Дневник на Aqua.

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Потребителски аватар
Aqua
Активен
Мнения: 184
Регистриран: 11 юли 2010 17:36

Мнениеот Aqua » 04 авг 2012 15:40

рядко го правя, не съм свикнал да търся физически усещания, ама ще го правя вече всеки път

Потребителски аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран: 22 яну 2011 16:28

Мнениеот гената » 06 авг 2012 15:50

Ами пробвай това което Иван ти казва,виж и сподели после. :idea:
Ако се окаже,че пък това работи,ще те е яд,че не си опитал.
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс

Потребителски аватар
Aqua
Активен
Мнения: 184
Регистриран: 11 юли 2010 17:36

Мнениеот Aqua » 08 авг 2012 12:52

Правя го
вчера тесах около 1ч. само спомена и изведнъж изригнаха много силни емоции, последва една верига от адски много мисли и емоции, които проследявах и изказвах докато тесах, т.е. не съм изчистил всичко до 0, но бяха мнооого по-интензивни, доста гадничко.
след около 2 часа тес се почувствах супер спокоен и отпуснат, все едно свалих огромен товар и заспах.
Ситуацията още ми е гадна обаче. Направих си списък с емоциите от всеки кадър от ситуацията и вече конкретно тесам всяка емоция като при ТКФ все едно, но не мога да преценя какво точно се случва дали има промяна или не, но просто ще продължа да правя ТЕС докато не ми стане неутрална и така. Пробвах ТЕС, ЕТ, ТАТ и квото друго ми хрумне го прилагам.

Потребителски аватар
Aqua
Активен
Мнения: 184
Регистриран: 11 юли 2010 17:36

Мнениеот Aqua » 19 авг 2012 22:38

Не виждам задоволителна промяна, ама никак. Последните 2-3 дни работих и малко по-повърхностно, около 5-10минутки, но пак е нещо, за толкова ми е стигнала волята. :?
Как може 1 ситуация да я мъча от 1-2 месеца не знам :roll:

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4492
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 19 авг 2012 23:03

Ето ти едно полезно упражнение.
Случват ни се хиляди неща в живота, но някои помним, други не. Защо според теб помним тези, които помним. Напиши поне 10 причини за които се сещаш за това защо помниш имено тази случка!

Това е хубаво упражнение и за всеки друг. Който иска може да се включи тук с причини защо помним определени негативни случки в живота си.
Последна промяна от ivangp на 22 авг 2012 08:26, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

fif42
Опитен
Мнения: 425
Регистриран: 21 фев 2011 02:38

Мнениеот fif42 » 20 авг 2012 09:35

Не се шашкайййй,историята познава и по-тежки случай.Аз чистя една обида вече една година,като сто пъти работих с всички негативни емоции за които се сетих,че и за егото,за егоизма моя си работих,за гордостта и какъвко кретенизъм ми излезне на дневен ред го Тесах.Нещата се укротяват за месец -два после ме стоварва с нова сила и аз пак от начало.А за това защо помним някой случки било то негативни или позитивни явно зависи от силата на емоцията ,аз така си мисля пък дали съм права?

fif42
Опитен
Мнения: 425
Регистриран: 21 фев 2011 02:38

Мнениеот fif42 » 20 авг 2012 09:42

Защо помня тази обида,защото ---се почувствах изгонена,отхвърлена,подведена от най-близките ми хора майка,баща,брат,пренебрегната,подценена,унижена,продължавам с защо помнь---огрромна мъка,тъга,гняв,бяс,страх,отвращение,обида,погнуса от постъпката,душевна болка.Всичко товасъм тесала без --унижена.В момента мислех ,че съм в период на споко,но докато пиша се удавих в сълзи,нека най-накрая да съм изкарала всичко това от мен.

fif42
Опитен
Мнения: 425
Регистриран: 21 фев 2011 02:38

Мнениеот fif42 » 20 авг 2012 09:47

Даже съм тесала и това,че можеби не искам да се отърва ,за тази година колко рев съм изревала сълзите ще стигнат да се напълни един язовир. :D

fif42
Опитен
Мнения: 425
Регистриран: 21 фев 2011 02:38

Мнениеот fif42 » 20 авг 2012 15:30

Въпреки,че това не е мойта тема,реших тук да си довърша мисълта.Всичко ,което ми се случи си е вътре в мен :D никой не ми е виновен,аз реших де се тръшна,хвърля и да се нокаутирам по този начин тази една година :D Нека мие :D Просто трябваша да им тегля една п.майчина и да си карам както на мен ми е добре :D Осмиляйки живота си аз 48г.съм остявяла да ме яздят на който както му е угодно и последната година научих няколко много важни урока :D БЛАГОДАРЯ ИМ.А от тука на там ,па к се зависи единствено от мен самата :D

Потребителски аватар
Aqua
Активен
Мнения: 184
Регистриран: 11 юли 2010 17:36

Мнениеот Aqua » 15 ное 2012 14:38

От известно време изживявам нещо много, много интересно, за което исках да пиша.

Не знам обаче точно от къде да започна. Много съм объркан. Случи ми се нещо, което ми преобърна представата за света и живота завинаги. Не знам и точно как да го опиша. Внезапно се потопих в сегашния момент. И в момента ,в който това стана целият ми мироглед се преобърна с главата надолу. НИЩО нямаше смисъл. Възприех идеята, че нищо няма смисъл, че целият живот е 1 миг, а миналото и бъдещето са илюзия. И това много, много ме уплаши, защото моята интерпретация на цялото ми минало, цялото страдание, тревоги, щастливи моменти и всичко, което го възприемам за важно, за което се бях вкопчил супер здраво и не го пусках се изпари, изчезна и се изтри, защото осъзнах, че то е само илюзия. Сякаш земята под краката ми изчезна. Сега осъзнавам, че всичките неща, които ме притесняват са само мисли, те са вън от мен, вече я няма здравата връзка м/у моето Аз и всичките интерпретации, които придавах на нещата около мен. Сякаш нямам земя под краката си, а имам само един единствен момент на разположение - сегашния. И това е всичко. Нищо няма смисъл, всичко просто Е. Нещата придобиват смисъл тогава, когато го свържа с нещо от миналото, придам му асоциация и го интерпретирам по някакъв начин. Но в сегашния момент това не се случва, само наблюдавам. Тая идея не ми е непозната, чел съм за всичко това преди време, но никога никога не го бях изпитвал по този начин. Все по-често се потапям в сегашния момент, започвам да се оглеждам наоколо и виждам хората, дърветата, улиците и всичко останало като някаква холограма, сякаш съм в 3D филм, сякаш съм в сън. Тялото ми е като някаква бездушевна кукла, която Аз управлявам. И това ме плаши по няколко причини: сериозни си мисля, че полудявам :!: ; страх ме, че не мога да се завърна към миналите си възприятия за света; цялото ми отношение към света вече е различно. Когато съм в сегашния момент нямам НИКАКВИ проблеми. Аз-ът ми още е тук, но сякаш е гол - няма ги слоевете емоции, отношения, интерпретации, проблеми, убеждения и програми. Не се асоциирам с миналото си, защото то ми е като илюзия. Няма нищо, празно е, кристално чисто. И да, това ме плаши. Бях вкопчен в идеята за промяна, исках страшно много да излезна от дупката. Е, откопчих се от това желание и то внезапно се осъществи. но се случи СТРАШНО бързо. Сякаш за 1 миг :lol:
Чувствам как всичко в главата ми се преподрежда и сякаш имам нужда да свикна да живея на тази честота, и за това ме е страх, защото вече я няма отъпканата пътека, а съм на напълно нов терен, на ново ниво. Работата ми сега е да махна страха. Но наистина ме е страх, че полудявам, защото сякаш съм в друг свят, където всичко е коренно различно. Знам, че с течение на времето ще свикна с тази промяна, както бях свикнал и преди. Но ме плаши как сегашния момент дефакто няма никаква връзка с нищо досега. Изолирано е от ВСИЧКО. А връзката м/у миналото-сегашното-бъдещето са мислите и интерпретациите. Ще ви дам пример - сега пиша този пост, ще го публикувам след малко и всичко има смисъл, защото на базата на минали събития знам, че форума е на подобна тематика, тази тема е създадена от мен, знам как се борави с компютъра, за да напиша този пост и т.н. Но от гледна точка на точно този сегашен момент няма обяснение защо пиша този пост, виждам само как щракам на някакви копчета и на екрана се появяват нещо, което наричаме букви и т.н. Управлявам тялото си така, че да щрака по тези копчета и т.н. Но ако погледна цялата картина знам защо пиша този пост точно тук, точно сега и т.н. За това и ме е страх, че ако съм твърде често в сегашния момент ще изпусна нишката и ще полудея, защото ще правя неща, които нямат връзка.. а връзката се създава от програмите в съзнанието ми, които отсъстват като съм в сегашния миг. Дано ме разбрахте...
Не, че не осъзнавам какво правя докато съм в настоящето, напротив, просто ме е страх да не изключа напълно. :lol:
Много ми е приятно да съм в сегашния момент. Защото няма никакво съпротивление, няма никакви проблеми, няма нищо, но същевременно имам достъп до всичко. Много е тихичко и спокойно. Но пък ме е страх да прекарвам толкова време в сегашното, защото твъъърде много се отделям от нещата, от живота (или поне това, което мисля, че е живота). Наистина се чувствам като в някакъв сън, когато се фокусирам в настоящето, защото е твърде различно от всичко, което съм изпитвал досега. Винаги мислех за нещо в миналото/бъдещето, все мрънках, притеснявах се. Но имаше за какво да се задържа. А сега си седя спокойно и смирено и само наблюдавам света около мен и се изумявам от приятната празнота и тишина, която е навсякъде. Но безопасно ли е да съм в този момент? Някак си чувствам, че няма за какво да се задържа, нямам никакъв контрол, нещата просто се случват. Не трябва ли да мисля за нещата, които ще ми се случат утре (и тук ми идва объркването, защото вече знам, че няма утре, има само сега), или пък които са ми се случили вчера и ще имат отражение върху моето утре?
Сегашния момент за мен е едно много чисто и дълбоко състояние на мир и спокойствие, едно съм със всичко. Не чувствам безопасност и сигурност, защото няма опасност. Не чувствам щастие, защото няма нещастие. Напълно неутрално е...

В последните дни съм доста объркан... Но после се сещам да се потопя в сегашния момент и всички притеснения спират :lol: Даже и студа не го усещам като се потопя в сегашното, защото го възприемам като илюзия, която създавам използвайки информацията от сетивата си. Някой преживявал ли е нещо подобно?

Alisa
Майстор
Мнения: 2078
Регистриран: 12 май 2010 21:17
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Alisa » 15 ное 2012 16:22

Aqua, аз съм била в близко до твоето състояние, реших, че е скучно и пожелах да се върна в емоциите.
Ти си способен да изпитваш "СТРАХ", което значи, че не си напълно в НИЩОто!!! До колкото схващам най- големият ти настоящ СТРАХ е
се случи СТРАШНО бързо. Сякаш за 1 миг
и
страх да не изключа напълно
. Следователно работи с тези страхове и после виж колко си свободен, да оперираш със съзнаваното. Знаеш, че времената сега се странни, що и ние да не сме странни? :lol:
Опитай да намериш веселото и полезното в ситуацията и да я контролираш в своя полза.( Ако изобщо има смисъл. :lol: :lol: :lol: )
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Потребителски аватар
Aqua
Активен
Мнения: 184
Регистриран: 11 юли 2010 17:36

Мнениеот Aqua » 15 ное 2012 16:26

Способен съм да изпитам страх само след като излезна от нищото. Докато съм в "нулата", или "нищото", или "в настоящето" няма никакъв страх. :lol:

Иначе въпросните страхове в момента почти ги няма. Като написах всичко това препрочетох поста си няколко пъти докато правя ТЕС и ТАТ ии да, сега ми е добре. Има още малко за доизчистване

Alisa
Майстор
Мнения: 2078
Регистриран: 12 май 2010 21:17
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Alisa » 15 ное 2012 16:49

Остава да избереш да "се чувствам добре когато съм в НИЩОто и след това"!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран: 29 мар 2008 18:32

Мнениеот mayadob » 15 ное 2012 19:42

Много яко. Нормално е, че си изпитвал този страх.
Аз никога не зная да съм била в това, което описваш. Но подобен страх от напускане не миналото съм изпитвала с "Избирам да забравя... нещо си".
Точно, както описваш:
Сякаш земята под краката ми изчезна.


А ще ни кажеш ли как започна да изпитваш това състояние? Има ли връзка с последния семинар - ТТ?
Това
Внезапно се потопих в сегашния момент.
съвсем внезапно ли стана или можеш да го свържеш с нещо?

svedd
Активен
Мнения: 104
Регистриран: 17 яну 2012 20:44

Мнениеот svedd » 15 ное 2012 19:54

А би ли споделил по какъв начин успя да отидеш в "нищото"?
На мен не ми се получава, но май имам страх да отида там, нещо подобно на твоите страхове.


Върни се в “ТЕС РЕЗУЛТАТИ И МНЕНИЯ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 12 госта