Парични блокажи

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Еднорог
Участник
Мнения: 55
Регистриран: 21 ное 2012 11:14

Мнениеот Еднорог » 28 мар 2013 09:01

Иване, благодаря, точно на време ми идва. Сега осъзнавам за себе си, че ако не си готов за трансформация и промяна, няма да се случи никакво прозрение и нищо - болката ще си е само болка, смъртта нищо няма да промени. Напоследък работя с ТЕС и КОД за това /да осъзнавам и да се оставям/, малко бавно става, няколко месеца се връщам към това, като почувствам, но забелязвам, че съм се променила неусетно. Много е .....приятно да се усещаш съзвучен с потока на живота.

Финансово и на нас ни се наложи да се "свием" доста, но фокусът ми се измести неусетно и чак толкова не се вживявам. Правя за това Техника на избора с примера, който си дал: "Въпреки че се страхувам от бъдещето, аз избирам спокойствие и вяра в собствените си сили."

Dima, Карнеги в такъв момент, в какъвто си изпаднала, съветва да си зададем въпроса: "Какво е най-лошото, което може да ми се случи", и вече с ТЕС да работиш да го приемеш, според мен.
"Любовта е най-голямата алхимична сила в света." ОШО

Потребителски аватар
MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран: 07 апр 2011 14:34

Мнениеот MAG2001 » 28 мар 2013 13:45

Dima, аз мисля че си на прав път и на правилното място. Просто продължи нататък. Тесай всичко в поста си, ако се налага пиши още, описвай както ти идва от вътре, да го видиш написано, понякога е по-лесно във форум, отколкото във дневник. Та според мен ползвай постовете си като декларации за ТЕС

Здравейте, пиша в тази тема, защото става въпрос за пари. Първо искам да помоля Иван да не бърза да ме праща да чета, защото аз чета форума, имам и книгата, но съм много отчаяна и се нуждая от подкрепа някаква, каквато и да е. Накратко - мъжът ми почина и останах с кредити на мое име, част от които съм в невъзможност да плащам и станаха "лоши" кредити. В момента съм застрашена от запор на заплатата ми и от това изпитвам такъв страх, даже бих казала неописуем ужас, защото това би довело до застрашаване на физическото ни оцеляване на мен и на сина ми, понеже ще остана с много малка сума пари. Започнах ТЕС с декларацията "Въпреки че изпитвам много силен страх, даже ужас от запор на заплатата ми и този страх е стегнал здраво стомаха ми, аз..." Изпаднах в депресия, започнах да получавам паник атаки. Имам чувството, че ще умра, а много се страхувам да не умра с всичките тези задължения. Не мога да се справя със страха, нямам вече сили. Правя ТЕС най-вече вечер като се прибера вкъщи. В момента съм пълен блокаж и нищо не ми се получава.

Пиша тук не защото очаквам чудо или някой да ми реши проблема, / няма кой да ми реши проблема! - /а заради емоционалното си състояние вследствие на тези проблеми. Защото съм зациклила на отчаяние и депресия и ми е много трудно да се измъкна от това състояние. Затова си мислех, че с ТЕС ще мога да се успокоя поне, но не се получава. / не ми се получава, не ми действат техниките, не мога ..и т.н. / А пък картините в ума ми ме пращат в трета глуха. Поне от това, което пишеш осъзнавам, че не мога да приема тази моя реалност и ще помисля повече върху това. В момента не виждам изход от ситуацията, но повече ме плаши емоционалното ми състояние. Благодаря ти, Иване, че се включи.


Погледни и "нуждите" дето ги е формулирал Иван- нуждата от контрол най вече.И ТЕСай не само вечер, напротив сега за да стигнеш до умиротворение със себе си и света би следвало да ТЕСаш ежедневно всичко, което те вади от равновесие.

По отношение на "лошите кредити" това , което се сещам да ти кажа-нещо дето научих маналата година- е да попиташ в банката за евентуално "преструкториране на кредита" - дано съм запомнила точния термин :) Оказа се, че има такава възможност - да ти разрешат временно - месец, три, година - да плащаш минимална сума от вноската, да речем , ако вноската е 350лв - плащаш 50 лева на месец , докато намериш други варианти. Но въпреки, че съм съгласна с Иван, че в случая са необходими конкретни действия, не бих те посъветвала да действаш в такова състоянието, което описваш че си. Когато се действа под силен стрес и напрежение обикновено действията нямат благоприятен резултат, т.е. Изплашеният човек е готов на всичко и има голяма вероятност "вместо да изпишеш вежди да извадиш очи" .По-скоро продължи с ТЕС всичко за което се сетиш и чак когато се усетиш по-уверена тогава търси банката или друг начин да решиш проблема. Пък то решението може междувременно само да се появи, и това се случва :)
ivangp
Защо пишеш тук? Какво всъщност искаш да се случи? Чудо? Да спечелиш от тотото? Какво?

И що да не чакаш чудо! И кое му е лошото на това "да спечелиш от тотото" Ще е супер, според мен :) и е напълно възможно да се случи, стига в главата ти вместо апокалипсис да е вкарана визията на "тото-щастливец" :) В сегашното ти състояние обаче , според мен ще отнеме известно време да смениш каналите :)
ivangp
Отказ от борбата и тотално приемане
Е с това съм ама съвсем напълно изцяло и отвътре и отляво и отгоре и от лилаво и безрезервно и безусловно ...ммм...май ми свършиха думичките..:) - СЪГЛАСНА!!!
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related


Върни се в “ТЕС РЕЗУЛТАТИ И МНЕНИЯ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 7 госта