Проблемна връзка, нервна криза и още нещо.

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
jabata
Участник
Мнения: 47
Регистриран на: 26 Май 2016 11:54

Re: Проблемна връзка, нервна криза и още нещо.

Мнение от jabata »

Имам усещането, че с желанието да си помогна май успях да си навредя. Сякаш сама си задълбочих проблема и за това спрях нещата, които ме вкарвар в паника. Бях писала по-рано, че пробвах положителни утвъждения, като се гледам в огледалото. Бях чела за тях и не съм ги правила много, но последният път когато си казах "Обичам те" май прекалих. Казах го повече пъти ли и аз не знам, но настана голяма паника, а десетина минути след като се освестих през мен премина нещо ново и още по-гадно от преди...Не мога да го обясня, но през цялото тяло премина много гадно усещане, втрисане и сякаш тези ефекти стават по-зле. Единствените ми източници на стрес в момента са визуализации, медитации, тес и подобни...Не съм се отказала от тес, но за сега съм на билки и други добавки, и се опитвам да си събера мислите.
Оказа се, че имам възпалена жлъчка освен останалите неща и ми изписаха за нея билки.
Събирам информация чета и наблюдавам за сега....

ivangp
Site Admin
Мнения: 4525
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Проблемна връзка, нервна криза и още нещо.

Мнение от ivangp »

Зарежи утвържденията и наблегни на ТЕСа.
Което значи скъсай си ...то от ТЕС.
И спри да се мяташ като пиле в кълчища насам и натам, да четеш тук и там за щяло и нещяло, кой какво писал и правил.
Разконцентрирането и липсата на фокус са предпоставки за провал.

Не си си навредила с желанието си да си помогнеш, а с действията си. Желанието не може да навреди. Само действията могат.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

jabata
Участник
Мнения: 47
Регистриран на: 26 Май 2016 11:54

Re: Проблемна връзка, нервна криза и още нещо.

Мнение от jabata »

Оказа, се че чуството ми за безпокойство от една страна е имало сериозна причина и не е за пренебрегване. Усещането, че нещо не е на ред, не е било случайно и по-рано трябваше трябваше да послушам интуицията си, но все нещо ме отклоняваше да си направя изследвания за вит. Д, което излезе, че ми е сериозен дефицит. Изследването ми го назначи хомеопат и след като видя резултата, жената каза, че не е виждала толкова ниска стойност. Като начало искам да видя как ще ми се отрази наваксването, изглежда че това не е всичко и имам нужда да се стабилизирам още малко, за да започна тес.

Surviving woman
Участник
Мнения: 61
Регистриран на: 12 Фев 2017 08:41

Re: Проблемна връзка, нервна криза и още нещо.

Мнение от Surviving woman »

Здравей Jabata :) ,

не се тревожи толкова за витамин Д. Това е нещо, което се поправя. Една моя близка германка ме насочи към витамин Д и ми препоръча една книга на д-р Раймунд фон Хелден "Здрав за 7 дни". Аз не съм си я поръчала, но слушах и четох негови интервюта, от които придобих някаква идея. Оказва се, че много хора имат недостиг на витамин Д, но просто много от лекарите не се сещат да ги насочват към изследвания. Той препоръчва всеки със ставни проблеми преди да предприеме каквато и да е терапия да си направи изследване на витамин Д, защото може това да е проблема. И казва, че се случва хора ходят по мъките с разни терапии, болките не отшумяват, а се оказва, че това се дължи на недостиг на витамин Д.

Оказа се, че и аз имам недостиг на витамин Д - имам резултат 9, 25, а трябва да е над 30, за да е в норма (тези референтни стойности са според лаборатория Кандиларов). Иван ми препоръча Вигантол, който още не съм взела, защото имах и все още имам по-сериозни проблеми от витамин Д. Но добре че ти ми напомни, че трябва да се погрижа и за това.

Не разбирам защо трябва да изчакваш с ТЕС. Това ми прилича на : започвам диета, ама утре. Както Иван казва ТЕС се прави, когато най не ти се прави и тогава когато ти е най-тежко.

Адски съжалявам, че преди години няколко пъти започвах, прекъсвах и отлагах предизвикателството за миомата. Май съм била спокойна, че може и лекарите да ми "помогнат" или някак си по чудодеен начин да ми се размина. Е, така ми "помогнаха", така ми се размина чудодейно, че сега не знам как ще изляза от кашата, която предизвиках със собственото си безхаберие, липса на отговорност и мързел. Но както се казва, каквото човек сам си направи и Господ не може да му го направи.

Всичко най-хубаво от мен! :)

jabata
Участник
Мнения: 47
Регистриран на: 26 Май 2016 11:54

Re: Проблемна връзка, нервна криза и още нещо.

Мнение от jabata »

Здравей,
Благодаря за споделенето мнение! Моят резултат е по-нисък от твоя - някъде 6 беше.
Измина една година откакто писах за първи път и исках да направя някаква равносметка, но това изследване пак ме отклони.
Пробвах в началото на годината някои енергийни практики, които ме отклониха от тес признавам си, но за известно време ме заредиха с енергия и се почуствах по-добре. Определено имам доста неща, които ми се струпаха, но на момемти чуствам,че съм на границата от полудяване, не мога да опрееля чуството и имам прекалено много страхове, включително и от тес, та за това не искам да правя тес сама. Трябва ми човек с опит, а другият ми проблем, е че нямам доверие. Губя много време в колебания, общо взето изпитах непознати за мен усещания, които ме плашат и при мен всичките главоблъсканици по физическите ми проблеми ми докараха още повече психически проблеми........
Разбрах,че психясах от много четене за това какво да правя и се паникьосвам дори от пиенето на вит. Д. То е важно и за автоимунни заболявания освен стави, зъби, кости....
Твоята информация ме успокои де :) :) :)
Отношенията с приятеля ми се подобриха, там тес имаше ефект, но ефекта изчезваше защото не чистех явно докрай. Мисля, че от енергийнито зареждане и една НЛП практика там се пооправиха нещата, сега се чуствам по-добре с него.

jabata
Участник
Мнения: 47
Регистриран на: 26 Май 2016 11:54

Re: Проблемна връзка, нервна криза и още нещо.

Мнение от jabata »

Здравей Иване!
Исках да направя някаква равносметка за нещата и ще се опитам на кратко!
Видях, че не се справям сама и се обърнах към хомеопат. пих малко хомеопатия после ми даде жената Австралийски цветни есенции. Първото цвете ме стабилизира и се почувствах някак по-нормално, не бях свръх чувствителна и не реагирах прекалено емоционално на най-малкото. Проблемите с паник атаките ги имаше, но нещата бяха тръгнали извън контрол. След като се почувствах по-добре ми направи комбинация за страховете и веднага с първият прием настъпи реакция или лечебна криза. Оказах се твърде чувствителна към есенциите, обикновено тази реакция настъпва след 2 или 3 седмици. Аз усетих твърде силно действието и имах чувството, че ако още веднъж видя хората, с които работя или стъпя на това място ще полудея. Взех си болничен по някакъв начин или извадих късмет, защото моята лекарка не дава лесно болничен т.е. не мога просто да и кажа, че ще откача дай един болничен. Сестрата ме разбра и ми даде, а личната лекарка я нямаше. Спрях да пия капките, за да изляза от това състояние и все пак да отида и да си подам молбата за напускане. След една седмица всичко се беше успокоило даже се разсеях и пак тръгнах да забравям, че ще трябва да напусна. Трябваше да взема пак капки, за да вляза в състоянието което да ме просветли отново.
Като цяло от 5 или 6 години искам да се махна от тази работа, но стоя, защото нямам идея какво да правя, ако напусна. Т.е. ако напусна пак ще почна същата работа,но на нов глас и с повече трудности, а в тази си знам нещата и ми е лесно, нищо че не ми понася. Все намирах причини да отложа напускането и игнорирах това което ме побърква, като мислех само за плюсовете, а тази работа ми е сбъдната мечта.
Вече 6 месеца съм на борсата и се възстановявам от стреса, напрежението и целият кошмар там. Няма да опивам подробно, но не понасях хората и е цял кошмар да се работи в тази обстановка. Това напускане не ми е достатъчно и продължавам да търся начини за здравословните проблеми, като апатия, липса на апетит и т.н. и т.н. Спрях силната комбинация от цветните есенции, започнах друго цвете и много разредено. Започнах и Боуен терапия, като най-щадящо. Боуена доста ми помогна също за физически да се чувствам по-добре.
Аз все още имам нужда от човек терапевт с когото да работя, защото правя понякога тес, но стигам до паник атаката и в този момент спирам тес, защото паниката се задълбочава, като продължа да тупкам.
Още съм с моят приятел и за него правя понякога тес когато стане напрегнато между нас. Имам много работа за него, но спирам защото се паникьосвам, като продължа. Нямам възможност за терапевт, защото в момента получавам на половината на това което взимах преди. Общо взето имам нужда от специалист за тес и ще мисля по този въпрос. Ще работя за сега по други начини и мисля за тес. На няколко пъти ми се отрази много добре тес - например много ме дразнеше съседката и за неща които са ме подразнили много. Има неща до които искам да стигна и да изчистя, за сега само ги обмислям и не ги чистя, някак ми е трудно.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4525
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Проблемна връзка, нервна криза и още нещо.

Мнение от ivangp »

Прави - Процедурата В мир със себе си. Там е спасението. Започни от по-незначителни случки, Чисти по една случка на ден. След година ще си нов човек и без ТЕС терапевт.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Публикувай отговор