Страница 1 от 11

Професионална несигурност

Публикувано на: 07 Фев 2014 09:21
от user
Здравейте, заглавието звучи многозначно и вярно. Цял живот съм се чувствала несигурна, така че съм професионалист в това. Но проблемът, заради който пиша в случая е, че в работата се чувствам несигурна и това ми създава проблеми. От осем години работя тази професия и въпреки това, когато някой ме попита нещо аз говоря плахо и неуверено и винаги казвам, че ще проуча. Тъжна и отчаяна съм, защото след осем години очаквам да мога да давам конкретни, точни и ясно отговори, които да звучат неоспоримо. Много съм далеч от очакванията си. А когато чета професионална литература нищо не запомням. Ужасно е. Забелязала съм, че когато съм под силен стрес получавам бели петна. Няма значение дали ще е ходене при лекар, решаване на проблем в работата след това нищо не помня. Та това е голяма ми драма в момента.
Успехи с ТЕС и ТЕСТ върху опитни зайчета: сваляне на висока тепература за 10 мин; премахване на мускулна треска за две серии в два последователни дни от степен до невъзможност за ходене първия ден до пълно премахване на втория ден; почти пълно заличаване на травмиращ спомен от 10та степен - тук след две серии с ТЕСТ бе постигнато свободно говорене за спомена, неприятни чувства се появиха единствено при визуален конакт на нещо свързано със спомена.
Успехи при мен - подобряване отношенията със семейството; по-свободна, забавна и открита сред приятели. Има още успехи, но за тях ще пиша по-късно, когато имам време. Много е приятно, че имам възможността да споделя тези неща и да получа разбиране.
Благодаря ви

Re: Професионална несигурност

Публикувано на: 07 Фев 2014 19:21
от ivangp
Поздравления за успехите!
Сега за проблема:
user написа:От осем години работя тази професия и въпреки това, когато някой ме попита нещо аз говоря плахо и неуверено и винаги казвам, че ще проуча. ................
А когато чета професионална литература нищо не запомням. .....................................
когато съм под силен стрес получавам бели петна. ............
Всяко от горните изявления е свързано с някакви случки, които доказват, че то е вярно. Т.е. случки в които проблемът се е проявил.
Направи списък с такива случки.
Трансформирай ги в позитивни с ТЕСТ!

После пак пиши.

Re: Професионална несигурност

Публикувано на: 16 Фев 2014 21:06
от user
Стигнах до две убеждения - първото, че ако си вземам успешно изпитите си (справям се успешно със задълженията си) ще трябва да уча още повече (ще ме товарят с повече задачи и отговорности) и второто, че когато не се справям с изпитите си родителите ми го оправдават, изкарвата ме жертва и най-важното това са историите, които се помнят, никой не помни взетите изпити.
В момента се опитвам да изчистя отиването ми на рожден ден без да съм поканена. Естествено аз не бях разбрала, че не съм поканена или по-точно не бях на 100% сигурна, че съм поканена. Изчистих това, че винаги се натрапвам на хората. Хм докато пиша ми се стегна гърлото и явно има още работа. После дойде убеждението, че трябва да съм невидима, когато съм сред хора. И разбира се убеждението "Аз нямам приятелки". Просто е невероятно как една случка от преди толкова много време по такъв начин е повлияла на живота ми. Всички тези убеждения аз стриктно съм си спазвала и изпълнявала през всичките тези години. Много е тежко и тъжно чистенето на всички тези случки.
Благодаря ви

Re: Професионална несигурност

Публикувано на: 17 Фев 2014 18:13
от ivangp
Животът в мизерия е по-тежък и тъжен от чистенето.

Re: Професионална несигурност

Публикувано на: 19 Фев 2014 08:41
от user
Здравейте, снощи гледах филма, който Алиса е сподела What the bleep ... и осъзнах, че е невъзможно човек да е тъп. Всъщност филма го гледам за втори път, но снощи осъзнах, че някъде някога съм решила, че трябва да съм тъпа и трябва да чета едно нещо сто пъти, за да ми влезе в главата. Много е вълнуващо човек да открива топлата вода. Сега ще тесам не с надежда нещо да се промени, а с вярата и убеждение, че аз съм умна и способна.
Осъзнах, че на работа очакват от мен да не справям и се държат с мен все едно не се справям. Аз съм избрала да им повярвам. Най-хубавото е, че сега ежедневно имам възможност да проверявам какво още е останало за тесане в тази посока.

Re: Професионална несигурност

Публикувано на: 22 Фев 2014 07:54
от vqra
Здравей, :)

На 100 % ли си сигурна, че на работата се държат с теб все едно, че не се справяш?
Хората около нас са огледало на нашите мисли. Човек намира онова, което търси. Изчисти собствената си вяра, че не се справяш в работата и случките свързани с това, интегрирай в мозъка си, че си добър професионалист се наслаждавай след това на начина по който ще се отнасят с теб "другите", които всъщност си самата ти. :) Успех!

Re: Професионална несигурност

Публикувано на: 23 Фев 2014 21:24
от user
Благодаря! Всъщност в петък си изчистих случка със започването ми в първи клас. Реших, че това е първата демонстрация на липса на вяра в способностите ми от важни за мен хора. Реших, че съм постигнала успех и точно в края на работния ден всичко се срина и сякаш всеки следващ срив е по-зле от предишния. Сякаш откакто започнах да разчиствам съм по-ранима и по-слаба.
Днес изчистих момент от раждането си. Предистория: Случайно с ДП попаднах на времето малко преди раждането си. Тогава усещах емоциите на майка си ... хм все едно е обявено въздушно нападение, пълна тревога и аз съм в паника в собствения си бункер. Светът изглеждаше ужасно място. При първия ДП стигнах до там, че аз съм на прага да се родя. Все едно съм отворила врата и поглеждам какво е навън. Аз бях прекрасна бяло жълта светлина, а навън светът бе сив и студен. Всъщност това ми е най-вълнуващото приключение с ТЕС и други техники. Днес: изчистих момента, в който приемам личните емоции на майка ми като мои, като единствената реалност и майка си като целия съществуващ за мен свят. Стигнах до там, че видях майка си като даваща живот единствено на тялото, а душата, ума и сърцето ми, емоциите ми бяха отделно. Усетих невероятна лекота, прилив на енергия и парещо усещане в слънчевия сплит. Не успях да дам име на емоцията, която изпитах, но след като всичко утихне ще анализирам резултатите.
Първото потвърждение, че нещо се е променило получих в случаен разговор - устових, че съм забравила за тежката емоционална седмица и го нямаше тягостното усещане, че утре е понеделник. :) Прекрасни резултати

Re: Професионална несигурност

Публикувано на: 23 Фев 2014 21:46
от user
На работа аз така усещам нещата. Осъзнах, че физически е невъзможно човек да е тъп. Това е избор. Сетих се и за случки, които са оформили убежденията ми за екипа, с който работя. Осъзнах и че приемам толкова тежко "провалите" си на работа, защото ги приемам като "провали" за цялото ми семейство. Затова и толкова работя и за отношенията с майка си. Надявам се скоро да докладвам за още успехи. :D

Re: Професионална несигурност

Публикувано на: 24 Фев 2014 21:28
от ivangp
Прекрасно се справяш. продължавай в същия дух. Упоритост, постоянство и гъвкавост в подхода са спътниците на успеха.

Re: Професионална несигурност

Публикувано на: 25 Фев 2014 08:17
от user
Благодаря за подкрепата!
Има голяма промяна в мен и моите реакции. Вчера ушите ми чуха думи, след които трябваше да съм емоционално срината. Е не съм във върхова форма, но все пак се чувствам добре, мога да мисля почти адекватно.
След като гледах филма What the bleep... реших да планирам деня си съзнателно. Представям си случки от деня, които искам да ми се случат и ги запечатвам с ТЕСТ. За съжаление този метод към момента все още не е дал резултат. Въпросът ми е аз ли не правя нещо както трябва или просто трябва повече време.

Re: Професионална несигурност

Публикувано на: 25 Фев 2014 10:09
от nikimm
Toва твоето е въпрос отговор :), всичко ти е наред, просто не мисли много и действай, това което пишеш това е , просто го вземи пред вид и го разнищи .

Re: Професионална несигурност

Публикувано на: 14 Мар 2014 08:12
от user
На работа нещата взеха неочакват обрат. Последният път на работа, когато трябваше да обяснявам нещо усетих, че мисля как да го обясня, за да ме разберат, а преди мислех "тези хора толкова ли са смотани, че не ме разбират". Явно поведението ми е било високомерно и от там е следвало "лошото" отношение към мен. При последния разговор всичко мина в духа на разбирателството, без разговори на висок тон. Никога не бих си и помислила, че съм високомерна, но съм много доволна от резултата.
Хубав ден на всички.

Re: Професионална несигурност

Публикувано на: 20 Мар 2014 08:52
от user
Много благодаря за декларациите в тази тема, вълшебни са. Благодаря ти, Иван. http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?f=7&t=966 С тези декларации:
- премахнах миризмата на пот и то от първия път;
- приложих ги и за желанието си да съм жертва - от искам да съм жертва става искам да служа, да съм слуга и след това видях себе си като съвкупност от две цветни стъкла, едното бяха моите убеждения, а второ тези от майка ми. Все още не съм заблестяла със собствен цвят, но работя по въпроса.
А иначе като цяло промените, които забелязвам в резултат на тес са изправена стойка и здравословно хранене. :D

Re: Професионална несигурност

Публикувано на: 24 Апр 2014 14:11
от teo
Здравейте. Не знам в коя тема е подходящо да пиша, затова ще използвам тази. Практикувам ТЕС от около 6 месеца. Резултатите ми са на приливи и отливи. При физически проблеми и болки доста добре се повлиявам, но трудно откривам емоцията си при по-стари психологически проблеми и страхове. Както и да е. Не това ми е проблема. Наскоро си дадох сметка, че доста рядко в моя живот (вече наближавам 40-те) съм се чувствал синхронизиран. Какво имам впредвид. Като ходех на училище в часовете си мислех за това къде и как да играем или купонясваме. Извън часовете пък ми ставаше гузно, че не съм внимавал и започвах да мисля за уроците вместо да се забавлявам. Дотук добре. Но 20 години по-късно започнах да осъзнавам, че и сега се получава същото и то от доста време. В резултат на това за две години смених четири фирми и още не мога да си намеря мястото. Най-лошото е, че и в личния ми живот има пукнатини по тази причина. Не мога да се отпусна и да се наслаждавам на момента. Пробвах медитация, физически упражнения (Чи-гун), петимата тибетци, книги като „Учението на Абрахам”, Луиз Хей и т.н. В резултат на което се отпускам и се чувствам чудесно, но за много кратко време. Пробвах и ТЕС, но резултатът не ме удовлетворява. От 1 месец тесам със следните декларации:” В.ч. че ме е яд на себе си, затова че не съм концентриран в работата си…..”. В.ч. че ми писна от себе си, затова че не съм концентриран в работата си…..”.
Ако някой някога се чувствал така ще се радвам да пише. Иначе се обръщам се специално към Иван дали можеш да ми подскажеш къде бъркам.
Благодаря и усмихнат ден.

Re: Професионална несигурност

Публикувано на: 24 Апр 2014 17:53
от ivangp
1. Проблемът ти е свързан със страхове. ТЕСай тях!
Страх ме е, че като правя еди какво си ще стане еди какво си.
2. Тези страхове идват някъде от миналото ти.
Запитай се: Коя е най-ранната случка в живота ми, когато съм се чувствал така. (съм изпитал този страх). Изчисти случкатите за които се сещаш с ТКФ или ТВП.
3. Винаги се работи с емоции, които изпитваме в момента, а не с емоции които сме изпитвали някога. Ако даден спомен в момента не носи негативни емоции, то той няма смисъл да се чисти в момента.