ТЕС-Първи стъпки

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

ТЕС-Първи стъпки

Мнение от MAG2001 »

Здравейте и от мен.
Бях на курса в Пловдив през април и от тогава къде по -настоятелно ,къде по-плахо ТЕС-ам.
Най-напред ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ и на Иван , и на всички участници в този форум.Аз май повече четох , отколкото ТЕсах през този месец..но самият факт че пиша е вече ТЕС-победа-Вие сте първия форум ,в който се включвам.Защо?!Ами.."страх че.ще ми се смеят""страх че ще се изложа""страх че нещо ще сбъркам..""че на кой му пука и да пиша и да не пиша"все неща дето ги тесах и дето категорично искат още тесене..но мисля че имам напредък. И то благодрение на хората във форума, които също като мен ги е било страх и въпреки това са писали, че и страхотни резултати имат вече.
И все пак ако някъде нещо объркам-извинете ме, не е нарочно..
А докато четях форума се почувсвах някак разбрана и приета от всички вас, вече не чак толкова самотна, и много подкрепяна от всички ви... въпреки че не ви познавам и вие не ме знаете..и "въпреки че, и сега май ми се пълнят очите със сълзи , ама аз си признах че има още много работа.
През ноември спрях цигарите и за месец,два качих 15кг отгоре, а като имате предвид че и преди това имах още поне десетина излишни..стана страшно.Преди това не можех да дишам от цигарите, след това вече не можех да дишам от излишните килограми..Знам че нещата опират до емоции, до "биберони-залъгалки" и "въпреки че едвам го мъкна този излишен 25кг товар" реших че няма пак да пропушвам, ще търся начин да се оттърва от него.Така един ден ми направи впечетление една табела"енергийна медицина",влезнах в интернет, попаднах на д-р Желева , там се сблъсках с ТЕС, сетих се че е същото като в книгите на Пол Маккена/на мен ми изглеждаше много сложно и несериозно, не не е за мен/оттам попаднах на вашият сайт и се оказа че има курс след три дни,викам,бреей те за мен го правят..и със всичките си излишни килограми-айде на курса.Отидох доста неподготвена.Ама се оказа че и на неподготвените действа.Точно преди курса обаче се престарах във фитнеса и на курса отидох с много силни болки в краката-уж от мускулна треска....иии..уж отидох за да се справям с килорамите, в последният момент реших че така и така няма да ги сваля за един ден "за да видя рузултата и да се убедя"ше тесам болката в краката. /аз си знаех че действа,не знам защо ама си знаех че няма нужда да се убеждавам в нищо..ама проблема с килограмите явно не смеех да го формулирам наум, камо ли на глас. После ,след курса се зарових във форума ,скоро не съм попадала на по-интересно четиво..и пак някак все ги отлагам килограмите...тесам всевъзможни П.О.та всичко ,което ми мине през ум или за които сте ме подсетили във вашите теми- че се опитвам да се скрия с тези кила ,че се предпазвам...няколко пъти ТЕСах нуждите ,които е извел Иван.В резултат..бликнаха картини спомени ,на моменти от някоя дума казана отстрани реввах с пълна сила/И ООО..Благодаря ти!!когато се разрева и мина по точките някъде на първия кръг се освестям и успокоявам..само това да ми остане от ТЕС, пак си струва, аз съм си много ревлива, а като ми се случи на работа ми е било невъзможно да работя,а иначе всички викат "браво!"чистиш" ето хубаво ама нали и да се работи си трябва..
Като за първо съобщение и за човек дето не може да споделя май доста писах ,ама искам да ви разкажа за ТЕС, инкасаторката на топлата вода ,водомера и..болките в краката, апетита и отслабването.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4523
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Хайде честита проходилка във форума! Дотук много добре се справяш. Продължавай все така! И да ТЕСаш и да пишеш. :)
Килцата до една година ще си ги свалила стига да не се откажеш да работиш по въпроса. А междувремено ще свалиш и много друг излишен, товар дето си го мъкнала през годините.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

Сега вече съм страховита, уникална 88кг буца с лой, украсена на тук там с торбички меки полутечни сланинки,дето се поклащат в такт..която и пуши!Идеала ми за жена!!!С цялото си сърце се надявам да е така както се чувствам-на дъното.Така де ,ако е така,от тук насетне-или да се оттласна от дъното и да изплувам или да се давя!!!!!
ДЪНОТО. ДАВЯ СЕ.
Санаториума във с.Влас.Лятото преди първи клас.Или след първи клас.Май след.
Жълто зелените петна пред очите ми.ужаса, борбата с водата, бученето в главата ми,пищенето в ушите/май тогава за първи път разбрах какво е да ти пищят ушите/водата навсякъде-в носа в дробовете в ушите,странното спокойствие ,което ме обзе в един момент.....тишината.
Едно от момчетата от големите класове-8-9клас, ме беше докопал за глезена и ме издърпа от водата с главата на долу....
/ААаааа...май и сега още все се надявам някой по-голям и по-силен от мен /мъж, жена, авторитет/ да ме измъкне ,да ме издърпа ,да ме спаси.../
Не усещам никакви емоции, нямам чувства ,нещо ми потрепва ама къде-навсякъде, като трепетлика на вятър..Ама никакви.от 1-10 май не повече от 1-2...защо?!
Учителките срещу мен..
Когато се освестих седнала на пясъка..Учителките крещят нещо неистово и истерично насреща..не чувам, ушите ми са пълни с вода...
/Тук изведнъж ревнах/
Фразата която чувам когато ми се отпушиха ушите "Ша ми плува!Не се вижда каква е шамандура, ами !!!!"
/е сега вече рева със се глас, ТЕСам../
/Този момент най-много го тесам../
Аз просто исках да се науча да плувам.Бях на море за 3-4 път и исках да се науча да плувам.И не бях на дълбокото, явно е имало някаква дупка в пясъка..Толкова ли много исках!!!!!/пак рева като магарица, пак тесам/
Беше унизително.И нямах никаква вина!
Те затова бяха там- учителки , да ме учат и да гледат да не се удавя!!На тях това им беше работата...И нали затова исках да се науча да плувам-да не съм шамандура.А бях в санаториума заради астма, някъде бях чула че едикой си плувал да му се развива блия дроб...и бил много добре.
ДА, АМА НЕ!!!!Аз им бях виновна на другарките!
/заболя ме върха на главата, отпред към челото ,между веждите , на долу към носа. Тес-ам.../
Аз излязох лошата!
И ми крещяха насреща!
И ме обиждаха!
НЕ съм виновна!Нямат право да ми крещят!Изливаха върху мен собствената си некадърност,безхаберие,страховете си/така де, ако не ме беше видял и измъкнал..аа?!/
Учителки!Шматки!приятели!
За това ,че се осмелих да опитам да науча нещо ново и полезно за мен...
И даже нямах право да плача!Щото бях виновна!/МЛЪК! Само да си ревнала!-това е от друг спомен, от друг санаториум, по-от рано, преди да стана шамандура/
/и тук рева с глас и тесам../
Нямаше кой да ме защити/е тук вече многооо рева, сглас../
Нямаше нито един разумен възрастен да им се разкрещи на тях и да ги сложи тамдето им беше мястото.И да ме пита как съм /мнооо важно как съм,нали не се удавих.И до днес като ме питат как си , обикновено се усмихвам"Жива съм, не е малко ,нали?!" И тук рева и Тесам
Май тогава за първи път се влюбих.В баткото дето ме изтегли от водата.Ето сега му казвам от все сърце"Благодаря".Тогава не можах.От благодарност май се влюбих.пък и всички деца ми се подиграваха,само той ми намигаше и ме закачаше с усмивка,така де ,направих го герой,Ама аз не можех да говоря с него, с децата не исках.ППомня как го гледах от балкона-голям и силен.И когато ми се усмихнеше навеждах глава ,стисках устни и зъби , гледах някъде в страни и бързах да се скрия.Нямах право да говоря, Бях шамандура!Бях лоша!Бях виновна!Нямах право да го харесвам и да говоря с него!и той така!Никой не харесва шамандури!

MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

А пък на всичко отгоре много обичам вода и море.
Научих се да плувам сама на 32-33години.Ама в басеин .И до днес плувам само ако знам, че мога да стигна до дъното като се изправя във водата.И не мога да плувам под вода, главата ми трябва да е над водата.Защо ли?!
И почти никога не търся учители за помощ!Защо ли?!
По скоро някой дето да ме измъкне от проблема.Защо ли?!
И ако насреща ми има мъж, дето да ми харесва, и той вземе, че ми се усмихне и се опита да ме заговори/така де,той от къде да знае, че съм шамандура , до преди дни и аз не се сещах :) / та в такъв момент стискам устни, една крива усмивка, гледам някъде настрани и бързам да се покрия нанякъде.Тези /това/което ми харесва-не го заслужавам!
Защо ли?!

MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

Ма хич не ми стана филма.
Целия процес ми приличаше по-скоро на водовъртеж.След първото тесане/близо час- пишех, ревах тесах/определено се поуспокоих. Започнах да чета отначало, те изскочиха нови ,още по-болезнени моменти,на нови места, пак ревнах, пак тесах..пак се успокоих.И айде отначало - айде пак! И пак и пак.
По едно време викам изтесах го.Щом не ме разревава.И доста ми олекна.
След три дни тръгнах да го препиша от единия тефтер на другия и пак ревнах.И айде пак тесах
На моменти като се потопя по-надълбоко в спомена адски боли, и не знам как да ги събера тези моменти,щото са много болезнени, в смисъл по-скоро искам да избягам от тях.
Съгласна съм, нито е кратко ,нито е филм.а как от това да си направя кратък филм-русата ми глава идея няма.Който може-да помага/е тука пак ми се прирева...ама само първия път :) /

fif42
Опитен
Мнения: 425
Регистриран на: 21 Фев 2011 02:38

Мнение от fif42 »

В предаването на Марта Вачкова,някъде Иван и каза--АКО ТИ СЕ ПЛАЧЕ ,МОЛЯ ТЕ ПОПЛАЧИ СИ.Леле аз какви ги ронех крокодилски,само аз си знам.НЯМА ЛОШО ,ПЛАЧИ СИ ЩОМ ТИ СЕ ПЛАЧЕ,ДАЖЕ РЕВИ С ГЛАС.Как само помага.Със всичките ти 88кг -ТИ СИ ПРЕКРАСНА,само за това ,че можеш да го напишеш.АЗ мисля ,че се справяш СТРАХОТНО.АЗ,като един 48гд близнак,се побъркавам от еднообразието,въпрпеки ,че в момента се въртя в един омагьосан кръг,щом вляза във форума и си напиша за кретенизма,винаги има някой,който ме подкрепя,което е ЧУДЕСНО.Ти отдавна не се давиш и вече си изплувала :D Продължавай в същия дух--САМО НЕ СЕ ОТКЪЗВАЙ,МОЛЯ ТЕ.Иван ни държи под око,въпреки ,че не се включва ,винаги когато ни се прииска. :D

MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

Благодаря ти ,fif42!
Ама вече ме боли кожата около очите от сълзи.Тоест то май друг начин да си изразя мнението от край време нямам.Няколко месеца преди да намеря ТЕС бях на класически хомеопат/що-щото се скъсвах да рева/,тя ми даде капки, още повече рев и сълзи, почти всеки ден, тя вика браво, е то браво, ама нищо не се променя,даже по-лошо става, то-бива криза хомеопатична ,бива ,ама 6 месеца все криза.. една приятелка ме заведе при една жена която работи с радиестезия, тя ми маха нещо с махалото , по олекна ми ама за кратко, и айде пак-от няма нищо-рев и сълзи, даде ми капките на БАХ, пак ме избива на рев, така стигнах до Тес, с ТЕС поне по-ми е лесно да се овладявам като рева с глас. Като ревна за няма нищо и дакато мина два-три кръга и се успокоя.
Е, няма как да си кривя душата , вече по-нарядко нещо в ежедневието ме разревава неистово, по-лесно ми е да се усмихвам и по-често се усмихвам-искам да кажа от сърце,не от вежливост.Отдавам го на ТЕС-а, засега това е успех, поне така го виждам :) Пък знам ли, може и хомеопатичното да е подействало, а и си пускам музиката по цветята на Бах почти всеки ден, мелодиите ми действат доста успокояващо.Всщност май не ми пука от къде идва промяната .Благодарна съм, че има промяна вече и на хомеопата, и на радиестезиста, и на Иван, ама ми се иска да има по-осезаеми резултати.
Но ,докато дойдат, страх ме е ,че ще си скъсам кожата около очите някой ден :)

fif42
Опитен
Мнения: 425
Регистриран на: 21 Фев 2011 02:38

Мнение от fif42 »

Душо,ползвай околоочен крем и ТЕС :wink:И аз търча по този път,нема лошо,ще ги изревеш сълзичките :D

ivangp
Site Admin
Мнения: 4523
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Гледай на сълзите, като на вода, дето си я глътнала, докато си се давела и сега излиза от теб за да се върне където й е мястото. :idea:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

fif42,права си , иска още ТЕС. И да ,и аз мисля ,че номера е да не се отказвам.
Иван ни държи под око,въпреки ,че не се включва ,винаги когато ни се прииска.
За това не си права, не мога се оплача, почти винаги когато се включа има отговор, и от него и от Ангел-К , и от НИЯ, и ти..за което пак благодаря.
Иване, не бях се сетила за сълзите и морската вода , пък те даже са солени като нея :)
Но аз питах как да си направя в случая ТКФ, това дето го направих беше болезнено ,трудоемко, и продължи май 3-5 дни.Когато се потопих в спомена стана случайно, някак от думите дето ги пишех, не че не го помня, в списъка е , но , когато седна да ТЕС-ам спомени, които съм набелязала по дадена тема- не идват нито емоции нито усещания, май се получава насила работа. И ако в оня момент не пишех май нямаше да се получи така. И беше по-скоро като спирала-едно изтесам, друго бликне..Сега вече като го чета мога да си представя как от отделните моменти мога да си направя нещо като филм, ама вече няма емоции за тесане, нищо не ми трепва като чета.Кво да му тесам тогава-не знам.
Е пък като няма забележки към приложения в случая ТЕС като практика-ще си я карам така.

Аватар
nia
Майстор
Мнения: 722
Регистриран на: 18 Юни 2009 13:37

Мнение от nia »

Пиши, преписвай, тесай, разширявай, тесай, свивай, тесай .... и така си е добре. Не се вкарвай в рамки, непременно да е ТКФ, точно както е описано в книгата, за да не те блокира неусвоената още процедура. След като има живи емоции и докато има и докато усещаш спадане на заряда - формата е добър, независимо какъв е.

И като поутихне силата на емоциите (или ако наистина установяваш, че няма заряд вече), имай едно наум, че всякакви подобни усещания от времето преди този случай са добре дошли, всичко което ти идва интуитивно и по някаква причина ти напомня за това - опитай се да разровиш и него. Ако има заряд - тесаш, ако няма - пак пишеш, преписваш .... :)

ivangp
Site Admin
Мнения: 4523
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Била си на семинар и ако си спомняш, това което се обяснява като техники на семинара не е единственият начин, а сигурен начин. Щом ти се получава по друг начин, давай си по твоя начин. Успеха е мерилото за правилност на приложението на ТЕС,а не каноните.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Alisa
Майстор
Мнения: 2091
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

MAG2001, искам просто да те окуража. Получило ти се е прекрасно! Продължавай да си спонтанна и "случайна"! Толкова години носиш това бреме в душата си, какво са 3-5 дни рев?! После си ТЕСни и очите-болка, подуване, възпаление, сърбеж... аз така правя вече повече от година :wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

не е единственият начин, а СИГУРЕН начин. Щом ти се получава по друг начин, давай си
Е да, затова се напъвах да правя по случката ТКФ. Но с напъване май не ми се получава много, много.А още нямам мярка за успех, и дали и колко ми се получава ..бе,то ще си покаже.
Ама доколкото усещам - и да не съм на правя път още, поне съм в правилната посока. :)
Благодаря ви.
Продължавам и пак ще пиша.

MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

Определено се чувствам по-добре.Преди два месеца не исках да се събуждам сутрин.Исках само да ям и да спя.Всичко ми изгреждаше лишено то смисъл.Викат му депресия.От опит знам, няма доктор ,който да те излекува/израснала съм от санаториум в санаториум заради астмата/..абе съдбата на давещите се е в ръцете на самите давещи се.Вече има раздвижване на физическо ниво, или само на мен така ми се струва, не знам.Но на няколко пъти вече нахлузвам слушалките и си танцувам/разбирай поклащам се в такт, махам ръце и крака, те още по-наболяват тук там/, излиза ми се навън, на двора.. ама това е голям прогрес.Хапват ми се череши и даже на два-три пъти си правих разтоварващи дни-само на вода, по-ми е лесно/без хич мога, с малко не мога, това май иска още тесане ,но вече не е както беше..../Не правя диета.Но единствената риза, която ми става от миналото лято не можех да закопчая последното копче-е вече се закопчава.И ми е по-лесно да вървя , и мога да си стигна краката да си обуя чорапите без да пъшкам, и..абе даже се навеждам до земята-корема не ми пречи!!!и като издишам мога да го свия навътре!!!още не съм се теглила, не съм се мерила.

Публикувай отговор