Можем ли да си навредим с ТЕС?

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4526
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Можем ли да си навредим с ТЕС?

Мнение от ivangp »

Пускам тук няколко писма, които си разменихме с една жена от форума. Мисля, че ще са полезни за всички:
Хрис_вн написа:
Въпрос:
Здравейте!
Прегледах форума, но тъй като не открих това, което търся, реших директно да Ви пиша, надявам се, че ще можете да ми отговорите.

Преди време майка ми (58 г.) използва ТЕС с цел редуциране на тегло. Тесваше се редовно в продължение на 2 месеца (декември и януари), след това от време на време през февруари. Стана така, че без видима причина, в края на месец февруари спря да се храни, започна да получава спазъм на гърлото и не можеше да преглъща нищо, само вода и кисело мляко. Вече 3 месеца и половина е в това състояние, правихме изследвания при УНГ, алерголог, щитовидна жлеза и т.н., но всичко беше наред. Докторите решиха, че е на нервна почва, макар и да няма причини (сътресение в семейството или други проблеми). Вече 1 месец е в психиатрия, няколко пъти сменяха лекарствата и нищо не може да помогне.

Искам да Ви попитам, възможно ли е ТЕС да е довела по някаква причина до това състояние? И ако е така, има ли обратен процес?

Ще Ви бъда безкрайно благодарна, ако ми отговорите.
ivangp написа:Отговор:
Доколкото аз знам, с ТЕС не можеш да си навредиш Т.е. причината най-вероятно е някъде другаде. С какви фрази се ТЕСаше майка ти? Откъде е научила за ТЕС и как да прилага техниката? Имало ли е някакви емоционални сътресения в периода преди да получи спазъма на гърлото? Има нещо друго, което се е случило. Не знам какво, но с малко детективска работа може да се разбере.
Въпрос:
Здравейте отново!

Много Ви благодаря за бързия отговор!
Говорих с мама, тя каза, че е гледала предаването на Гала и от там е разбрала за тази техника, в последствие е търсила повече информация в интернет.

Това, което тя е правила е следното:
Повтаряла си е по 5 пъти "Въпреки че съм с наднормено тегло и съм дебела, аз напълно и безрезервно приемам себе си", като е почуквала странично на дланта с 4 пръста; след това почукване по точките - глава, вежда (вътрешен и външен край), под окото, под носа, под долната устна, т.н., включително точките по ръцете, придружено с казване на "Желая да бъда с тънка талия, плосък корем и дълги и слаби бедра". На всяка точка по 5 пъти го е казвала това, с почукване и визуализация на това колко е слаба. Завършвала е с почукване на дланите една о друга, повтаряйки 5 пъти първоначалната фраза, след което издишва дълбоко.

Мама ми сподели, че е визуализирала фигурата си от младежките си години. Тогава е била 45-47 кг. Сега също е 47 кг., след като за 3 месеца и половина свали 22 кг. Също така сподели, че е чела някъде съвет от жена, която е използвала ТЕС и която предупреждава за развитието на анорексия (аз не успях да намеря този съвет, иначе бих Ви изпратила линк).

А иначе не се е случвало нищо, което да предизвика емоционално сътресение или нещо друго, което да породи проблема с невъзможност за преглъщане.

Сега след тази информация, смятате ли, че е възможно ТЕС-ането да е дало отражение, като имате предвид, че майка ми е от хората, които вярват в подобни методики (аз лично съм скептик).

Благодаря още веднъж!
ivangp написа:Отговор:
От това което чета, не е ТЕС създала проблема, а вероятно това, което майка ти е чела из интернет, например това което е чела от някаква си жена, която предупреждава за нещо свързано с анорексия. Ако майка ти е впечатлителна и е приела този съвет за чиста монета, тя може да е повярвала в него и така да си е създала нагласата, че това е възможно и вероятно да се случи. Не мога да кажа какво точно става в главата на майка ти за да ти дам съвет какво точно трябва да ТЕСне, за да се оправи. Ако бях на нейно място, аз бих пробвал на първо време да прилагам ТЕС с:
Декаларация (3 пъти на ръба на дланта)Въпреки че избрах да повярвам на онази жена от интернет, аз избирам да се освободя от това убеждение, че ТЕС може да ме докара до анорексия, сега. Да започна да се храня нормално и да обичам, одобрявам и приемам себе си такава каквато съм независимо от килограмите. Не килограмите ми ме определят като личност.

НФ (по точките)- Освобождавам се от фалшивите си предубеждения сега. Приемам се, обичам се и се одобрявам такава каквато съм.
Много благодаря за съвета, декларацията и като цяло за отделеното внимание! Утре ще говоря с мама. Пожелавам Ви успех и се надявам повече хора да намерят решение на проблемите си или поне да се почувстват по-добре с Ваша помощ и техниката, която прилагате.

Поздрави,
Христина
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Публикувай отговор