Как прилагам ТЕС в ежедневието

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Дени
Участник
Мнения: 50
Регистриран: 05 сеп 2006 07:35
Местоположение: София

Мнениеот Дени » 27 сеп 2009 12:44

Аз също,това ми е най-ясния спомен от тогава.Цялата какафония спира.И изчезва :D

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран: 29 мар 2008 18:32

Мнениеот mayadob » 27 сеп 2009 22:31

Айде и аз на дневника :)
Най-сетне имам интернет и започвам отново да се вписвам :)

Преди време имах следния проблем. Ядосвам се, когато синът ми (4г) не слуша. По-лошото е, че кипях от яд и не можех да тесна нищо. Не можех изобщо да започна. Седях безсилна, знаех, че трябва да тесам, но не. Докато един ден си отделих време и на спокойствие разнищих темата. Стигнах до там, че изпитвам удоволствие от яда. Поисках нещата да се обърнат. Сега бера плодовете на моя труд :lol: Отново се ядосвам, но вече с лекота започвам да се тесам и има ефект. Е, имам още да копам по темата.

Потребителски аватар
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран: 04 сеп 2006 11:14

Мнениеот Arethuse » 28 сеп 2009 13:22

Напоследък тренировките не ми носят радост. :roll: Чаках да ми мине, обаче не ми минава. Май откакто родих, само втория месец тренирах с кеф, то по-подходящата дума е раздвижване, де, за тогавашните ми тренировки. Колкото повече се доближавам до предишните си работни тежести, толкова по-силно е съпротивлението, и я ще ми се доспи, я бебо ще се събуди след първото упражнение, я чисто и просто ще ме домързи... това така си го разказах, за да започна да си го тсам под ред. :roll:
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен

Дени
Участник
Мнения: 50
Регистриран: 05 сеп 2006 07:35
Местоположение: София

Мнениеот Дени » 28 сеп 2009 18:42

е,това си е сигнал-чуй го и помисли.може да ти се е променила мотивацията(причината да го правиш),кво ли не.

онзи въпрос-ти защо спортуваш -може би сега има друг отговор за теб :)
Бих правила ТЕС за знаци и отговори :D ,не да се карам да ми харесва.

Потребителски аватар
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран: 04 сеп 2006 11:14

Мнениеот Arethuse » 29 сеп 2009 01:15

Да, има друг отговор и той е - ами не спортувам :oops: В смисъл за мен половин час през ден така или иначе не може да се нарече спортуване... Иначе си права и трябва да се позадълбоча, но не го правя, което също е показателно :roll:
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен

mariqpetkova
Участник
Мнения: 8
Регистриран: 18 сеп 2009 13:14

Мнениеот mariqpetkova » 29 сеп 2009 21:39

Аз пък мисля, че за достигането на дадена цел се правят много малки крачки. Ако днес си спортувала 15 мин, но вчера не си, значи днес ис по-добре от вчера и това не бива да те отчайва. Абсолютно нормално е, според мен, да има периоди на спад на мотивацията. Освен това е важно да изпитваш удоволствие от спорта, който практикуваш, защото то ще те мотивира. Аз , например, у дома единствено мога да танцувам (това го мога навсякъде) или отвреме навреме малко йога. Фитнеса ме отегчава.
Търпението и постоянството му е майката. Всъщност много съм нетърпелива и това беше едно от първите нещица, които ТЕС-ах :) Сега съм на ниво при което, при проява на нетърпение се замислям и се възпирам от дадена реакция, независимо, че отвътре ми трака. Но пак е нещо :)

mariqpetkova
Участник
Мнения: 8
Регистриран: 18 сеп 2009 13:14

бронхиална астма

Мнениеот mariqpetkova » 07 окт 2009 23:01

Здравейте,
Доста поизчетох в този форум и имам няколко въпроса, които са свързани с проблема на малката ми дъщеря- бронхиална астма.
1. Каква е връзката между цветовете и органите на тялото?
2. Каква е емоцията , свързана с белия дроб. Чудя се, защото тя беше на 5 месеца, когато се появи астмата и предполагам, че е свързана с мен
3. Някои може ли да разкаже случка, в която ТЕС успешно е приложена за такъв проблем.

Вече изпитах техниката върху себе си и знам,че работи. При мен е достатъчно само да затворя очи, да визуализирам и изговаряйки усещанията и емоциите си и се получава "от воле", както се казва.
Пробвахме с дъщеричката ми да правим ТЕС за бронхиалния спазъм, който имаше миналата седмица, но тя ми каза, че и е гадно да говори за хриповете в гърдичките си, че не усеща трудно да диша, изобщо отказа. искам да направя прокси и затова се ТЕС-ах за отношението си към нейния проблем, като преминах (за мое учудване) от тъга, болка в гърдите, сърцето, чувство за вина и т.н.
Затова се обръщам към всички за мнения как да процедирам, както и за всякаква информация. Незнам дали имате представа колко деца имат същия проблем (дано да нямате, това би означавало, че около вас няма такова дете), но знам със сигурност за поне още 2 мами, които ще прочетат и приложат техниката и ще имат предвид препоръките.

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4512
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 08 окт 2009 07:49

Според Лиз Бурбо - Твоето тяло казва ОБИЧАЙ СЕ! - проблемите с белите дробове са свързани със страх от откъсване от майката и от самостоятелен живот, също със страх от смъртта (собствената или на близък човек), а астмата със желание твърде много да вземаш и неспособност да даваш, с опит за привличане на внимание и любов към себе си.

За цветовете и органите - нямам идея.

Аз съм работил миналата година с едно 17 годишно момче с астма. Научих го на дишане по Бутейко, т.е. как да овладява астматичните пристъпи без лекарства и правихме ТЕС с една по-специална техника което доведе до разкриване на случка от ранното му детство свързана със баба му, която според мен бе в основата на проблема (баба му бе починала и той скърбеше за нея). Всичко това в една сесия. След това го инструктирах как да прилага ТЕС ежедневно и това беше. Последно се чух с майка му преди няколко месеца и доколкото знам от нашата среща до последния ни разговор той не е имал проблеми с астмата, спортува активно и е спрял да използва лекарства.
Иначе случаи на хора излекували се с ТЕС от астма има доста в сайта на Гари Крейг www.emofree.com
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

desko
Напреднал
Мнения: 383
Регистриран: 24 май 2009 16:29
Местоположение: Пловдив

Мнениеот desko » 08 окт 2009 13:50

Здравейте. Аз искам да кажа, че вчера се провалих с ТЕС. Заболя ме адски много главата и въпреки, че ТЕС-ах, не ми мина и си взех хапче :(
Мисля, че сбърках с формолировката. Не трябваше да търся причината, а направо да си ТЕС-ам физическия проблем. Аз причината си я знаех (вчера едно момченце бръкна в окото на синът ми и аз страшно много се уплаших, и ядосах), но имах страшно много чувства, които ми се въртяха в главата и преминавах от едното чувство на другото и както се казва накрая, нищо не стана. Експеримента ми се провали и накрая като не издържах на болката се поддадох на лекарството.

mariqpetkova
Участник
Мнения: 8
Регистриран: 18 сеп 2009 13:14

Мнениеот mariqpetkova » 08 окт 2009 15:12

ivangp написа:Според Лиз Бурбо - Твоето тяло казва ОБИЧАЙ СЕ! - проблемите с белите дробове са свързани със страх от откъсване от майката и от самостоятелен живот, също със страх от смъртта (собствената или на близък човек), а астмата със желание твърде много да вземаш и неспособност да даваш, с опит за привличане на внимание и любов към себе си.


Не съм сигурна, но май точно,когато започна всичко аз се върнах в университета, за да продължа работа по дисертацията си. Освен това тя е второ дете и сама забелязах, че с първата се отнасях като с кукла- то не бяха обличане, гиздене, вс да е наред, ососбено внимание отделях на храненето,защото беше изкл. злояда. С малката вече имах опит и ми беше като рутина. Нещата бяха доста различни, а и тя беше послушна и хапваше. Хм, мислех си за това за привличане на внимание и любов. Тъй като сега правя предизвикателството, за да спра цигарите ( даже открих, че не съм пристрастен пушач, а по-скорор ме е било страх да не напълнея, но с метода на Пол Маккена даже отлсабнах), реших да правя и прокси за нея, даже с подобна декларация, а на ум ми доийдоха и някои други идеи :)
Незнам как да разбера колко време да прилагам техниката обаче, защото тя си е добре.

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4512
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 09 окт 2009 09:00

Прави й Прокси поне месец. :)
Забележка - Пол Маккена в началото прилагаше НЛП, но сега е минал към ТЕС. Всичко в книгите му е варианти на ТЕС за различни проблеми.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран: 29 мар 2008 18:32

Мнениеот mayadob » 10 окт 2009 01:15

Цветът на белия дроб е бяло. Емоцията му е тъга. Това е според една китайска книга.
Мария, на колко години е дъщеря ти?

mariqpetkova
Участник
Мнения: 8
Регистриран: 18 сеп 2009 13:14

Мнениеот mariqpetkova » 12 окт 2009 20:36

Здравейте,
Дъщеря ми е на 7г. Правя й Прокси сутрин и вечер, като използвам следната Декларация: "Въпреки,че имама нужда от огромно внимание и любов и затова белият ми дроб колабира и получавам хрипове, аз напълно и безрезервно приемам себе си" или " Въпреки,че се страхувам, че мама и тати няма да ми обръщат внимание, ако нямам хрипове в белия си дроб, аз напълно и безрезервно приемама себе си"...Нещи такова, просто си предствям, че съм нея, затварям очи и описвам това, което усещам. Аз знам,че тя ще се оправи, вече не страдам заради това!
А колкото до цигарите ( вероятно няма много пушачи сред вас, но споделям за тези, които имат този проблем) с няколко ТЕС на ден и сутрин медитация с Пол Маккена от диска му за отлсабване и начина на хранене, не пуша и даже намалям килограмите. Изобщо даже не се си сещам за цигари, напротив, чувствам се така, сякаш камък ми е паднал от сърцето :)
Успех!

Дени
Участник
Мнения: 50
Регистриран: 05 сеп 2006 07:35
Местоположение: София

Мнениеот Дени » 13 окт 2009 16:37

въпреки че тръбичките в гърдите ми се свиват,и аз дишам трудно,избирам да дишам напълно свободно сега
аз дишам леко и спокойно
аз дишам леко и свободно

аз дишам свободно,защото съм добро дете ,и всички ме обичат

Синът ми е на 8,от 3г използва ТЕС сам,или с мен за да си спира пристъп.Представя си,как "едни въжета хващат тръбичките,и ги разпъват,докато се отворят"

от половин година ползваме само хомеопатия.

според мен астмата е напълно преодолима по психогенен път.(както и често се стартират пристъпи по този път):D :D

alex_JI
Участник
Мнения: 69
Регистриран: 23 ное 2009 12:21

Мнениеот alex_JI » 26 ное 2009 10:26

Здравейте! Аз съм нова във форума. Вчера си пуснах тема за моето заболяване Синдром на Сьогрен. И понеже имам толкова много въпроси, а там зададох доста и вече ми е неудобно, реших тук да ви попитам. И по-конкретно Мария:
Аз имам сериозен здравословен проблем, пък за другите/емоционалните/ не смея все още да помисля. Смятам от утре да започна с Предизвикателството за Синдрома на Сьогрен. Но трябва да спра и цигарите. Едновременно ли да го направя или да изчакам за цигарите 1 месец? То всъщност сега като го написах, излиза, че обичам да пуша :oops: , та търся оправдание май. Да, много ми е приятно сутрин с кафето да си запяла една цигара. :oops: Съжалявам, ако ви звучи гадно, но смятам да съм напълно честна с вас, т.е. със себе си!
И като правя Предизвикателството за здравословния проблем, кога да вмъквам за цигарите?

Arethuse, искам само да кажа нещо извън този форум /а може би не е извън/, че аз те "познавам" от сайта на Спайдърите и ти винаги си била страхотен стимул за мен. Чела съм на един дъх Дневникът ти, възхищавам се на начина по който се справяш с храненето, с тренировките. Преживях всичко по забременяването и пак тренировките. После се просълзих когато се роди бебчето. Ти за мен си пример, колкото и банално и изтъркано да звучи това. Така, че благодаря ти! Накара ме да се вълнувам, да се стегна, да си повярвам :) Аз ходя там на фитнес от 3 седмици и се чувствам перфектно! :D


Върни се в “ТЕС РЕЗУЛТАТИ И МНЕНИЯ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 11 госта