Страница 1 от 23

Дневник на Aqua.

Публикувано: 30 мар 2011 21:45
от Aqua
1) Когато изчистя дадено събитие и оценя СЕН нивото му на 0 или 1, на другия ден като се замисля за събитието пак понякога усещам някаква изключитеелно лека негативна емоция, пък после пак имам чувството, че вече е изчистена и т.н. Това значи ли, че не е изчистено или пък си въобразявам просто?
Замислям се дали и не е от някакъв страх от разочарование от факта, че ТЕС не е проработило.. (Ще го ТЕСна този страх м/у другото)

2) Откакто почнах да правя "В мир със себе си" и съживих толкова спомени сякаш съм леко погълнат през останалата част от деня от тези неща и се чувствам леко сдухан. Това нормално ли е?

Публикувано: 30 мар 2011 23:09
от Alisa
1. прави кръгче с декларация за остатъчен проблем
2.в ТЕС няма нормално и ненормално.При теб е така, ако не ти харесва-ТЕС!
:D

Публикувано: 31 мар 2011 22:15
от Aqua
Благодаря.

Уоу, сега прекарах повече от един час върху едно, на пръв поглед почти незначително събитие. Много гадни емоции извадих. И все още дори не съм го изчистил напълно. А с това темпо не знам кога ще си завърша списъка.. Искаше ми се да става по-бързо.

Предполагам след време ще се получи лавинен ефект, защото събитията, върху които работя много си приличат. Стига да съм упорит, да се надяваме, че след няколко месеца ще се хваля с постигнатите резултати :)

Публикувано: 01 апр 2011 06:14
от гената
Когато тогава!
Разбира се важното е да не се спира да се работи!При всеки се получава различно,имай го предвид това!

Публикувано: 01 апр 2011 10:12
от nia
събитията, върху които работя много си приличат


Това е много важно, приликата, нали осъзнаваш?

Ако наистина искаш лавинен ефект потърси най-ранното събитие в живота ти с подобна прилика - обикновено това е някъде в детството или малко по-късно. Но това търсене не го прави размишлявайки на дивана, а тесайки някое от по-новите събития или пък още по-добре тесайки с формулировка, обобщаваща приликата във всички тези събития - например: Въреки, че аз винаги (постъпвам по еди какъв си начин) ... или Въпреки, че на мен винаги ми се случва ......

Защо не си направиш своя тема в Резултати и Мнения?

Публикувано: 01 апр 2011 11:01
от Aqua
nia написа:
събитията, върху които работя много си приличат


Това е много важно, приликата, нали осъзнаваш?

Ако наистина искаш лавинен ефект потърси най-ранното събитие в живота ти с подобна прилика - обикновено това е някъде в детството или малко по-късно. Но това търсене не го прави размишлявайки на дивана, а тесайки някое от по-новите събития или пък още по-добре тесайки с формулировка, обобщаваща приликата във всички тези събития - например: Въреки, че аз винаги (постъпвам по еди какъв си начин) ... или Въпреки, че на мен винаги ми се случва ......

Защо не си направиш своя тема в Резултати и Мнения?
Tози съвет ще ми е от огромна полза, благодаря много! Ще експериментирам днес. В момента съм в пролетна ваканция (ученик съм) и съм се отдал главно на тесане :P
По-нататък ще си направя и темичка :]

Публикувано: 01 апр 2011 12:55
от Alisa
nia,
Ако наистина искаш лавинен ефект потърси най-ранното събитие в живота ти с подобна прилика - обикновено това е някъде в детството или малко по-късно

това не е задължително и най-доброто. Може и с по-скорошна случка, важното е, да е силно емоционално заредена. Когато тази емоция се изчисти, вече може да се наблюдава лавинния ефект при други, сходни случки изпълнени с тази и сродни емоции. :D

Публикувано: 01 апр 2011 12:55
от Aqua
Имам само още едно въпросче:
когато тесам върху някакво събитие, хубаво ли е да преживявам отново емоциите изцяло, или е нужно просто да ги адресирам, без да ги изпитвам задължително? Примерно по някое време ми се случва да изживявам емоциите толкова наситено, че не потупвам, а УДРЯМ СИЛНО по точките от яд :lol:

Публикувано: 01 апр 2011 13:37
от Alisa
Колкото по-силно изживееш емоцията, толкова по-бързо я чистиш! И не се пребивай! :D :D :D Пробвай и само да задържиш пръсите на точката, но се вживей максимално в емоцията, вдишай и издишай дълбоко. Мини на следващата точка и пак така. :wink:

Публикувано: 01 апр 2011 13:42
от nia
Ще ги преживяваш ако още ги има, т.е. ако не си ги поизчистил вече. Ако си ги изчистил и да искаш, няма да можеш да ги преживееш с интензитет, а само ще си припомниш какви са били.

Радвай се, че емоциите ти ги има силни, а не са подтиснати - силните се чистят по-лесно, а и не ти се налага да ги търсиш.

Прави си каквото си правиш - всичко е наред. Скоро ще спреш да удряш силно, защото няма да има силни емоции и тогава може да ти се наложи да търсиш, което е по-трудното, но пък ще означава и че си се справил с една част от работата и ще се чувстваш различно.

Публикувано: 01 апр 2011 17:35
от Aqua
Уф, ето пак се получи това
Уж бях изчистил напълно едно събитие и сега като се замисля върху него пак получавам негативна емоция, а уж изчистих всички аспекти от него

може би има някакъв аспект, който не мога да осъзная и затова се появява негативната емоция..

Нека да ви разкажа в момента върху какво работя. Има едни момичета в класа ми, които са доста лигави. Преди няколко месеца лигавщината им преля чашата и се стигна до там, че ме бутнаха по стълбите, скарахме се и т.н. Сега сме приятели, но не мога да превъзмогна гадните им шегичките, които постоянно правят (не само върху мен, те по принцип си ги правят). И сега си припомням всякакви събития, при които са ми се подигравали и се опитвам да ги изчистя. И при всички събития има някаква гадна емоция, на която не мога да й сложа точно етикет и не знам как точно да я адресирам..
Понякога дори да не се подиграват, само смеха им ме.. "плаши", независимо за какво се смеят.. Има около 20 събития в списъка ми, досега съм "изчистил" към 3-4..
Явно трябва по-упорито да тесам и това е. И все пак, емоциите са мноого по-леки, отколкото бяха преди към събитията. Бих ги оценил около 2, така че има съвсеем мъничка част, която просто си нямам и на идея как да я адресирам, защото не знам точно в какъв аспект е емоцията..

Публикувано: 01 апр 2011 17:51
от Alisa
Ами това "плаши" дето изскочи?! Пробвай с него... :wink: Пробвай с всяка необичайна мисъл или емоция, която ти изскочи, докато ТЕСаш!

Публикувано: 02 апр 2011 11:25
от mary089
monster написа: И сега си припомням всякакви събития, при които са ми се подигравали и се опитвам да ги изчистя. И при всички събития има някаква гадна емоция, на която не мога да й сложа точно етикет и не знам как точно да я адресирам..
Понякога дори да не се подиграват, само смеха им ме.. "плаши", независимо за какво се смеят.. ..
Помисли си с каква твоя незадоволена нужда е свързан този твой страх от смеха на момичетата и подигравките им? Виж тази тема:
http://www.emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=778
P.S. Каква е тази техника "в мир със себе си"?

Публикувано: 02 апр 2011 11:35
от Aqua
Точно преди малко започнах да работя за нуждите, благодаря :Р

А иначе "В мир със себе си" се състои в това да направиш един дъълъг списък с всичките негативни събития от живота ти, за които можеш да се сетиш и да ги изчистиш едно по едно с ТЕС. :)

Публикувано: 02 апр 2011 12:01
от mary089
monster написа:А иначе "В мир със себе си" се състои в това да направиш един дъълъг списък с всичките негативни събития от живота ти, за които можеш да се сетиш и да ги изчистиш едно по едно с ТЕС. :)

Сигурно съм забравила,че така се казва това /"черният списък"/, но и аз с него започнах преди 2 години - наистина голяма промяна видях след това в себе си :) :)