Не е дупка...кратер е!

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
nikimm
Майстор
Мнения: 815
Регистриран: 29 мар 2009 14:24

Мнениеот nikimm » 12 сеп 2013 20:23

Ако си решила, че ще дойдеш , ще дойдеш. Ако не , няма да дойдеш. :)))) Изглежда че съм написал голяма мисъл :))))). Сводобни сме да обясним всяко едно решение или нерешение :))). Не презентирам семинара, а ти давам повод за размисъл. :!: Ако семинарът беше безплатен, щеше ли дойдеш и тогава щеше ли да погледнеш достатъчно сериозно на него? :D
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет

lucky64

не е дупка... кратер е

Мнениеот lucky64 » 12 сеп 2013 22:25

Ако семинарът беше безплатен, щеше ли дойдеш и тогава щеше ли да погледнеш достатъчно сериозно на него
?
Ник този въпрос наистина заслужава много размисъл.Макар отправен към теб, тпй породи в мен много въпроси.

За семинара- ако решиш да дойдеш, каня те да спиш у дома-аз живея в Княжево,съвсем близо до местотото на събирането. Ще ми бъде приятно да ми гостуваш, живея сама, така че няма да притесняваш никой.
Писах ти и на ЛС, но пиша и тук, в случай, че не видиш съобщението си
.
За мен нищо не работи по-добре от атмосферата, която се поражда при събиране на група съмишленници.

Пожелавам много усмивки !!

Alisa
Майстор
Мнения: 2089
Регистриран: 12 май 2010 21:17
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Alisa » 13 сеп 2013 06:47

Хора, прекрасни сте!
Явно съм допуснала грешка обърквайки никнейма на записал се за семинара, но стана хубава провокация към nik, да приеме помощ, да заработи сериозно , а може би и други работи.
От друга страна има опастност nik, да го приемеш като натиск, моля те недей! Може би това е " златния ти шанс"!? :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Еднорог
Участник
Мнения: 55
Регистриран: 21 ное 2012 11:14

Мнениеот Еднорог » 13 сеп 2013 11:37

nik, сто пъти съм съжалявала, че не взех пари на заем за БАБА-семинара. Щях да съм ги върнала и да съм ги забравила. Голямо желание имах, а Иван така и не го повтори...
Относно това как си мислиш, че цял семинар ще мислиш как да ги върнеш, ами ... "Нека всички отвличащи ме от семинара мисли протичат и изтичат свободно от мен..." :D И аз това го почвам, че и аз се опасявам, че няма да бъда пълноценно там по разни причини...
Поздрави!!!
"Любовта е най-голямата алхимична сила в света." ОШО

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 13 сеп 2013 12:41

Който иска търси начини, който не иска търси причини!

Любима моя поговорка.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

nik
Участник
Мнения: 20
Регистриран: 10 фев 2013 22:18

Мнениеот nik » 03 окт 2013 19:20

Да си продължа дневника, но преди това да благодаря на Lucky64 за предложението, за подкрепата и за смелостта - аз не бих поканила абсолютно непознат човек в дома си. Вероятно прекалено много е лошото в живота ми, за да вярвам и да мисля първо за доброто. Благодаря още веднъж за поканата и предложението за подкрепа.
nikimm
Ако семинарът беше безплатен, щеше ли дойдеш и тогава щеше ли да погледнеш достатъчно сериозно на него?

Не съм казала, че семинарът трябва да е безплатен, за да дойда. Още повече, че пътят ми струва повече от самия семинар. Няма безплатен обяд. В интерес на обективната истина цената на предлагания семинар не е прекалено висока за подобен вид обучения, освен това се дават гаранции. Освен това има и нещо, което все още ме връща в този форум и към надеждата - непрекъснатото напомняне и застъпване на идеята от И.П., че техниката е за самопомощ и самият той има за цел не да направи хората зависими от себе си и своите умения,семинари и консултации, а да им помогне да бъдат самостоятелни и независими. Не съм го срещала никъде другаде досега /освен в едно провинциално йога-занимание, което ме привлече към йога/. Самата аз непрекъснато се упреквам, че подарявам труда си /по-скоро от неспособност да го продам, отколкото от алтруизъм; тес-ано без резултат/ и след това проблем, че не ми стигат средствата /пак тес, пак без резултат/. А те на никого и никога не стигат - на един да си купи хляб, на друг да си купи фабрика. Така че тези пари за такъв семинар за мен са приемливи като съотношение. И още - за мен не е без значение сумата за нещо, но не бих отишла на каквото и да е само защото е безплатно. Искам точно определени неща и по принцип нямам нищо против да платя и релевантна висока цена за тях, стига да мога да си го позволя, но не мога. Впрочем благодарение на хроничната и дългогодишна липса на пари през годините си спестихме сума ти и излишни лекарства и медицински манипулации /хубавото на лошото :? / Толкова за парите.
ivangp
Който иска търси начини, който не иска търси причини!
- причини да искаш, винаги ги намирам по-лесно, отколкото начините :(

nik
Участник
Мнения: 20
Регистриран: 10 фев 2013 22:18

Мнениеот nik » 03 окт 2013 20:01

Докъде стигнах - до под кривата круша. Напоследък усилено тес, понякога до половин ден; всякакви декларации и проблеми, с ред, без ред, заех си доста фрази и декларации от форумците, споделили сходни проблеми. Явно това "нещо" оказва някакво въздействие - има промяна. По време на тес често се прозявам, почти до сълзи. Друго не усещам. Проблемът при мен е, че промяната в общото състояние е към по-лошо. Бих приела да е лечебна криза, но вече няколко месеца ми идва в повече. Косопадът продължава усилено, пърхотът - също /може би е псориазис, но засега е под въпрос/. Апетитът вече не е огромен, а кошмарен, от началото на тес съм качила 8 кг. Никога преди това не съм имала проблеми с теглото. Особено се усили нуждата от сладко - за 4 дена съм изяла 3 кг сладки. Треперенето, ниското самочувствие, премаляването - особено при проблемите в работата си остават. Проблемите в работата и в личния живот се увеличават, вместо да се разрешават. Всичко тес - проблемите, хората, липсите и компенсаторното ядене, отношението, усещанията, накрая тес-ах, че ми писна от тес и че не ми помага. Сякаш всичко и всички са срещу мен - отново неуспех в работата, скандал с близък, опити за друга работа /уж ме харесаха, ама и те искат да плащат малко/, за капак взех, че паднах на улицата, което ме изуми - аз зимата не съм падала. Добре поне, че няма счупено. За 3 седмици 2 пъти херпес + постзостерна невралгия на умиране. Тес за болката не помогна в случая. Но за отбелязване е, че мина в рамките на 3-4 дена, което е нетипично за херпесната инфекция. Но трябва да допълня, че втора година вземам почти ежедневно бъз и определено има ефект върху имунната система и справянето с болестите. Не мога да преценя дали и на него се дължи това, че вече не посинявам, като правя тес, но не го правя по-леко, а вече не посинявам /или просто местата се "тренираха" и свикнаха/.
Силно се надявам да не приемете всичко това като оплакване. Щом го пиша, значи намирам някакъв смисъл и продължавам с усилията. Сигурно доста неща не правя както трябва, особено когато ми писне от тази целогодишна черна серия. Често си представям как ще се променят постовете ми и ще се чудя сама на себе си какви са тези неща, които съм писала. Копнея за този момент, защото вече толкова неистово имам нужда от вътрешно спокойствие и споделени нормални човешки взаимоотношения и живот, че ми идва не знам какво да направя. Искам да си стъпя на краката и да се върнат нормалните ми реакции. Мисля, че нещата са все още обратими по отношение на усещанията ми, но не успявам да променя контекста, въпреки усилията които полагам /тес-ано, тц/.
Извинявам се за дългия пост. Дано поне вашата вечер е лека и спокойна.

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 03 окт 2013 21:18

Не виждам да работиш със случки, а в тях е разковничето.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

nik
Участник
Мнения: 20
Регистриран: 10 фев 2013 22:18

Мнениеот nik » 10 окт 2013 15:38

Не виждам да работиш със случки, а в тях е разковничето.

Има го и този момент - усещам се, че по-често тес-ам чувства, състояния, желания, проблеми и по-рядко случки. Не съм сигурна и че работя правилно. Напр. случката с падането - аз я тълкувам като крайна физическа проява на прекалено продължителното ми вътрешно /то е и външно, де, в социален аспект/ състояние на нестабилност /семейна, финансова, професионална/. Дайте идея кое да тес-ам и как да формулирам. Физ.болка отшумя, няма счупвания. Но аз продължавам да се люлея, когато вървя, краката не ме държат, костите ме болят. Интересно, че тези оплаквания напълно липсват, ако съм в приятелски настроена среда. Но тези светли прозорци са все по-редки.
Напоследък съм толкова отчаяна, че изоставих всички фрази и каквото и да било и просто почуквам точките, като оставям вътрешния ми монолог да тече. Почти по цял ден. И гледам да вървя, защото движението /колкото и да се олюлявам/ подобрява състоянието ми.
А може би тес не е "моето лечение"? Няма нормална логика в това колкото повече се стараеш, толкова повече нещата да не върявят. От една година буквално изгребвам дъното на ада и направо не знам как да продължа. Дори в ежедневни елементарни неща, като че ли някой ме бие през пръстите и ме спъва за всичко - каквото кажа, каквото направя.

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 10 окт 2013 20:19

Има тема за работа със случки. Там си пише как се работи със случки. Техника на кратък филм.
Ако искаш да научиш нещо по-добро и бързо действащо, ела на семинара на 20ти в Пловдив.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Alisa
Майстор
Мнения: 2089
Регистриран: 12 май 2010 21:17
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Alisa » 10 окт 2013 22:14

nik Имаш силни съпротиви д си решиш проблемите, наричаме ги ПО.
Не съм сигурна и че работя правилно
.
А може би тес не е "моето лечение"?

колкото повече се стараеш, толкова повече нещата да не върявят

Работи с тези спъващи те убеждения. Потърси случки свързани с тях, както казва Иван и чисти с ТКФ.
Няма лошо само да потупкваш без думи, но нали си правиш някаква декларация преди това!?
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!


Върни се в “ТЕС РЕЗУЛТАТИ И МНЕНИЯ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта