Дневник на отслабващата Джавидан

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
thornbirds
Участник
Мнения: 2
Регистриран на: 27 Май 2017 14:03

Дневник на отслабващата Джавидан

Мнение от thornbirds »

Здравейте,

Прочетох книгата на Иван Петърнишки и много се запалих за Предизвикателството. Преди месец съм използвала ТЕС за отслабване по един 21-дневен план, който намерих в Интернет, и с лекота за тези дни бях свалила 5-6 кг. Чувствах се лека, щастлива и харесвана от самата себе си, въпреки наднорменото ми тегло от мин. 20 кг. Но веднага щом отново ме натисна стресът покрай тормоз и неприятности с бившия около съдбата на 2-годишното ми детенце, започнах да ям отново, каквото ми падне и без да съм гладна. Ситуация, позната на и описана достатъчно често от пълни хора.

От утре 11.08.2017г. съм си начертала 1-месечен план според Предизвикателството за хронични проблеми от книгата. От една приятелка научих, че тук мога да си създам т.нар. Дневник и да пиша относно напредъка и резултата си, както и да питам за съвет.

Мога ли да разпределя 10-те чаши вода и 10-те ТЕС-вания на 5 приема по 2 чаши през деня. Трудно ми е да го правя по 10 пъти на ден, защото нямам възможност заради малкото си дете. Това би означавало и 5 х 2 ТЕС-вания наведнъж, т.е. повторени 4-те стъпки на ОР. Става ли така?

Също така започнах да правя списък на всички случки от живота ми с висок емоционален заряд, като започнах още от детството си. Вече съм написала поне 10 такива за малкото време, което можах да отделя на спокойствие, докато спеше малкият. Има още много и смятам по време на Предизвикателството да тес-вам и за тях поотделно.

Бихте ли ме посъветвали, ако греша още в планирането си?

Благодаря.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Дневник на отслабващата Джавидан

Мнение от ivangp »

Здравей! Добре дошла!
Може да правиш предизивикателството по 5 пъти на ден, но то не е най-добрият подход за теб.
Ключът към отслабването ти се крие в намаляване на стреса до минимум, изчистване на всички негативни емоции, които те карат да посягаш към нездравословна храна и чистене на всички случки от миналото, които все още те тормозят.

Аз бих те посъветвал да се концентрираш върху работата със случки и ежедневното чистене на негативни емоции, които възникват в ежедневието. Т.е. ядосваш се на някого и веднага ТЕСаш гнева, натъжаваш се - веднага ТЕСаш тъгата, и т.н.

Така ще се научиш да правиш връзката емоции - храна. И да я контролираш.
Освен това бих те посъветвал да се концнтрираш върху здраве, а не върху тегло.
И върху приемане, харесване и обичане на самата себе си, такава каквато си, независимо от килограмите и външния вид.
Ако си здрава харесваш се и се обичаш, теглото ще се нормализира само.

Бързото отслабване винаги води до бързо напълняване. Имам дългогодишен личен опит с такива опити.

Движението на чист въздух, общуването с позитивни хора и естествената природна храна са важни елементи от здравословния начин на живот и не са за пренебрегване.

Пиши тук как я караш, какво правиш и с какъв резултат.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

thornbirds
Участник
Мнения: 2
Регистриран на: 27 Май 2017 14:03

Re: Дневник на отслабващата Джавидан

Мнение от thornbirds »

Благодаря ви за насоките.

Много сте прав, че при мен явно трябва да работя по-скоро с "Мир със себе си" по различни проблеми от живота ми дотук, защото първия ден от Предизвикателството не мина особено различно. Докато преди, когато следвах 21-дневен план от Интернет тесвах по проблем на ден и въпреки че планът беше доста общ (1 ден - прошка, 2- ден - парични проблеми, 3 - себеприемане и т.н.) с лекота и без усилие веднага ми спадна апетитът и отслабнах без дори да мисля за теглото или да се ограничавам особено. Тогава леко "привкусих", че НАИСТИНА е възможно да се харесаш така както в момента изглеждаш и да отслабнеш effortlessly! Искам отново да видя, че това е реалност и че действа.

Ще тесам и за нежеланието си за спорт или някаква гимнастика, защото така има ефект и върху тонуса ми.

Ще пиша. Благодаря.

Публикувай отговор