Проблеми със зрението

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4523
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Проблеми със зрението

Мнение от ivangp »

От Ерос Базилио- TEC терапевт

При всеки мой семинар аз питам хората откъде са научили за ТЕС и какво очакват от семинара. В повечето случаи хората отговарят “Ами не знам какво да очаквам” , “ Искам да се запозная с нови хора.” и т.н. Но на един от семинарите ми една жена каза “Аз очаквам чудеса.”. Бих искал да можех да видя изненаданата си усмивка отстрани когато й отговорих “ Е предполагам това е единственият начин да видиш как се случва чудо.”
Същата вечер всички присъстващи можеха да изберат между разходка по красивото Италианско крайбрежие и присъствието на няколко допълнителни демонстрации на ТЕС. Само двама избраха разходката. Едда (жената която очакваше чудо) се самопредложи за “опитно зайче”, тъй като страдаше от прогресивно влошаващо се зрение през последните 10 години.
За да я тествам аз я попитах “Можеш ли да видиш онзи постер на стената?” Тя едва успя да различи цветовете. Каза, че страда едновременно от далекогледство и късогледство и че слънчевата светлина я дразни. Попитах я какво се е случило когато е започнала да губи зрението си и тя се върна назад във времето до момента когато бе посещавала за втори път средно училище и трябвало да чете много книги.
Това я доведе до спомена и за един случай от детството й когато учителките – монахини я бяха наказали да стои 6 часа на колене върху зърна от леблебия. И я бяха заплашвали с продължение на наказанието ако мръдне. Наказанието й било наложено, тъй като откраднала от библиотеката Библията и я четяла вечер под завивките.
Така че ние започнахме с “Въпреки че те ме наказаха да коленича върху леблебията, и аз не можех да мръдна, иначе щеше да стане по-страшно, и аз не бях виновна........” След първата серия тя поплака малко, след което аз я помолих да погледне отново към постера и да ми каже има ли промяна.
Тя каза “ Ау, аз мога да видя по-големите думи!” Аз й дадох наставления как да продължи да работи върху себе си с ТЕС самостоятелно, в къщи.
Три дни по-късно, когато се върнах в Ирландия, аз й се обадих и й казах, че бих искал да я използвам за едно изследване, за да разширя познанията си за възможностите на ТЕС. Тя се съгласи. Всички следващи сесии бяха проведени по телефона.
В първата сесия тя си спомни ЗАЩО бе решила да посещава отново средното училище. Това бе станало защото някой й бе казал, че дъщеря й взима наркотици и тя не искала да ВИЖДА това.
Ние ТЕС-вахме много случки от миналото й, свързани с (в хронологичен ред):
ГНЯВ
СТРАХ
БЕЗПОМОЩНОСТ
ВИНА
ТРЕВОГА

Аз я накарах да използва ТЕС също и директно върху физическата страна на проблема “Въпреки че не виждам,.....”, както и върху емоционалната “Въпреки че силно ме ТРЕВОЖИ факта, че не мога да виждам,....” и да проверява ефекта от процедурите върху специални карти за оценка на зрението.
С всяка сесия изчистването на миналите емоционални събития ставаше все по-лесно и по-бързо. Ние проведохме 6 сесии за 6 седмици, като тя работеше и самостоятелно (много важно) между сесиите, използвайки прости и кратки фрази за изчистване на негативните емоции от определени случки.
Забележете, по-долу, как тя се е избавила и от други проблеми едновременно с подобрението на зрението си, въпреки че не е работила точно върху тях.

Ето и благодарственото писмо, което тя ми изпрати.

“Много скъпи Ерос,
Искам да ти благодаря за всичко което направи за мен чрез ТЕС. Когато дойдох на семинара ти аз не знаех почти нищо за тази техника. Аз бях много скептична, но след като те видях да я прилагаш аз бях удивена. Най-големият ми проблем бе слабото ми зрение.Както знаеш аз трябваше да нося два чифта очила – един за да виждам надалеч с тъмни стъкла, тъй като слънчевата светлина ме дразнеше, и един за да мога да чета книги и вестници. Веднага след първата ни сесия слънцето не ме притесняваше повече, което си бе един невероятен резултат. Когато ми се обади за да ми кажеш, че мога да бъда твое “опитно зайче”, това наистина ме зарадва.
След месец и половина ТЕС, връщайки се към много емоционално заредени събития от миналото, свързани със страх, гняв, вина и тревога, аз разбрах, че с ТЕС наистина можем да творим чудеса. Сега, когато пиша това писмо, аз мога да виждам надалеч без никакви очила. Зрението ми се подобри от +3 на +1.5 което означава, че мога да чета всичко с изключение на много дребния шрифт.
Ти ми кажи дали това не е добър резултат. Още повече че междувременно аз се излекувах също от упорит запек, виене на свят, страх от неспособностт да се справя с трудностите и се радвам на обновена вяра в собствените ми сили и повишено самочувствие. Не мислиш ли, че това е чудо. Аз мисля.Аз нямам нищо друго с което да мога да изразя благодарността си освен това малко писмо. БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ!
Аз ще разправям на всички за ТЕС и как те могат да се излекуват и ще им казвам да я прилагат често, защото колкото повече я правиш толкова по-добре действа. Аз ще продължавам да я прилагам с процедурата “В мир със себе си” (описана е в книгата за ТЕС която можете да намерите тукhttp://www.emozdrave.info/fees.html ) докато мога да виждам отново перфектно. Аз съм наистина щастлива и БЛАГОДАРЯ отново.
Едда “

След като получих писмото й аз й се обадих за да и кажа, че смятам да го публикувам. Тогава тя ми довери, че съпругът й е хирург и е бил просто смаян от резултатите й, и иска да се срещне с мен.

Мир и радост за всички!
Ерос Базилио


Бележка от Иван:
Др. Карол Луук също провежда експеримент с 400 учасници от двата пола свъзраст между 30 и 80 години. Само 120 от започналите 400 завършват експеримента. Експериментът се състои в работа върху различна емоция - гняв, страх, вина, мъка, душевна болка, и т.н. - всяка седмица, в продължение на 8 седмици. Конкретни проблеми с очите не са адресирани. Всички участници са били вече запознати с ТЕС.
75% докладват подобрение на зрението след края на 8-та седмица.
Забележете, че тук се работи само върху негативни емоции а не върху конкретни проблеми. Това доказва за пореден път връзката между емоционалните ни състояния и физическото ни здраве.
Дори Гари Крейг (създателят на ТЕС) наскоро издаде няколко видео диска с 20 часа сесии с хора които са прилагали ТЕС в продължение на 3 месеца върху негативните си емоции. Не върху конкретното заболяване, а те всички са били с различни хронични заболявания - диабет, паркинсон, артрит и т.н., а върху негативни емоции. Например - всеки понеделник върху гняв - всичко за което може да се сети пациента, което поражда в него гняв над ниво 3, вторник - тъга, сряда - страх и т.н. (не точно в този ред, горе-описаното е само за илюстрация)
След 3 месеца всички са докладвали 80% подобрение на симптомите на заболяванията си. И това без да адресират конкретното заболяване.
Така че прилагайте си ТЕС смело върху всичко, включително и сериозни и хронични заболявания.
Едно от първите неща които научих в курса си по НЛП (невро-лингвистично програмиране) бе че всички хора които са заболели от рак са имали значително негативно емоционално събитие в предходните 5 години преди да им го открият.(раздяла с любим човек, смърт на член от семейството, смяна на работата, смяна на местоживеене, заминаване в чужбина и т.н.)

Нещо върху което заслужава да се замислите сериозно.

Ако говорите английски, можете да прочетете за резултатите на Др Карол Луук тук:
http://www.emofree.com/pdf-files/eyesig ... riment.pdf

Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 11:14

Мнение от Arethuse »

Супер статия, благодаря.

Аз се опитвах няколко пъти да тес-вам: Въпреки, че не виждам ясно, въпреки, че не мога да видя буквите и т.н. (вече не си спомням точните фрази, които използвах), но нямах резултат :(

Спомням си за първи път, когато открих, че съм късогледа, бях доста малка 7-8 годишна, гледах Луната и видях, че е размазана. Не си спомням да съм имала някакво негативно емоционално преживяване, свързано с това.

Но това за ТЕС на различните емоционални състояния е много добра идея, ще я опитам още утре.

ПП Тия дни пправих ТЕС за скърцане в колената (правих напади и имах чувството, че ще се разпадна) и резултатът беше мигновен :)

ivangp
Site Admin
Мнения: 4523
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Още един случай.

Мнение от ivangp »

Oт Рич Блок
Моя приятелка и клиентка имаше сериозни проблеми със съпруга си. В денят в който я запознах с ТЕС тя бе “побесняла от яд” когато започнахме. В течение на няколко кръга с ТЕС нейните емоции преминаха през “бясна”, след това “ядосана”, след това “раздразнена” и накрая “нула”. На края на всяка сесия аз давам на клиентите си един лист с инструкции за използването на ТЕС и описание на точките. Когато й дадох листа и я помолих да го прочете за да се уверя, че тя разбира всичко и то отговаря на това което токущо бяхме правили заедно. Тя взе листа и с безкрайно удивление каза:
Аз мога да го прочета без очилата си: не осъзнавах, че ядът ми е влияел до такава степен на зрението ми.”

Една седмица по късно тя ми даде следната препоръка:
“Аз открих, че ТЕС ме успокои толкова, че зрението ми се подобри по време на първата ми сесия и това подобрение си остана като постоянен положителен страничен ефект.”
Рич Блок - ТЕС терапевт

Публикувай отговор