Не мога да започна

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Потребителски аватар
Femme
Напреднал
Мнения: 394
Регистриран: 16 фев 2010 22:47
Местоположение: София

Мнениеот Femme » 13 сеп 2010 08:58

Атанасов написа:Ето няколко въпроса.
-Задължително ли е правене на ТЕС процедура на глас или може и наум и еднакво ефективни ли са и двата начина?

За мен е без значение как го правя. И наум действа. Даже аз в повечето случаи го правя таак или шепнешком.

Атанасов написа:-Как може човек да определи точната конкретна фраза, което явно се оказва ключов момент за правилна процедура, има ли точна методика, понеже съм пробвал какво ли не?

По интуиция. Фразата, която чувстваш най-точна е най-точната :) Тази, която кара сърцето ти да се отваря. Поне аз така я чувствам

Атанасов написа:-Защо е нужно да се наричат някои техники - магии, заклинания, все термини, несъвместими с християнския начин на мислене и живот?

Ами не е нужно. Аз съм кръстена, но никога не съм робувала на това, не съм се чувствала ограничена. За мен Бог не е цербер. Това е сила, енергия и затова не смятам, че ТЕС влиза в някакво противоречие не само с християнството, но и с всяка друга религия.


Атанасов написа:-Задължително ли е на новите и неразбралите да им бъде отговаряно в троснат стил?

Не е. Само понякога така се получава, не винаги. И ако има добро желание нещата се решават бързо и без много шум. И то тук, във форума :)

Атанасов написа:-Както писах вече, на новаците им е доста трудно да определят емоцията, свързана с даден физически проблем, как точно става?

Затова тръгвам от физическия проблем и в хода на тесането излиза някаква емоция, мисъл ми минава през главата и така нещата постепенно се изясняват. Ако става въпрос за емоция и тя е много силна, направо започвам с нея.

Атанасов написа:-Има ли вярващи хора тук, в този форум или не?

Има, всички сме вярващи в нещо :)

Атанасов написа:-Отдалечава ли ТЕС човека от Бога?( поради добиването на самочувствие, че може да се справи с всичко едва ли не и няма нужда от някакъв си там Господ) - много важен въпрос според мен. Бих се радвал на повечко мнения.

Явно зависи от човека. Аз не бих си помислила такова нещо. Мога, защото силата, енергията, която представлява ми помага и аз вярвам, че това може да се случи. Освен това, аз съм имала преживяване, след което не мога да си позволя да се съмнявам.

Атанасов написа:-Нали помните японската градинка с 9-те камъка, а те японците не са глупави хора, та аз искам да видя какво не виждам...?

Нали затова сме тук, защото търсим, задаваме въпроси, търсим отговори. Градината на Рьоанджи е актуална за всеки един от нас :)

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4458
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 13 сеп 2010 09:37

Атанасов написа:... под истинско християнство имам предвид спазване на правила и закони, наложени ни от Създателя, не от хора.

Атанасов, ако не си имал пряк контакт със Създателя и той лично не ти е наложил някакви правила и закони, няма как да знаеш какви са законите му. Ти избираш да вярваш на някакви неща написани от хора, които казват, че са имали пряк контакт със Създателя. Но няма как да знаеш и да си сигурен, че те са имали този контакт и че дори да са го имали Създателят е казал точно това, което те са написали, или че е вложил същото значение в думите си, което те са разбрали и т.н. Мнооооооооого неизвестни.

Та осъзнай, че нищо не знаеш, а само избираш да вярваш в това или онова и ще ти се открие един нов свят на неподозирани възможности.
Този свят колкото привлича с разнообразието от възможности толкова и плаши с нуждата от избор на дадена възможност.
Повечето хора се страхуват от свободата на избора и предпочитат затвора на ограничените възможности където има правила и закони.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран: 18 яну 2010 15:20

Мнениеот vqra » 13 сеп 2010 12:35

nikimm написа:Атанасов, честно да ти кажа аз и да познавам някого пак не си съставям мнение за него! :!: И ще ти кажа защо! Защото съставянето намнението за мен означава, че нещата и енергиите в твоето съзнание спират. Т.е. по този начин ние си мислим и въобразяваме, че щом еди кой си казва нещо умно според нас е много умен , ама това пак е според нас :lol: . Според мен това е огромна заблуда, в кояро вярваме постоянно. Обратно днес се запознавам с теб и казвам нещо глупаво според обществото или примерно теб и за теб аз ставам глупав. Така е може и да си прав , но не допускаш ли че утре пък може да съм умен :D . Ще ти кажа нещо за моята майка, която също обича да има мнение по всички въпроси. Това ме дразни много и е въпрос на ТЕС или нещо друго, но гледам да нямам мнение за нея, въпреки че уж се познаваме добре и отдавна. Днес мислиш така утре ще е иначе, означава ли това че си "изменник" на себе си :D .Това всичко е енергия и как се движи май не е ясно за много хора. Всичко което говорим и правим е момент на някакво състояние :!: . Днес е така утре може би не. Дните са привидно едни и същи , когато погледът е обърнат навън от нас самите.


Добре казано.

Но, Атанасов според мен говореше за познаване на някого в смисъл изял си 3 торби сол с този човек, и кътните му зъби знаеш, така да се каже.

Ники, има и друга поговорка: "Вълкът козината си мени, но нрава - не"
Ще кажеш, може би, ей тозни нрав се мени с ТЕС. И ще имаш право. Но все още повечето хора не знаят за ТЕС...
Трудно би ме изненадала майка ми.... :)
Това е в следствие на хиляди ситуации. И да предположим, че в 1 % от тях, майка ми да речем би ме изненадала, в следствие на нещо си, пък било то и движение на енергия, това няма да ме накара да си мисля, че не я познавам.

Иначе мнението ти ми допадна много. Просто си разсъждавам и в другата посока.


такивамитиработи ;)

vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран: 18 яну 2010 15:20

Мнениеот vqra » 13 сеп 2010 13:44

ivangp написа:Повечето хора се страхуват от свободата на избора и предпочитат затвора на ограничените възможности където има правила и закони.Еми то се иска Работа, за да бъдеш свободен. Колко по-лесно е някой да ти налива наготово в "тиквата" какво да правиш. И колко е лесно да стовариш другиму отговорността.

Всяко правило има изключения, при които дори Господ ти прощава, тъй като сам не се е сетил да сложи точно този казус в списъка си с правила и норми. :D

Атанасов, гледай "Духът на времето" и по-точно частта за религията. Много ще ми бъде приятно да го коментираме.


Върни се в “ТЕС РЕЗУЛТАТИ И МНЕНИЯ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 12 госта