Да подобрим зрението си с ТЕС

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
nikimm
Майстор
Мнения: 815
Регистриран на: 29 Мар 2009 14:24

Мнение от nikimm »

Атанасов, смятам, че е важното човек да се чувства добре! За това има много начини и въпрос за всеки остава, кой начин за него е най-добър! Въпрос на търсене! :!: Най-трудно е според мен човек да повярва в това, че и той самият твори и че нещото, което го е създало му е дало достатъчно , за да може да бъде щастлив! :!:
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

nikimm
Най-трудно е според мен човек да повярва в това, че и той самият твори и че нещото, което го е създало му е дало достатъчно , за да може да бъде щастлив!
Аха, добре казано! А също така,ни е дадено достатъчно, за да можем да сътворяваме сами себе си(живота си, доброто и лошото в него...). В случая с помощта на ТЕС. :lol:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

nikimm
Майстор
Мнения: 815
Регистриран на: 29 Мар 2009 14:24

Мнение от nikimm »

Да ТЕС е инструмент, който всеки употребява по уникален начин, най -вероятно! :lol:
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет

Атанасов
Участник
Мнения: 9
Регистриран на: 01 Юни 2010 01:12

Мнение от Атанасов »

Не, не съм приел нещата толкова навътре.
Всеки трябва да намери пътя към себе си.
Аз съм го намерил чрез Бог. А това е силата, която крепи Вселената. Не вярвам в прераждането.
Съвет от мен- ако нещо не разбирате, не го отричайте, не го отхвърляйте.
Иване, никъде не съм споменал за религия, а за вяра. Също така не е добре да се разграничаваш от Създателя, ти не си Бог, а Негово създание и с подобни на твоите изказвания може да засегнеш нечии вярвания, нечий мироглед - не става дума за моите, аз продължавам да търся и мисля, че някои неща съм ги надживял и надраснал. Но не забравяй, че в света войни люти се водят поради различия във вярванията - нещо, което лично аз не одобрявам твърдо.

Всичко писано по-горе от теб си е твое мнение, както аз имам право на мое. И както уважавам твоето, макар че в някои аспекти не съм съгласен с теб, така отстоявам и моето си - ти си имаш твоята истина, аз моята и някъде по средата е Истината. Всичко това го пиша, понеже ми се струва малко странно човек като теб да мисли за Бог като дядка с бяла брада.
Факт е, че Библията е непроменена от почти две хилядолетия, понеже така е писано, това е доказано с факти. Разбирам стремежа на някои да са напълно независими от каквото и да било, но ние сме създания, не сме създатели. Да, можем да създаваме, но не и безгранично, а ако се намесим там, където не трябва, ще усетим, че сме сбъркали, понякога доста болезнено.

П.П. Между другото, в някои форуми има практика хора с недотам сходни интереси на админите да бъдат гонени тихомълком, надявам се тук да не е така...

ivangp
Site Admin
Мнения: 4539
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Атанасов нещо не си ме разбрал правилно.
Атанасов написа:Също така не е добре да се разграничаваш от Създателя, ти не си Бог, а Негово създание......
Аз не се разграничавам от Създаеля, напротив- напълно се обединявам с него. Аз смятам, че идеята за Бог е човешко създание.
Всичко писано по-горе от теб си е твое мнение, както аз имам право на мое. И както уважавам твоето, макар че в някои аспекти не съм съгласен с теб, така отстоявам и моето си - ти си имаш твоята истина, аз моята и някъде по средата е Истината.

С това нямам проблем. Алилуя!
Всичко това го пиша, понеже ми се струва малко странно човек като теб да мисли за Бог като дядка с бяла брада.
Аз не мисля за Бог като дядка с бяла брада. Чети внимателно!
Но така е изобразяван в религията, която ползва за основа Библията.

Не се притеснявай, че ще бъдеш прогонен. Този форум е различен.
Админа му също. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

nikimm
Майстор
Мнения: 815
Регистриран на: 29 Мар 2009 14:24

Мнение от nikimm »

Атанасов, в този форум имаше едно много добро казване, само дето не си спомням добре кой го беше казал, май беше Иван, ама не съм напълно сигурен. Гласеше нещо такова: "Дали смяташ, че можеш или не можеш, ти си прав" - нещо такова беше, да ме прощава автора на мисълта, ако се отдлечавам от идеята, но все пак духът за мен беше този. Каквото и да мислим и в каквото и да вярваме ние сме си прави. Това избираме, защо да не сме прави, нали все пак можем и да избираме! :lol: Ако в това, което вярваш ти носи мед, какво значение има за теб Иван или който и да е в какво вярва. Имам усещането, че имаш желанието да убедиш отсрещния в това, което ти вярваш, сякаш даже една част от теб не вярва на 100 процента в това, което пишеш. Приемам поста ти такъв какъвто е, най-вероятно си прав, прочетох го и разбрах в какво искаш да вярваш и за мен няма проблем. Пиша поста си, защото поста ти ми звучи, сякаш това което си написал е единствената истина за живота и ти си дълбоко убеден в това! :!: Казвам за поста ти : Да може , но дали е само това! :!: Ние всичко ли знаем! :!: Успяваме ли да покрием всички гледни точки, които съществуват! А може би и другите да са верни :!: .
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет

Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 11:14

Мнение от Arethuse »

В ретината е точно тази част от окото, с която виждаме, но понякога не искаме да разбираме какво именно сме съзрели.

Тя плътно затваря задната част на очната ябълка и функционално е сходна със
светлочувствителния елемент във фотоапарата. Когато светлината стигне до ретината, тя предава сигнал в мозъка по зрителния нерв. Мозъкът обработва получената информация и често си казва в недоумение: „Я глей!" :lol:

Норбеков
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен

Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1822
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

nikimm написа:Атанасов, в този форум имаше едно много добро казване, само дето не си спомням добре кой го беше казал, май беше Иван, ама не съм напълно сигурен. Гласеше нещо такова: "Дали смяташ, че можеш или не можеш, ти си прав" - нещо такова беше, да ме прощава автора на мисълта, ако се отдлечавам от идеята, но все пак духът за мен беше този. Каквото и да мислим и в каквото и да вярваме ние сме си прави. Това избираме, защо да не сме прави, нали все пак можем и да избираме! :lol: Ако в това, което вярваш ти носи мед, какво значение има за теб Иван или който и да е в какво вярва. Имам усещането, че имаш желанието да убедиш отсрещния в това, което ти вярваш, сякаш даже една част от теб не вярва на 100 процента в това, което пишеш. Приемам поста ти такъв какъвто е, най-вероятно си прав, прочетох го и разбрах в какво искаш да вярваш и за мен няма проблем. Пиша поста си, защото поста ти ми звучи, сякаш това което си написал е единствената истина за живота и ти си дълбоко убеден в това! :!: Казвам за поста ти : Да може , но дали е само това! :!: Ние всичко ли знаем! :!: Успяваме ли да покрием всички гледни точки, които съществуват! А може би и другите да са верни :!: .
Изкефих се на това,поздравления! :wink:

Limitless
Активен
Мнения: 135
Регистриран на: 01 Фев 2012 17:01

Мнение от Limitless »

Здравейте от няколко дена работя със съпротивата, и лявото ми око започна нещо да ме дразни, имам чувството че не виждам нормално с него. Този проблем се беше отключил след като се сбих с един човек, а той ме беше ударил в окото докато се биехме. Тесах цялата случка от всякакви аспекти почти, но почти всеки ден виждам този човек и той ме дразни само, когато го видя, а когато започне да говори пак ме дразни. Сега чистя и това, че човека ме дразни.. Проблема отдавна не се беше появявал с окото.. Дали, защото започнах да правя ТЕС за очите, той пак се появи? :)
Чувствата са най - голямата сила, ако играят за теб и най - голямата слабост, ако играят против теб. Limitless

Не е важно колко силно те удрят, важно е колко удара можеш да поемеш и да продължиш НАПРЕД!

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Много е вероятно. :lol:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

_kalina_
Участник
Мнения: 77
Регистриран на: 10 Мар 2011 06:27

Мнение от _kalina_ »

Ще следя темата. Искам да опитам и аз. Само че ще си ползвам очилата както до сега. Не ги нося постоянно, но голяма част от времето за работа и при недостатъчно светлина. Някой ще се похвали ли с устойчиво подобрение? :)

Alisa
Майстор
Мнения: 2097
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Аз! :D
От -5 и -6 трайно на -4.25, закова там, но междувременно вече не ми пука и ...само ако нещо ми изскочи свързано със зрение или очи, ТЕСам. Тук съм писала още. http://emozdrave.info/forum/viewtopic.p ... 9&start=45
Успех!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Аватар
Angel_K
Напреднал
Мнения: 332
Регистриран на: 07 Май 2010 16:23
Местоположение: България
Обратна връзка:

Re: Да подобрим зрението си с ТЕС

Мнение от Angel_K »

Изчетох с 3г. закъснение всичко до тук и се сетих за една книга:
"Опитът на един приятел, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата " -Мирзакарим Норбеков :idea:
Има я още в ХЕЛИКОН и ако не ме лъже паметта е 10лв.
Моя позната я ползва и свали до някаква степен от 7 на 4 но после я домързя и не знам какво е станало.
А мързела е най-голямата болест :idea:
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. :-) ;-)
http://tec.a4obg.com

teo
Участник
Мнения: 6
Регистриран на: 02 Сеп 2013 16:47

Re: Да подобрим зрението си с ТЕС

Мнение от teo »

Здравейте на всички. Преди около година ми откриха макулна дегенерация на дясното око. В резултат ще цитирам "Макулната дегенерация представлява патологично състояние, което включва в себе си различни заболявания на очите и което най-често се проявява с нарушение в централното зрение (зрението, благодарение на което виждаме предметите разположени пред нас), а периферното остава запазено. В резултат на това се затруднява четенето, ясното фокусиране на предмети, разпознаването на лица. Постепенно се появява замъгляване и размазване на зрението, което силно затруднява ежедневието на човек и влошава качеството му на живот".
Като погледна букви или текст с дясното око в центъра на зрението всичко ми е размазано. Доскоро не обръщах голямо внимание на проблема, но от няколко дни се опитвам да си спретна декларация. Тъй като нямам физическа болка как според вас и Иван да си създам правилна декларация. С това че ми е некомфортно, че не виждам нормално, че ме е страх да не ослепея, че ме е яд, че не мога да правя упражнения за сваляне на диоприте (защото ходя с очила) или нещо друго. Ще съм благодарен на малко помощ. :)

ivangp
Site Admin
Мнения: 4539
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Да подобрим зрението си с ТЕС

Мнение от ivangp »

С всяка фраза, от цитираните, отделена със запетая, правиш отделна декларация!
teo написа:.... че не виждам нормално, че ме е страх да не ослепея, че ме е яд, че не мога да правя упражнения за сваляне на диоприте (защото ходя с очила) или нещо друго. Ще съм благодарен на малко помощ. :)
Както и с всичко друго, което ти идва наум във връзка с проблема ти.
Прочети началните теми във форума! Особено подфорум: Най-добрият ТЕС подход.
Адресирай си основно емоциите (и то не само свързаните с проблема емоции, а всички негативни емоции които изпитваш ежедневно), а не диагнозата или фактите.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Публикувай отговор