Моето Хашимото няма оправия

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран: 18 яну 2010 15:20

Моето Хашимото няма оправия

Мнениеот vqra » 17 май 2013 08:38

Предлагам в тази тема да потвърдят всички, които имат трайно излекуване от Хашимото, а именно ТСХ и антитела - в норма, без симптоми и неупотребяващи тирeoидни хормони.

Доколкото си спомням съм чела за такива резултати на Bastet, nia, maqdob и krista. Извинявам се, ако пропускам някой.

Молбата ми е ако е възможно, да напишете към днешна дата как стоят нещата.
Per aspera ad astra!

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран: 29 мар 2008 18:32

Мнениеот mayadob » 17 май 2013 15:08

Ти, докато не видиш един жив, излекуван, няма да мирясаш :lol:

Миоте изследвания ходиха нагоре-надлу. Сега не мога да си спонмя всички подробности. След раждането не съм пускала изследвания.
Може някой ден да изровя подробностите и да ги опиша :roll:

vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран: 18 яну 2010 15:20

Мнениеот vqra » 20 май 2013 09:00

Причината е, че след 1 година предизвикателство, и безброй много ТЕС на симптомите - не получих траен резултат. Към днешна дата ТСХ-70, имам проблем с памет и концентрация и стягане в областта на гушата. Качеството ми на живот чувствително се влоши, а никак не ми се иска да вземам хормоните.
Хубавото е, че все още имам възможност да отлагам (в смисъл нямам много работа, която да наложи по-добра концентрация и памет). Свикнах да не знам кое къде оставям и да си губя мисълта при разговор.

При мен ТЕС на симптомите чрез предизвикателство не помогна. Правих предизвикателство и за това, че жлезата ми е слабо място, което реагира на + и - емоции. Сменявах често и декларациите, след като Иван веднъж ми каза, че да правиш едно и също и да очакваш промяна, се равнявало на безумие. А аз в продължение на година по минимум 6 пъти на ден се тупах с "Въпреки, че щитовидната ми жлеза не работи нормално и не произвежда достатъчно тироксин............ избирам здрава и перфектно функционираща щитовидна жлеза" и се наливах с вода. Даже си мисля, че от прекалено дълго повторение съм изгубила представа какво означава думата перфектно функционираща и може би вече я считам за някаква машинално изговаряна фраза, която не носи никакъв смисъл. Първите 2 месеца от повторението, сигурно е имала.
ТЕС-вах и всички по-сериозни травматични, емоционални събития, които чувствах, че може би имат връзка с проблема. И мисля, че се справих много добре. Емоционално се чувствам страхотно като цяло, а и по отношение на миналите травми. Дори ме учудва как съм могла да ги отразявам като травми. От маяка ми няма и следа. Изпитвах известно време съжаление за пропиляни години и срам че съм могла да се самобичувам с такова нещо, но бързо ги преодолях.
тес-вах един месец "Въпреки, че не искам да излекувам щ. си жлеза" А също така и вероятни ползи които може би имам в следствие на болестта като оправдаване на мързел, привличане на внимание и съчувствие и т.н. В момента не мисля, че мога да оправдая болестта с каквото и да е.

През цялото време пиех кафе, което може да ми е било енергиен токсин и то да е причината техниката да не подейства за симптомите, но се питам, как ще действа за всички емоционални проблеми, които имам, а за симптомите ми, свързани с щитовидната няма да действа, при положение че и при двата случая съм пила кафе.

Изводите ми са, че не съм успяла правилно да адресирам емоционалния проблем, който е довел до съсипване на жлезата ми.
ТЕС-вала съм и "Въпреки, че не знам какъв е емоциналния ми проблем.... (това за Алиса и други, които ще ме пратят да тесам нещо си). Тесвала съм много неща, за което може да се сетите. Може би ще предложите нещо за тес, което все още не съм тесала. Все пак възможните варианти са безкрайни. И няма как да ги изпробвам за краткия човешки живот, имайки предвид, че предизвикателството трае минимум месец.
Изводите ми са, че ТЕС при мен за физическите симптоми, свързани с щитовидната жлеза - не помага.
Друг извод е, че с ТЕС, както и всичко останало, не бива да се прекалява. :)
ТЕС е много успешна техника, която прилагам за негативни емоции. И то веднага - точно в момента на пораждане на емоцията. Резултатите са страхотни.

Но фактите са си факти - влошено качество на живот и ТСХ - във висините. Изследванията потвърдиха 2 различни лаборатории.

В момента правя лечебния код. Авторът обяснява, че меридианните техники помагали временно, тъй като не лекували клетъчната памет. Естествено реших да проверя думите му като отворя тази тема.
Не че ако не напишете онова, което ми се ще да прочета, ще изтичам в аптеката да си купя тироксина. За момента не ми е нужно, а на лекарите не вярвам изобщо, въпреки, че ме обявиха за абсолютен мазохист.
Per aspera ad astra!

Alisa
Майстор
Мнения: 2089
Регистриран: 12 май 2010 21:17
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Alisa » 20 май 2013 21:17

Вяра,ти не искаш, да си здрава, ти искаш, да се лекуваш дълго, мъчително, сложно, объркано, невъзможно, уникално и много специално, А!!! :
;-)
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 21 май 2013 07:07

Вяра, самото заглавие на темата ти е пример за неточно формулиране.
Защо започна тази тема? Какво всъщност искаше да получиш от нея?
Да кажем, че тук се бяха записали 10 човека с положителни резултати. Какво щеше да ти даде това?
Да кажем, че никой не се запише, какво щеше да означава това?
Според мен ти не търсиш начин да си решиш проблема, а оправдание, че не си го решила досега и потвърждение на надеждата ти, че той е нерешим тъй като никой друг не го е решил.
Ако търсеше начин да го решиш, заглавието щеше да е нещо от сорта, ан - Помощ, не успявам да се излекувам, дайте идеи и т.н.

А не - Има ли трайно излекувани от Хашимото?
Какво, ако има и какво, ако няма?

Т.е. ти искаш да си права.
Какво ще стане ако си признаеш, че не си права?
Какво ще означава това за теб?

Замисли се хубаво, ама хубаво върху горните въпроси и отговори тук!

Още една идея:
Според ГНМ в основата на проблемите с ЩЗ е невъзможността да придобия или да се отърва бързо от нещо. Емоция - Безпомощност.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран: 18 яну 2010 15:20

Мнениеот vqra » 21 май 2013 10:49

Не е неточно формулирано заглавието, тъй като единственото, което исках първоначално да разбера е дали резултатите на излекуваните от Хашимото, за които съм чела във форума са трайни.

Когато прочетох мнението ти обаче, разбрах, че на подсъзнателно ниво съм целяла именно да оправдая неуспеха си да излекувам жлезата си с ТЕС и дори да се бяха записали 10 човека с положителни резултати, щях да си помисля, че си измислят и отново нямаше да получа нужната ВЯРА за каквото и да е изцеление.

За второто обаче - не си прав. Ако търсех потвърждение на надеждата, че проблема ми е нерешим, щях да изтичам в аптеката и да си купя тироксина, защото повярвай ми симптомите на човек с ТСХ-70, никак не са безобидни. Особено гледането в една точка като дебил.

Може би съм търсила оправдание на надеждата, че проблемът не е решим с ТЕС, и вероятно Лойд и Джонсън, написали "Лечебен код" имат право, че меридианните техники не лекуват трайно, тъй като не могат да изчистят клетъчната памет.

Не става въпрос дали ТЕС е излекувала 5 или 10 човека от Хашимото.

Знам много добре, че отговорността за провала ми, си е моя. Защото не мога да повярвам. И колкото повече чета, по-лошо се отразява на вярата ми, тъй като мозъка ми разбира, че не са важни маймунските потупвания, пози в тат, кодове в лечебен код и т.н. , а ВЯРАТА - и нищо друго.

А вярата просто я няма. Спомням си, че ти казваше на един от семинарите за създателят на дадена техника (не помня коя), че не е могъл да помогне на себе си, а е помогнал на много хора.

Мисля, че много добре го разбирам и знам защо не е успял да си помогне.

Четох в ГНМ за безпомощността, но наистина не знам от какво искам да се отърва или какво искам да придобия на подсъзнателно ниво.

Знам, че противоречията, които имам, ми пречат много.

Свикнала да гледам на нещата от различни гледни точки, а това за жалост пречи на вярата ми.
Per aspera ad astra!

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 21 май 2013 12:46

Ами работи върху това, което не ти позволява да получиш желания резултат.
Трайно лекува само смъртта. Всичко друго е временно и нетрайно.
В сайта на Гари Крейг има много хора излекували се с ТЕС от различни болести, които не биха се съгласили с д-р Лойд.

Наскоро слушах една поредица от представяне на различни техники за лечение на болка. Двама лекари последователно представяха техниките си. Единият ползваше ТЕС, а другият една друга техника, която също се базира на премахване на негативни емоции. Всеки от тях не бе чувал лекцията на другия.

Първият даде пример в който 32 годишна жена се излекува от болезнен Артрит който е имала в продължение на 23 години с няколко приложения на ТЕС.

Следващият лектор каза, че с неговият метод, който пак повтарям, се основавана премахване на негативни емоции, органични заболявания като Артрит не могат да се лекуват.
Явно не е бил запознат с ТЕС. Аз съм убеден, че и с неговият метод могат да се лекуват всякакви заболявания, но просто в неговата система от убеждения, липсва ВЯРАТА, че това е възможно, поради което и той вероятно не се занимава с такива пациенти, директно ги отпраща, защото не вярва, че може да им помогне.

Та вярата е важна, но още по-важно е да разбереш, че вярата си е твой проблем, тя подлежи на промяна и че докато не пробваш няма как да знаеш дали нещо работи или не.

Залудо работи, за лудо не стой!
Продължавай да пробваш различни неща, всичко което ти дойде наум в работата ти с ТЕС и чудото рано или по-късно ще се случи.

Каквото търсиш това намираш!
Като търсиш оправдания и извинения ще ги намериш.
Ако търсиш начини също ще ги намериш.
Но не чакай да ти дойдат наготово.
Бъди активна!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран: 18 яну 2010 15:20

Мнениеот vqra » 21 май 2013 13:37

Относно проблема ми с щитовидната жлеза, моята система от убеждения към настоящия момент, е че с ТЕС до сега съм работила за лудо, поради това, че ТЕС не лекува клетъчната памет. Начина по който авторите са повлияли на системата ми от убеждения ме накара да помоля излекуваните с ТЕС от Хашимото, да кажат по няколко думи за текущото състояние на нещата. Аз в сайта на Гари Крейг не мога да чета за резултати, тъй като съм зле с английския.

Благодаря за мнението ти. За мен бе важно.
Per aspera ad astra!

Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран: 19 юни 2008 01:17

Мнениеот Bastet » 21 май 2013 23:47

Един метод да си отиде болестта е като просто забравим за нея...Постоянното мислене, човъркане, ходене по лекари и правене на изследвания я подхранва още повече...Когато разбрах че съм болна от хашимото и че то е ''нелечимо'' според ''любимите'' ми лекари, аз си казах, че ще обърна света, НО ЩЕ НАМЕРЯ МЕТОД ДА СЕ ОПРАВЯ! Така моето търсене започна и аз ходих къде ли не, при кой ли не, четох какво ли не, което в никакъв случай не ми е било безполезно, но на края се изморих от всичко това и след две години пиене на хапчета всяка сутрин взех че ги изхвърлих, просто ми писна...Вече 3 години имам ТСХ в норма и антитела в норма. Не съветвам никой да слуша лекарските приказки и промиване на мозъци, че някоя болест е нелечима, защото така се програмирате грешно да запазите болестта си, а не да я пуснете да си отиде...Не се хващайте на тоя капан, нелечими болести няма, човешкият организъм е способен да се регенерира самм, стига да му се подаде тази команда...

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 22 май 2013 07:29

vqra написа:Относно проблема ми с щитовидната жлеза, моята система от убеждения към настоящия момент, е че с ТЕС до сега съм работила за лудо, поради това, че ТЕС не лекува клетъчната памет.


1. А откъде знаеш, че има клетъчна памет?
Избрала си да вярваш на някого.

2. Откъде знаеш, че за да се излекуваш клетъчната памет трябва да се промени? И че няма друг начин за лечение?
Пак си избрала да вярваш на някого.

Сега избери да не му вярваш!

Според ред изследователи на паметта, клетъчна памет няма има полева памет. Затова и хора с отрязани крайници имат усещане за несъществуващия крайник, той ги сърби, боли и т.н. макар, че физически не съществува. Обяснението на науката е, че не клетките помнят, тъй като тях вече ги няма, а полето, аурата.
Така, че Д-р Лойд не си е направил домашното, говорейки за клетъчна памет.
Той и за други неща не си е направил домашното, но нейсе.
Това не означава, че ЛК не работи, а само, че обясненията му за принципите на работа на ЛК, както и на други техники, куцат, ама яко.

Според мен ТЕС не е проработила за теб досега поради:
1. ПО
2. Не си намерил правилната формулировка на проблема, който лежи под проблема ти с ЩЗ. Т.е. работиш на повърхността, а не задълбаваш в търсене на корените.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран: 18 яну 2010 15:20

Мнениеот vqra » 22 май 2013 10:27

1. А откъде знаеш, че има клетъчна памет?
Избрала си да вярваш на някого.
Според ред изследователи на паметта, клетъчна памет няма има полева памет. Затова и хора с отрязани крайници имат усещане за несъществуващия крайник, той ги сърби, боли и т.н. макар, че физически не съществува. Обяснението на науката е, че не клетките помнят, тъй като тях вече ги няма, а полето, аурата.
Така, че Д-р Лойд не си е направил домашното, говорейки за клетъчна памет.


Иване, абсолютно не съм съгласна с теб и за съжаление не повлияваш на системата ми от убеждения точно с тези думи.

Причината е, че те не обясняват защо присаждането на орган води до поява на мисли и чувства на донора у човека на който е присаден органа (т.е. клетките). Има много случаи, които потвърждават тези факти.
Per aspera ad astra!

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 23 май 2013 06:48

Обясняват си, обясняват, но за този който е открит за обясненията.

Защото всеки орган и всяка клетка също имат електромагнитно поле. Всичко има поле.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран: 18 яну 2010 15:20

Мнениеот vqra » 23 май 2013 07:34

На всяка оспамена тема ли сменяваш заглавието?

И като променяш заглавието, не можа ли да внесеш поне нотка оптимизъм? :)

Така звучи като прокоба.
Per aspera ad astra!

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 23 май 2013 09:02

Тази тема не е оспамена и според мен това заглавие отговаря на писаното в темата. Според мен заглавието на темата подпомага търсенето. Ако имаш по-добро заглавие, давай! Пак мога да го променя.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран: 18 яну 2010 15:20

Мнениеот vqra » 23 май 2013 13:04

E кой ще реши да търси"Няма оправия болестта ми". Всеки който търси начин да се излекува би написал "Излекувани от Хашимото". Това, че няма оправия болестта му, вече са му го казали докторите :)
Per aspera ad astra!


Върни се в “ТЕС РЕЗУЛТАТИ И МНЕНИЯ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 7 госта