Хашимото - Предизвикателство

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 722
Регистриран на: 18 Юни 2009 13:37

Мнение от nia »

Daris, ти не даваш много информация как точно си работила по жлезата, а и за да мога нещо да ти напиша имам няколко въпроса:

Защо те притеснява усещането за стягане в гърлото – по каква причина?

Защо искаш да си направиш изследвания?

Работила ли си директно по сваляне на антителата до сега?

Правила ли си предизвикателство и с каква визуализация? Ако си правила – някакви сънища, спомени или идеи, породили се по време на него (не се налага да ми ги разказваш, интересува ме само обработила ли си ги до 0, сега предизвикват ли ти нещо)?

Какво ти предизвиква идеята да свалиш лекарството на 25?
daris uzunova
Участник
Мнения: 16
Регистриран на: 08 Апр 2011 11:01

Мнение от daris uzunova »

Последният път когато жлезата ме стягаше бях вдигнала много стойността на хормона и за това сега си мисля, че нещата се повтарят.
Искам да си направя изследвания за да видя как се движат нещата в каква посока.За свалянето на антителета отскоро правя и темпорални потупвания негативна и позитивна настройка. До сега с ТЕС съм използвала следните декларации:
1. "Въпреки, че щитовидната ми жлеза не произвежда достатъчно тироксин, тъй като мозъкът ми си мисли, че е чуждо тяло и я унищожава с антитела, аз напълно и безрезервно приемам себе си и моля мозъка ми да разпознае щитовидната ми жлеза като важен орган от моето тяло и тя да започне да произвежда достатъчно количество тироксин, така че да се чувствам добре"
2. "Въпреки, че имам нежелани мисли и чувства, които на физическо ниво се проявяват като антитела разрушаващи щитовидната ми жлеза, аз напълно и безрезервно приемам себе си и се изчиствам от нежеланите си мисли и чувства сега."
3.Въпреки че жлезата ми се омързеливи ..............и моля жлезата си да се вземе в ръце и да започне да произвежда оптимални количества тироксин.
daris uzunova
Участник
Мнения: 16
Регистриран на: 08 Апр 2011 11:01

Мнение от daris uzunova »

4. "Въпреки, че ЩЖ е индикатор за негативни емоции, които задържам в себе си, и които е добре просто и безрезервно да изпитвам, аз... обичам ЩЖ и и благодаря за прекрасната работа, която е свършила за мен досега. Обещавам да не я товаря повече с негативни емоции, а да ги пропускам да минат през мен. Избирам да съм чист проводник на енергия от всеки вид"
Всичките декларации съм ги взела от форума и много ми допаднаха, каточе ли бяха писани за мен.
Предизвикателство и визуализация не съм правила, не знам каква визуализация ще бъде подходяща за здрава ЩЖ? Цялата истина е, че като усещам стягане в гърлото си мисля, че не съм постигнала много в оздравяването си т.е. имам съмнения. Затова искам изследвания. Май, че изпитвам неувереност, тази черта е доста характерна за мен, въпреки, че не ми личи в поведението. Непрекъснато искам да правя нещо за да си доказвам, че се справям и изпитвам удовлетворение от това. Преди не карах кола, беше ме страх и си поставих за цел да преодолея този страх. Сега карам с удоволствие и се радвам, че го постигнах. Допълнително работя като счетоводен експерт, но не само заради хонорарите / ниски са /, а защото така се чувствам можеща и доказвам на себе си, че ме бива.
Може би сега малко съм разочарована от себе си, че не успявам много с ТЕС, сигурно има нещо такова.
За намаляването на 25 мг изобщо не съм се сетила, направо си помислих да спра да пия лтерокса. На въпроса какво предизвиква идеята за сваляне - помислих си как не се сетих, ами направо искам да спра хапчетата, помислих си, че бързам, струва ми се, че няма да успея да ги махна съвсем.
Аватар
nia
Майстор
Мнения: 722
Регистриран на: 18 Юни 2009 13:37

Мнение от nia »

Дарис, декларации те, които си използвала не описват конкретни емаоции и усещания в тялото, които да могат да бъдат измерени от 1 до 10 и свалени до 0, т.е. това са общи декларации за работа върху хроничен проблем, които могат да бъдат използвани за работа с Предизвикателството.

Идеята на Предизвикателството е да изкара конкретните емоции, причиняващи проблема, а ти да ги изчистиш до 1-0. Аз мисля, че трябва или да си избереш една от формулировките (или някоя нова) и да направиш Предизвикателство с нея (както и в книгата е описано, че се работи с хронични проблеми), или пък ако си наясно с конкретните емоции (събития), които са ти причинили заболяването, да работиш директно с тях, като ги изчистваш напълно. При всички положения когато не се прави Предизвикателство се работи с конкретни емоции, чието ниво се мери, а не с общи фрази, на които няма какво да измериш. Освен това според мен използването на визуализации поне месец е изключително важно при хронични проблеми.

Изследвания е по-добре да си правиш когато имаш усещането, че си постигнала целта си – в останалите случаи те няма с какво да ти помогнат, а напротив, ефекта е много вероятно да е обратния. Съдейки от по-долното, ти все още нямаш такова усещане.
Последният път когато жлезата ме стягаше бях вдигнала много стойността на хормона и за това сега си мисля, че нещата се повтарят.
Това усещане че си се справила ще започне да идва на база изчистени конкретни емоции от миналото ти, които евентуално са предизвикали заболяването, на база усещане, че емоционалния багаж от миналото ти е намалял, олекнал.

Аз бих направила едно предизвикателство + отделно успоредно тесане на всички конкретни емоции, спомени за случки, сънища, мисли, които ще изскочат по време на него и едва тогава бих си правила изследвания. На база резултатите от изследванията бих обмислила евентуално сваляне или махане на лекарството.

Можеш да си направиш своя тема и да пишеш какво се случва – ние ще ти помагаме. Желая ти успех!
daris uzunova
Участник
Мнения: 16
Регистриран на: 08 Апр 2011 11:01

Мнение от daris uzunova »

Ния, благодаря ти! Много си мила. Ще те послушам и ще открия своя тема. До скоро.
Виола
Участник
Мнения: 7
Регистриран на: 12 Юли 2011 22:28

Мнение от Виола »

Поздрави на всички.
Прочетох книгата на Иван и доста от форума. Впечатлена съм от готовността ви да помагате.
Приложих ТЕС за няколко дребни болежки и видях че действа.
Дано задавам въпроса си на правилното място.
От днес започнах Предизвикателството за моето Хашимото, което си влача 5 год. и никога TSH не ми влезна в норма. Както се знае, това е автоимунно заболяване. Освн него имам и още две също автоимунни: пародонтит и нещо, дето едва ли сте чули - лихен склерозис ет атрофикус на вулвата. Искам да попитам, не е ли по-добре да правя Предизвикателството за премахване на дисбаланса(или не знам какво там) в имунната ми система, който се проявява в тези три заболявания? По-логично ми се струва. Нищо чудно да имам и 4-то,а да не зная....Какво бихте ме посъветвали?
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1822
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Виола
лихен склерозис ет атрофикус на вулвата
Кой ти даде тази диагноза???
Прилагам един линк който не е с кой знае каква информация,но има някакво яснота от коментарите за това заболяване:
http://www.beinsadouno.com/board/index. ... opic=11427
Препоръчвам ти за този проблем да си пуснеш своя тема и да споделиш повече,така ще си полезна и на други и темата да се развива само с дискусии за лихен склерозис :idea:
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Alisa
Майстор
Мнения: 2098
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Почни от там, как те карат, да се чустваш тези проблеми, или всеки един от тях и работи по всеки един отделно. Отдай се максимално на себе си, свойте емоции, мисли, усещания, отдели си максимум време и внимание. Състави си декларации, както ти чустваш, че ти прилягат и работи с ясното съзнание, че го правиш с определена цел, ти си знаеш каква. Представи си как искаш да се чустваш и изглеждаш или как си била, когато животът ти е бил най-хубав!
Успех! :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Виола
Участник
Мнения: 7
Регистриран на: 12 Юли 2011 22:28

Мнение от Виола »

Благодаря ви за бързата реакция, в която не се и съмнявах.
Гена, аз имам тази диагноза "лихен" отпреди 4 год.,тогава ми откриха и Хашимото и получих начален стадий на пародонтоза. Изчела съм доста, главно в един австралийски форум, но това го направих след като ме оперираха и заболяването ми рецидивира след 1 год. и ми казаха,че пак ще ме обрязват - това си е точно обрязване. Тъкмо ми бяха заздравели раните. Тук други методи не знаят, а във въпросния форум никой не говори за операции. Д-рът е мой близък приятел, мн. добър хирург в онкологията и искрено страдаше за сполетялата ме беда, но друго не можеше да ми предложи, защото това е предраково заболяване. Диагнозата я потвърдиха с биопсия. Аз отказах, защото осъзнах, че може да си вися в болницата всяка год. и се заех да се самолекувам. И за мое щастие и изненада на д-рите УСПЯХ. Излекувах се с озонови бани от невен и лайка и мазане със сока от листа алое. Тогава не знаех нищо за положително мислене и др. техники за алтернативни лечения. Само залагах на билки. Вече от 1 год се занимавам с Рейки - 1-во ниво съм и чета много книги в Спиралата, така и ви открих. Сега с озон и алое успешно лекувам и пародонтозата - стоматологът е очуден от резултатите. За съжаление с Хашимотото не знам какво да правя(за сега, защото пък открих ТЕС). Знам ,че трябва да изчистя причините за тези заболявания.
Виола
Участник
Мнения: 7
Регистриран на: 12 Юли 2011 22:28

Мнение от Виола »

Струва ми се, че ти си отворил тема за озона.
Аз много чета, но единствения форум в който съм участвала е в един друг сайт и то точно темата ОЗОНОТЕРАПИЯ на Тина от Англия. Тя много ми помогна и за избора на апарат и със съвети.
Та мисълта ми е че нямам мн. опит с писането, пък да отворя нова тема - съвсем не знам как. Ще се опитам да окуража и това момиче от линка, който си ми пратил. Дано успея.
Сигурно това трябваше да го напиша в темата за озона. Ще се включа и там с разказ за моя опит, а и на др. хора.
Виола
Участник
Мнения: 7
Регистриран на: 12 Юли 2011 22:28

Мнение от Виола »

Alisa, за моя радост, Хашимотото не ми причинява никакъв физически дискомфорт(откриха ми го случайно при профилактичен преглед). Дори получавам такъв като пия Л-тироксин, а д-рите казват:" Това е, няма друго лечение, ще пиеш цял живот".
Всяка Божа сутри тялото ми и мозъкът ми се бунтуват и не го ща този тирокси, често го пропускам умишлено, но когато го спрях за изестно време TSH ми стана>28(не знам какви единици) и пак започнах.
За тези 4-5 год. при какви ли светила не ходих, но навсякъде срещам едно неглижиране на въпросната диагноза.
Сега в момента съм на 50мг Л-тироксин, а резултатът на TSH - 9,8. Д-рът ми увеличи дозата на 75мг., а след 2 седмици да пия 100мг. Споделих, че получавам стягане в гърлото и сърцебиене при по-висока доза, а той: "Ми така е...."
Това е моята история, накратко, с Хашимотото(що ли го пиша с главна буква).
Сега открих ТЕС и вас и съм много обнадеждена,че ще се справя!!!
Виола
Участник
Мнения: 7
Регистриран на: 12 Юли 2011 22:28

Мнение от Виола »

И тъй като няма физически израз на автоимунните ми заболявания затова:
Искам да попитам, не е ли по-добре да правя Предизвикателството за премахване на дисбаланса(или не знам какво там) в имунната ми система, който се проявява в тези три заболявания? По-логично ми се струва. Нищо чудно да имам и 4-то,а да не зная....Какво бихте ме посъветвали?
Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1822
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Виола написа:Струва ми се, че ти си отворил тема за озона.
Аз много чета, но единствения форум в който съм участвала е в един друг сайт и то точно темата ОЗОНОТЕРАПИЯ на Тина от Англия. Тя много ми помогна и за избора на апарат и със съвети.
Та мисълта ми е че нямам мн. опит с писането, пък да отворя нова тема - съвсем не знам как. Ще се опитам да окуража и това момиче от линка, който си ми пратил. Дано успея.
Сигурно това трябваше да го напиша в темата за озона. Ще се включа и там с разказ за моя опит, а и на др. хора.
xnetbg.com-знам я темата и имам озонатор от Гого:),хубаво е каквото има за споделяне и някакъв опит да напишеш!А тук темата за озона,да аз съм я пуснал!
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Yandra
Активен
Мнения: 169
Регистриран на: 04 Май 2011 14:48
Местоположение: Варна

Мнение от Yandra »

Виола написа:И тъй като няма физически израз на автоимунните ми заболявания затова:
Искам да попитам, не е ли по-добре да правя Предизвикателството за премахване на дисбаланса(или не знам какво там) в имунната ми система, който се проявява в тези три заболявания? По-логично ми се струва. Нищо чудно да имам и 4-то,а да не зная....Какво бихте ме посъветвали?
Здрасти :) В събота бях на семинар. Там разбрах следното. Няма лошо да се прави предизвикателство, когато не знаеш, точно какъв е произхода на заболяването. По-добрия подход е обаче да се прави процедурата "В мир със себе си". Или както е описано в книгата, правиш си списък с неприятните спомени и с ТКФ започваш да ги чистиш(по една случка да чистиш на ден, все ще е от полза). За още по-сигурно можеш да правиш двете неща успоредно.
Alisa
Майстор
Мнения: 2098
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Ах-Ах! Виолаааа :idea:
Хашимотото не ми причинява никакъв физически дискомфорт...
Всяка Божа сутри тялото ми и мозъкът ми се бунтуват и не го ща този тирокси, често го пропускам умишлено, но когато го спрях за изестно време TSH ми стана>28(не знам какви единици) и пак започнах.
За мен това е равнозначно на: не искам помощ, не искам да се излекувам, не и по този начин, искам си болестта!
неглижиране на въпросната диагноза.
получавам стягане в гърлото и сърцебиене при по-висока доза, а той: "Ми така е...."
Дали пък няма гняв тука, или страдание, че не ти обръщат достатъчно внимание, или гордост от това, че си постигнала такъв безнадежден проблем?
с Хашимотото(що ли го пиша с главна буква).
А, де, ЩО? :roll: :lol:
пак ще ме обрязват - това си е точно обрязване
-плаче за ТЕС!
и искрено страдаше за сполетялата ме беда, но друго не можеше да ми предложи, защото това е предраково заболяване. Диагнозата я потвърдиха с биопсия.
Супер - за ТЕС!
От следващия пост
Та мисълта ми е че нямам мн. опит с писането, пък да отворя нова тема - съвсем не знам как. Ще се опитам да окуража и това момиче от линка, който си ми пратил. Дано успея.
има едно недоверие в себе си за- ТЕСане! Хем ще се опиташ, хем...ама..
Хвани нещо почни и ще усетиш на къде те води то, така малко по малко ще пребориш автосъботажа. Помагам, но моля, да се включат пострадавшите с проблем, като твоя!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Публикувай отговор