Дневникът на Любов

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
user
Активен
Мнения: 102
Регистриран: 30 окт 2013 19:40

Re: Дневникът на Любов

Мнениеот user » 21 май 2017 13:00

Това, което е написал Иван е вярно, но ... Е за напреднали. Когато изчистиш всички случки от поста си ще си свободна да вземаш сама решения, вкл и за емоциите, които да изпитваш. Аз лично не съм сигурна, че някога ще достигна това ниво, но времето ще покаже. Гадното е, че случките с близки имат безкрайно много аспекти и се чистят бавно, но с постоянство всичко е възможно :)

Потребителски аватар
Любов
Участник
Мнения: 86
Регистриран: 12 авг 2015 19:56

Re: Дневникът на Любов

Мнениеот Любов » 23 май 2017 13:42

Може би, може и така да е, но си е път, който изисква много работа навътре с емоциите, едва ли до такова осъзнаване и разбиране мога да стигна така внесено, след като сама не съм стигнала до това.
Днес чистих спомена с ранното раждане, чувството за отхвърляне, усещах страховете на майка ми и че тя не ме е искала, защото не е било времето, защото е млада, случило се е инцидентно, по нежелан начин. Дълго време го преживявах лично, но сега като бебе там в нея, започнах да разбирам, че това са мисли и емоции на майка ми и тя не е знаела как да се справи с нея, стигнах до момент, в който си представих, че ембриона ми е защитен енергийно от нейните емоции и страхове в този момент, така че да мога да почувствам сигурност и безопасност да съм там. Дълго време и аз изпитвах едно чувство на отхвърляност към нея, на много гняв, виждам че това започна да се променя, не изпитвам вече негативните чувства към нея, не я обвинявам толкова, започвам повече да разбирам - не с ума си, все още не съм стигнала до момента, в който ще успея да я прегърна с любов и прошка. Но стигнах до картина, в която си представих, че не са ми сложили в кувьоз, а на нейните гърди, да мога да я почувствам и че е безопасно място света. И почувствах отново онзи шок и замръзване. Тесах, да се успокоя, че нищо страшно няма да се случи и мога да се отпусна и доверя. Може би трябва да опитам да вляза в емоциите и на майка ми и да тесам тогава за нея, но не можех още да се свържа с нейната част.

Alisa
Майстор
Мнения: 2088
Регистриран: 12 май 2010 21:17
Местоположение: София
Контакти:

Re: Дневникът на Любов

Мнениеот Alisa » 24 май 2017 20:56

Няма нужда да влизаш в нейните емоции. Направи я "свой клиент"! Все едно сегашната ти отиваш при майка си от онзи момент и ѝ предлагаш помощ. Тя да си казва какво чувства и да се тупка, ти я водиш в нейния процес. Докато тя си промени така мисленето и чувствата, че на теб ти стане добре от общуването ви. Накрая ѝ благодариш и я приемаш в себе си.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Потребителски аватар
Любов
Участник
Мнения: 86
Регистриран: 12 авг 2015 19:56

Re: Дневникът на Любов

Мнениеот Любов » 25 май 2017 13:31

А значи трябва все едно диалог провеждам с нея, не зная защо съм решила, че трябва да се сливам с нейните емоции. Добре, благодаря за поправката и насоките. :)


Върни се в “ТЕС РЕЗУЛТАТИ И МНЕНИЯ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта