За букет от автоимунни заболявания

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
lucky64

За букет от автоимунни заболявания

Мнениеот lucky64 » 28 юни 2013 06:43

Здравейте скъпи приятели,
Разрешавам си да ви нарека така, защото от всички постове във форума лъха усещане, че сте/сме едно голямо, приятелско семейство.
Чета форума от доста време и усещането, че всеки тук е готов да помогне-било със съвет,окуражаване или "отрезвяваща"забележка, ми даде кураж и аз най-накрая да пиша.
Тук искам да благодаря на Фани / fif42 /за това ,че ми подаде ръка когато ми беше най-трудно, лутах се и затъвах в страхове, незнание,и най-вече - недоверие в себе си.БЛАГОДАРЯ ТИ от сърце, Фани !!! Ако не беше ти, щях все още да чета форума като любима книга и да си мисля "Еййй...блазе им, виж как го могат и как са си помогнали "Сега пак чета тая любима "книга",но вече си мисля-" Ааа, и аз скоро ще мога да се хваля с добри резултати.. на правилния път съм ! "
Искам също да благодаря на Иван, че винаги намира време да ме посъветва и насочи как най-добре да работя с проблемите си.Благодаря, Иване, да си жив и здрав !!
Въпреки, че знам за ТЕС от няколко години, все не намирах куража да почна сама.Всяко мое желание и намерение беше заглушавано и подтискано от мощното-"Ти не си достатъчно добра", "къде се буташ, където не ти е работа".."нищо не става от теб".. / Еййй, така здраво съм настанила баща си в шподсъзнанието си и съм му "разрешила" да дирижира живота ми../ Не че не съм го знаела, но сега, като го осъзнавам в цялата му сила, чак страх ме хваща /ТЕСах го вече /
:D
Въпреки окъражаването на Фани, дълго време не можех да се престраша да пиша, но след като изТЕСах доста от страховете си - че няма да ме одобрите, че няма да успявам да се изказвам кратко и смисленно, както повечето тук го могат..че само "ще занимавам хората " с оплакванията си, че самооценката ми застрашително зависи от мнението на другите.. и какво ли не още- ето ме , че пиша !! Явно съм успяла да се взема в ръце :D
Вече стана ясно, че негативния ми емоционален товар е доста тежичък, и последствията са редица сериозни автоимунни заболявания. Почна се преди много години с алергия/сенна хрема,после редица хранителни алергии, стигнах до псориазис,и накрая/дано е края / псориатричен артрит.
Знам, че ще трябва да работя много упорито и много дълго, но знам също, че само аз мога да си помогна.
Надявам се и на вашата подкрепа, помощ и насоки,а когато трябва- сръчкване и побутване :) ,че той пътя ми ще е бая стръмничък !
За сега работя с Предизвикателството за псориазиса, както ТКФ и текущи проблеми.
А сега с въпрос- след около 10тия ден от Предизвикателството започна сериозно влошаване на петната, и е все така-вече съм на 35 ден ?? Четох, че е нормално да има влошаване.. ама не е ли доста дългичкък тоя период ??
Имам още доста въпроси, но за тях ще пиша в следващия пост.
Пожелавам много усмивки !

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4483
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 28 юни 2013 09:24

Какво значи влошаване на петната? Размер? Цвят? Сърбеж?
Аз те съветвам поне за известно време да изключиш напълно следните храни, които много често водят до възпалителни процеси в организма и да видиш как ще ти се отрази това на проблемите.

1. Всички глутено-съдържащи зърнени храни
2. Всички млечни произведения
3. Фъстъци
4. Яйца
5. Соя
6. Какао и Кафе
7. Захар

Продължавай с ежедневен ТЕС разбира се.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

lucky64

За букет от автоимунни заболявания

Мнениеот lucky64 » 28 юни 2013 16:29

Иване, благодаря за съвета. Аз бях чела / по Едгар Кейси / че night shade заленчуците-домати, чушки,картофи и патлажани трябва да се изключат напълно в случай на псориазис. Опитах за известно време, но междувременно ми откриха хранителна алергия към още доста храни.. и се оказа, че не остана почти нищо разрешено да ям :( Това си е извинение.. но то ме'успокои' за тоя момент, и си минах на нормално ядене. Само дето от около 2 месеца се старая да ям предимно вегетарианска храма, особенно след като гледах филма "Meet your meat"
Но сега, след като подхващам тоя проблем сериозно, ще трябва да намеря сериозен начин да елиминирам тея хранителни продукти :cry:
Тъкмо ще поотслабна.
За влошаването- петната се задълбочиха, започнаха да се пюшят много,и на по-дълбоки нива, излезоха ми нови петна, най-вече по ръцете, а това се вижда.
Много си мисля какви са емоциите ми във връзка с псориазиса /най-вече петната по ръцете / и единственното, което ми се набива в ума е-ДА ГО КОНТРОЛИРАМ ?? Ама кога и защо съм решила че контролирането ми дава усещането за сигурност,, за сега не се сещам /случка, или пеиод от живота ми '/ Ще продългавам да ровя и търся.
Пожелавам много усмивки :)

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4483
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 29 юни 2013 06:46

Вегетарианството има много лица. Има здравословно вегетарианство и нездравословно такова. Аз бих те посъветвал да си ядеш месо и риба на този етап, да наблегнеш на сурови плодове и зеленчуци, особено на листните. Да изключиш всякакви рафинирани продукти и изобщо всякакви консерви и храни в опаковки, които не се развалят за 2-3 дни.
Да си смениш пломбите, ако имаш все още амалгама в устата си (източник е на живак, който е отровен). Да ядеш по една връзка магданоз на ден - чисти от тежки метали. Да ТЕСаш и да излизаш поне по час на ден на чист въздух и при възможност да стъпваш боса по гола земя поне по 30 минути на ден - зарежда тялото с енергия.
При всички положения избягвай всякакви други мазнини, освен тези, които естествено се съдържат в месото, рибата, зеленчуците и плодовете. Мое да добавяш по 1 чаена лъжичка НА ДЕН студено пресован зехтин или ленено олио към салатата си. Избягвай всякакъв алкохол и оцет. Слагай в салатата прясно изцеден лимон.

Давай така, пък ще видим какво ще стане.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

lucky64

За букет от автоимунни заболявания

Мнениеот lucky64 » 29 юни 2013 20:01

Здравей Иване,
Още едно ГОЛЯЯЯМО БЛАГОДАРЯ !!
Идеите ,които ми даваш са много добри, и съм сигурна, че ще ми помогнат. Някак си стана така, че започнахме дискусията за моите здравословни проблеми и подобряването/излекуването им, акцентирайки доста на храната. Аз абсолютно те подкрепям в тая насока!, тъй като за хармонично здраве се изисква не само емоционална хармония, но и какво и как ядем, дишането, физическите упражнения , кои и защо.. и т.н.
В тая връзка си мисля.. дали не е добре да отворим нова темавъв форума, свързана предимно с тея аспекти,които са другата, но необходима половина от грижите за себе си ??
До сега вярвах на поговорката, че на доктор и поп се казва всичко, но сега смело мога да добавя- И ВЪВ ФОРУМА !! :D Осъзнавам, че за да бъде разбрано ясно какво точно ми е състоянието и какво правя за това, аз трябва откровенно да споеля всичко-така най-добре ще мога да получа правилна помощ и съвети.Но с ечудя дали да не ти пиша за тея неща на "лични", за да не занимаван всички с това.. или да ги изложа тук ?? Какъв е твоя съвет ??
Сега за ТЕС. Само от това, че писах тук, и споменах думата "КОНТРОЛ" ,ми се изясниха толкова много емоции и неосъзнати до сега чувства.. Изписах 2 листа на тетрадка голям формат :D Така установих, че не само аз искам да контролирам псориазиса/ и всичко в живота си/, ами и псориазиса ме контролира. ха сега де- яйцето, или кокошката. И започнах да разплитам- как ме контролира, защо, какво е усещането зад това, какво би се случило, ако нямах псориазис / считай и всички останали болести/, как и с какво щеше да е по-различен живота ми?? Срам ли ме е, че тея петна се виждат, или се чувствам белязана, наказана?? За какво ??
Все в тая насока натрупах материал за 1 месец ТЕСане :D .Поне.
Ще пиша до къде съм го докарала и какво още е изскочило.
Приемам МНОГО,ВСИЧКИ И ВСЯКЪКВИ идеи и съвети по тоя въпрос.
Пожелавам много усмивки!!

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4483
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 30 юни 2013 07:57

Не ми пиши на лични! Пиши тук!

А темата за другите аспекти от здравословният начин на живот е много обширна. Не всички са готови да работят по нея и си има подфорум ЗДРАВЕ именно за нея.

Освен това след 28 години занимания с алтернативна медицина и много хора и проблеми, които са минали през живота ми осъзнах, че хората не искат да ОЗДРАВЕЯТ, а да бъдат ИЗЛЕКУВАНИ.

Каква е разликата?

Коренът на думата Излекувам е ЛЕК, т.е нещо извън мен, което аз поемам или някой ми дава, прави и аз се оправям, Лекуването не включва собственото ми участие.

Докато Оздравяването идва от думата ЗДРАВЕ и там личното ми здраве зависи само от мен, от моят организъм. Аз съм неразделна част от оздравителния процес. Дори да използвам външни средства дали те ще ми помогнат зависи пак от мен, от това как ги използвам и какво мисля и чувствам докато ги използвам.

Оздравяването е много по-дълъг и труден процес от лечението и изисква много повече усилия и промени в отделния човек. Затова и повечето хора търсят лек, а не здраве. И обикновено не правят разлика между двете.

Та в този смисъл повечето хора, които намират ТЕС и този форум, търсят лек, а не оздравяване и не са склонни да променят драстично начина си на мислене и на живот. За тях разговори и побутване в тази посока са нежелани и могат да ги отблъснат.
На тези хора първо трябва да има се даде лек и след това да им се говори за оздравяване.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

lucky64

За букет от автоимунни заболявания

Мнениеот lucky64 » 01 юли 2013 21:24

Здравейте !!
Здравей Иване!!
Трвбваше ми малко време за да осмисля.. и усетя точното послание в отговора ти.
Имаш ли нещо против, ако се обръщам към теб по друг начин ?? Нещо не ми харесва "Иване" Може ли "Учителю" например ??"Иване" ми звучи малко.. отчуждаващо,Официално някак си.. не усещам толина и приятелско чувство, като го изричам.
Та за отговора ти. Напълно си прав и сега разграничавам различния смисъл в ЛЕКУВАМ и ОЗДРАВЯВАМ. Оказва се, че през всичките тея години аз съм се "лекувала" а не само/оздравявала. ??
Честно казано.. тоя анализ и факт малко ме пообърка и.. позабърка. Аз започнах да се грижа съзнателно за здравето си преди 15 години, като изкарах хомеопатичен курс и самата аз започнах лечение за сериозен запек и тежка, целогодишна алергия с тотално ,вечно запушен нос, задушаване и т.н. След известно "лечение' ми се появиха други физически и емоциоанални промени и проблеми. Псориазиса се появи в тоя период.. но в тоя период се случиха също и други неща-смъртта на мама / остана ми много силна вина към нея като цяло и в частност/ , както и преместването ми в друга държава, свързано с много негативни емоции от това как се чувствах/м тук.,а най-първото беше раздяля по много нежелан/разрушителен за мен начин със смятаната за най-добра приятелка и колежка, идеал за подражание и за всичко най-добро... а и с първия ми съпруг.. та не знам кое точно го е отключило ??Знам само, че беше много страшно!! Казват, че има 2 фази на реакция- бягай или сезащитавай, За мен имаше и беше трети вид реакция-замръзване на всяко ниво.Разрушителен,преобръщаш разбиранията, ценностната система, ако щете-целия ми живот шок !!

Като осмисля думите ти.. значи ли, че с хомеопатия аз съм се ЛЕКУВАЛА, а не ОЗДРАВЯВАЛА ?? , Аз не съм правила никави съзнателни промени,освен тотално спиране на кафе, алкохол, крамове и т.н а само съм разчитала на такива от лекарството ?? Май нещо.. не ми е ясно ?? Ако е така, какъв е смисъла на хомеопатията, енергийните лечения, дистанционното лечение,Рейки, та ако щеш-даже съзерцаването на Braco??Или може би чрез тях ние стигаме до лично осъзнаване и търсене на логични промени в нас самите, което пък ще доведе до ОЗДРАВЯВАНЕ ??
Моля те, а и всички, които имат мнение и идеи да споделят.


"а в този смисъл повечето хора, които намират ТЕС и този форум, търсят лек, а не оздравяване и не са склонни да променят драстично начина си на мислене и на живот. За тях разговори и побутване в тази посока са нежелани и могат да ги отблъснат.
На тези хора първо трябва да има се даде лек и след това да им се говори за оздравяване."-не знам как да в
_________________
Тук също си прав.. аз самата усещам, че някак трудно вярвам само на собственните си сили и знания, и имам поне за сега нужда от "побутване" Но пък се надявам да съм узряла за себе/лечение!!
Има още нещо- в ткъв случай не е ли по-правилно в Предизвикателството да казваме-"и сега аз ОЗДРАВЯВАМ от ..вместо "лекувам се от"
Също не ми е ясно дали е "СЕГА се лекувам от", или лекувам се от ...СЕГА !!" В първия случай на мен ми звучи като констатиране на момента "СЕГА СЕ.." А втория- като констатиране на факта , че се лекувам "СЕГА'", в тоя момент" ?? Или е въпрос на предпочитание ??

Сега за ТЕС. Успоредно с предизвикателството правя ТЕС за ежедневни емоции, както и за псориазсиса като отношение към него, тъй като за сега нямям дразнещи физически усещания. Тук обаче имам проблем с НФ??.
Например за следната декларация- " Въпреки, че не мога да се примиря с факта, че не мога да се освободя/справя със псориазиса и се чувствам предадена/наказана от тялото си, аз напълно ..Коя част е НФ ??
1. Не мога да се примиря с факта, че не мога да се освободя от..
2.Чувствам се предадена/наказана от тялото си ??
3. На всяка точка казвам по един от вариантите?

. За сега, най-ми идва да потупвам точките и да.. нареждам каквото чувствам, независио, че не е било в декларацията, но се съмнявам, че е правилно?? Понякога направо ме хваща яд на артритните болки, че съм толкова ограничена от тях, контролирана, че ми е рожденно право да мога да си служа с ръцете си, да стъпвам на стъпалата си/болката в стъпалата, особенно при сутрин при ставане е много силна /, че се чудя защо краката ми не ми "разрешават" да направя крачка напред.. и от какво ме "спират" да не вървя, накъде да не вървя, от какво ме е страх, че не искам да "вървя" натам ?? И все в тоя ред. Болката поутшумява, поне достатъчно, за да мога да тръгна да вървя без да се кривя и куцам.. но не преминава съвсем и въобще.
Надявам се, че вие имате много повече идеи . Аз не само че за сега нямам достатъчно знания и опит, ами съм и ..ами да, не вярвам на себе си. Искам да съм перфектна.. да не сбъркам, да не се /ви разочаровам, най-вече Иван ?? Лелеее... какво излезе от тоя факт- бягам да го ТЕСам :o
Благодаря за всички насоки и предложения!!
Пожелавам много усмивки !!
Последна промяна от lucky64 на 01 юли 2013 21:28, променено общо 1 път.

daromi

Мнениеот daromi » 01 юли 2013 22:08

Интересно...
/за отговора, де/

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4483
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 02 юли 2013 07:17

1. Викай си ми Иване.

2. Направи си списък и изчисти всички случки свързани с раздели в живота ти. (майка ти, приятелката, съпруга, държавата и т.н.)
Пренебрегвала си досега работата със случки, както много други хора, а тя е в основата на дълготрайното оздравяване.
Според ГНМ кожните проблеми са свързани с раздяла или погнуса. В твоя случай май са свързани с раздяла.

3. Всички форми на лечение, които идват от външни фактори, в това число хомеопатията и Брацо са си временна мярка. Оздравяването е вътрешен процес. Понякога, но не винаги лечението води до оздравяване тъй като задейства вътрешна промяна.

4. Какво казваш в декларациите си и в какъв ред е въпрос на лично предпочитание. Казвай каквото ти идва, стига да дава резултати!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

lucky64

За букет от автоимунни заболявания

Мнениеот lucky64 » 05 юли 2013 17:16

Здравеите,
Преди няколко дена започнах по-упорито да работя с ТКФ. В списъка, който направих /около 80 случки за сега, и продължават да излизат нови/, избрах един период от живота си /около година/ в който се случиха много случки свързани с една и съща тема.-"Най-добрата ми приятелка и колежка ми изневери с мъжа ми"казвам го така, защото за мен тя беше идеал за професионалист, майка, съпруга,жена... всичко !Аз имах нужда от нея!! Разрушаването на всички тея илюзии и последвалите от тоя факт събития наистина преобърнаха живота и ценностната ми система, а по-късно станаха база за много здравословни проблеми.
В конкретната случка, върху която започнах да работя е за това как ги видях една зимна вечер в нашата кола.. Колкото и да ме е срам и да се чувствам унизително ,че трябва да разказвам за това публично.,ще се опитам накратко да предам събтията, за да мога да кажа къде точно блокирах с ТЕС, и зациклих.
Въпреки многократни подмятания и директни казвания, че виждат нашата кола спряла в близост до нейната къща, аз упорито не исках, не можех да предположа нищо лошо,докато накрая реших да проверя,трябваше ми РЕАЛНО доказателство.За тогавашните ми разбирания подобно нещо беше недопустимо, извън всяка етика, пук и С,идеала за всичко най-добро.. абсурд !! Вървейки по тротоара покрай ламаринена ограда, отделяща новостроящи се блокове от улицата, аз случайно погледнах през една пролука / липсваша ламарина/ и на около 50 м навътре в строежа видях нашата кола паркирана между окопите за бъдещите основи на блоковете.Дръпнах се веднага назад като опарена с мисълта " Ужас !! Ами сега ?? какво да правя сега?? "-( това е реалното събитие,както се случи тогава).беше вече полутъмно, ръсеше сняг и очите ми отказаха да виждат ясно, замерджеля ми се и всичко стана като в мъгла.Сякаш огромна вълна на шок ме блъсна назад./ Явно ме е и катурнала? /
Тъй като случката е доста продължителна аз я разделих на 4 етапа и това е първия. Направих си заглавие на краткия филм, "прожектирах" го целия, направих си Декларация със заглавието,ТЕСах 1 кръг по точките. но макар да знам ,че тая случка тогава беше наситеноа със много силни чувства,а и сега не ми дава мира, сега едва ги докарах до 5. След тоя кръг започнах да проследявам събитията последователно и като стигнах до тоя момент-"Ужас !!Господи,какво да правя сега ?" вълна на тръпки разтресе раменете ми,тялото ми буквално отскочи назад.. и никакво чувство,никаква емоция ?? както тогава, така и сега има само хладно "трезво"анализиране на ситуацията в търсене на решение какво да правя.Сега разсъждавайки защо не съм имала предполагаемите нормални за такава ситуация реакции на самозащита, си мисля, че въпреки тая толкова фрапиращ момент, аз пак съм изкала да се покажа "над нещата. Да не се излагам със скандали, да съм извисена, да не обидя или обвиня някого несправедливо ..Да ме харесат и одобрят ??Но може и наистина да съм се вцепенила емоционално, знам ли ?? Сякаш шока беше парализирал цялото ми тяло и всички нормални реакции..Както казват- с игла да ме боднеш,кръв няма да потече.Сега, докато правя ТЕС не изпитвам някаква силна емоция, както би трябвало за такова събитие, а по-скоро с ума си анализирам какво би трябвало да съм почувствала тогава и защо. Знам, че беше изключително стресово събитие, тежи ми през всичките тея години, измъчва ме,а освен една тежка тъга по нещо безвъзвратно изгубено.. не мога да усетя нищо.Усещам една празнота, сякаш главата ми е под упойка.. Даже не мога да го обесня.Връщах лентата назад и пак почвах.. поне 5-6 пъти, но всеки път като стигна до тоя момент на "ужас, какво да правя сега ?"- пак ме разтрисат тръпки,тялото ми само подскача назад,дръпва се като при силен уплах.. и нищо??С логиката си знам какво би трябвало да бъде, но емоциите са блокирали. Накрая така се изтощих.. и се отказах, а и изведнъж почувствах страхтен глад. Нахвърлих се на хладилника и като невидяла започнах да се тъпча с всички храни с острър, пикантен вкус- лук, люто, после сладко, после как кисело.. Сякаш оранизма ми искаше да събуди някакво усещане.. а никой вкус не ме задоволяваше. Това не ми се случва за пръв път- всеки път при стресова ситуация изпитвам същата нужда от нещо силно, остро като вкус.
На другия ден настроението и силите ми баха под нулата.
Вече трети ден не смея, страх ме е да започна пак тая случка, а знам, че трябва да я изчистя.Понякога пробвам да затворя очи, проследявам събитията до тоя момент на виждането на колата, и всеки път реакцията на тялото ми е както първия път- потреперване на раменете и дръпване назад??
Моля за идеи, съвет. Сигурно има нещо, което аз не правя както трябва,, Чувствам се като че трябва да преборя Хималаите без да съм имала предварителни тренировки и подготовка., и макар че имам необходимите съоръжения / ТЕС/.. не умея добре да ги ползвам ?
Въпросите, които си задавам непрекъснато, и които искам да сложа в нов ТЕС са:
1,- Защо ме измъчва НЕЙНАТА изневяра, а не неговата
2. Защо не реагирах с гняв, ясно изразяване на разочарованието и т.н , ами се държах като... недосегаема, извисена?
3.Защо и днес, все още не изпитвам негативни чувства към нея, или да съм я изхвърлила като недостойна от мислите си, а все още изпитвам нужда от присъствието и в живота ми,от старото време, когато и се доверявах и вярвах ??
Надявам се, че вие, като странични наблюдатели ще имате много по-ясно решение и виждане за други варианти на анализ и подход.
Благодаря ви!
Пожелавам много усмивки!!D

lucky64

Букет от автоимунни заболявания

Мнениеот lucky64 » 05 юли 2013 19:15

Здравй Иване,
Сега ,докато си преглеждах постовете си видях, че отговора ми на последното ти съощение не е бил изпратен ?? Да.. още се уча как да се оправям с опциите на форума, ама ще го усвоя.
Благодаря със задна дате за изясняването на въпроса ми , най-вече за това какво се постига с Хомеопатия. Като човек учил метода, а и прочел доста хомеопатична информация, все си мислех че хомеопатичното лекарство действа на енергийно ниво и променя /коригира/ не само физическите, а и психо-емоционалните проблеми., довели до дадено състояние. То и първото интервю затова е повече от час, за да може специалиста да намери всички емоционални причини и случки, които са довели до сегашното състояние чрез анализирането им.И ако пациента има късмет -да се намери лекарството симилиум, което да доведе до промяна на светогледа и физ. симптоми./ако не става въпрос за остро състояние./ И там, както в ТЕС има първоначално влошаване.. Но ти ,сигурна съм, имаш причини да поставиш тоя метод в другата категория. Аз всъщност нямам много опит, нито наблюдения в областта на различните нетрадиционни методи и резултатите от тях.Само разсъждавам и си пренастройвам знанията-вярвания.
Благодаря за съвета и насоката да започна с ТКФ. така и направих.. и както писах по-горе-зациклих. За сега. Ще трябва да намеря начин да прескоча тая "стена" защото знам, че за да достигна до тоя превратен момент в живота си / случките около и преди раздялата с мъжа ми и "приятелката" / ,както и начина по който преживях тоя период говорят за много погрешни убеждения, зле помагащи ми емоции и съвсем неправилна идея за това коя съм аз и какви права и нужди имам .
Благодаря ти, Иване, че не жалиш времето си и ме насочваш / а всички останали / по пътя на промяната.
Пожелавам ти спокоен уикенд и до нови срещи.
С уважение

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4483
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 06 юли 2013 14:11

Затвори очи и виж колата ви през дупката в оградата сред окопите за новите блокове, усети вцепенението в тялото си или каквито там физически усещания тази картина създава в теб. Продължавай да гледаш колата. Въпреки че в оригиналната случка си се дръпнала, сега не се дърпай гледай колата, ТЕСай, т.е. обикаляй по всички точки включително тази на ръба на дланта и повтаряй - " Ужас !! Ами сега ?? какво да правя сега?? "
Прави това в продължение на 5-10 минути и виж дали няма да излезе ново физическо усещане или емоция. Каквото и да излезе го ТЕСай отделно с Въпреки че, ......
Дори да е остър глад пак го ТЕСай, докато изчезне.

Пиши какво е станало.
Последна промяна от ivangp на 07 юли 2013 11:42, променено общо 2 пъти.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

lucky64

Букет от автоимунни заболявания

Мнениеот lucky64 » 06 юли 2013 19:25

Здравейте,
Иване, направих техниката веднага, щом прочетох съвета ти, за който благодаря много !!
Ще се опитам да предам подред какво се случи,как и какво почувствах, защото в един момент всичко ми беше като в транс ?
Първо си казах една молитва-утвърждение, че възнамерявам да направя..еди какво си и да получа най-добрия възможен резултат.. и т.н. В началото просто обикалях по точките със съответната фраза"господи,сега какво да павя", и полека-лека почувствах, че ми се плаче, стана ми мъчно за мене си. Продължих да потупвам и наистина се разплаках с едни лепкави сълзи -всъщност не беше истинско плачене, а някакво тъжно усещане и форма на разплакване( не знам как да го обесня, защото аз по начало не знам от кога, но и да ми е тъжно, не мога а плача.)Уж нещо почва,, ама е само като напън )
Така.. продължих да потупвам, стараейки се хем да изричам думите, хем да държа картината на колата.. и изведнъж така ме стегнаха гърлените мускули, спазъм, сякаш някой ме души (тея, които са отстрани на щитоводната жлеза,) болезнено, все по-силно докато започнах да не мога да дишам и да хриптя. Уплаших се, но не спрях да потупвам,а само смених думите "Господи, сега какво да правя" с 1-2 кръга"Спокойно, всичко е наред, ти си ОК и т.н (такова силно болезнено стягане до невъзможност да дишам и да се задушавам ми се е случвало 10тина пъти .Случва се когато имам силно негативно-емоционално преживяване, и не мога да изразя вербално чувствата си и да се защитяИли не смятам, че има смисъл да се защищавам ??. Когато се чувствам безпомощна, безсила..отчаяна )
Продължавам със първоначалните думи - постепенно спазъма в гърлото отшумя, и си помислих "Кучка, приятелка-предателка," обзе ме за миг (1-2 кръга по точките ) гняв към нея, който се замени със тъга,, и "горката аз"чувство. Осъзнах, че това "Боже, какво да правя сега " не беше въпрос дали да ида до колата или не ( аз така или иначе отидох, но това е втората част от случката, ковто е още по-емоционално-динамична )а беше въпрос "как да реагирам на тоя факт. какво ще стане сега- с мен, с приятелството ни, с брака ни, с децата ми ?? Започнах да потупвам и смених "Боже, какво... " със думи към нея /просто така ми дойде / И занареждах, пак кротко похлипвайки, и лепкави сълзи само около очите ми, "Защо го направи /името и / как можа, защо ме предаде, аз ти вярвах, доверявах ти се, ти трябвашеда ми помогнеш, а не да ме предадеш. Какво ще стане сега с мен, с нас.. не искам да повярвам, не мога а повярвам, искам да избягам, да се престоря, че не се е случило. Какво ще кажа на децата- те те прегръщат всеки ден и казвт"ние имаме 2 майки, мама и леля С.. ' и все в тоя ред може би 5-6 кръга, бях загубила прдстава за време и т.н.Ядът ми поутихна и се върнах пак на първоначалните думи "Господи.." Но каквито и думи да казвах не спирах да се старая да държа катрината на колата пресд себе си. И ВСЕ МИ СТОЕШЕ ОТЛЯВО , а не отпред пред очите ?? В един момент пак ме хвана яд на нея и тоя път и на него. но много леко. Продължих.. с чувството-мисъл- Трябва да ида до колата,може би тя не е там / но в сърцето си усещах, че търся начин, както и тогава, да не приема дйствителността. Какво ще кажа, като иде и те са вътре. Той ме е заменил с нея.. тя ме предаде.. за какво а говоря?? Тогава осъзнах, че не МОГА, НЕ ИСКАМ а Моля!!!! Разтресох се физически, пак спазъм в гърлото, но по-слаб и премина по-бързо. Продължих да потупвам с нови думи- " Не искам да моля, не мога да моля, не мога да се унизявам, за какво?? Той щом го е направил, значи предпочита нея пред мен.. Не заслужавам АЗ да бъда избраната ТЯ е по-добрата, тя заслужава.. и все в тоя ред. ( Иване, знам че ми каза да повтарям само едни и същи думи, тея, първоначалните, но сякаш бях в транс, бегло осъзнавах какво точно става, макар, че ми минаваше беглата мисъл, че пак бъркам нещо.)Плачейки- моя си вид на неплачещо плачене.. потупвах.. докато ми поолекна и ми стана по-... безразлично кой-какво-защо.. Просто .. да става каквото ще. Мина ми през ума, че тя всъщност ми е направила услуга, за да ми отвори очите, да огледам ценностната система на брака си.. заслужава ли си да го продължавам./ неща, които е ТРЯБВАЛО да обмисля и преценя мнооого по-рано, преди това да се случи/ Накрая отворих очи, и с изненада открих, че са мали 25 мин. Направих нова Декларация с думите- "Въпреки, че тая предателка-приятелка обърна живота ми на 180 градуса, предаде ме, измами вярата ми в нея и доброто, разби илюзиите ми за приятелство и морал.. и го усещам като спазъм в сл. сплит и гърлото си, аз съм готова да приема себе си напълно и безрезервно / ами изобщо не можех да приема себе си в тоя момент, даже и само като фраза !!. Минах с тея думи / всяка една от тях на различните точки, пак лепкави сълзи около очите само.. и усетих в един момент, че ме е яд на мене си, че съм била такава наивна глупачка, такъв неприемлив идеалист, че аз допуснах това да се случи, че буквално набутах мъжа си в ръцете и / ние навсякъде ходехме заедно, първо и с мъжа и, после той замина за чужбина, и аз,, за да не е тя самотна.. Абе... аз с бях за бой..
Тоава ми дойде на ум прекъсването на връзката на Алиса, което бях чела отдавна.. Не знам дали го направих правилно, но си представих, че с рязко каратно движение отсичам енергийния лъч помежду нас, избутах нейния към нея, а моя към сл. си сплит, поставих длани на слънчевия си сплит и и изпратих послание, да си върви по пътя, достатъчно години съм я носила като рана в душата си.. прощавам и / май не успях съвсем да почувствам прошка / но не съм съгласна с нея..
И в тоя момент мъжа ми се прибра. Той е малко като децата, когато мама говори с някой, точно тогава те имат нещо много важно и належащо да и кажат :-))
Краен резултат- гърлото все още ме боли като ударено , предимно отдясната страна, замаяна и уморена съм.. но някак омекнала, и с мисълта- каквото-такова.
Разбиар се, че при първа възможност ще продължа да ТЕСам и за гърлото, и още за слааабичкия яд (искам да го докарам до буреносно силен тоя яд, който 100 години все съм подтискала, за да го изчистя ) Явно е бил дълбоко затиснат от всички мои фалшиви идеи за моралност и извисеност??
После остава следващата, 2ра сцена-когато отидох, и влезох в колата. Тогава сърцето ми беше в гърлото и 2 мин не могех да проговоря.Те също :-)). А след тая сцена идва най- пиковата - когато тя по-късно през нощта дойде у нас да "ми обеснява" Страх ме хваща от сега как ще се оправя.. но ТРЯБВА да мина по тоя път.
Иване, всички, някой... ако имате други идеи, забележки, друго виждане на евентуални причини-емоции, които аз не мога да видя в момента, тъй като съм овъртяна в тая каша.. моля за съвет !!
Още веднъж- ИВАНЕ, голямо БЛАГОДАРЯ !
Останете си със здрав.
Пожелавам много усмивки !!

lucky64

Букет от автоимунни заболявания

Мнениеот lucky64 » 06 юли 2013 19:40

Да допълня- Всички асоциации с имена и събития са случайни :) :lol: Или както Мая беше писала- дано близки хора да не четат какво съм написала тук :? Ами... да си призная- още ме е срам и ми е кофти, че си показах"кирливите ризи' пред всички.. ама си повтарям, че трябваше!! Ако искам да оцелея и да си помогна- трябва да се изреже гнилото.
Та такива ми ти работи, де. Все за ТЕСане.
Пожелавам много усмивки !!

Alisa
Майстор
Мнения: 2076
Регистриран: 12 май 2010 21:17
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Alisa » 07 юли 2013 09:00

Lucky64 справяш се превъзходно!
Иван ти даде указание, как да изкараш наява нещо от вцепенението и ето, че се е получило, не се упреквай, че си изпаднала в "транс", защото точно това е лечебното- вадиш директно от подсъзнанието затиснатите емоции и преживявания. Просто продължавай! Моят съвет е първо да изчистиш до край този първи отрязък от филма си и после да пристъпиш към следващия. Вече знаеш как става. :D
Браво!
И едно пояснение- "Прекъсване на връзканта" идва от Мая, не от мен!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!


Върни се в “ТЕС РЕЗУЛТАТИ И МНЕНИЯ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 8 госта