ТЕС и ГНМ (Германска Нова Медицина)

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Няма лошо. Температурата е полезна и след всяко самостоятелно прекарано заболяване организма става по-силен.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Sylvia
Активен
Мнения: 100
Регистриран на: 19 Ное 2012 09:57

Мнение от Sylvia »

Не можах да схвана каква е биологичната роля на температурата според ГНМ , след като няма биологични агенти , които тя да потиска .
Другото , което не можах да си обясня е как в някои органи се откриват клетки от други такива след като няма метастазиране при туморите (според ГНМ) ? Например при меланокарцином ( това е "царицата " на злокачествените тумори , един от видовете рак на кожата , който може да се стартира от раздразване на някои бенки ) в белия дроб се откриват клетки , които са с пигмент ( т.е. оцветени с естественото багрило меланин , което се образува в кожата нормално под действие на слънчеви лъчи и от което се получава тенът на кожата ) , а такива клетки има само в кожата няма ги нормално в белия дроб . Как и защо попадат там след като ГНМ отрича мигрирането на туморни клетки в организма ? Би трябвало в белия дроб да се открият белодробни клетки , понеже това е друг " конфликт " и на него е реагирал самия бял дроб .
По същия начин е и с костните тумори - защо метастазите в други органи са от костна тъкан , а не от тъканта на органа ? Когато чрез биопсия се взима туморна тъкан от някой орган за изследване хистолозите ( това са хората , които под микроскоп изследват тъканите и клетките от тялото ) могат да установят произхода на тъканта от метастазата , т.е. дали произхожда от самия орган ( тогава това е първичен тумор ) или дали е дошъл отнякъде другаде , от друг орган ( това е вторичен тумор ) . Ако казаното в ГНМ е вярно , би следвало всички метастази да са с произход от органа , в който са открити , а това не е така .
Имам още около 45 минути от филма да изгледам , но според мен е доста неясен . Може би самият филм не е направен добре или пък преводът не е наред , знам ли , нещо ми изглежда доста объркан , непоследователен и труден да схващане .
Доколкото разбрах от филма , левкемиите неправилно се определят като рак от традиционната медицина , а всъщнст са лечебна фаза на конфликт , но аз съм виждала с очите си кучета с левкемия , които починаха , без да са третирани с химикали , понеже тук не се прилага засега химиотерапия на животни инито едно от диагностицираните кучета не е оцелявало . Ако е лечебна фаза , все някоее трябвало да оцелее след кризата .

Аватар
Angel_K
Напреднал
Мнения: 332
Регистриран на: 07 Май 2010 16:23
Местоположение: България
Обратна връзка:

Мнение от Angel_K »

Не знам колко е полезно , но лично Аз ако се разболея удрям 39 и това е 2/3 от случайте.
Сина ми от както е дошъл на този свят и той вдига висока температура от нищо.
Само за справка и аз бях болен 3 -4 дни миналата седмица , почнах 38,39,38 и 37 като температура.
Приятелката ми на 39С застана до мен с един аналгин и аспирин и не ми повярва ,че е за добро пих ги и нищо.Казах и ,че след 2-3ч ще съм на 37С и се случи с ТЕС + ММС
по 6 капки на час.
Аз съм близо на 40г. и все още си вдигам 39С :wink:
Както Силвия забелезва и на мен ми е мъгляв филма и много въпроси изникват. :wink:
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. :-) ;-)
http://tec.a4obg.com

Sylvia
Активен
Мнения: 100
Регистриран на: 19 Ное 2012 09:57

Мнение от Sylvia »

Е , краят на филма определено ми хареса , както и това , че основният страх на хората е породеният от факта , че сами са отговорни за здравето и болестите си :)

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Силвия, в по-горнияр ри пост има твърдения, които не е ясно откъде са взети и които сравняваш с твърденията от филма.
Та откъде са взети тези твърдения? От твои лични изследвания или от материали прочетени някъде? същото се отнася за кучетата. Ти ли си ги диагностицирала с левкемия или някой друг?
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Sylvia
Активен
Мнения: 100
Регистриран на: 19 Ное 2012 09:57

Мнение от Sylvia »

Виждала съм аутопсия и тумори в бял дроб на човек , починал от меланокарцином , опериран преди това от порязана бенка , изродила се злокачествено след порязването . Подробности мога да кажа , но едва ли ви интересуват . С очите си съм видяла , че туморите в дроба са черни - като бенките , само че доста по-големи и не бяха само в дроба , просто ужасно !
Колкото до кучетата - работих известно време в една клиника като стажантка . Животните не бяха лично мои пациенти , но диагнозата им беше поставена на базата на кръвни изследвания и клинични симптоми( в първия случай в кръвта се установява много силно увеличение на белите , най-общо казано , кръвни клетки , а клинично лимфните възли , които са повърхностно разположени по тялото и могат да се опипат стават огромни - колкото яйце , за сравнение при здраво животно едва ги намираш или ако ги намериш и опипаш са колкото бобено зрънце ) . Животните ги водят понеже стават едни вяли , спират да ядат , лежат , така обясняват собствениците , а какво им е чувството на кучетата , те си знаят . Бележките от кръвта съм ги видяла всичките лично , а кръвта се изследва в обикновена лаборатория за хора . Помня , че едното куче като умря и го отворихме цялата коремно кухина беше изпълнена от далака му , той също беше станал огромен .
Последното куче , което съм видяла с такава диагноза също аутопсирахме и лимфните възли в коремната кухина и далака му бяха страшно увеличени , като отвориш корема и имаш чувство , че там има само далак , за друго сякаш няма място . Кучето приживе беше силно анемично , което според обясненията на медицината става , защото не се произвеждат зрели червени телца , а производството е най-вече на незрели ( бластни ) клетки. Като му отворихме устата - лигавицата беше като порцелан , на същото това му преливахме кръв и след преливанията живна малко , но после почина . На нито едно куче не е слагано цитостатично лекарство ( това са лекарства , които подтискат клетъчния растеж и туморите съответно ) , щото тук тогава просто не се ползваше химиотерапия при животните , и въпреки това нито едно не оцеля .
Освен тези съм виждала и други кучета и котки с тумори . Някои живеят дълго , за метастази не сме ги изследвали , понеже е трудно да вземаш тъкан при животно от всякъде - няма добри хирурзи , а и да се вземе , после е трудно да се изследва , понеже няма патохистолози ( това е хистолог , който изследва тъкани , които обаче са увредени от нещо , а хистолозите , изследват здрави такива ) за животни , а на човешките не им се занимава .
Лично съм вижала под микроскоп ( даже съм и полагала изпит ) тъканите от тялото на хистологични срезове ( това са тънки слоеве тъкан , които са оцветени с багрила ), също и болни тъкани , включително тумори , но това е сложно , трябва много практика , за да се научиш да ги диференцираш по зрелост , по произход , не мога да претендирам , че съм веща .
Имах братовчед , който почина от рак на стомаха на 28 само , и понеже много късно се установи , също не стигна до лечение с химиотерапия . Белият му дроб , лично съм видяла снимката беше целия в тумори , накрая почина , понеже не можеше да диша .. И диагнозата , че ракът е именно от стомаха беше поставена като му взеха проба от една жлеза , която също се беше подула е се намира над ключицата ( Вирхова май се казваше ). Чак после изследваха самият стомах с ендоскоп , и наистина там е имало тумор . Той години преди това се оплакваше от язви , киселини и прочие . Интересното е , че той не знаеше диагнозата си почти докрая , т.е. причината за засягането на белия дроб не беше смъртна опасност от лекарска диагноза в случая , понеже в началото , когато дойде със силна и упорита кашлица лекарите , които го бяха пратили са мислели , че е алергична , после са мислели , че е пневмония , и като беше продължил да кашля го бяха пратили тук със съмнение за туберкулоза, но той съвсем не се плашеше , че ще умре от пневмонията . Кой знае , може друг смъртен конфликт да е имал паралелно , дори няколко конфликта , понеже имаше тумори на много места - в костите , черен дроб . Накрая вече може би усети тревогата в очте на хората около него , но той тогава вече беше наистина зле .Този случай съм го видяла лично и не мога да си обясна с ГНМ много от нещата от развитието му , но пък аз и не знам конфликтите на човека .
Не искам да опровергавам ГНМ , напротив , иска ми се да намеря по-различно обяснение от това , че собственото ни тела все по-често се самоубиват без адекватна причина , но все пак не мога и да повярвам в теория , които не пасва съвсем на това , което съм видяла с очите си .

Sylvia
Активен
Мнения: 100
Регистриран на: 19 Ное 2012 09:57

Мнение от Sylvia »

Дълъг пост се получи , но ако го съкратя ще си помислите пак , че ползвам само цитати от медицински книги .

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Тук влизаме в една тема в която не съм вещ и не мога да говоря с медицинските термини и т.н. за да коментирам написаното от теб. Предполагам, че някой лекар запознат с ГНМ ще може по-ясно да коментира и обясни.
Аз също не вярвам 100% на ГНМ, както и на всяко друго нещо, но мисля, че има много истина в нея. Т.е. че емоционалните ни конфликти определят и заболяванията ни. Дали рак се разсейва или не, няма как да твърдя, тъй като нямам личен опит в тази сфера. Само цитирам какво казва ГНМ.
ГНМ ми дава насоки за търсене, но не и правила и закони към които да се вкопчвам сляпо.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Sylvia
Активен
Мнения: 100
Регистриран на: 19 Ное 2012 09:57

Мнение от Sylvia »

Това , което аз търся за себе си е теория , която и практически да ме удовлетвори , и на която в случай на нужда ( т.е. ако се случи на мен или на някой от семейството ми да се разболее ) да мога убедено да се опра , понеже нещо дълбоко вътре в мен не иска да повярва , че в следващите няколко години , повечето от нас са обречени да умрат от болести , които уж толкоз напредналата медицина не може да изцели . Другото , което се опитвам да разбера е ЗАЩО толкова прогресивно зачестяват тези болести , дали емоциите са основната причина ( понеже в миналото хората също са изпитвал емоции и стрес ) или пък тази цивилизация , в която сме затънали ни " отравя " до смърт ? И в крайна сметка дали имаме силата сами да спасим себе си или сме обречени ?
Ето това е , и не искам да чакам да ми се случи нещо сериознои или на децата ми , че да пробвам практически ГНМ , а искам да изчистя ума си така , че да не стигам до нищо сериозно , ако е възможно ..
И , въпреки че обкръжението ми е предимно от медцински " кадри " , аз дълбоко в себе си не приемам ТАЗИ медицина , щото съм видяла с очите си грешките й , виждам и съм изпитала " насилието й " върху хората , а моите разбирания са , че от нея трябва да очакваме помощ и то тогава , когато няма как да се справим сами , не искам да съм подвластна и зависима от ТАЗИ медицина , и не искам някой друг да определи дали ще съм здрава и колко точно ще ми остане , след като той си сложи печата под епикризата ми . Затова все още търся ...

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Обяснението според мен е просто.
Да видим какво са имали хората в миналото, което ние нямаме сега и какво са нямали, което ние имаме.

Имали са, а ние нямаме - чист въздух, вода, натурална храна, физически труд, общност, живот в синхрон с природните цикли, общуване с животни.

Нямали са, а ние имаме - химия във водата, храната и въздуха, заседнал начин на живот, отчуждение, електромагнитни излъчвания, телевизия, мобилни телефони, компютри, интернет, медии.

От емоционална гледна точка стресът се разтоварва с физичски усилия.
Убива не силният стрес, а продължителният стрес.
В природата всяко животно изпитва периоди на силен стрес и след това периоди на отпускане и липса на стрес.
В съвременото общество стресът е постоянен и понеже е въображаем а не реален (т.е. има постоянно наличие на храна и няма реална заплаха за живота), няма как да бъде освободен. Човек постоянно мисли за проблеми и това го съсипва.
Освен това според ГНМ емоционалните конфликти се създават болести тогава когато са изживени в самота. А в съвременото общество общността и подкрепата между хората са все по-рядък лукс.
Отчуждението и затварянето в себе си са масово явление.
Като добавим и всички отрови, които поглъщаме, Електро Магнитни Вълни, промиване на мозъци от медиите, пренсяне на социалните контакти в интернет и ежедневно висене пред телевизора се очертава една доста неприятна картина.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Sylvia
Активен
Мнения: 100
Регистриран на: 19 Ное 2012 09:57

Мнение от Sylvia »

Много точно казано !
За съжаление е много трудно е да се откажем от цивилизацията , и не толкова физически трудно , просто сякаш сме в една или друга степен пристрастени към цивилизацията . Лично аз съм склонна да се откажа от някои " удобства " , но пък за други ... сериозно се замислям . ТВ рядко , почти не гледам , но епилатора си не бих зарязала така лесно :D

Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Силвия,тази информация чела ли си я?

http://vselenata.hit.bg/Diskussionen.htm
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс

Sylvia
Активен
Мнения: 100
Регистриран на: 19 Ное 2012 09:57

Мнение от Sylvia »

Четох някои неща , конкретно този диалог съм го чела някъде , но не целия . Сега се зачетох , но отново имам доста въпроси , на които не си отговарям , може би не е пълна информацията ми , т.е. това което съм чела за ГНМ е само съкратен вариант , не знам , но още не й се доверявам напълно .
Защо например хора умират от левкемия , без да достигнат до лечение , ако левкемията е лечебна фаза на конфликт ? Това лято така си замина едно прекрасно момиче на нашата улица , не можа да стигне до никаква терапия , просто изпадна в кома и приключи . Досега не съм срещнала все още обяснение за метастазите в лимфните възли на органа , в който се развива рак ( това са първите метастази и първото разсейване на рака , при рак на млечна жлеза лично съм виждала как се подуват възлите под мишницата и при биопсия клетките са като тези от рака на самата млечната жлеза , доколкото може да се вярва на патолозите ) - защо се появяват , какъв конфликт са те ?
ГНМ :
когато има бременност - няма рак, той спира да се развива към третия месец
А аз познавах една жена , която почина от рак скоро след като роди , откриха го някъде към средата , но тя отказа лечение заради бебето и така .. Наскоро срещнах един зов за помощ за жена , на която откриват рак в последния месец преди да роди ( не мога да коментирам нищо в случая , понеже пресата не винаги отразява всичко точно , но.. ) .
Но пък намерих наистина интересно обяснение за постоянния ми страх от загуба на децата ми :
Някой дръпна ли ти го насила от ръцете като малко бебе за известно време?
С това си обяснявам защо повече ме е страх да не загубя дъщеря си , понеже като се роди ми я донесоха чак след седмица , пък за свекървата и вземането против волята това си е практика и до днес и конфликт , който не мога да реша все още ... Синът ми беше с мен още на другия ден след раждането му и понеже и по-рядко ми е взиман " насила " , защото повече сме при родителите ми .

Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Силвия,споделила си интересни неща от личен опит и наблюдения и търсиш обяснения на много неща до колкото виждам.
Известно е,че хора които са се хранили здравословно пак заболяват и започват да работят върху себе си за да се излекуват,а има и такива,които пък се лекуват променяйки храната си и това е отразено също във филми.
Е,къде е истината тогава?

Не е важно да знаем всичко от живота.
Достатъчно е да знаем онези неща,които ни правят щастливи.
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс

Sylvia
Активен
Мнения: 100
Регистриран на: 19 Ное 2012 09:57

Мнение от Sylvia »

Първо благодаря за линка по-горе !
Достатъчно е да знаем онези неща,които ни правят щастливи.
Само , че докато разберем какво ни прави щастливи и дали то ни прави такива във всякакъв аспект , трябва доста да тестваме и налучкваме . Моите деца биха били невероятно щастливи ако им позволя да изядат една само близалка , а аз вместо нея им давам гадно рибено масло .. Моето намерение е уж добро и се опитвам да ги направя щастливи в дългосрочен план , понеже според моя опит щастието задължително включва здравето , но все пак .. не спирам да се питам дали просто не им налагам моите идеали за щастие ...
От друга страна те нямат моя опит и не могат да правят " правилния " избор , понеже той включва информация , която те не разбират и възприемат все още ....( ако можех да се върна назад лично аз бих изяла тонове рибено масло и бих пила прясно мляко вместо вода , но може пък след време всяка част от човешкото тяло да бъде заменима и моите деца напразно да са били лишавани ... )
Много въпроси .. хич не ми трябва да знам всичко , но някои отговори съм твърдо решена да открия :D

Публикувай отговор