Преди и след ТЕС.

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4523
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Преди и след ТЕС.

Мнение от ivangp »

Бих искал да помоля всички които са присъствали на ТЕС семинар да публикуват резултатите си и мнения за ТЕС и за семинара тук.
Благодаря Ви предварително!

jihad4o
Участник
Мнения: 2
Регистриран на: 04 Сеп 2006 11:34
Обратна връзка:

âûáîð ìàñëà â êïï

Мнение от jihad4o »

Ïîòîìó êàê ëþäè ïðîøåäøèå òàêèå êóðñû, íà÷èíàþò ñ÷èòàòü ñåáÿ ñóïåðìåíàìè - òèïà ìû òóò ó ÑÀÌÎÃÎ !!! à ïîòîì ñòàëêèâàþòñÿ ñ ðåàëüíîñòüþ Äàæå åñëè è íå ñòàëêèâàþòñÿ, ïðîñòî ñàìî ïî ñåáå ýò .
Последно промяна от jihad4o на 26 Дек 2009 16:31, променено общо 2 пъти.

Vissi
Участник
Мнения: 4
Регистриран на: 04 Сеп 2006 12:17

Мнение от Vissi »

Ето и моят опит:
Преди семинара не бях сигурна върху какъв проблем точно да работя. До последната минута не знаех. Тогава се сетих, че мога да работя върху хроничните ми болки в гърба. Според Иван, водещият на семинара, е по-добре да се започне с физическа болка, за да може да се усети промяната веднага. И така по време на семинара работих за болките в гърба. Много беше странно как болката започна да се мести - първо беше в лявото коляно, след това в дясното, след това в двете ... после се върна на гърба - не искаше да излезе от мен и това си е! (казвам излиза, защото така го усещах, все едно, че трябва да я изкарам от мен). Прозорците бяха широко отворени и ми духаше точно на гърба, реших, че това би могло да ми пречи, преместих се, стана ми студено и започнах да чувствам дори и най-малкия ветрец, и се облякох с две блузи, докато другите се потяха и разтапяха. До края на семирана болката се върна отново в гърба. Със сигурност усетих въздействието на ТЕС, но както каза Иван, проблемът не е физически, а психически и човек трябва да следва сигналите на тялото. Т.е. трябваше да следя болката и да я атакувам там където се появи.

Вече повече от месец практикувам ТЕС за всякакъв род проблеми и при някои получавм резултат 100% при други не! И все пак от както практикувам ТЕС се чувствам по-спокойна и уравновесена!
Продължавам да ТЕС-вам и да трупам опит :wink:

buba
Участник
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Сеп 2006 14:58
Обратна връзка:

Мнение от buba »

Бях на първия ТЕС семинар, много бях нетърпелива, зашото още преди това Иван ме беше ТЕС-вал и резултатът беше фантастичен. След това започнах да експериментирам- справих се постепенно с тежко главоболие, грип(!!!), дори ТЕС-вах детето ми, което е на 2 години и не искаше да спи през нощта. Пробвах и с мъжа ми; в началото и той беше ТЕС-резистентен, но после започна сам да иска да го ТЕС-вам. ТЕС ми действа най-бързо на емоционалните състояния-когато съм много ядосана, стресирана, или уплашена, за секунди се оправям. Странно е, но действа всеки път.

galya_talkington
Участник
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Сеп 2006 20:09

опита ми с ТЕС

Мнение от galya_talkington »

С ТЕС съм работила основно за
* болка
* моментни емоционални състояния
* закъсняващ цикъл (не се шегувам, дойде си)

По малко за всяко:
* болка:собствена физическа болка и болка на клиенти (в стави, нерви, главоболие). Това помага на работата ми страшно много. Не се чувствам безпомощна, когато някой го боли, предлагам да помогна. При повечето хора, дори скептичните,има мигновен резултат. За мен тренировките са по-малко болезнени (случвало ми се е на буткемп да не мога да тренирам рано сутрин поради болки в раменете, след ТЕС няма проблеми)
* моментни емоционални състояния: много се паля,адски се горещя и се ядосвам. След ТЕС бях по-спокойна. Улавях емоции и ги изчиствах. Интересно е, че емоции, които съм изчиствала спрямо един човек афектират реакциите ми към същите първопричинители у други хора. Примерно ако Христо ме ядосва с едно, то същото у Мишо вече не ме дразни. Някак си падат групово усещанията. Ако изчистя конкретен проблем, то той вече не ме тормози. Знам че е там, разбирам го, но нямам емоция и реакциите ми не ми пречат да работя и живея нормално. С ТЕС си боря умората също:) Още пия кафе, защото ми харесва, не защото не мога да спра с ТЕС.
*цикъла; убедена бях че последният ми хранителен режим ще ми докара закъснения и така и стана; изчистих това вярване с ТЕС и дойде. Някой ще каже с ТЕС без ТЕС щеше пак да стане; не знам. Знам как е с ТЕС.

На всички, които бяхте на семинарите, ползвайте ТЕС за всичко. Не отлагайте,не чакайте идеален момент, няма да дойде; моментът е сега, ако имате проблем, работете.

Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 11:14

Мнение от Arethuse »

С болката наистина е удивително. Аз вчера показах ТЕС на майка ми - сама да си прави. Тя има разширени вени и куп други неща и я болят краката. Ами след точно третото потупване й минава! :)

Беше много смешно - аз й обяснявам: потупваш се еди къде си и си повтаряш - боли ме крака... тя казва - да, ама вече не ме боли :)

За истински успех ще го смятам, ако успея да я убедя да приложи ТЕС за цигарите :evil: :x

Дени
Участник
Мнения: 50
Регистриран на: 05 Сеп 2006 07:35
Местоположение: София

Мнение от Дени »

Здрасти и от мен :)
Попаднах на ТЕС, търсейки начин да "съгласувам"главата(гледната си точка)и тялото си.
Затова подхванах направо емоционалните си"бъгове"(които в известна степен контролирах волево,чрез неща като спорта,режима и щателните автопсихоанализи,които си правех)На семинара се чувствах ИЗКЛЮЧИТЕЛНО зле-ужасно напрегната,по някое време с невротично главоболие,до момента,когато Вили ( :D )буквално ме приспа-и спах няколко дена след това.После изкарах няколко ТЕС сеанса в басейна,плувайки,и ..."въпреки че мразя..,дразни ме..,страх ме е..,самотно ми е(??)..,тревожи ме...и т.н.Отървах се от няколко тежки емоционални доминанти,което целенасочено проверих-предизвиках срещи с хора,които винаги са ми действали деструктивно на настроението и направо на битието,всъщност.Нула емоция,най-много леко любопитство.За мен това е огромно облекчение,защото живота си тръгна леко и успешно и дори нямам нуждата да го контролирам-само малко го побутвам насам-натам :lol:
Не ми се е налагало да ползвам ТЕС за болки.Интересно ,но лакомията ми не се влияе-сигурно 'щото е нещо естествено ?!
Мога ли да пробвам ТЕС за програмиране на позитивни елементи,за привнасяне на +ове,не само за отнемане на -си? :)
хайде стига за сега,чао :)

Нели
Участник
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Сеп 2006 10:29
Местоположение: Несебър

Мнение от Нели »

Много се радвам, че се наканих да отида на първия ТЕС семинар, с удоволствие бих дошла и на втория ако бях от София. Научаването на самия метод е само малка част от ползите от семинара. Заредих се с много позитивна енергия и вяра в бъдещето преди още да почна да го практикувам.
До момента имам повече успехи във физиологичен аспект, отколкото в емоционален. Изглежда тялото ми се самолекува по-бързо от душата. От две години имам проблеми с цикъла. Не ми идваше просто. С хиляди мъки успяха лекарите да ми го предизвикат и почнаха да го поддържат с хормони. Няма да изброявам страничните ефекти. В момента, в който ги спрях(на своя глава, бяхa ме предупредили да не го правя), спря и да ми идва. Това беше и главната причина да дойда на ТЕС семинара. Дойде ми след няколко седмици хаотично работене с ТЕС по проблема. Обаче този месец ми закъснява. С един ден за сега. Трябва пак да почна.
От две години ме боли кръстът. Чак сега, като го написах, осъзнах, че проблема с кръста и с цикъла започват преди две години. :shock: Има връзка сигурно. Както и да е. И той ми мина. От начало не се повлияваше, за това спрях. Изведнъж изчезна болката, неусетно. Все още не ме боли. А като се сетя какви мъки бяха с този кръст... хапчета, инжекции, масажи...чак на саниториум почнах да ходя, барабар с пенсионерите. :oops: Бях изгубила надежда, че ще ми мине някога.
Но най-голямата ми победа чрез ТЕС е изправянето ми срущу най-големия ми страх, който трови живота ми вече 4 години. Три дни работих с ТЕС над проблема, големи мъки бяха, но отидох и направих това, което трябваше. Не мога да опиша облекчението си. След това ми дойде и ми мина кръстът. Вярвам, че е имало връзка.
За сега съм премахнала телесните си болежки, но имам много още да работя над емоционалното си здраве. Само че ми е трудно да различа кое е проблем и кое просто черта на характера. :lol:
Още едно плюсче ми е че спрях кафето. Много трудно ми бeше, защото бях заклета кафеджийка, но въобще не ми мина през акъла да я ТЕС-на тази зависимост. :oops: Сама си се справих и много си гордея със себе си. :)

Тонито
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 06 Сеп 2006 16:14
Местоположение: София

Мнение от Тонито »

Здравейте групата! И аз да споделя впечатления от ТЕС.
Отидох на първия семинар по-скоро от любопитство, защото моя приятелка ми беше разказвала за NLP. Понеже става въпрос за емоционално здраве, бях си избрала такъв проблем за решаване. По време на семинара, обаче, докато правехме "кръгчета" ТЕС отново и отново, мислите ми отново и отново се насочваха към болящите подути глезени след тренировката същата сутрин. Най-накрая се предадох и ТЕС-вах тях като проблем. Без да очаквам резултат, разбира се. След края на семинара глезените вече не ме боляха. Оттогава ТЕС работи безотказно за всякакви физически болежки.

Пробвам ТЕС и за различни емоционални състояния и мога да потвърдя, че колкото по-пресни са те, толкова по-бърз и безотказен е резултата.

В момента работя усилено върху някои от детските си страхове. Даже съм си направила списък на 100-те най-неприятни преживявания и се получи нещо като Personal Peace Project.

ТЕС ми помага да гледам на живота с отворено съзнание. Открих го в момент, когато имах нужда от него и бях готова да го приема и приложа без предразсъдъци.

Смятам, че новия поглед прави живота ми по-пълноценен и горещо препоръчвам ТЕС на всички със или без емоционални и физически проблеми.
If you always do you have always done, you will always get what you have always gotten.

ralinik
Участник
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Сеп 2006 19:35

Мнение от ralinik »

Здравейте,
и аз искам да споделя за моите усещания/резултати от семинара.
Работих върху цялостната отпадналост която напоследък ме мъ4и (както и в деня и преди семинара). След 1вия кръг се появи усещане за топлина и горещи вълни, които надделяха над отпадналостта, така 4е при втория кръг преформулирах и работих върху вълните, след това горещите вълни из4езнаха а отпадналостта доста намаля.
След края на семинара се 4увствах много добре, днес има пак лека отпадналост, но е зна4ително по-добре от предишните дни.
Така 4е занапред ще работя по това, както и по други проблеми с които не исках да запо4вам тъй като са по-отдавнашни и изискват пове4е работа/по4укване
Винаги съм вярвала 4е реалните ни здравословни или физи4ески проблеми/неразположения или поне по-голяма 4аст от тях имат в корените си емоционални проблеми. Опитвала съм се да работя по тях 4рез самовнушение/промяна на нагласата към тях, къде пове4е, къде по-малко успешно. Имах оба4е големи успехи на превръщане на мои ме4ти в реалности, 4рез силна вяра в постигането им, и 4рез представяне на подробности около ве4е постигнатото (в ме4тите ми) - обикновено го правех ве4ер след лягане, разигравах във филми ме4тите си ( не се смейте. От известно време ми е по-трудно да го правя, може би вярата ми леко е поспаднала и това стана след като майка ми загина при катастрофа преди няколко години. Сега след като имам ве4е и техниката която би помогнала да се справя с това, мисля да се заема сериозно и да повдигна вярата и да из4истя страховете...така 4е да се върна към предишния положително зареден 4овек! Благодарности за семинара и успехи на вси4ки!

Refresh
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 04 Сеп 2006 13:28
Местоположение: Earth
Обратна връзка:

Мнение от Refresh »

Привет на всички и от мен :)

Аз присъствах на втория ТЕС семинар и след него нещата се случват по-спокойно някакси :)

Както на самият семинар така и след него работих върху хапванто на сладко и ефекта е поразяващ. Сега просто ми е безразлично и това е.
Пробвах метода и върху физически проблеми и там също се представи отлично. Става дума за една болка в прасците по време на тичане.

Много благодаря на Иван за предоставената информация. Най-хубавото е, че човек може да ползва ТЕС за ВСИЧКО!

По)(здрави на всички с пожелания за постоянство ;)
Refresh Yourself ! WITH
Изображение

Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 11:14

Мнение от Arethuse »

Би ли споделил как по-точно работи върху желанието за сладко, защото аз пробвах с ядките, ама нещо явно не формулирах проблема добре?! :roll:

Refresh
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 04 Сеп 2006 13:28
Местоположение: Earth
Обратна връзка:

Мнение от Refresh »

Здрасти Arethuse,

Първоначално правих ТЕС (още на семинара) за зависимост...след това като изчислих нивото на чувството освен че беше 0 сега вече имах 'желание' като чувство ...стана ми ясно, че просто някой път си хапвам защото ми харесва, а не поради някаква друга пречина и като направих ТЕС още няколко пъти за желание вече станах безразличен и не че от тогава не съм хапвал сладко но въобще не е това което чувствах преди ...сега не ми пука направо си плача за месо ;) е все още не го ям сурово но всичко с времето си :)

По)(здрави
Refresh Yourself ! WITH
Изображение

Tsefey
Участник
Мнения: 1
Регистриран на: 07 Сеп 2006 12:47

Мнение от Tsefey »

Ей така съвсем на бързо искам да споделя и моите резултати след ТЕС семинара:)
Първо на път към студиото се чувствах наистина много зле физически, което беше резултат от малко сън,пътуване през деня, а и среща с човек, който ме натовари емоционнално доста. Тъй като се чудех върху какво да приложа ТЕС така че да видя резултат веднага това физическо неразположение си дойде на мястото:)
Няма да влизам в подробности за това как се чувствах по време на семинара, но си тръгнах страшно свежа, пълна с енергия и усмихната:)
След това ми предстоеше среща, за която доста се притеснявах и след като се прибрах направих ТЕС още няколко пъти и оп изненада отидох там напълно спокойна,отново усмихната и нещата се получха добре:) Същата вечер обаче след много нелепа ситуация си ударих крака мн лошо, което беше в ужасно неподходящ момент, защото плановете ми бяха да замина за Рила в понеделник. Е, не стана, но аз го приех с такова спокойствие и дори ни най малко не се ядосах(макар да бленувам да се кача на планина от 2 год).
Та така откакто е минал семинара прилагам ТЕС за какво ли не. Каквото ми хрумне. Дори си записвам разни нещица, защото забравям всичко върху което искам да го пробвам:)
В заключение искам да благодаря на Иван не само затова, че благодарение на него се запознах с ТЕС, а и като цяло за всички неща, който е написал във форума и кото продължава да пише. Неговите постове ме накараха да се замися над много неща и да си задам правилните въпроси. През последните месеци се чувствам много различно,мн по добре:)
Очаквайте продължение.... :wink: :lol:

pa4080
Участник
Мнения: 1
Регистриран на: 07 Сеп 2006 11:49
Обратна връзка:

Мнение от pa4080 »

Много яко, за първи път в живота си пиша в толкова пресен форум :)))

29.08.2006
От събота правя ТЕС за сутришното закъсняване за работа ........
В понеделник закъснях с цели 20 минути. Но това беше поради страхотното задръстване в което 300 метра бяха превзети от автобуса за 25-минути, иначе той минава цялото разстояние (5 спирки) за 10 минути ...... А иначе станах учудващо на време и имах време да се мотая колкото си искам и да изляза на време, което си е направо супер и закъснението не се брои ........

Вчера вечерта като си лягах, тъкмо затварях очи и се сетих, че не съм пуснал аларма, по принцип скачам и я навивам, но този път си помислих аз ще стана на време и без нея. Странна работа, как можах да си го помисля - в крайна сметка не я пуснах. Тази сутрин просто се събудих точно когато трябваше, направих закуска и всичко останало което правя, но за много по-малко време от обикновено излязох и хванах по-ранен автобус, стигнах съвсем точно за работа, та дори имах време да мина през магазина да купя някой неща .........

Явно съм в 80% те процента, където ТЕС работи без проблем Сега смених от "Въпреки, че закъснявам за работа ...." на "Въпреки, че закъснявам ......", защото в интерес на истината аз почти винаги закъснявам, за всички, то си е направо пословично ........

От вчерашната брутална тренировка за рамене, днес те направо си ме боляха и то доста, щом не можех да се държа в автобуса за тръбите които висят от тавана ......... ТЕС-нах 2-3 пъти и сега е останала само малка мускулна треска, но нея знам как да я излекувам, довечера

Ще продължа да работя върху закъсненията, а след това предполагам ще включа ТЕС към отказването на цигарите което провеждам от седмица .........

07.09.2006
За сега мисля със закъсненията се справям добре ......... някак си успявам да пренебрегна дребните и маловажни неща които винаги не забавят и да се изстрелям точно на време ........ За жалост има други пречки като нередовен градски транспорт, страхотни задръствания и други случайни фактори, които не че не могат да бъдат предвидени, но ако се предвидят и не се случат ще подранявам с 30-60 минути, което си е загуба на време;) Мисля че навременното излизане и изобщо тръгване, за срещи и други мероприятия с точен час е добре!

Последните дни не съм ТЕС-вал нищо, а имам какво, само че първо трябва да организирам някой неща в главата си и да се захвана, като че имам някакво объркване?!?

Миналата седмица се видях с един приятел, който не живее в България ......... Разказах му за ТЕС, тъй като ми е истински приятел и според мен той има за какво да използва тази техника - прояви истински интерес ..... тогава не знаех още за сайта, а сега вече мога да му го изпратя .......... което много ме радва ........

А между другото, не съм сигурен на какво точно се дължи, но след семинара се чувствам някак по-различен, въпреки че съм правил ТЕС едва няколко пъти, които могат да се изброят на пръстите на двете ръце и двата крака ........... но за това ще помисля по по-дробно;)И аз май ще се включа, за сега имам 10т дни в които ще пробвам какво мога на всички дисциплини ........ а сериозните тренировки ще ги оставя за след това:)

Поздрави на всички,
Спас

Публикувай отговор