ТЕС за кашлица на детето ми

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
RaiaN
Участник
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Фев 2019 14:18

ТЕС за кашлица на детето ми

Мнение от RaiaN »

Здравейте,
ТЕС пристъства в живота ми от около 2 седмици. Започнах да чета и да търся информация, защото имам дете на почти 3 години и от известно време се появява кашлица, която понякога прераства в спастична и продължава по много време /понякога и 2-3 часа/. Тази кашлица според част от лекарите е алергична, според други „градинска“, но като цяло е доста мъчителна за детето и мен. И започнах да търся вариант, с който да помогна на детето без да давам още недействащи сиропи и лекарства. Така попаднах на ТЕС и този страхотен форум. :D Благодаря, че Ви има и сте споделили толкова много знания и информация. Прочетох повечето неща, някои от тях и по няколко пъти. И както може би всички начинаещи се пооплетох.
Затова моля за съдействие. Ще се опитам накратко да разкажа какво се случи в рамките на 10 дни и ако ми дадете насоки ще съм много благодарна.
Исках първо да прочета информацията, да я приложа върху себе си и след това да пробвам върху детето, но нещата не се случиха така. Точно бях започнала да чета, когато една вечер детето започна отново с кашлицата. След като отново нищо не помогна, реших да опитам да ТЕС-ам, но се получи доста хаотично. Детето често плачеше и кашляше, аз променях декларациите почти след всеки кръг, потупвах ту мислено точките, ту физически върху мен, не направих изчистване за мен по отношение на проблема. Пълен хаос. След няколко кръга потупване по точките в съзнанието ми излезе образ на червени огнени пламъци в гърлото и след това продължих с това като декларация. След 10-тина минути детето започна да се успокоява, но не знам кое имаше ефект – ТЕС-ането /въпреки хаотичността/, отворения прозорец или че дойде времето да отмине кашлицата. Или всичко накуп. По време на ТЕС-ането аз изобщо нямах желание да пия вода, а детето пи 2-3 пъти.
Следващите дни аз продължих да чета и да ТЕС-ам върху мен за проблем с гърлото и носа, които имам от известно време. И смея да кажа, че имам успех, макар че ТЕС-ам само по 1-2 пъти на ден. Но една от вечерите точно бях приключила с ТЕС-ането, детето се събуди с рев и каза, че я боли. На въпроса ми къде я боли, тя посочи точките на веждите, под окото и под носа и каза, че я боли навсякъде. На мен ми беше изтръпнала лявата ръка, а правех потупванията с дясната ръка. Това честно казано ме притесни доста, защото аз не съм правила нищо свързано с детето и не знам дали е нормално да се получава така?
След всичко това описание имам и няколко въпроса.
Може ли да правя ТЕС за мен за други проблеми /защото четейки осъзнах колко много неща имам да изчиствам, но ще стане постепенно :D / и след време /например 20-30 минути/ да правя ПРОКСИ за детето или трябва да има повече време между отделните ТЕС-ания?
Точката отстрани на ръката само в началото ли се потупва, когато се прави настройката или и след това при преминаването по другите точки.
При ПРОКСИ – кога трябва да правя изчистване за мен по отношение на проблема – непосредствено преди ПРОКСИ или може и 2-3 часа преди това? И доколкото разбрах трябва да изчиствам по отделно всяко нещо – притеснение, че кашля, притеснение, ако започне да кашля в детската градина какво ще стане, недоспиването и т.н.?
Колко често трябва да правя ПРОКСИ – само като кашля или без да кашля?
Задължително ли е да пия вода по време на ПРОКСИ?
При ПРОКСИ – докато казвам името на детето - колко пъти почуквам точката на ръба на ръката и минавам ли през всички точки докато казвам три пъти името на детето?
Малееее, колко дълго и объркано стана :D. Надявам се някой да успее да го прочете цялото и да го разбере.
Благодаря на всички, които ще отделят от времето си, за да го прочетат и отговорят. Знам, че имам още доста да уча, но продължавам да чета и да опитвам.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4527
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: ТЕС за кашлица на детето ми

Мнение от ivangp »

RaiaN написа: След всичко това описание имам и няколко въпроса.
1. Може ли да правя ТЕС за мен за други проблеми /защото четейки осъзнах колко много неща имам да изчиствам, но ще стане постепенно :D / и след време /например 20-30 минути/ да правя ПРОКСИ за детето или трябва да има повече време между отделните ТЕС-ания? - МОЖЕ
2. Точката отстрани на ръката само в началото ли се потупва, когато се прави настройката или и след това при преминаването по другите точки. - САМО В НАЧАЛОТО
3. При ПРОКСИ – кога трябва да правя изчистване за мен по отношение на проблема – непосредствено преди ПРОКСИ или може и 2-3 часа преди това? И доколкото разбрах трябва да изчиствам по отделно всяко нещо – притеснение, че кашля, притеснение, ако започне да кашля в детската градина какво ще стане, недоспиването и т.н.? - НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОГА. ВСЯКО НЕЩО ПО ОТДЕЛНО
4. Колко често трябва да правя ПРОКСИ – само като кашля или без да кашля? - ПО ВСЯКО ВРЕМЕ МОЖЕ
5. Задължително ли е да пия вода по време на ПРОКСИ? - НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, НО Е СИЛНО ЖЕЛАТЕЛНО
6. При ПРОКСИ – докато казвам името на детето - колко пъти почуквам точката на ръба на ръката и минавам ли през всички точки докато казвам три пъти името на детето? - 3 ПЪТИ САМО ТОЧКАТА НА РЪБА НА ДЛАНТА
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

RaiaN
Участник
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Фев 2019 14:18

Re: ТЕС за кашлица на детето ми

Мнение от RaiaN »

Много благодаря за отговора :D

Публикувай отговор