Литература за причините за заболяванията

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

3-ти принцип : "Уважавай и обичай своите родители, учители и по-възрастните хора"
Към първата част на принципа ще вмъкна един сериозен проблем между родители и пораснали деца, който съм нарекла "обща аура /общо енергийно поле/ между тях. Това е много често срещан проблем от ежедневието ни и решаването му може много да помогне за това да се чувстваме по-спокойни и щастливи. Тази информация е получена въз основа на практическа опитност и е доказала ефикасността си. Тази информация може да се сподели и с близки, които не практикуват Рейки., с всички, които искат да я приемат.
Симптомите на проблема са прекалено, ненормално притеснение на родителя, обикновено е майката, но има и редки случаи с бащи, за порасналото дете над 3 годишна възраст. Чувствата на родителя могат да варират от притеснение до омраза към порасналото дете, преминавайки през възмущение, кри гикуване, осъждане, обида, разочарование, тоест родителят от любов може да изпраща несъзнателно отрицателната енергия от тези чувства към детето си, най-скъпото за него съшество и по този начин да му пречи, да го блокира, да провали живота му.
Това се получава, когато след 3 годишната възраст детето и родителя остават в общо енергийно поле /обща аура/. До 3 годишна възраст детето се нуждае от защита и е в обща аура с родителите си. След тази възраст тази енергийна връзка трябва автоматично да се прекъсне, както е била прерязана пъпната връв при раждането на бебето и са се получили две отделни физически тела : на бебето и на майката. До тази възраст децата регистрират отрицателните енергии от притеснението на майката за нейни лични проблеми и се опитват да се освободят от тях. плачейки без видима причина. След това, ако разделянето на аурите стане автоматично, всеки има своята аура, която да го пази, - както майката, така и детето. В повечето случаи това разделяне на аурите при бащите става автоматично, но при майките не винаги. Добре е всяка майка да направи това разделяне на аурите за децата си, по-възрастни от 3 години, дори и да няма гореописаните симптом, защото ако вече се е случило, нищо няма да стане, но ако не е. ще помогне много и на порасналото дете и на себе си.
Прави се следното в случай на майката :
Казват се еднократно следните изречения:
1."Отделям аурата /или енергийното поле/ на моя син /дъщеря/, казват се двете имена, от моята аура. И нека неговата /нейната/ аура бъде здрава, хубава, да го /я/ пази, да го закриля. И нека и моята аура да бъде здрава, хубава, да ме пази и закриля."
1. Много дълъг период от време /месеци, дори години/ майката трябва да казва изреченията за изчистване на отрицателната енергия от чувствата към порасналото дете. Например :"Нека моето притеснение да моя син /дъщеря/- двете имена- да се превърне в положителна енергия (/любов/. И така по едно изречение за всяко чувство, чрез което през изминалите години сте натрупали отрицателна енергия.
2. Родителите ще обичат много повече своите пораснали деца след като прекратят тази ненужна, пречеща енергийна връзка. Затова всяка сутрин е добре да им изпращаме любовта си чрез изречения като следните :
"Обгръщам с цялата моя любов моя син /дъщеря/ - двете имена- и нека днес моята любов му /й/ помага да е весел, здрав, щастлив и да реши проблема си /ако го знаете/." Всеки ден съдържанието на тези изречения може да се променя. С това реално помагаме на децата си всеки ден чрез положителната енергия, която им изпращаме мисловно,.
Тази ненужна енергийна връзка се прекъсва, но остават много други връзки между деца и родители : телепатична връзка, кръвна, генна, а понякога и кармична. Така че ще обичаме децата си истински, без да им пречим да учат собствените си уроци. Трябва много гочно да знаем, че можем да учим само собствените си уроци и то трудно и ничии други, та дори тези на собственото си дете.
В случай на пораснало дете, което има този проблем и няма как да обясни на майка си това, прави почти същото, но много по-дълго време. Може 1 седмица, а може и повече си казва :
3. "Отделям моята аура от аурата на моята майка /баща/ - двете имена. И нека нейната /неговата/ аура бъде здрава, хубава, да я /го/ пази, да я /го/ закриля, И нека и моята аура да бъде здрава, хубава, да ме пази и закриля."
4. "Нека моята раздразнителност /и всички други чувства/' от майка ми /баща ми/ - двете имена - се превърнат в положителна енергия." И така по едно изречение за всяко чувство, чрез което порасналото дете е натрупало отрицателна енергия в себе си през изминалите години. Казват се много дълго време.
5. "Обгръщам с цялата моя любов моята майка /баща/- двете имена- и нека днес моята любов й /му/ помогне да бъде месела, здрава, щастлива и да й помогне да реши проблемите си / можете да ги изброите, ако ги знаете/. Всеки ден може да се променя съдържанието на тези изречения. Това се казва всяка сутрин.
Решаването на този проблем "обща аура" ще подобри много атмосферата в семейството, а и в обществото, защото отделяната отрицателна енергия остава и в околната среда, не само в родителя й порасналото дете.
Добре е да се знае, че близнаците са в обща аура помежду си и единият би трябвало да направи разделянето на тази обща аура. Понякога, когато родител или пораснало дете напуснат този свят и аурата помежду им не е разделена, се получава ненормално дълго чувство за мъка в останалия жив, което предизвиква силна отрицателна енергия в него и сваля енергийното му ниво. Тогава се прави следното : казват се следните изречения еднократно :
1."Отделям моята аура от аурата на душата на моя починал баща /майка/-двете имена. И нека моята аура да бъде здрава, хубава, да ме пази и закрил?."
2. "Изпращам много любов на душата на моя починал баща /майка/- двете имена и нека моята любов й помага да бъде щастлива там където е."
По отношение на взаимоотношенията между родители и деца е полезно да се знае, че децата избират родителите си. семейството, в което да се родят, за да могат първите години от този си живот да учат съответните си уроци.
Добре е родителите да направят сериозен разговор с порасналите си деца около 32-14 годишни, когато вече е заработила и последната биологична система половата. От този момент нататък децата стават юноша и девойка и са биологично напълно еднакви като нас, родителите. Много е важно от този момент нататък те да се чувстват като приятели, като равни. Родителят има повече житейска опитност, но тя не винаги е полезна за порасналото дете, защото условията на живот се променят много динамично. В този разговор родителят трябва да подчертае, че уважава свободата и независимостта на сина си, но и да наблегне на това, че големите хора имат отговорности. Тук е моментът да се определи за какво в семейството да отговаря сина, докогато ходи на училище и е финансово зависим от семейството на родителите си.
По втората част на третия принцип "обичай и уважавай своите учители" може само да се каже, че и лошите учители, могат да научат децата кое е лошо. Ако родителят го посочи на детето си, когато то сподели с него, лошата постъпка на учителя.
По третата част на този принцип няма какво да се добави. Добре е в нашия забързан живот понякога да стоплим сърцето на наш възрастен близък с присъствието си, макар и за кратко време.Можем да научим много неща от неговата житейска опитност и мъдрост.

MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

4-яг принцип гласи Печели честно хляба си." Моят коментар е само върху думата честно, коректно. Трябва да се знае за съществуването на космическия Закон за привличането. Според този космически закон за разлика от физическия закон, се привличат еднородните неща. И така, ако вие сте честни, коректни в отношенията си с другите, ще привлечете честни и коректни хора около себе си. Ако излъчвате страх, гняв, възмущение, вие излъчвате отрицателна енергия и според този закон привличате отрицателни неща към себе си - хора, събития. Така че се старайте да постъпвате честно, коректно дори и при малките неща. Няма "благородна лъжа" и това не бива да е извинение, за да постъпвате некоректно.
5-ят принцип гласи : "Изпитвай благодарност и любов към всяко живо същество". Аз бих допълнила към всичко, което съществува на тази планета Земя камъни, кристали - представители на минералното царство. За тях знаем много малко, но напоследък се откриха невероятните свойства на кристалите;- растения, които може би спасяват планетата ни от замърсяването ;- животните, които също поддържат живота на тази планета.
Ако спазваме в ежедневния си живот тези принципи, със сигурност ще започнем да се променяме и да бъдем много по-щастливи, а и хората около нас много по-бавно, но и те ще започнат да се променят към добро и постепенно може и цялото ни общество да се промени и изпълни с доброта и любов.

MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

Само да добавя ,че коментарите не са мои, а на преподавателката по рейки.Но съм съгласна общо взето с постановките :)

MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

И пак още веднъж причините за заболяванията, повторението било майка на знанието или нещо такова!Този път систематизирани от психолози и психиатри/НОВО!/, пристигнаха до мен/до вас благодарение на Ели и Алиса.Повтарят това което казва Луйз Хей, която повтаря това, което в основата на хомеопатията, която повтаря това което съм чела от Дийпак Чопра, който повтаря това дето е в основа на Аюрведа..бе голямо преписване е паднало, кой от кого не знам... :wink: Благодаря от сърце на всички повтарячи и преписвачи! Мои са само коментарите в зелено!Толкова!Да сме наясно!


Връзката м/у психиката и болестта


Ако млада жена се разболее от рак - виновна е майка й или семеството

Код за потвърждение: Избери целия код

./ бе, то и да намерим виновни-файда никва
!/ Хората не се разболяват от рак току-така. Ракът е в следствие на продължителен и непрестанен тормоз. А така може да те тормози и да ти пресушава душицата само много близък - някой, от когото не можеш да избягаш, някой от семейството най-често/

Код за потвърждение: Избери целия код

да, има го този момент, ама и ако не им се оставя, няма как да ме изтормозят!ама това го открих наскоро!/
ГЛАВАТАпредставя самите нас, това, което ние показваме на света. Познават ни по главата. Ако нещо не е в ред с главата ни, значи нещо в нас не е в ред.

КОСИТЕпредставят силата ни. Когато се страхуваме, ние създаваме “железен обръч”, който обикновено започва от мускулите на раменете, отива към главата, а после и към очите. Косите израстват от торбичката. Когато създаваме голямо напрежение в черепната си кутия, тези торбичики автоматически се затварят и космите започват да умират и окапват. Ако напрежението продължава постоянно и черепът не се отпусне, косите престават да растат. В резултат се получава плешивост.

УШИТЕса символ на нашата способност да слушаме и да чуваме. Когато човек има проблеми с ушите, това означава, че в живота му става нещо, което той отказва да чуе. Болката в ушите е пример на най-силно раздразнение по отношение на това, което слушаме. Децата често страдат от болки в ушите. Гнева си децата не могат да излеят, просто защото им е забранено, те не са и в състояние да променят нещо, затова тази невъзможност довежда до болки в ушите. Придобитата глухота е дълготрайно нежелание да слушаме някого, възможно е то да продължава през целия живот. Обърнете внимание на някоя двойка, в която един от партньорите е със слухов апарат, обикновено другият говори без да спира.

ОЧИТЕговорят за способността ни да виждаме. Когато имаме проблеми с очите, това обикновено означава, че ние се отказваме да видим нещо — или в нас самите, или в живота си.

ГЛАВОБОЛИЕТОидва, когато се чувстваме непълноценни. Следващият път, когато ни заболи главата, трябва да спрем за минутка и да си зададем въпроса къде и защо се чувстваме унижени. Трябва да си простим, да прогоним лошото чувство от себе си и главоболието ще изчезне.

МИГРЕНАТАсе проявява при хора, които искат да бъдат съвършени, а също и при онези, които са натрупали в живота си много раздразнение.

ШИЯТА и ГЪРЛОТОса много интересни. ШИЯТА — това е способността да мислим гъвкаво, да виждаме и другата страна на проблема, да разбираме гледната точка на човека отсреща. Когато при нас се появят проблеми с шията, това означава, че ние проявяваме инат и отказваме да сме по-гъвкави./

Код за потвърждение: Избери целия код

за ината познаха!/
ГЪРЛОТО представлява нашата способност да отстояваме себе си, да помолим за онова, което искаме. Проблеми с гърлото възникват поради чувството, че ние “нямаме право” на нещо и от усещането на собствената ни непълноценност. Болното гърло е винаги раздразнение. Ако се съпровожда и с ПРОСТУДА, то освен всичко друго налице е и обърканост. ЛАРИНГИТ обикновено означава, че сме толкова ядосани, че не можем да говорим. Освен това гърлото само по себе си представлява онази зона от организма, където е съсредоточена цялата ни творческа енергия. Поради това болестите, свързани със СЛИВИЦИТЕ и ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА свидетелстват, че в творчески план вие не сте успели да направите това, което сте искали. Именно в областта на гърлото стават нашите промени. Когато ние се съпротивляваме на промените, тогава най-често имаме проблеми с гърлото. Обърнете внимание на това как понякога започваме да кашляме изведнъж и без видима причина или друг някой кашля около нас. Какво точно се говори в този момент? На какво реагираме по този начин! Може би това е упоритост, съпротива или подсказва, че в нас стават промени?

ГЪРБЪТпредставлява сам по себе си система за подкрепа. Проблемите с гърба посочват, че ние чувстваме недостатъчна подкрепа. Проблемите с горната част на гърба са сигнал за недостатъчна емоционална подкрепа. Средната част има пряко отношение към чувството за вина. Страхуваме ли се от това, което е зад нас или там крием нещо? Нямате ли чувството, че някой ви е ударил по гърба? Безпокоите ли се непрекъснато за пари? Какво е финансовото ви състояние? Именно то може да бъде източникът на проблемите в долната част на гърба./

Код за потвърждение: Избери целия код

дааа.../
БЕЛИТЕ ДРОБОВЕТова е способността да вземате и давате живот. Проблемите с белите дробове обикновено възникват поради нашето нежелание или страх да живеем пълноценно или защото смятаме, че нямаме право да живеем с всички сили. Онези, които пушат много, обикновено имат негативни нагласи. Те скриват своето чувсто за непълноценност зад маска

Код за потвърждение: Избери целия код

./е тука уцелиха 10/

ГЪРДИТЕ
са олицетворение на майчинството. Когато възникнат проблеми с млечните жлези, това означава, че ние буквално задушаваме с вниманието си друг човек, вещ или ситуация. Ако става дума за рак на гърдата, това е още и допълнително натрупана обида или злоба. Освободете се от страха, злобата и обидата.

СЪРЦЕТОсимволизира любовта, а КРЪВТА - радостта. Когато в живота ни няма любов и радост, сърцето ни буквално се свива и става студено. В резултат на това кръвта започва да тече по-бавно и ние постепенно вървим към АНЕМИЯ, СКЛЕРОЗА, ИНФАРКТИ. Понякога така се забъркваме в жизнени драми, които си създаваме сами, че изобщо не забелязваме радостта, която е около нас. Този орган го превръщаме в: златно сърце, студено сърце, скръбно сърце, любящо сърце…

СТОМАХЪТпреработва, смила всички нови идеи и ситуации. А ако нещо или някого вие така и не можете да “смелете”? Тогава започват проблемите със стомаха, което обикновено означава, че ние не знаем как да асимилираме новата жизнена ситуация. Страшно ни е. Много от възрастните хора помнят времето, когато започнаха да летят самолетите. На тях им е било твърде трудно да асимилират с мозъка си идеята за полет в небето. Помните ли торбичката, с която беше снабдено всяко пътническо място в самолета, предвидена да “спаси” положението, ако на пътника му стане лошо. И се ползваха често. Днес вече почти никой не използва тези торбички. Ние всички асимилирахме идеята за полет в небето и тя ни се вижда съвсем нормално нещо./

Код за потвърждение: Избери целия код

е, може и сега самолетите по-малко да друсат, да речем!ама може и да са прави
/

ЯЗВАТА НА СТОМАХАе нещо повече от страх, това е чувство, че ние не сме достатъчно добри или пълноценни. Ние се страхуваме, че сме недостатъчно добри за своите родители, шефове, учители и т.н. Ние не можем да понесем това, което в действителност представляваме. Ние непрекъснато се стараем да угодим на другите. Не е важно на какъв пост сме, у нас може да отсъства напълно чувството за собствено достойнство. Решението на този проблем е любов. Хората, които обичат и уважават себе си, нямат язви. Спомнете си детството. Бъдете нежни и внимателни към детето във вас и винаги го подкрепяйте и уважавайте.

КАМЪНИ в ЖЛЪЧКАТАсимволизират горчивите мисли, а така също и гордостта, която ни пречи да се избавим от тях. Казвайте си по-често, че животът е хубав и прекрасен. Освободете се от миналото си. То вече си е отишло, подарявайки ви безценни уроци.

ПИКОЧНИЯТ МЕХУР /

Код за потвърждение: Избери целия код

е това с пикочният мехур и секса  вече беше ново за мен,признавам 
/Проблемите с него, а така също и с цялата отделителна система и половите органи се случват заради извратени идеи за нашето тяло и функците, които те изпълняват. Ние не си мислим, че животът е мръсен и грешен. Защо тогава някои от нас допускат такива мисли за половите си органи? Как по друг начин бихме могли да се освободим от шлаките в организма ни. Всяка част от тялото ни е нормална и естествена. Да се отрича този факт, означава да си създаваме болка и наказание. Сексът е прекрасен и за човека е напълно нормално да се занимава със секс, така както и да се храни. Представете си за минутка безкрайната Вселена, с всичките й галактики, планети. Земята е малка частичка от нея и силата, която е създала Вселената… със сигурност не седи на облака и не наблюдава нашите полови органи… Това се казва на децата, за да не правят глупости в детството си. Много важно е да се освободим от вината за сексуалността от нашето съзнание, да се научим да обичаме и уважаваме себе си и следователно, да се научим да живеем заради доброто и радостта.

ЯЙЧНИЦИТЕпредставляват творческата енергия. Проблемите с тях подсказват, че творческите способности са подтиснати.

КРАКАТАни носят през целия ни живот. Проблемите с краката свидетелстват за страх да вървим напред или нежелание да се движим в определена посока.

Код за потвърждение: Избери целия код

/ е това вече от собствен опит-така е /
Нашите крака ни водят, влачат, дърпат, а върху тях стоят големи, пълни с детски обиди, бедра. Нежеланието да действаме често се проявява със сериозни проблеми с краката. РАЗШИРЕНИТЕ ВЕНИ - това е домът или работата, която вие ненавиждате.

НЕЩАСТНИТЕ СЛУЧАИсъвсем не са случайни. Ние си ги създаваме сами. На някои от нас те се случват постоянно, други прекарват целия си живот без нито една драскотина. Просто ние си създаваме такава система от умствени убеждения, която привлича нещастните случаи в живота ни. Нещастният случай — това е израз на раздразнение и обида. Той изразява безизходност и абсолютна несвобода на човека да заяви за своите чувства. Това е също така и недоволство и изправяне срещу представителите на властта. Ние сме толкова озлобени, че искаме да ударим някого, но в резултат удряме само себе си. Когато се ядосваме на самите себе си и се чувстваме виновни, тогава буквално си търсим наказанието и то идва под формата на нещастен случай, който освен всичко друго привлича вниманието на другите хора към нас, от което всъщност толкова се нуждаем. С помощта на болката нашето тяло ни подсказва върху какво трябва да поработим. Силата на болката ни посочва колко жестоко сме искали да се накажем.

РЕВМАТИЗМЪТе болест, придобита от постоянна критика към себе си и другите. Върху такива хора сякаш лежи проклятие — това е тяхното желание да бъдат идеални, във всяка една ситуация, с всеки един човек. Този товар е наистина непосилен за човека.

АСТМАТАкара човека да се чувства така, сякаш няма право да диша. /

Код за потвърждение: Избери целия код

и тука го познаха
!/Децата астматици като правило са деца с високо развита съвест. Те приемат цялата вина върху себе си. Понякога помага промяната на местожителството, особено ако не се премества цялото семейство./

Код за потвърждение: Избери целия код

и това е верно
!/

РАКЪТе болест, предизвикана от дълбоко натрупана обида, която в буквалния смисъл започва да изяжда тялото. В детството се е случило нещо, подкопаващо вярата ни в живота. Този случай никога не се забравя и човек живее с това бреме и огромно чувство на самосъжаление. Понякога той много трудно създава трайни, сериозни взаимоотношения. Животът за него се състои от безкрайни разочарования. Чувството на безизходност и безнадежност преобладава в съзнанието му, той лесно обвинява другите за своите проблеми. Хората, страдащи от рак, са много самокритични. ЗАПОМНЕТЕ: придобитото умение да обичаш себе си и да се приемаш такъв, какъвто си, лекува болестта.

ИЗЛИШНОТО ТЕГЛОне е нищо друго, освен нужда от защита. Ние търсим защита от болката, критиката, сексуалността, оскърбленията и т.н. Да се борим със света е излишна загуба на време и енергия. Щом съпротивата се прекрати, теглото ви ще се нормализира отново.

Код за потвърждение: Избери целия код

/ Аха!/
Доверието към себе си, към процеса на живеене, въздържането от отрицателни мисли — ето още начини да отслабнете.

БОЛКАТАот всякакъв произход свидетелства за чувство на вина. А вината винаги търси наказание, наказанието пък създава болка. Хроничната болка идва от хроничното чувство за вина, толкова дълбоко заровено в нас, че понякога и ние самите не подозираме за това. Вината е безполезно чувство. Това чувство никога никому не помага, то не е в състояние да промени ситуацията. Така че освободете се от затвора.

ОПЕРАЦИЯТАПрепрочетете причините за възникване на болест в този орган, който ви предстои да бъде опрериран. Операцията е необходима, за да може човек да концентрира своето внимание върху процеса на оздравяване и върху това тази ситуация да не се повтори повече.

ТУМОРИТЕса лъжливи образувания. При жените туморите в матката, яйчниците и т.н. възникват от това, че те поемат емоционалната болка, възникнала в резултат на удар върху тяхната женственост, с тази болка те живеят дълго преди да се появи туморът. Същото се отнася и за мъжете и тяхната мъжественост. Ако вашите взаимоотношения с някого приключват, това съвсем не означава, че нещо във вас не е наред. Това изобщо не доказва колко всъщност струваме в действителност.
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related

Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Благодарство за полезното инфо! :wink:
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс

Essence
Участник
Мнения: 94
Регистриран на: 17 Ное 2008 12:32

Мнение от Essence »

Нямам какво друго да кажа за Верещагин, освен че е дяволски прав за всичко, което пише:

Когато желаете да се излекувате, трябва да отдавате енергия на енергоинформационното поле, а не на лекарите и поликлиниките, които нищо не ви дават в замяна.
Ако боледувате и никакви лекари не могат да ви помогнат, това означава само едно: вашата енергоинформационна същност настоятелно изисква да обърнете внимание. Изисква най-после да нормализирате движението на енергията си, да я изчистите, да я освободите от патологични отклонения. Обществото днес официално отрича енергоинформационната същност на света, но това не пречи практически във всяка страна многобройни правителствени секретни групи да се занимават с този въпрос.
...
Първоосновата на здравето е здравата енергетика. Хората, които са успели да разберат това и са станали енергийно чисти, повече не се нуждаят от нито лекари, от нито лечители, нито от екстрасенси.
Лечителите изобщо не са нещо повече от нас, а хора като вас. Просто те по-рано са започнали да разбират енергийната природа на човек и истинското устройство на света. А и досега в човешкото общество такъв прост метод като отнемане на главоболие с ръка се смята за чудо и за нещо, излизащо извън рамките на естественото. Всичко е всъщност съвсем елементарно: главоболието често може да е предизвикано от сгъстена негативна енергия, заседнала в енергийната обвивка на човека. Тази енергия може да е както чужда, така и собствена, оставена от собствените негативни мисли. Лечителят с помощта на ръцете си изсмуква като с прахосмукачка тази негативна енергия. И главата престава да боли без всякакви таблетки.
Но хората не познават тези прости неща и първо се хващат за таблетките, сякаш таблетката може да обере негативната енергия, причина за главоболието. Не, химическите лекарства само обезболяват тъканите, отстраняват симптомите. А негативната енергия така си остава в полето, готова да продължи своето разрушително действие. Разбирате ли сега, колко е абсурдно лечението с таблетки? Този, който се лекува по такъв начин, възприема света в абсурден и преобърнат вид, започва да размотава кълбото на болестите си от противоположния край. Но така може дълго и безуспешно да дърпа нишката, без да разбира, че трябва да се започне от другата страна - не от следствието на възникналата патология, каквато се явява болката, а от причините за тази патология, която лежи в сферата на енергетиката. Енергийните въздействия, за които току-що научихте, са част от така наречената силова енергийна работа с енергийните структури на човешкото тяло. Тези енергийни структури са нашите мускули в енергоинформационния свят - свят забравен от човечеството, което е поело в развитието си по неверен път. Щом човечеството е забравило своята енергоинформационна същност, енергийните му мускули са атрофирали. А като няма мускули - къде е силата?

Пример: вие страдате от някаква болест и хабите много сили за да се излекувате; посещавате лекари, ходите по аптеки, тълпите се по опашки в поликлиниката... Всичко това безумно ви изморява, късате си нервите и в края на краищата се връщате у дома неизлекувани, все със същата болест. И не ви остава нищо друго, освен да стигнете до извода: "Да, у нас, за да се лекуваш, трябва да си много здрав човек..." Дори не се досещате, че е достатъчно да изпратите на енергоинформационното поле само една стотна част от изхабената от вас енергия, за да си отиде болестта.

Защото в действителност материалният свят в нашата Вселена съвсем не е главния. Нещо повече, той играе съвсем незначителна, второстепенна роля! И изобщо не е нужно да му се отдават всички сили. Това, което наистина има значение, е енергоинформационният свят. Именно на него трябва да се научим да отдаваме енергията си. Това е единственото правилно русло за циркулация на нашата енергия. А енергоинформационното поле, за разлика от материалния свят, щедро заплаща за получената енергия. В отговор то ни дава и сила, и здраве, и жизненост, и информация за това как да живеем, накъде да вървим, какво да правим, за да не ни напуска успехът. Тази информация обикновено получаваме в онзи вид, който ние наричаме "интуиция, вътрешен глас".

Здравето – това е правилната организация както на централните потоци, така и на страничните канали (меридиани), когато енергията протича през тях равномерно, без пробойни, без задръствания, без препятствия, без излишък или недостиг. Но най-главното при правилна организация на вътрешната енергетика на човешкото тяло е всеки орган да се усеща поотделно, като самостоятелна, суверенна енергийна система, която е свързана само с централните потоци, но не е свързана енергийно с останалите органи.
Съответно, болестта, както не е трудно да се досетите – е нарушение на циркулацията на енергиите по каналите, възникване на блокировки, препятствия, това е недостиг или излишък на енергия. А основният характерен признак на болестта е възникването на нови, патологични енергийни потоци, свързващи органите един с друг и лишаващи ги от независимост и самостоятелност.

Която и болест да вземем, винаги може да открием, че тя е съпроводена от патологични енергийни връзки. Да разгледаме например известното на всички заболяване - грипа. В материалния свят причината за грипа е вирус, поразяващ носоглътката. Всъщност вирусът не започва да се развива веднага. Отначало носоглътката се оказва лишена от енергия вследствие нарушения в обвивката. И едва след това в нея се внедрява вирусът. Мощната енергийна обвивка е най-надеждната защита от вируси.
Но ако обвивката е пробита – вирусите са като у дома си: организмът е отслабен от загубата на енергия, а на тях само това им трябва. Лишените от собствена енергетика горни дихателни пътища не могат самостоятелно да победят болестта.
И тогава започват да отнемат енергия например от белия дроб. В такъв случай очаквайте усложнения като възпаление на белия дроб. Енергия за борба с болестта може да започне да отдава и сърцето – то прави това, като засилва своята дейност в хода на възпалителния процес. Ако сърцето и без това е отслабено енергийно, то няма да се справи с допълнителното натоварване. И тогава не са изключени усложнения и при него. Както виждаме, процесът на излекуване е невъзможен без енергийна корекция на работата на органите, без избавяне от патологичните енергийни връзки. Иначе болестта ще се прехвърля от един орган на друг и ще създава все нови и нови патологични връзки помежду им. Не е възможно безкрайно да се прехвърля ограничено количество енергия върху все нови и нови заболели органи – енергията в края на краищата просто ще секне и организмът напълно ще излезе от строя.

Изходът е само един – първо да се отстранят причините за болестта в ефирното тяло и в структурите на съзнанието и душата, а после да се отстраняват останалите патологични връзки между органите и да се възстанови нормалната енергийна структура. А нормалната енергийна структура, напомням – това е всяка структура, при която органът се храни само от централните енергийни потоци, а не от съседните органи.

Някога бях потомствен хипертоник и започнах борбата си с болестта именно така. Сега от предишната хипертония няма и следа, макар лекарите да не вярват в това: казват, че ако двамата родители са хипертоници, у детето задължително трябва да се прояви тази наследственост. За лекарите това е догма и нищо друго не искат да чуят! Но човекът овладял управлението на своята енергетика, живее по други закони - за тях точно нищо не знае нашата официална медицина! Така че тренирайте – и ще станете загадка и чудо на природата за вашите лекари!

Автор: Дмитрий Верещагин - "Освобождение"
Карма = Психологичен обрат

nikimm
Майстор
Мнения: 815
Регистриран на: 29 Мар 2009 14:24

Мнение от nikimm »

Някой да има ли литература за зъбите? Интересува ме 6-ти горен зъб в ляво на кой орган отговаря?
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет

Alisa
Майстор
Мнения: 2091
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Ники сега не мога да го намеря, но Гената беше пуснал линк към таблица за зъб-орган. Иначе темата за кариесите гледай, Дона Идън или ми дай е-мейл за ти пратя таблицата.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

mari
Участник
Мнения: 34
Регистриран на: 06 Апр 2010 11:44

Мнение от mari »

nikimm написа:Някой да има ли литература за зъбите? Интересува ме 6-ти горен зъб в ляво на кой орган отговаря?
7 - тънки черва
6-на далака
5-стомах
4- жлъчка
3- бял дроб
2 - сърце
1- стомах

за долна челюст

1- полова система
2- дебело черо
3- полова система
4- дебело черво
5 - черен дроб
6- троен енергитизатор
7 - тънки черва
8 - бъбреци

Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

От които наши мисли и чувства произлизат болестите ни:
http://naicheteni.blogspot.de/2010/11/b ... _6099.html
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс

_kalina_
Участник
Мнения: 77
Регистриран на: 10 Мар 2011 06:27

Мнение от _kalina_ »

Интересна тема. Особено впечатление ми направи 3тия принцип. Смятам да го ползвам.

Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс

Публикувай отговор