Страница 1 от 1

Въпрос за декларацията

Публикувано: 07 сеп 2009 14:44
от samuel
Здравейте,
от известно време ви чета, прочетох книжката, макар и само веднъж, но ми се иска да попитам следното:
Страдам от възпалително заболяване, в резултат на което получавам ужасно главоболие (не ми се ще да ви занимавам подробно с диагнозата си). Пристъпите са тежки и трудно се повлияват от стандартните болкоуспокояващи. Реших да опитам с ТЕС. Т.к. ми е трудно да определя кой е емоционалния проблем, довел до това ми състояние (а и като се замисля не са едно и две противоречията, с които се блъска съзнанието ми) реших да опитам направо със симтома БОЛКА. Може би в един по-късен етап ще успея да определя психоложическия проблем, а и някъде в книжката прочетох, че може да се ТЕС-ва самия симптом, макар резултатите да са по-слаби. Когато много ме боли, декларацията ми е "Въпреки, че изпитвам ужасна, пареща болка в.....описвам точно мястото....." Има обаче и дни, в които се чувствам добре и точно тогава не знам каква декларация да използвам и дали изобщо е добре да ТЕС-вам в тези дни. Като натрупам малко повече опит ще опитам и с предизвикателството. Извинявам се за многословието, надявам се да ми помогнете.

Публикувано: 08 сеп 2009 11:12
от ivangp
Когато не те боли:
Въпреки че
Страдам от възпалително заболяване, в резултат на което получавам ужасно главоболие
..............
Така и не се разбра като правиш ТЕС когато те боли, както си описал, има ли резултат и какъв е.

Публикувано: 08 сеп 2009 12:26
от samuel
Има дни, в които се чувствам относително добре и слава Богу. Последните лекарства, които ми предписа невролога донякъде овладяха честотата на пристъпите.
Когато правя ТЕС има леко подобрение, но както писах, все още има много да уча за техниката. Мисля си, обаче, че ако ТЕС-вам всеки ден, имам шанс пристъпите още да намалеят като честота и интензивност. Та въпросът ми е каква да е декларацията през дните, в които не ме боли. Минават ми през ума някакви идеи, но искам да чуя и по-вещо мнение.

Публикувано: 08 сеп 2009 18:40
от ivangp
Вече ти бе отговорено на въпроса.
Почвай Предизивикателството както е описано с визуализации и т.н. Използвай фразата която вече ти бе дадена, като назоваваш в нея конкретното заболяване.

Публикувано: 08 сеп 2009 21:39
от samuel
ivangp написа:Вече ти бе отговорено на въпроса.
Използвай фразата която вече ти бе дадена...

:roll: Това не го разбрах. Къде и какво ми е отговорено?...

Публикувано: 09 сеп 2009 07:13
от ivangp
ivangp написа:Когато не те боли:
Въпреки че
Страдам от възпалително заболяване, в резултат на което получавам ужасно главоболие
..............

Аз когато не разбера нещо обикновено го препрочитам по няколко пъти. :idea: