Генитален херпес и вагинизъм

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Боровинка
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 12 Авг 2019 07:29

Re: Генитален херпес и вагинизъм

Мнение от Боровинка »

Днес бях при психолога си, казах му всичко, което ме мъчи от години. И за семейството ми и каза, че всъщност се самонаказвам неосъзнато, защото с години от семейството ми е било насаждано, че аз съм виновна за много от нещата. Например за безпаричието, за отношенията ми с другите и прочие...каза и да се отърва от страха ми, че приятеля ми ще ме остави. Ако ме обича, значи едно такова нещо няма да го спре. Но ще. го ТЕСам до припадък, ако трябва с месеци, за да не ме е страх вече. В крайна сметка аз съм най-важна в момента.
Боровинка
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 12 Авг 2019 07:29

Re: Генитален херпес и вагинизъм

Мнение от Боровинка »

Списъкът се увеличава с всеки изминал ден...нормално ли е това и ще има ли край. Лошото е, че някои от спомените, само докато ги записвам и ми се насълзяват вече очите, да не говорим докато ги ТЕСам. Връщат ме към тези изживявания и се появява страх от повторното изживяване, точно както с болките ми- страх от повтарянето на всичко отначало. Освен че ТЕСам лошите спомени, ТЕСам и симптомите, защото доста често се обострят, ТЕСам и страхове, но не знам дали това е правилно, защото всичко се омешва много. Въпросът ми е- кое по-напред, защото няма и как да пренебрегна симптомите. Четох в темата за хронични заболявания, че не е добре да се обърква всичко в главата на човек, но може би при мен да е различно в случая, т. е. да няма проблем да ТЕСам спомени, страхове и симптоми. :?
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Генитален херпес и вагинизъм

Мнение от ivangp »

Концентрирай се върху ТЕСане на спомени. Както сама виждаш спомените обострят симптомите. Т.е. свързани са.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Боровинка
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 12 Авг 2019 07:29

Re: Генитален херпес и вагинизъм

Мнение от Боровинка »

Имам чувството, че съм в задънена улица. На всичко отгоре цикълът ми закъснява вече 9ти ден, въпреки че гинеколога каза, че имам страхотни яйчници и матка. От няколко месеца е така и с всеки изминал път все повече закъснява. Сигурно е свързано с притеснението. Освен да приложа ТЕС и за него, но как по-точно да го формулирам и колко пъти на ден, защото трябва да ида на контролен след цикъл, а не мога защото си седи там и не смята да тръгва скоро.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Генитален херпес и вагинизъм

Мнение от ivangp »

Препрочети Процедурата ВМИР СЪС СЕБЕ СИ!
Като изчистиш всички случки от миналото всичките ти проблеми ще се повлияят. не е нужно да работиш на парче за всеки проблем отделно. РАБОТИ СЪС СЛУЧКИ. ВСЕКИ ДЕН ЧИСТИ ОТ 1 ДО 3 СЛУЧКИ. СЛЕД МЕСЕЦ ЩЕ ВИДИШ ПОЗИТИВНИ РЕЗУЛТАТИ ВЪВ ВСИЧКО.

Още по добрият и бърз вариант е да дойдеш на ПЕАТ семинар в София на 21-22 Септември. Там доста неща ще изчистиш за два дни.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Боровинка
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 12 Авг 2019 07:29

Re: Генитален херпес и вагинизъм

Мнение от Боровинка »

Къде да намеря повече информация за семинара?
Чистя ги малко по малко. Има такива които по принцип не ми носят чак толкова лоши спомени и ги чистя с три кръга около точките, както е описано. А сега като напредвам започват все по-лошите случки, които мисля с матрицата да чистя. Но наистина, от всички лоши спомени, връх взимат тези свързани с появата на херпеса, вагинизъма и придружаващите ги гинекологични проблеми, както и фисурата ми заедно с хемороидите, които имам от години и които, въпреки че лекаря смята, че не могат да се махнат, защото са ми генетично предадени, аз все пак мисля, че има някакъв начин да се махнат. Дразня се адски много вече на всички лекари, че за всичко каквото ги питам и постоянният отговор е "то не може да се махне". Е като не може, аджеба, защо въобще сте там. Направо побеснявам вече. Ти им обясняваш като човек, че те боли как точно, къде точно, колко силна е болката, казваш, че искаш да се отървеш от тези болки и като ти плеснат това "няма как да се махне, за цял живот е", ти става "много приятно". Само като се сетя и вече съм с насълзени очи. Пресни са още спомените за болките, въпреки че вече минаха месеци. Боли ме физически, да, но ме боли и душата, че се чувствам безпомощна, сама и с болки, боли ме за мен, че каквото и да правя не мога да си помогна, че полагам усилия, а без резултат, че отидох на 100 лекари и пак не ми помогнаха. Спомена за болката ме наранява още повече. Въпросът "ами ако не се оправи" постоянно изплува в главата ми. Чета историите на хората във форума и като виждам от какво проблеми се оправят се обнадеждавам, но след малко пак изплува този въпрос, който ме измъчва всячески. Защо постоянно се появява? Подсъзнанието ми ли си играе с мен? Не мога да се успокоя за повече от няколко минути. Това ме убива.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Генитален херпес и вагинизъм

Мнение от ivangp »

Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Боровинка
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 12 Авг 2019 07:29

Re: Генитален херпес и вагинизъм

Мнение от Боровинка »

Благодаря! Ще се заема със събирането на пари, но не ми е сигурно дали за толкова кратък срок ще успея. Ако не, предполагам, че ще се организират и други семинари и ще съм вече успяла да събера парите. Но наистина не се получава само като чистя случките. Не изчезват симптомите, даже напротив, а и страхът ми се засилва след като се обострят. Чистя случките, но с матрицата ми е по-трудно. Вчера с нея едва 2 случки успях да изчистя. Реших да пробвам с 4тия метод. Пробвах го и мисля, че при мен работи доста добре, само дето ми изплуват картините толкова ярко, все едно виждам всичко, както е било на момента и ме кара да се чувствам зле, докато не я изчистя. Болезнено е за мен да се сещам за всички тези неща. Да можеше всичко това, което ми се случва да е някакъв лош сън и утре да се събудя вече здрава, а не с нова болка, както често се случва. Писна ми, уморих се да се боря и да не ми минава. Знам, че става досадно да се оплаквам постоянно, но чета историите на другите и виждам, че и те изказват чувствата си, без дя спестяват, затова и аз така реших да действам, без да спестявам нищо. Като чета ставам като зомбирана и прехвърлям от тема на тема. Казвам си "хората с какви ли не неща се справят", и то не от един ТЕС и край, всичко минава на магия. Казвам си, че явно наистина е нужно доста време. Може би аз съм. нетърпелива и прекалено страхлива. Сигурно няма да е зле да си дам повече време, да спра да мисля, че за няколко седмици ще стане като на магия всичко. Свикнала съм всичко да оправям на секундата, какъвто и да е проблем, но за пръв път се сблъсквам със здравословен и въобще не е като всичко останало...убедих се през всички тези месеци вече. Няма място за сравнение просто. Нищо досега не успя да ме срине, но това ме преобърна с главата надолу и ми съсипа живота.
Боровинка
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 12 Авг 2019 07:29

Re: Генитален херпес и вагинизъм

Мнение от Боровинка »

Нощта беше ужасна. Събудих се, защото ми се ходеше до тоалетната. Отидох, но след това такова парене на вулвата скоро не ми се беше случвало. Последният път толкова силно беше когато херпеса се появи. Започнах да мисля, че ще излезе отново херпеса. Субудих се и ме болеше едното място където имах херпес. Т. е. щом седна и боли, защото е близо до седалището. Започна пак едно опипване, боли ли ме, не ме ли боли и всеки път отговора е един и същ- ами да наболява ме. Вечерта даже не можех да заспя от парене и болка и започнах да ТЕСам "Въпреки че лигавицата на вулвата и входа на влагалището ми щипе и пари адски много, аз напълно и безрезервно се приемам такава каквато съм, обичам се, освобождавам се от болката и ѝ позволявам да започне процес на възстановяване тук и сега". Но след два кръга започнаха да ме обливат топли вълни, болката беше по-силна от едната страна, но така силно ми се приспа, въпреки нея, че нямах сили да продължа да ТЕСам и заспах. Сънувах кошмари. Не си спомням с подробности вече, но се сещам, че бяха момичета, които не мисля, че познавах, но ми се подиграваха и унижаваха. Събудих се и си спомних, че през деня си ТЕСах една случка от детството, как едно момиче, с което до скоро бяхме приятелки, още от малка беше по-харесвана от другите, с розови дрешки, дълга коса, а аз с някакви си там смотани дрехи, подстригана късо по желание на нашите, винаги бях отбягвана от другите. Бях си създала модел, че я харесват заради дългата коса и розовите дрешки, чантичките на Уинкс и тем подобни. Мен ме наричаха момче, заради късата коса. Та изтесах как от малка ѝ завиждах, че има розови дрешки, дълга коса, че всички са нейни приятели, а аз бях все самичка. Накрая след няколко кръга по точките и описване на спомена с подробности вече не чувствах така ситуацията. Казах си "леле, какви бебешки глупости, а аз съм им позволила да ми сриват самочувствието още от малка". Зачудих защо въобще съм им обръщала внимание, сигурно защото съм била мъничка и не разбирах нещата. Но тази случка се отрази на самочувствието ми и докато растях пак си бях така самотна и жадна за съжаление. Нея я изчистих, но има още други подобни, които трябва да чистя, та може би заради това сънувах този сън. Събудих се цялата потна, обливаха ме топли вълни. Изплаших се да не би херпеса да излиза пак. Бях сънена още. Тръгнах да заспивам и в просъница ми се появи грозно малко човече с грозен сив костюм по тялото и намръщена физиономия с грозна сива кола- беше херпесът и си караше колата по нервите ми. И в този момент по пижама го изкарах от колата и почнах да го ръгам с нож, да го бия да го блъскам с всичка сила. "Мразя те, му казах, ти си причината за всички мои други проблеми през тези месеци, от теб тръгна всичко, ти си виновен, за вагинизма, за непрестанните болки в лигавицата ми, за това, че тя е прекалено чувствителна и не мога дори да я докосна, защото веднага започва да ми щипе, за болките в междиницата, в меките тъкани отдолу, в пубиса, за всичко ти си виновен, махай се, ненавиждам те, ти си виновен за всичко, мразя те махай се". Пребих го. Влезе в колата си и изчезна, но не знам къде, защото в този момент се сепнах и си отворих очи. Не бях заспала, не беше точно сън, но какво беше тогава? Написах си 3 декларации, като ТЕСах 2 от тях, защото трябваше и споменчета да чистя-"Въпреки че тази нощ паренето и щипането на лигавицата на вулвата и входа на влагашището ми бяха нетърпими, както когато ми излезе херпеса, и си мисля, че и сега ще излезе, аз напълно и безрезервно се обичам и приемам такава каквато съм и се освобождавам сега и завинаги от тази страшна мисъл, от спомена за херпеса, от него, от болките ми и позволявам на тялото ми да стартира възстановителен процес тук и сега.", 2та "Въпреки че си представям херпеса като малко, противно, лошо-гледащо човече със сива и грозна кола и го ръгам с ножове и изгарям от желание да го убия, защото го мразя и ми съсипа живота, аз напълно и безрезервно се приемам и обичам такава, каквато съм и пускам това човече да си иде от мен сега и завинаги и се освобождавам от гнева и омразата ми към него." и си представих, че по нервите някак си излиза от ухото ми. 3та е" Въпреки че лигавицата на вулвата и входа на влагалището ми ме боли при най-лекия допир и оттам програмирах в главата си, че като правя секс, после ще ме щипе и пари адски много и ще я протъркам и разкървавя, аз напълно и безрвезервно се приемам такава каквато съм и се освобождавам от тази разрушаваща гениталиите ми програма сега и завинаги и позволявам на тялото ми да започне възстановителен процес тук и сега". Това са те. Не знам колко са точни, но описах в тях най-максимално какво чувствам. Имам въпрос за точките- като започна да ТЕСам да потупвам ли карате точката, преди другите, по три пъти, за всеки случай, или не.
Сега цял ден съм така изплашена. Въпреки че ТЕСах и се мъча от много време да махна една случка, но тя е много гадна и ме гризе съвестта заради нея, а така ми се щеше да махна днес поне 2. Просто много се е закотвила в съзнанието ми.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Генитален херпес и вагинизъм

Мнение от ivangp »

Прочети ВНИМАТЕЛНО поне 3 ПЪТИ тази тема.
http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?f=14&t=413
В декларациите ти няма емоции, само мисли. Не работиш в сегашно време, а в минало или в бъдеще. Това са все грешки, които не позволяват на процеса да върви правилно. ТЕС се прави като казваш какво чувстваш В МОМЕНТА, не какво си чувствала преди или какво ще чувстваш утре или след два часа. Какво чувстваш СЕГА, в момента в който правиш ТЕС?

Освен това си се вкопчила в идеята, че САМО с правене на ТЕС, без други промени в живота ти ще се оправиш и то БЪРЗО.
Това не се случва често. Подхода трябва да е многопластов. И да води до тотална промяна на начина ти на живот и мислене.

Херпесът не ти е виновен за нищо. Никой не ти е виновен. Ти си извършила определени действия в резултат на определено мислене и затова си се заразила с него. Трябва да промениш цялостния си мироглед, отношение към себе си и света и действията си за да се излекуваш перманентно.
Намери и взимай ММС по схема, както ти писах вече. Това ще ти помогне _ правенето на ТЕС.
Когато при ТЕС ти става по-зле не трябва да спираш, а да продължаваш докато ти стане добре.
Препрочети книгата ми.
Според мен не си я чела внимателно и нямаш идея как се прави ТЕС. Не е само просто потупване с изговаряне на думички.

Браво за упоритостта дотук и е хубаво, че си изчистила една случка и си осъзнала как тя ти е влияла толкова години на самочувствието. Но има още много за чистене.

Всеки път като правиш ТЕС се потупва карате точката.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Боровинка
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 12 Авг 2019 07:29

Re: Генитален херпес и вагинизъм

Мнение от Боровинка »

Ами чета я когато не се сещам и се питам "ами сега това как беше". Но явно аз не мога да разбера правилно или просто се мъча да избързам с нещата, че се обърквам вече. Заедно с ТЕС започнах и да медитирам всяка сутрин или когато имам време, въпреки че още не мога да се съсредоточа и да се отпусна както трябва, но и това, предполагам, ще стане с повече практика. Заради фисурата и хемороидите започнах да ям повече течна и кашава храна, поне няколко плодчета на ден също се старая да изяждам. Започнах да пия повече вода, въпреки че имам проблем с бъбрека и, така да се каже, доста често посещавам тоалетната ако пия много вода, но нищо, като трябва ще я посещавам, нищо, че не е най-приятното място на света. Понякога забравям, но веднага щом се сетя, даже да не съм жадна- пия вода. Започнах сутрин да пия витамини. Бях започнала и рибено масло, защото казаха, че много помага за лигавиците, а както казах моята отдолу е...мда, не е цветущо положението, все още, но като не видях резултат след един месец прием ги спрях, може би е добра идея да ги започна пак и да спра дя мисля, че всичко ще стане с едно щракане на пръстите. Също така се опитвам вече да не съдя хората. Преди нон стоп говорех "ама тоя е еди какъв си, ама тая е еди каква си", а сега като се усетя, че. го правя се спирам и си казвам "а ти коя си, че дя обсъждаш и осъждаш този човек, не знаеш какво му е на него, не знаеш, защо е предприел подобно действие, виж своите грешки и се замисли, как си се докарала до тук, а не да се чудиш за другите". Та с това се боря и намалих обсъждането по адрес на другите, но пък започнах да завиждам, което не мога да го спра, не знам защо. Полагам неистови усилия, но щом видя съученичката ми или някой друг с бебче и просто ми става зле, и щом се прибера роня 100 реда сълзи "тя може да прави секс, аз не, тя си има бебче, а аз не знам кога ще. мога да имам, все пак не става от въздуха", тя оттам идват и другите мисли, които ме рушат психически, започвам да мисля за болките си, да се страхувам дали ще се появи дадена болка, кога и как. След това със сополи и сълзи (извинявам се за израза) започвам да ТЕСам или да чистя случки, или да гледам вдъхновяващи клипчета, да чета историите на другите във форума. Но пак си плача...не знам защо това толкова ме натъжава- да видя другите жени с бебчета и щастливи, нали завистта е най-лошото нещо. Казвам си "и ти ще се оправиш, дай си повече време спри да препускаш за всичко, както досега", но то е по-силно от мен. Започнах да гледам и клипчета свързани със здравето, да чета такива книги свързани с това как мозъкът влияе на физическото ни здраве. Гледам да излизам повече на вън, но тъй като тук нямам много приятели и по-често ходя в ореховата градина, в овощната, на сянка, слушам птичките, седна малко на земята, покрита с листа, пак си поплаквам, но в същото време ми е хубаво да съм сред природата. Започнах да уча и утвържденията на Луиз Хей, изслушах всички лекции на Джон Кехоу, започнах и упражнения да правя, от един месец ги правя вече и един ден не съм пропуснала, колкото и да е досаднл понякога да ги правя, защото си казвам "о, какъв смисъл има да ги правиш, не виждаш ли, че не помагат", но след броени минути си казвам "така или иначе няма да ти навредят, вместо нон стоп да плачеш и да се опипваш къде те боли къде не, дори на сила си мисли, че си здрава". И го правя, но наистина понякога ми е супер досадно, защото хич не ми е до упражнения или медитации или каквото и да било, но знам, че те ще ми помогнат да се закрепя психически с времето и затова не спирам и за миг. Постоянно правя нещо, даже понякога не се усещам, че имам нужда от почивка, че може би така претоварам мозъка си, че е хубаво да ги правя малко по малко, а не нон стоп като някаква луда. И това е ОТНОВО, защото съм нетърпелива. Ето...пак сама се улавям. Това нетърпение ми играе лоша шега. Хем осъзнавам, че такъв проблем не се оправя бързо, хем започвам пак сприхаво да върша всичко и чак да се напрягам от нетърпение. А за декларациите прочетох, но не мога да съставя такава, не знам защо. Ако може една примерна да ми кажеш поне като показно за това как да ги съставям.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Генитален херпес и вагинизъм

Мнение от ivangp »

Браво за всичко, което си направила и продължаваш да правиш!!
ВСЕКИ ПЪТ когато почувстваш негативна, т.е. НЕЖЕЛАНА емоция прави ТЕС. Дори без декларация да го правиш пак е добре. Потупвай точките и ги редувай докато емоцията изчезне. Например става ти тъжно - ТЕС, яд те е - ТЕСИ, завиждаш - ТЕС, съдиш - ТЕС, страх те е - ТЕС.

Има един отзив в книгата на едно момче с Вегетативна Невроза - почти нищо не е можел да яде, който точно така е правил ТЕС навсякъде и по всяко време - на работа, в къщи, в леглото, в тоалетната и т.н. Скъсал се е от ТЕС и след няколко месеца е можел да яде всичко.

Т.е. прави ТЕС не с мисли а с емоции - "Въпреки че ме е страх(емоция), че няма да имам дете(мисъл) и този страх(емоция) свива корема ми на топка(физическо усещане), аз напълно и безрезервно приемам себе си."
По точките - "Страх ме е че нямам да имам дете и корема ми се свива на топка."
Въртиш по точките докато няма вече страх и свиване в стомаха.

В твоите декларации до сега я имаше само мисълта, но не и емоциите и физ. усещания, а те са най-важни.
ТЕС = техника за ЕМОЦИОНАЛНА свобода.
ТЕС не е = на техника за премахване на проблеми, постигане на цели, личностна промяна и т.н.
Всички тези неща стават, но са следствие на премахването на емоциите.

Горния пример е за работа с емоции на момента. По-дълбоката работа, тази която адресира корените на проблема, а не само симптомите му, е работата със случки.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Боровинка
Участник
Мнения: 15
Регистриран на: 12 Авг 2019 07:29

Re: Генитален херпес и вагинизъм

Мнение от Боровинка »

Благодаря много! Разбрах вече. Т. е. страха ми, че вече няма да мога да правя секс заради болката и оттам, че няма да си имам бебе, може би предизвиква всички тези болки. Ами ще ТЕСам и аз колкото е нужно, та и повече. Днес нямах много време. Имах страшно много работа вкъщи и продължавам да имам. Но сега в почивката изчистих една случка. В началото се чувствах толкова мизерна и омърсена, бях предала приятелката си, преспах с приятеля ѝ. Тя ми каза, че не иска да ме вижда никога повече, че съм вече нищо за нея, че не съществувам. Вярно, тя ми прости, но аз така и не можах. Месеци наред, години се терзаех заради това. Но сега докато ТЕСах случката разбрах, че точно заради нейните обиди, преди това, съм постъпила така. Подсъзнателно исках да ѝ причиня болка, но това в никакъв случай не беше начинът. Докато го ТЕСах си казах "Как няма да те боли, виж какъв грях извърши, ти си грешница, прелюбодейка, ти си нищожество, причини болка на твоятя приятелка, падна до нивото на онези, които оплюваше.", но изведнъж, не знам как, за секунда в мен се надигна едно чувство, един глас "всеки човек прави грешки, прости си". Та сега като се сетя, ми се ще да не се беше случвало, но не ми тежи вече на съвестта. Разбрах, че товя е урок, през който е трябвало да мина "не прави това, което не искаш да правят на теб". Но един въпрос ме мъчи- ако някой път даден спомен отново се надигне в мен, въпреки че на момента съм мислела, че съм го изчистила и не ми е носил лоша емоция, започвам пак да го чистя, нали? Надявам се да не стане така, но от вчера започнах да се чудя докато чистех един такъв, който много ме озори. А като ги чистя, защо още нямам подобрение на симптомите? Или пак избързвам...вярно че няма да стане лесно, аз съм трупала с години негативни емоции срещу секса, без да осъзнавам, но така тайничко си мечтая да спре всичко на момента, че пак ми се доплаква...Трябва да поТЕСам и това нетърпение, мисля?! Да задължително трябва!
ivangp
Site Admin
Мнения: 4562
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Генитален херпес и вагинизъм

Мнение от ivangp »

Когато пак се надигне някакъв спомен свързан с негативни емоции, които изпитваш в момента, то той не е бил напълно изчистен. Това е нормално. Просто пак го чистиш.

Търпение му е майката. Постоянство - бащата.
Това също е урок.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Публикувай отговор