ТЕС и православието

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Потребителски аватар
charlie
Участник
Мнения: 5
Регистриран: 23 фев 2012 07:45

ТЕС и православието

Мнениеот charlie » 23 фев 2012 09:47

Привет на всички! Трудно ми е да си събера мислите, но все от някъде трябва да започна.
Попаднах на този сайт отчаяна търсейки помощ след една силна алергична реакция на уртикария, която почти ме задуши преди да ми бият инжекция. Още първия ден си взех книгата, прочетох я и започнах с техниката на емоционална свобода.
Първото прилагане на ТЕС беше относно силно чувство на страх към човек от моето минало, с който имахме романтична връзка, завършила некрасиво. Още след първия път чувството на страх изчезна, болезненото в спомена изчезна, както и зависимостта ми да ползвам интернет по сто пъти на ден за да го търся. Искам да отбележа, че съм посещавала психиатър, бях на електростимулация от която само плачех и никак не ми помогна. Накрая с доктора си теглихме по една майна и спрях да търся психиатрична помощ. След ТЕС усмивката грее на лицето ми, чувствам се отърсена от лошото, жива, нова, свободна...Хората около мен, които са свикнали да ме виждат тъжна отбелязват промяната в поведението ми с неодумение. От три дни прилагам ТЕС и все още съм начинаеща, но вярвам в нея, защото вчера даде резултат и в момент, когато имах силни стомашни киселини заради коктейла от противоалергични хапчета, с който трябва да се тъпча поне 7 дни. След първия ТЕС болката изчезна, но след няколко минути се появи пак и аз отново приложих ТЕС. Тя пак отмина и пак се появи. След третия ТЕС болката в стомаха отмина и не ми се е появявала пак.
Относно обривите, отеклите устни, уши, клепачи, ръце, лигавици в устата съм по-добре, изчезнаха. ТЕС ми помага да преодолея отвращението си от обезобразеното си лице и също така да не се проявят или да се подтиснат страничните ефекти от лекарствата - кортикостероиди и два вида антихистамини във възможно най-високата доза.
В повечето време не съм сама, затова ключовите фрази ги произнасям на ум, но при мен това върши работа, защото си представям че ги казвам на глас.
И тук започва терзанието. Снощи се видях с приятелка, която е дълбоко религиозна. Ентусиазирано й разказах за ТЕС, а тя ми каза, че не одобрява. Тогава в мен се появи чувство на вина, че правя нещо, което не е угодно на Бог.
Въпросът ми е дали ТЕС и православната вяра са съвместими, тъй като и аз съм вярваща и усещам как част от мен изпитва гузно чувство от прилагането на ТЕС, който очевидно ми помага.

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4481
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 23 фев 2012 10:26

Честито за успехите!
За Бог много може да се пише. Няма смисъл се га да го дискутираме него.
След като Бог не ти е казал, че не одобрява, не виждам защо се тревожиш. Ако смяташ приятелката си за Бог то това е друго нещо. Все пак тя е казала, че не одобрява, а не Бог.

Ако Бог не одобряваше, щеше ли да ти позволи да ти изчезнат проблемите?

При всички положения и това нежелано чувство, което изпитваш в момента подлежи на изчистване със същия този ТЕС.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Потребителски аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран: 22 яну 2011 16:28

Мнениеот гената » 23 фев 2012 11:39

Изчисти си чувството за вина което си почувствала след разговора с приятелката ти и се замисли дали ти си по-важната какво правиш за себе си или приятелката ти какво намира за добре да правиш! :idea:
Ако има някаква нужда да получиш одобрението и,защото ти е приятелка се освободи от тази нужда,ако имаш желание разбира се. :idea: :!:
И друг въпрос на който искам да обърна внимание,тя вярва в Бог,а ти на кого вярваш след тези резултати за които сподели и пусна тема във форума? :wink:
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс

paraboloid
Напреднал
Мнения: 369
Регистриран: 24 авг 2011 16:18

Мнениеот paraboloid » 23 фев 2012 14:33

На мен пък ми е любопитно защо тя не одобрява, какви са нейните мотиви за това? И защо изобщо тук се намесва някакъв бог? Започвам да се чудя, по същата логика, дали пък не "извършваме грях" правейки гимнастика например. :lol:

Потребителски аватар
charlie
Участник
Мнения: 5
Регистриран: 23 фев 2012 07:45

Мнениеот charlie » 23 фев 2012 16:16

Благодаря за мненията, започнах да работя върху освобождаването от вината и колебанията по отношение на религията.
След ТЕС осъзнах, че това колебание е породено от факта, че съзнателно вярвам в Бог, но подсъзнателно отхвърлям закостенялостта на църквата, вярвайки че Бог се намира навсякъде и че съществува много преди християнството да се появи. Следователно не трябва да отхвърлям нещо като "зло", само защото то не се побира в общовъзприетата от църквата рамка на познатото и вече дефинираното.

elie
Участник
Мнения: 21
Регистриран: 05 юли 2010 16:18

Мнениеот elie » 24 фев 2012 10:36

Charlie, на прав път си. http://forum.abv.bg/lofiversion/index.php/t102497.html

Потребителски аватар
charlie
Участник
Мнения: 5
Регистриран: 23 фев 2012 07:45

Мнениеот charlie » 26 фев 2012 12:14

След още няколко дена упорито ТЕСане за всичко, което ми дойде на ум...от уртикарията, страхът от днешната ми изява на сцена, колебанията православно ли постъпвам, до емоционални събития от детството за които преди да започна да се ТЕСам въобще не предполагах че ми тежат се чувствам доста по-освободена. Снощи се ТЕСах няколко пъти за чувства, които изпитвам към майка си и баща си, към други роднини и гневът ми се усили, после повторих, намаля леко, поправих декларацията към остатъчното чувство и тази сутрин реших да продължа докато не го сведа до минимум. И простих нещата за които се ТЕСах. Това няма да спре докато не стигна нулата. Имам още работа, но истината е, че след тесането и молитва бях готова да се обадя на всички (и го направих) за да им поискам прошка в деня на прошката, но този път за разлика от друга година беше от сърце и днес сияя от радост. Стигам до извода, че за мен ТЕС е метод, който ме фокусира върху себе си така че да постигна синхрон и баланс отвътре, а религията поне така, както я схващам ми дава хоризонт да изляза извън себе си и да погледна света и хората там и да синхронизирам отношенията си с всичко живо или неживо. ТЕС не е несъвместим с която и да е било религия.

Потребителски аватар
MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран: 07 апр 2011 14:34

Мнениеот MAG2001 » 26 фев 2012 20:39

charlie
Стигам до извода, че за мен ТЕС е метод, който ме фокусира върху себе си така че да постигна синхрон и баланс отвътре,

:D :D :D Само да ти кажа, че не си сама, и аз до този извод стигнах!
Благодаря ти!
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related

Потребителски аватар
Essence
Участник
Мнения: 94
Регистриран: 17 ное 2008 12:32

Мнениеот Essence » 26 фев 2012 21:51

Вяра и религия са две различни неща. Човек може да вярва (в Бог, в паранормални явления или други под въпрос научному и недоказани неща) без да изповядва каквато и да е религия.

Не харесвам общуването със силно религиозни хора, независимо каква религия изповядват. Нямам общ език с такива особи, прекалено натрапчиво говорят за убежденията си, което никак не ми е по вкуса.
За мен всеки набожен, който като започне да ми държи проповед и му кажа най-учтиво, че не желая да ме занимава и не престане - значи е религиозен фанатик.
Последна промяна от Essence на 12 апр 2015 10:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
charlie
Участник
Мнения: 5
Регистриран: 23 фев 2012 07:45

Мнениеот charlie » 27 фев 2012 16:49

Внезапен обрат при мен. Пуша двойно повече от преди. Очевидно не всичко върви по мед и масло, както започна през първата седмица. Разпростирам се върху множество проблеми, действам на посоки, чувствам се хаотично, припряно, натегнато, като пумпал, който никога няма да спре да се върти...
Много негативни неща, които считах за важни изчезнаха за миг след ТЕСане...но се появиха други...А ето и обратът - гневът ми към родителите ми се УСИЛИ на 10 от вчера вечерта, въпреки че сутринта го бях намалила и дефинирала на 1-2 след ТЕС. Причината за гнева - контролират ме като бебе, макар и вече да съм достатъчно зряла, със свое семейство и така ме подтискат да проявя себе си, дори да си направя грешките и да си извлека поуките. Изпитвам гняв, а същевременно ги обичам и като изпитам гняв към тях идва вината, че не съм добра дъщеря. Най-странното е, че дори не подозирах, че трябва да се ТЕСам за взаимоотношенията си с майка ми и баща ми преди да започна ТЕС. Тази емоция някак си изскочи от нищото, а се оказа най-силната в мен.
Искам мъничко помощ от някой опитен във форума. Оплетох се! Страх ме е. Откъде всъщност да започна за да подредя себе си?

Потребителски аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран: 22 яну 2011 16:28

Мнениеот гената » 27 фев 2012 19:39

В последният ти пост има много материал за ТЕС,обърни внимание на всяко едно изречение,тесай чувствата и емоциите!Започни проблема с родителите ти.Чувството за виня,яд и гняв не бива да чакат,както страхът и това,че си объркана.Явно там са много сериозни нещата и има много материал за тесане.След това сама виж как си и накъде ще продължиш,но полекичка и не всичко наведнъж!
За цигарите ти препоръчвам да прочетеш:
http://www.emozdrave.info/forum/viewtop ... 8&start=15
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.

Анатол Франс

Alisa
Майстор
Мнения: 2076
Регистриран: 12 май 2010 21:17
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Alisa » 27 фев 2012 21:15

Започни с това, че те е страх, че ТЕС вади неподозирани проблеми от теб!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Потребителски аватар
MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран: 07 апр 2011 14:34

Мнениеот MAG2001 » 27 фев 2012 21:27

Алиса:
Започни с това, че те е страх, че ТЕС вади неподозирани проблеми от теб!

Аха,съгласна съм, и аз като те прочетох това ми се видя, че си фиксирала като най-силна емоция... ама после докато тесаш това:
charlie:
Причината за гнева - контролират ме като бебе, макар и вече да съм достатъчно зряла, със свое семейство и така ме подтискат да проявя себе си, дори да си направя грешките и да си извлека поуките. Изпитвам гняв, а същевременно ги обичам и като изпитам гняв към тях идва вината, че не съм добра дъщеря.

Тесай всеки спомен който се появи, или ако имаш такива -тях.С ТКФ или както ти дойде от вътре
За цигарите Иван съветва просто преди да запалиш да ТЕСаш, пробвай!Според мен на този етап си тесни и уплахата че си ги увеличила двойно и виж какво ще излезе.
И не му се стряска, като не е по мед и масло та...може да е млечен шейк, кво! Или лютеница от смокини и ябълки например :D :D :D
Успех!
За всичко има място под Слънцето!

E тва е истината...

http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран: 29 мар 2008 18:32

Мнениеот mayadob » 28 фев 2012 07:52

Чарли, според мен в пръвите дни на тесане си си сзъдала някакви очаквания, които сега не се изпълняват. Тесай това.

Тесай също за това да приемаш промените така, както те решат да се случат с доверието, че правиш най-доборото за себе си, дори и все още да не знаеш кое е най-добро.

Виж темата - 14 стъпки към успех с ТЕС

Потребителски аватар
charlie
Участник
Мнения: 5
Регистриран: 23 фев 2012 07:45

Мнениеот charlie » 28 фев 2012 09:17

Благодаря на всички за това, че ми помагате! Ще се опитам да извлека най-доброто за себе си от съветите ви и се надявам след време да се похваля с добри резултати.


Върни се в “ТЕС РЕЗУЛТАТИ И МНЕНИЯ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта