Прокси за хидронефроза на бебето ми

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
laphroaig
Участник
Мнения: 37
Регистриран на: 17 Ное 2016 13:44

Прокси за хидронефроза на бебето ми

Мнение от laphroaig »

Здравейте, наскоро се запознах с ТЕС, а от днес започнах да тесам първо себе си, като целта ми е да помогна на тримесечната си дъщеря, с диагноза вродена хидронефроза.
Вчера ни съобщиха ,че хидронефроза та се е увеличила значително за по-малко от 20 дни, от 13 мм на 20 мм, и лекарката заговори за операция и т.н. За мен е просто абсурдно да подлагат детето ми на това, при положение, че самата докторка каза че 80% от децата израстват и "изпишкват" този проблем.

Започнах със следната декларация : Въпреки че изпитвам гняв, страх, безсилие и напрежение заради поставената диагноза на детето ми - хидронефроза, и усещам че кръвта ми се е качила в главата и главата ми ще избухне, аз напълно и безрезервно обичам и приемам себе си.
Мога ли да започна успоредно с това да действам и за детето? И трябва ли нещо допълнително да правя когато е за нея, в смисъл Аз съм...името на детето... и потупвам себе си? Или потупвам нея? Ако може малко съвети относно това, ще съм ви много благодарна

След като се роди й поставиха тази диагноза, малко след изписването отидохме при специалист нефролог и се оказа че хидронефроза та се е редуцирала, бях толкова обнадеждена! Но на следващия ден се оказа,че положението е същото , нито намаляла нито увеличена,,...притесних се и много се натъжих, почнах много да го мисля...четох в интернет за метод при който нареждам на органа какво трябва да прави и какво очаквам и изисквам от него ...правих го всеки ден...давах инструкции на левия бъбрек където е хидронефроза та да функционира правилно и здравословно....и вчера когато ми сервираха,че не само не е намалял, а напротив увеличил се е ....направооооо такова напрежение в главата усетих, много се натъжих, разстроих се е доста поплаках у дома, докато малката си спеше...не исках да ме вижда отчаяна ...

ivangp
Site Admin
Мнения: 4535
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Прокси за хидронефроза на бебето ми

Мнение от ivangp »

Здравей!
Правилно си започнала да ТЕСаш собствените си негативни емоции.
Прокси за бебето можеш да правиш успоредно. Може и върху него да потупваш физически.
Хидронефроза е всъщност задържане на вода в бъбрека.
Принципно е добре да се говори с прости иразбираеми думи и понятия при правенето на декларации, а не със сложни, труднопроизносими и неразбираеми думи и диагнози.
Според Германска Нова Медицина проблемите с бъбреците са свързани с психоемоционален конфликт на изоставяне, самота, липса на подкрепа.

Не знам какви са обстоятелствата около раждането на детето ти, дали е било естествено раждане или секцио, дали са ти го дали веднага след раждането, дали са ти го взели и са го занесли някъде другаде, дали си го оставяла само за дълго време да плаче без да те вижда и т.н. Това са все възможности за създаване на подобен конфликт, т.е. когато детето е било отделено от теб, не те е виждало и се е чувствало самотно и изоставено.

Възможно е и ти да си имала такъв конфликт след раждането си или след това в живота си и този конфлит сега да е бил активиран от раждането или друга случка след раждането.

Това са насоки за търсене и евентуално откриване на случки, които да бъдат чистени с ТЕС.

Сега всички лекари искат да оперират за да вземат пари от здравна каса. Операцията е последен изход, когато всичко друго е изчерпано. Но какво ще решиш да правиш зависи само от теб.

Пиши тук каво правиш и с какви резултати, пък ние ще помагаме.

При всички положения дръж детето плътно до себе си. Спи с него, не го оставяй само за повече от няколко минути. Винаги го поставяй така, че да те вижда, ако правиш нещо в стаята, докато не си до него. И постоянно поддържай визуален и доколкото е възможно телесен контакт и му говори, че го обичаш, че никога повече няма да го изоставиш, че ще си плътно до него и т.н.
Можеш да го потупваш по точките докато му говориш.

Да нареждаш на органи и да изискваш от тях не е много добра идея, според мен. :roll:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

laphroaig
Участник
Мнения: 37
Регистриран на: 17 Ное 2016 13:44

Re: Прокси за хидронефроза на бебето ми

Мнение от laphroaig »

Благодаря за бързия отговор!

Четох и плаках, гушках я и пак плаках....девет месеца се подготвях за ест раждане, как ли не ме убеждаваха за секцио с измислени наредби, лекари сменях, на детето шепнех да внимава за пъпната връв, да се обърне надолу когато трябва...всичко беше ОК. В деветия месец ми казаха- таз 19 см, няма как да стане естествено....не го приех добре, ревнах веднага.....под натиска на съпруга ми и майка ми, насрочихте секцио за 01.09 - видяха увеличение ба бъбречните легенчета , термина беше за 12.09..не послушах интсинкта си, който ми шепнеше че детето си е добре вътре!
Секциото мина ужасно...чисто психически..мисля че изпаднах в шок от страх ли, от несигурност ли....сърцето ти като на зайче прескача ми казаха....ме можех да дишам, исках да повърна, ушите ми бучаха, а ръцете ми бяха изтръпнали....почерпиха ме с нещо и се успокоих....извадиха Бриана, която се беше изплезила :lol: ...дадоха ми да я цункам и я отнесоха....педиатъра ме почна- кажи от какво си боледувала по време на бремеността...Не СЪМ!....мисли! Боледувала си от нещо...аз пак...НЕ СЪМ! Казаха преди секциото че бебето е 3.400.., нищо подобно ..роди се 2880. Изведоха ме в реанимация и повече ни чух, ни видях детето си...вдигнах се вечерта и отидох да я търся....не можела да диша сама ми викат...имала нужда от адаптация....на др ден я отведоха в неонатология в др болница и така бяхме разделени 14 дни. На 14.09 я изписаха....нито веднъж не я бях гушнала през това време...стоях по два пъти на ден под прозореца й и й говорех...молих я да се бори, да не се отказва....обяснявах й ,че аз съм там и тя е постоянно в мислите ми...така и не разбраха защо не искаше да диша....но не им и мина през ум да ми я дадат....искара две инфекции там...вътреутробни казаха....естествено! Стафилококи и Ендетобактер.
Прибрахме си я и ср оказа,че хидронефроза та се беше редуцурала. Консулт другия месец.
Отидохме на кардиолог- ляво-десен шънт 3 мм отворен - консулт след 6м.
Отидохме за фонтанелна ехография - микрокисти- консулт другия месец
Отидохме на ПРОФИЛАКТИЧЕН при ортопед за тазобедренатс става- лека дисплазия на левия крак-дадоха й гащи -възглавничка на Фрейка за носене 45 дни - консулт след това.
Отидохме за второ мнение за фонтанелата й бъбрека.....микрокисти нямало! Бъбрека обаче бил полокистозрн...ама нищо вика ще си живее с другия! :shock:
Накрая съпруга ми избесня да спра да ходя по доктори,ч е явно където и да отидем ще й поставят някаква диагноза.
На поредния преглед за бъбрека при доц Буева която го следи....каза че сега е мн увеличен....

laphroaig
Участник
Мнения: 37
Регистриран на: 17 Ное 2016 13:44

Re: Прокси за хидронефроза на бебето ми

Мнение от laphroaig »

Постоянно променям деклсрацията...не знам дали това е правилно...но когато усетя някаква негативна емоция..ТЕСам каквото чувствам...дано не е хаотично така. Не знам дали не трябва да се върна назад и да работя върху случките около раждането...като се успокоиха нещата....много се обвинявах...сънувах кошмари постоянно..Че са ми я взели, че съм я забравила, че съм я изгубила...вече не, но ..ТЕСам по няколко пъти или докато Бриана е спокойна, после се гушкаме, храним и т.н. :D просто много са нещата върху които да работим...хем не искам да ги обобщавам, хем пък по важност ли да ги степенувам....ТЕСам себе си за всички негативи които изпитвам в този момент, а за Бриана прокси за левия бъбрек.
"Въпреки,че задържам урина в левия бъбрек, неговото легенче и чашки са увеличени,но аз избирам да имам здрави и функциониращи бъбреци, напълно и безусловно обичам и приемам себе си!"
Като напомняща фраза при потупването...повтарям здрави и функциониращи бъбреци. Или трябва да е проблема? Задържам урина в левия бъбрек?

ivangp
Site Admin
Мнения: 4535
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Прокси за хидронефроза на бебето ми

Мнение от ivangp »

Проблемът ви е сериозен и не търпи отлагане. Препоръчвам ти работа с опитен ТЕС терапевт. Можеш да се справиш и сама, но ще ти отнеме 10 пъти повече време отколкото няколко сесии с терапевт ще ти дадат.
Ако се интересуваш, пиши ми на лични. Или потърси някой друг.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

laphroaig
Участник
Мнения: 37
Регистриран на: 17 Ное 2016 13:44

Re: Прокси за хидронефроза на бебето ми

Мнение от laphroaig »

Продължаваме ние да си обикаляме по лекарите....днес трето мнение...ами аз май следва да изменя заглавието на темата...отидохме при доц Близнакова, тъй като чрез нея може да се направи сцинтиграфия на детето...ми тя смята,че това не е хидронефроза изобщо...било поликистозен бъбрек...вроден , станало между 17-20 г.с. На времето ги били отстранявали, но сега изчаквали...да навърши детето годинка и ще видим...преглед на всеки три месеца. Но това което ме зарадва беше,че според нея няма смисъл от сцинтиграфия...щяло да покаже ниска функционалност на бъбрека...нещо което и на ехо можела да направи същото заключение.."ако беше мое внуче, не бих позволила детето да мине през това изследване,...то е с пълна упойка..няма смисъл" . Аз и без това не бях съгласна да се случи ако не належащо разбира се, не знам обезпокоява ме...да й вливат някакъв изотоп...пълна упойка, ще би приемат в болницата за 2-3 дни...и така две диагнози, кой е крив ,кой е прав... И изобщо на сляпо ли стреляме..виждат нещо, но какво виждат....поликистозата била според нея необратима...айде пък да видим!

ТЕСам постоянно, себе си, нея...формулирам едно, после друго...спокойна съм определено, защото имам усещането че допринасям с нещо, успокоявам се, а и Бриана изглежда много спокойна, яде си, спи си...в интерес на истината работя главно с техника на избора: "..въпреки че имам здравословен проблем на левия бъбрек, избирам да имам напълно здрави и функциониращи бъбреци..." Така както е описано в Техника на избора...веднъж потупвам и казвам "проблем на левия бъбрек", после редувам с "имам здрави и функциониращи бъбреци" и на третия път само "здрави и функциониращи бъбреци"

ivangp
Site Admin
Мнения: 4535
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Прокси за хидронефроза на бебето ми

Мнение от ivangp »

Това е прекрасно. Аз принципно им нямам вяра на докторите. Операции съветвам да се избягват до последно. Лекарства да не се вземат изобщо. Ако има нужда от лекарство - да се взема ММС.

ТЕСай си все така, гушкай я много и прави визуализации сутрин и вечер на здрави бъбреци и здраво и весело дете.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

laphroaig
Участник
Мнения: 37
Регистриран на: 17 Ное 2016 13:44

Re: Прокси за хидронефроза на бебето ми

Мнение от laphroaig »

Още си намествам навици за визуализация...или ще забравя, или визуализирам не каквото трябва... Книгата все пак дойде :) още вчера....издание 2015...първите 60 стр са прочетени и продължавам....малко ми се дърпа като я потупвам тези дни иииии ТЕСам донякъде и спирам , така че мисля си като й правя прокси , да потупвам и себе си, когато не ми дава на нея..

laphroaig
Участник
Мнения: 37
Регистриран на: 17 Ное 2016 13:44

Re: Прокси за хидронефроза на бебето ми

Мнение от laphroaig »

Започнах да прилагам върху себе си Техниката на краткия филм, разказвам и потупвам, докато изкопчи от някъде негативна емоция, а дори и да не попадна на такава в момента, а в миналото съм изпитала някаква...пак ТЕСам за всеки случай 3-4 кръга....понякога ми е трудно да определя нивото и за това спирам и след някой друг час проверявам нивото....с изненада откривам,че в някои случаи вече съм изчистила дадената емоция...чудя се само дали е правилно да ТЕСАм и себе си и детето за различни неща...в смисъл ..в момента ми изплува някаква емоция за спомен и я мятам...после примерно ме заболява главата и ТЕСам...аз към края на деня задължително Прокси за детето + визуализация ..но гледам да не го превръщам в някакъв график, а когато усетя че имам нужда и ТЕСам. Имам доста страхове за чистене и това изглежда като най -голямо предизвикателство..особено страх от смъртта..или страх от живот без любим човек...

ivangp
Site Admin
Мнения: 4535
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Прокси за хидронефроза на бебето ми

Мнение от ivangp »

Щом дава резултати е правилно.
Продължавай все така.
Капка по капка = вир.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

laphroaig
Участник
Мнения: 37
Регистриран на: 17 Ное 2016 13:44

Re: Прокси за хидронефроза на бебето ми

Мнение от laphroaig »

9 декември 2016 (петък) - изключително силен ден за Визуализации

По календара на маите 9 декември е ден със Слънев печат “СИН ОРЕЛ” – Творчество, Виждане, Разум, Планетарно Съзнание – и с Тон 4 – Тонът на Формата. Това е изключително силна комбинация за Творене чрез Визуализация! Нека да използваме тези силни енергии и да визуализираме един нов свят на Земята, в който хората живеят в Мир, Хармония и Любов!

През целия ден всеки може да визуализира как хората на Земята си подават ръце и заедно създават една нова прекрасна реалност, в която всички живеят в благоденствие и всеки може да прояви пълния си творчески потенциал ;-).,...прочетох това днес из ФБ

Не знам дали някой се е сблъсквал със следното и дали и как подлежи на ТЕС..но се усещам от известно време,че като чуя или видя, или прочета за хора с диализа, чакащи за трансплантации и т.н. изпадам в известен ужас.ииии бързичко си променям мислите, насочвам към нещо друго,че да не мисля за такива работи...обаче подсъзнанието ми ме стрелка с такива страхове и не съм подготвена да им реагирам...

ivangp
Site Admin
Мнения: 4535
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Прокси за хидронефроза на бебето ми

Мнение от ivangp »

Нормално е. Стига да са само стрелкащи мисли, не е страшно. Замествай ги веднага с позитивни визуализации и всичко ще е наред. Не се плаши от тези мисли и не се опитвай да ги спираш или да ги избягваш. Приеми ги и просто ги замествай с позитивни визуализации.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

laphroaig
Участник
Мнения: 37
Регистриран на: 17 Ное 2016 13:44

Re: Прокси за хидронефроза на бебето ми

Мнение от laphroaig »

Бяхме ония ден на преглед...ехограф... докторката не беше особено въодушевена, но аз съм! Миналия месец задръжката в бъбрека я измери 21 мм, днес 19 мм...даже 18 и нещо си....е викам значи е намалял! Я ти ми отговори,че според нея положението си е същотото...1-2 мм можело да бъде неточност или не се била изпишкала....и пак операция това, операция онова....изотопни изследване да сме й правели...съвсем ясно й завих,че съм против..да приспиват детето ,че да му вливат изотоп и после до кога така на всеки 3-4 месеца ли ще я правим тази процедура...взе че се съгласи с мен...искала да я види другия месец,...че ако пак бил намалял наистина нямало смисъл..
Продължавам по уверена от всякога! Прокси всеки ден , визуализация сутрин и вечер...днес особено внимателно оглеждах ехото,че да прилагам по-реалистични визуализации..
Чудя се обаче следното при случаи като нашия, като са на различни мнения лекарите по отношение на диагнозата, как следва да се формулира декларацията...формулирам я и за двете предложени диагнози...нали по-добре да е по-подробна от колкото обща..работя върху случките...изчиствам ги доста бързо, та се чудя да не би да претупвам нещата..но пък...няма негативни емоции като си помисля за тях...
Последно промяна от laphroaig на 13 Дек 2016 19:28, променено общо 1 път.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4535
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Прокси за хидронефроза на бебето ми

Мнение от ivangp »

Декларации не се правят с диагнози, а със симптоми, т.е. физически усещания, мисли, емоции.
Моля те не пиши със съкращения.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

laphroaig
Участник
Мнения: 37
Регистриран на: 17 Ное 2016 13:44

Re: Прокси за хидронефроза на бебето ми

Мнение от laphroaig »

Да разбира се, аз преди си взех забележка и не формулирам с диагнози, имах предвид че в една декларация изреждам...Въпреки, че задържам урина и имам кисти в левия бъбрек, избирам да имам два напълно здрави и функциониращи бъбреци, прочистващи, филтриращи и извеждащи урината навън. Напълно и безрезервно приемам и обичам себе си...тъй като не сме наясно кой е прав и кой крив..
Съкращенията са поправени. :oops:

Публикувай отговор