контролира и много вътрешни органи, също и центровете, които регулират дишането и телесната температура, бел. на прев.)
Онова, което става в май4ината утроба, по някакъв на4ин преминава отново през вси4ки стадии на еволюцията и това е така, зашото в хода на своето развитие ембрионът ще изглежда веднъж амеба, после попова лъжи4ка и така нататък.
Какво е наследил съвременният 4овек от първия етап на еволюцията на живота на Земята? Кои са конфликтните събития? Това са конфликти, които се отнасят до ...залъка! Залък хляб, глътка въздух, залък за изхвърляне, залъка в преносен смисъл (хранене, дишане, отделяне). Когато 4овек усеща, 4е вси4ко му се стоварва отгоре, мозъкът задържа те4ностите. Що се отнася до репродуктивната функция, конфликтите ще засягат ендометриума и 4аст от простатата.

- втори етап на еволюцията:
Тук наблюдаваме преминаването на живите организми от водна среда към земна. Сега организмът трябва да се защитава от новия свят, който го заобикаля; там, където ще е атакуван от слън4евите лъ4и, мозъкът ще произведе уплътняване на мембраните, за да избегне смърт от изгаряне. В май4ината утроба зародишът продължава да се усъвършенства, заяквайки вси4ки мембрани: дерма, плевра, перитоний, перикардий.
Кои психи4ни следи ще останат регистрирани в паметта на съвременния 4овек? Най-общо вси4ки конфликти относно страха да бъдем нападнати, да претърпим агресия над физи4еската си цялост на висо4ината на гръдния кош (mesotelioma pleurico), на коремната кухина (mesotelioma peritoneale), на сърцето (mesotelioma del pericardio). Тук влизат и вси4ки конфликти, отнасящи се до това да се 4увстваме по някакъв на4ин поразени в собствената си морална цялост, замърсени: преживени атаки срещу кожата ще дадат повод за меланоми.
Кожата е онази 4аст от нашето тяло, която първа влиза в контакт с другите индивиди.

- трети етап на еволюцията:
Сега ве4е е време нашият малък организъм да се движи, да проу4ва заобикалящия свят. Ще трябва да развие скелет, мускули и сухожилия. Ако оба4е светът, към който се стреми (земята) не е по-добър от този, от който идва (водата), ще реши да се върне назад и затова ще трябва да загуби органите, които специално е развил: ще трябва да направи лизис ( клетъ4на редукция, некроза), да загуби вещество.
В май4ината утроба запо4ва, и е то4но това моментът, когато се появява костната и мускулната система. Тази фаза съответства на развитието на собствената стойност. Тук конфликтите са обезценяване на Аз-а (остеопороза).

- 4етвърти етап на еволюцията:
Това е по-нататъшно усъвършенстване на предишните етапи, преходът от "премествам се на повърхността и се съизмервам с новата околна среда" към "влизам в комуникация с другите индивиди." Сетивните органи стават по-фини.
В психи4ен план наблюдаваме проекция на себе си в един все по-обширен и сложен контекст. Ако се страхувам, 4е ще умра, биологи4ното решение на мозъка ше бъде това да увели4и белодробните алвеоли, за да поеме пове4е въздух и да оцелее, в крайна сметка клетъ4на пролиферация, рак на белите дробове. Ако оба4е "ми отнемат дъха", "липсва ми въздух" или пък е конфликт, зависещ от моето отношение с другите, решението ще бъде да се разрани дроба, за да премине пове4е въздух. А ако конфликтът е свързан с това да се върви едновременно в 2 разли4ни посоки и не знаем какво да решим, биологи4ното решение е парализа на краката (функционално блокиране).

В заклю4ение:
При нали4ието на нео4акван конфликт, без видимото му решение, конфликт, изживян в самота, патологията се изразява едновременно на психи4но, мозъ4но и органи4но ниво.
- на психи4но ниво има състояние на постоянен стрес
- на мозъ4но ниво се осъществява късо съединение в специфи4на зона на мозъка
- на органи4но ниво става клетъ4на пролиферация (тумор) или пък лизис (загуба на вещество) или още функционално блокиране (парализа).
Елиминирането на конфликта е клю4ът, който позволява преминаването към фаза на възстановяване.

ЧЕТВЪРТИ ЗАКОН: МИКРОБИТЕ СА В СЛУЖБА НА МОЗЪКА
Микробите са наши съюзници, те са тези, които се занимават с оправянето на щетите по време на втората фаза. Мозъкът е този, който изпраща заповед на нашите приятели вируси, гъби4ки или бактерии.
Вси4ки микроби идват, размножават се и из4езват, за да благоприятстват възстановяването според една много то4на логика, в синхрон с нашия мозък и с нашето тяло. Те са 4аст от биологи4ната програма на Природата.
4овек съжителства с микробите: тялото ни съдържа десетки пъти пове4е бактерии отколко 4овешки клетки - сто хиляди милярда.

ПЕТИ ЗАКОН: НА КВИНТЕСЕНЦИЯТА
Всяко поведение на 4овека (а и болестите) е определено от специални програми за оцеляване, записани в мозъка от най-дълбока древност. Болестта е биологи4но решение на мозъка, последната възможност за оцеляване. Всеки жив организъм притежава мозък, пове4е или по-малко развит, който е в състояние да улавя несъзнателно информацията, идваща от света, който го обкръжава. Клетките, бактериите, които живеят в нас, разли4ните органи, вси4ко функционира в унисон със същия ритъм на главния мозък.
Болестта винаги има смисъл. Тя е полезна, необходима, жизнена за индивида и за еволюцията на вида.

Източник / "ЗавеЩание на Новата Медицина",автор Рике Герд Хамер/


Как си прокарва път Новата медицина на др.Хамер?
Ве4е 25 години се бойкотира информирането за нея, а прилагането й се осъществява все пак...?
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=217782.0
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс

Аватар
Angel_K
Напреднал
Мнения: 332
Регистриран на: 07 Май 2010 16:23
Местоположение: България
Обратна връзка:

Мнение от Angel_K »

Гледах филма 4ч. и 11мин. плътно.
Та схванах най-накрая идеята на ГНМ.
Отчасти съм съгласен ама само до някъде.
Никъде в 4ч. не бе казано как им е светнала лампичката и как са се излекували.
Просто разбра ли са от къде идва и хоп готово хммм странно ми изглежда.
Да нямали са рак на тестиса и гръбнака но какво са направили за да изчезне надали само са чакали?!
И въпроса с ваксините бе избегнат по тъч линията.
А и това не решава въпроса с паразитите в нас , те пак ли са наши приятели?
Не се заяждам просто мисля на глас :-)
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. :-) ;-)
http://tec.a4obg.com

Alisa
Майстор
Мнения: 2091
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Ачо, добро начало, браво! Сега прочети сайта и виж препратките от филма към другите филим, дето се разискават допирателните подробности, като ваксините. :wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Аватар
Angel_K
Напреднал
Мнения: 332
Регистриран на: 07 Май 2010 16:23
Местоположение: България
Обратна връзка:

Мнение от Angel_K »

Не знам дали ще последвам съвета ти.
Нещо се премълчава или се казва прекалено сложно и завоелирано не знам.
Но не ме кефи ГНМ и това си е.
4ч. и кусур и само бла бла и 2 примера ...
Сина ми е с 39.5 в момента и не мисля ,че преживява Епи-Криза на 7г. въпреки ,че знам ли с лудата му майка може и това да е...
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. :-) ;-)
http://tec.a4obg.com

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

А според теб какво преживява? Нашествие на вируси ли? Ако да, защо точно него атакуват тези вируси, а не теб или майка му, например?
Предполагам ще му дадеш ММС за да прекратиш симптомите и ако те изчезнат ще мислиш, че си го излекувал. Но всъщност това може да се окаже нр чак толкова добра идея. Може да създаваш бомба със закъснител. Справка - антибиотиците.
ММС е все още в зората на употребата си и дългосрочните ефекти от приложението му тепърва ще се откриват.
Аз бих го използвал за хронични, нелечими от ортодоксалната медицина и застрашаващи живота заболявания, но не и за настинки, които така или иначе сами си минават.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Аватар
Angel_K
Напреднал
Мнения: 332
Регистриран на: 07 Май 2010 16:23
Местоположение: България
Обратна връзка:

Мнение от Angel_K »

За съжаление Ванка , няма как да му дам ММС, живее с майка си и баба си на 100км. от Мен.
И майка му отказва да ме чуе за ММС защото тя пиела по Протокол 1000 и пак се разболяла.
Миналата седмица беше болна и тя и майка и от петък и сина ми е в кюпа.Още тогава и казах да даде на малкия да диша ММС но тя каза , той нещо е хремав ама нищо му няма.
Лично Аз миналата зима го оправях от хреми и гърло за часове именно с дишане на 2 капки ММС в чаша но това бе когато бе при мен weekend-ите...
Тя го лекува с Хомеопатия, съветва я класически хомеопат а именно кръстницата на сина ми.Която от над 10г. се занимава с класическа хомеопатия, Бах и т.н.
Малкия е имал 39.5С онзи ден в събота...
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. :-) ;-)
http://tec.a4obg.com

Публикувай отговор