Дневника на Limitless (Високо напрежение)

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4492
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 12 юли 2013 07:31

Да, с Прокси.

Значи като погледнеш през очите на майка си например и видиш сина ти да се кефи как корми някого изпитваш само позитивни чувства, като гордост, радост, удовлетворение, благодарност, щастие и т.н., така ли?
Нещо като семейство Адамс
:shock:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

paraboloid
Напреднал
Мнения: 369
Регистриран: 24 авг 2011 16:18

Мнениеот paraboloid » 12 юли 2013 11:16

Limitless написа:paraboloid,
Отговарям на въпроси, шегувам се, споделям, задължително ли е да съм полезен? Това си е моята тема и щом не ти харесва може да не я четеш, защото не си админ и не можеш да я изтриеш. Както всички знаем този форум не е като другите и няма да има караници, просто можеш да се теснеш, че темата ми те дразни или не знам там какво чувстваш.


Успокой топката! Нито ме дразниш, нито се изживявам като админ. Въпросите ми са по-скоро насочващи, за теб самия. Ако искаш - можеш сам да си отговориш на тях, не е нужно да е публично. Това е ако наистина искаш нещо да промениш в себе си. За полезността - /чети внимателно/ - да, задължително е да си полезен; ако не на другите, то поне на теб самия. Иначе защо е всичко? А и май вече си пораснал достатъчно :lol: , за да очакваш всички да те галят с перце, да те дундуркат и да ти говорят/пишат като на малко дете, на което трябва непременно да бъде щадена крехката психика. Приеми просто, че ти поднасям като подарък, на тепсия как изглеждаш отстрани. И правя това не защото ме дразниш, а защото, четейки постовете ти, по мое мнение, имаш нужда някой да те изкара от порочния кръг, в който си започнал да се самоотглеждаш - правиш и мислиш простотии и сам си се харесваш и пак ги правиш и пишеш, и очакваш аплодисменти и мъдри съвети.
P.S. Това сърцебиене, дето ти се получава, по-добре отиди на лекар, отколкото да се чудиш с какви "източни" и алтернативни обяснения да си внушиш, че е нормално. Често се случва в пубертета, при бурно израстващи момчета, но трябва да се види какъв му е точно произхода.

Потребителски аватар
Limitless
Активен
Мнения: 135
Регистриран: 01 фев 2012 17:01

Мнениеот Limitless » 13 юли 2013 08:59

ivangp написа:Да, с Прокси.

Значи като погледнеш през очите на майка си например и видиш сина ти да се кефи как корми някого изпитваш само позитивни чувства, като гордост, радост, удовлетворение, благодарност, щастие и т.н., така ли?
Нещо като семейство Адамс
:shock:


Иване като не гледам ужаси сега и не сънувам такива сънища. Няма проблеми, аз не го приемам като проблем. значи не е.
Имам рожден ден обаче днес и смятам да пия една седмица така, че ви обичам всички без paraboloid, на който се извинявам, че ме мързи да му чета мнението, защото е много дълго.
Чувствата са най - голямата сила, ако играят за теб и най - голямата слабост, ако играят против теб. Limitless

Не е важно колко силно те удрят, важно е колко удара можеш да поемеш и да продължиш НАПРЕД!

Потребителски аватар
MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран: 07 апр 2011 14:34

Мнениеот MAG2001 » 13 юли 2013 12:28

Честит Рожден Ден! Вместо фейЦка торта с крем ето ти един подарък - двете чувства, дето те сърцебият и се чудиш как да ти се открият - хем си змей горянин безпощаден гаден изкормвач - напраао монстър / не си първия, ама той са смени вече, мястото се оваканти / , хем малък сладък маг, обичан обичащ уважаващ и уважаван курифей...ми да, не е лесно да си живееш с двамцата наедно, трудно се съвместяват...но ти ще се справиш. Цун! и Гуш!
Преди година някъде по подобен повод правих ПЕАТ - минах на ДП4 Хитлер / безмилостна жестокост /и Майка Тереза / безусловна, приемаща всичко любов /
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related

Потребителски аватар
MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран: 07 апр 2011 14:34

Мнениеот MAG2001 » 13 юли 2013 13:04

paraboloid :
С какво твоите постове биха били полезни на други хора? Или на теб самия?

За полезността - /чети внимателно/ - да, задължително е да си полезен; ако не на другите, то поне на теб самия. Иначе защо е всичко?

За полезността , Паби
Всеки сам си определя кое и как и колко му е полезно, според мен

След холотропната сесия , в която се оказах зародиш на няколко седмици, който искаха да абортират, щото ще им пречи и която доизТЕСвах не помня колко време вече след това имах един доста интересен ТЕС, свързан точно с тази тема

Говорех по телефона с една приятелка, и по някое време тя отнесено, по-скоро на себе си, отколкото на мен промълви" бе знаеш ли, тука имам една саксийка розмарин, и отдолу има ... ПЛЕВЕЛ детелинка..и детелинката е цъфнала с много красиви розови цветове..ти да видиш, уж е плевел, пък толкова красиво цъфти..."
Ей тези няколко думи, казани съвсем от сърце , казани по-скоро в опит тя да обясни нещо на себе си , отколкото да ми каже нещо на мен...тези думи ме запратиха обратно в измененото състояние по време на дишането...Аз чух само думичката ПЛЕВЕЛ тогава...за нея се хванах...разплаках се още на телефона" И за тебе ли съм плевел, за всички съм плевел, за всички за нищо не ставам, за целия свят съм нещо ненужно , нещо безполезно..." Затворих, ревнах със все глас ...и както обикновено като рева започвам яростно да ТЕСам. Не ме питайте за декларации, просто нареждам , което мога на глас, защото повечето неща по онова време не успявах да ги изкажа, камо ли да си съставя декларация като хората, ревах нареждах виках докато се почуквах, май и точките не спазвах точно , ама кой да помни....по някое време след 15-20 минути се поуспокоих...и ...изведнъж, доста рязко и изненадващо за момента попаднах на един много ярък спомен-буквално бях на нивата на село - в Родопите - с баба...С баба сме, тя ще плеви картофите.Бях някъде на 10 години...оглеждах поляните наоколо..и слушах баба, докато коси бурените как нарежда на лободата и троскота разни попържни..що?! щото са плевели, и щото пречат на картофите, дето ги е посяла...и докато се оглеждах зашеметена...изведнъж осъзнах, че не само лободата и троскота са плевели..и мащерката и жълтия кантарион между картофите и белия равнец...всичко там освен картофите, дето ги беше посадила баба- е всъщност всичкото са все плевели!!!

Всъщност кое на този свят е полезно и кое е безполезно?! кой го определя това?! И кое е по-полезно - картофите или жълтия кантарион...и за кого?! И защо да е задължително да е полезно...за кого е задължително?! И въобще- кой?! кой определя ползата?! че и степента на полезност...и ако нещо днес е безполезно някой може ли да гарантира че утре няма да стане най-полезното нещо...като тученицата да речем :D

И защо пък това да не е сцената на Limitless?! това пречи ли на някого?! на кого пречи?! и защо?!
За всичко има място под Слънцето!

E тва е истината...

http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related

paraboloid
Напреднал
Мнения: 369
Регистриран: 24 авг 2011 16:18

Мнениеот paraboloid » 13 юли 2013 16:27

Маги, много е поетично това, но този разбор той трябваше сам да си го направи. :wink: И знаеш ли...залитането в софистика не помага за решаване на проблем, а само показва повече от страните му. Това, разбира се, е стъпка към осъзнаването му, но след нея трябва да има и действие. В противен случай, изтъкването на единенението на противоположностите, си остава само упражнение по изразяване. Съжалявам, че тласъкът, който исках да насоча в определена посока, го пое ти,но....сигурно си имала нужда.

Потребителски аватар
Limitless
Активен
Мнения: 135
Регистриран: 01 фев 2012 17:01

Мнениеот Limitless » 15 юли 2013 23:11

Днес ми се случи много странно нещо.. Реших да изчистя страх от духове и без да чистя всички случки и т.н. , страха взе, че изчезна само с няколко декларации:

Въпреки, че ужасно ме е страх, че ако тесвам, говоря и мисля за духове, някой дух ще дойде и ще умра от страх, аз дълб..;

Въпреки, че ужасно ме мързи да тесвам точно сега за духове, защото много ме е страх от тях и ще е доста дълго тесане, аз дълб..;

Въпреки, че ме е страх, да се освободя от страха си от духове;

С тези 3 декларации си замина дългогодишен страх, който бях подтиснал.
Чувствата са най - голямата сила, ако играят за теб и най - голямата слабост, ако играят против теб. LimitlessНе е важно колко силно те удрят, важно е колко удара можеш да поемеш и да продължиш НАПРЕД!

Потребителски аватар
Limitless
Активен
Мнения: 135
Регистриран: 01 фев 2012 17:01

Мнениеот Limitless » 17 юли 2013 17:35

Иване, може ли да се премахнат физическите усещания на емоциите? Просто да си имаш емоции, но като ги изпитваш, да няма никакви физически усещания?! Примерно:
Въпреки, че когато ме е страх, корема ми се свива ....... аз избирам да нямам никакво физическо усещане при емоцията страх

Въпреки, че като ми е тъжно, имам буца в гърлото и ме задушава ......

Нещо от тези примери, но можем ли завинаги да се избавим от физическите усещания на емоциите?
Последна промяна от Limitless на 17 юли 2013 20:29, променено общо 1 път.
Чувствата са най - голямата сила, ако играят за теб и най - голямата слабост, ако играят против теб. LimitlessНе е важно колко силно те удрят, важно е колко удара можеш да поемеш и да продължиш НАПРЕД!

Потребителски аватар
Limitless
Активен
Мнения: 135
Регистриран: 01 фев 2012 17:01

Мнениеот Limitless » 17 юли 2013 19:44

Здрасти отново, днес ми се случи нещо много интересно. Преди няколко часа ми спря интернета и легнах за малко в леглото, но много ми се доспа и реших да си поспа малко. И започнаха да ми се явяват всякакви картини в съзнанието, беше интересно в началото. После картините спряха, наля ме някакъв уникален ГНЯВ чак по едно време ударих стената от гняв, неосъзнат гняв не знам защо съм гневен дори. ТЕСнах гнева с декларация, че ужасно ми се спи а не мога и това ме вбесява и т.н. След това пак пробвах да заспа, но нещо странно започва да ми се случва. Сякаш паник атаката искаше да се всели в мен, а вече не могат защото аз ги осъзнавам и знам, че като почваш да мислиш, че всеки момент ще умреш или припаднеш не е въобще реално. Постоянно ставаше нещо с гърлото ми, а външно нямаше никакъв смисъл от всичко това. Има някаква случка, която ми е заседнала в подсъзнанието и не изплува в съзнанието за да мога да я изчистя. Въпрос повече към Иван: Как се чистят такива случки, които ЯВНО не помниш, но имаш физическите им усещания. Усещах, че всякаш краката ми се опъват и дърпат и преди ми се случва и това все като си легна. Явно като малък може да съм имал случка като спя да се стресна или нещо такова. Ама не мога да си спомня. Как да процедирам?
Чувствата са най - голямата сила, ако играят за теб и най - голямата слабост, ако играят против теб. LimitlessНе е важно колко силно те удрят, важно е колко удара можеш да поемеш и да продължиш НАПРЕД!

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4492
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 18 юли 2013 06:26

Limitless написа:Иване, може ли да се премахнат физическите усещания на емоциите? Просто да си имаш емоции, но като ги изпитваш, да няма никакви физически усещания?! Примерно:
Въпреки, че когато ме е страх, корема ми се свива ....... аз избирам да нямам никакво физическо усещане при емоцията страх

Въпреки, че като ми е тъжно, имам буца в гърлото и ме задушава ......

Нещо от тези примери, но можем ли завинаги да се избавим от физическите усещания на емоциите?

НЕ
Без физически усещания, няма да има как да определим коя емоция чувстваме и дали изобщо чувстваме нещо. Защото нищо няма да чувстваме.

Как се чистят такива случки, които ЯВНО не помниш, но имаш физическите им усещания.

Като чистиш физическите усещания от неизвестна случка.
Въпреки че чувствам еди какво си но не мога да се сетя за случката пораждаща тези чувства..............

Или си създаваш въображаема случка, която поражда такива чувства.

Или се сещаш за някаква случка в която си имал същите или подобни физически усещания.

Или си чистиш настоящите негативни емоции спрямо факта, че не можеш да се сетиш случката.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Потребителски аватар
Limitless
Активен
Мнения: 135
Регистриран: 01 фев 2012 17:01

Мнениеот Limitless » 28 юли 2013 20:38

Иване, нали всичко е енергия. И уж като сме излъчвали любов това сме привличали тоест "подобното привлича подобно".
Четох в една тема беше писал "Замисли се какво привличаш когато мразиш". Добре де, аз ако мразя примерно парите, ще ги привличам ли? Кое привлича по - силно, позитива или негатива или е еднакво? Можем ли да влияем на другите чрез това подсъзнателно привличане?
Чувствата са най - голямата сила, ако играят за теб и най - голямата слабост, ако играят против теб. LimitlessНе е важно колко силно те удрят, важно е колко удара можеш да поемеш и да продължиш НАПРЕД!

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4492
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 29 юли 2013 10:00

Когато мразиш парите защо ги мразиш? С какво ги асоциираш? Какво значение имат те за теб? С какво ги свързваш?

Когато мразя нещо или някого аз не привличам него, а това с което го асоциирам, което той/то символизира за мен.

Например:
Ако мразя Пенчо, няма да го привлека в живота си, но ще привличам хора с неговите черти на характера, които всъщност мразя.

Същото се отнася до парите.

Негатива на практика привлича поне 2 пъти по-силно от позитива, поради факта, че там влагаме по-силни емоции в продължение на повече време.

Принципно, при равни други условия, и негатива и позитива са равни като потенциал.

Винаги когато променяме себе си ние влияем по някакъв начин и на другите.
Да влияем на някой друг с намерение за конкретен резултат у другия е възможно само, ако ни позволи другия.

Поне аз така смятам на този етап от развитието си.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Потребителски аватар
Limitless
Активен
Мнения: 135
Регистриран: 01 фев 2012 17:01

Мнениеот Limitless » 01 авг 2013 02:04

Хаха, абе луда работа. На по4ивка съм и по - миналия ден правих ТЕС в морето, хаха никога до сега не се бях престрашил да плувам, водата ми стягаше гърдите като влезнех до гърлото и корема ми се свиваше. Но все пак Limitless озна4ава безграни4ен. Имам 6 7 слу4ки, в които съм щял да се удавя по4ти, но не трябваше да тесам в морето и да успея.
Странното е 4е автомати4ески във водата от мен излизаха думи като: Давай ти си най добрия, все пак ти си Limitless, най - добрия.. Да се има в предвид, 4е това е един от най големите ми страхове и никога не съм се престрашавал след по4ти намерената смърт във водата.
Ве4е си плува лудото копеле :)
ПС.
Пиша ви с 4-ка, щото не мога да намеря буквата, ще се сетите коя буква, не съм на моя комп :D
Чувствата са най - голямата сила, ако играят за теб и най - голямата слабост, ако играят против теб. LimitlessНе е важно колко силно те удрят, важно е колко удара можеш да поемеш и да продължиш НАПРЕД!

Alisa
Майстор
Мнения: 2078
Регистриран: 12 май 2010 21:17
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Alisa » 01 авг 2013 09:44

Само така и аз си ТЕСах страха от дълбокото в дълбокото!
Страха от вълните във вълните.... получава се, хем, че и водата отнема излишната енергия и я "отмива". Пък и като рева докато ТЕСам, морето става по- голямо! :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

svedd
Активен
Мнения: 104
Регистриран: 17 яну 2012 20:44

Мнениеот svedd » 01 авг 2013 18:14

Ей тоя си страх от дълбоко ако успея да си изчистя и ще бъда най щастлива. Мен просто ме е страх да се отпусна на водата и да плувам, пък за никакви случки не се сещам свързани с това, но сега като отида и ще пробвам, от тук ще си направя подготвително. Ще споделя после дали съм успяла да се отпусна и да плувам :)


Върни се в “ТЕС РЕЗУЛТАТИ И МНЕНИЯ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 9 госта