Много много неща

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Sunflower
Участник
Мнения: 20
Регистриран на: 10 Яну 2017 12:04

Re: Много много неща

Мнение от Sunflower »

Калина, много ти благодаря за съветите! Изключително са ми полезни, предвид това, че си минала през същото, през което минавам аз сега. ТСХ -то е поспаднало още - 1.44 е, което е напълно в норма, но явно съвсем се е активизирала щитовидната и затова ми блъска така сърчицето. Ще гледам малко да я регулирам с ТЕС. Но пък хубавата новина е, че това значи, че има достатъчно тиреоидни хормони за бебчето. Вчера бях и на преглед и всичко е наред, дано и така да продължава. Единствено пустото му гадене и отпадналост...Докторът ми изписа няколко неща, които да пробвам срещу гаденето, повечето хомеопатични. Започнах и комбинация от Шуслерови соли срещу гадене при бременност. Дано да подействат и да пропия пак вода, че така ТЕСането ми отива на кино. Вчера попаднах на една статия, в която се твърди, че гаденето при бременност е елементарна биологична борба между инстинкта за продължение на рода и инстинкта за самосъхранение на жената. И е въпрос по-скоро на имунна система, отколкото на хормонален бум, тъй като на всички им бушуват хормоните, но само на 50-70 % от жените им се гади. Може би и с това трябва да поТЕСам. Чела съм също и че е наследствено... Майка ми ми е казвала, че много и се е гадило и през двете й бременности. Интересно ми е дали щеше да ми се гади, ако не беше ми го казала или ме беше излъгала... Още нещо за ТЕС.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4526
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Много много неща

Мнение от ivangp »

Гаденето си е за ТЕС. Ако беше естествена имунна реакция или каквато искаш друга естествена реакция, щеше на всички да им се гади. Но не всички им се гади. Почти на половината не им се гади. Освен това и раждането не е задължително да е болезнено, но очакваме да е защото от малки ни промиват мозъците, че така се ражда. Въпрос на убеждение и очакване е и гаденето и болката при раждане и много други клишета.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Sunflower
Участник
Мнения: 20
Регистриран на: 10 Яну 2017 12:04

Re: Много много неща

Мнение от Sunflower »

Тези прескачания на сърцето направо ме побъркват. От вчера насам се е почнало и все по-често... През няколко минути... Направо мира не ми дават. Чак забравих за гаденето от тях. В понеделник бях на преглед, всичко е нормално с бебето, до преди прегледа всички симптоми си ми бяха налице - и гаденето и повръщането (даже с кръв) в неделя и след това имах 2-3 дни, в които ми изчезнаха всички симптоми като с магическа пръчица - и гаденето почти го нямаше, не съм повръщала и сърцето почти изобщо не ми прескачаше. Аз естествено се притесних, че щом ми изчезват симптомите, може нещо да не е наред с бебето (миналият път се случи точно така...малко по малко ми изчезнаха симптомите в 8-ма седмица и в 9-та на прегледа се установи миседа). И естествено хукнах на лекар вчера. Бебето е добре. И аз бях добре. Малко след като се прибрах пак се започна с гаденето лека полека, вечерта вече повръщах и сърцето ми пак почна да хлопа. И така и днес цял ден. Не знам дали ми се събира цял един час, в който да не ми е прескочило. Ужасно е и най-лошото е, че не знам защо съм се настроила, че ТЕС не ми помага. Правя по 100 пъти на ден сигурно и нищо... И предните дни, в които имах същите симптоми правих ТЕС без особен резултат, но го отдавах на непиенето на вода заради гаденето. Сега уж успявам да пия малко повече, но нещо удрям на камък с това прескчане. Обяснявам си го с увеличаването на обема на кръвта и натоварването на сърцето, както и с повишената активност на щитовидната жлеза, която беше свикнала да е ленива година-две, но такова чудо не съм си представяла... Ужасно е! А съм наясно, че тези мои емоции и страхове, които съпътстват постоянното прескачане не са съвсем безобидни за бебето. Какво ли не ТЕСах...
Въпреки, че съм ужасно изнервена, изтощена, изтормозена, отчаяна и каква ли не още, от това, че постоянно ми прескача сърцето...
Въпреки, че изпитвам ужасяващ страх, когато ми прескочи сърцето....
Въпреки, че се страхувам от това, че ми прескача сърцето...
Въпреки, че не знам защо може да ми прескача сърцето....
Искрено се надявам да е временно и да се размине с времето, или поне да се разреди, че направо не се търпи. Ще продължавам да ТЕСам с каквото ми дойде, а пък дано да нацеля.
Даже се замислям дали да не ТЕСам съвсем други неща, които на пръв поглед нямат общо с проблема, пък да видим дали от там някъде няма да изскочи зайчето. Защото последните няколко седмици ТЕСам само гаденето, прескачането на сърцето и страха да не би нещо да се обърка с бременността ми. Нещо така и не стигам до случки и други емоции.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4526
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Много много неща

Мнение от ivangp »

TECай случки!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

_kalina_
Участник
Мнения: 77
Регистриран на: 10 Мар 2011 06:27

Re: Много много неща

Мнение от _kalina_ »

Мисля, че тсх ти е високо, от това ти прескача. Трябва да намалиш дозата на л- тироксина. Знам какво казват лекарите- според тях щом си в референтни граници, няма проблем....Но имай предвид, че бебето ти ще се развива прекрасно и при тсх 2,5 например. Не си мисли, че търпиш заради него. Напротив, функцията на щитовидната на бебето може да се подтисне при по- високи нива на хормона при майката. Слушай тялото си, не претоварвай сърцето. Това е моето мнение.

Sunflower
Участник
Мнения: 20
Регистриран на: 10 Яну 2017 12:04

Re: Много много неща

Мнение от Sunflower »

Калина, благодаря за съветите! Аз никога не съм се лекувала с л-тироксин. Отказах да пия хормони. До преди няколко седмици приемах Тироидинум - хомеопатични гранули, но ги намалих по усет като започна много да ми прескача. А после като видях, че още е паднало ТСХ и ги спрях напълно на 14.03. Спрях и селена и другите добавки, които пиех за жлезата, защото явно се е "разработила". От тогава са минали само 10 дни, но надявам се лека полека да се орегулират нещата, че това прескачане е ужасяващо, особено в дните, в които е буквално през 3 минути. Може би ще се допитам пак и до ендокриноложката ми, но надали това ще промени нещо, тъй като други хапчета не ми се иска да пия, а и се надявам след 3-тия месец да започнат да се нормализират нещата. Дано!

_kalina_
Участник
Мнения: 77
Регистриран на: 10 Мар 2011 06:27

Re: Много много неща

Мнение от _kalina_ »

Исках само да помогна. Дано скоро се почустваш по-добре. Добре, че си спряла тироидинума, на мен ми действаше зле.

Sunflower
Участник
Мнения: 20
Регистриран на: 10 Яну 2017 12:04

Re: Много много неща

Мнение от Sunflower »

Благодаря за милите думи и помощта! :) На мен Тироидинумът ми помогна сякаш, но малко след като го започнах, започнах и ТЕС, така че може и да е само от него, а може и от двете, но успях да смъкна ТСХ-то до прилични стойности. Явно този хормонален бум на бременността ми е шашнал жлезата.

Публикувай отговор