Биполярно афективно разстройство

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
georgiradulov
Участник
Мнения: 1
Регистриран на: 30 Дек 2006 09:27
Местоположение: Видин

Биполярно афективно разстройство

Мнение от georgiradulov »

Помага ли ТЕС за Биполярно Афективно Разстройство и kak?

Дени
Участник
Мнения: 50
Регистриран на: 05 Сеп 2006 07:35
Местоположение: София

Мнение от Дени »

Да.Вади ме от депресивната фаза.Опитай да пиеш и високи дози омега-мастни киселини,и да разкараш боклуците от храната си. :)

ivangp
Site Admin
Мнения: 4523
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: bipolarno afektivno razstrojstvo

Мнение от ivangp »

georgiradulov написа:pomaga li TEC ZA bipolarno afektivno razstrojstvo i kak?
Моето мнение е, че ТЕС помага за ВСИЧКО. Не съм запознат с биполярното афективно разстройство и не мога да дам точен отговор.
Как може да ти помогне?- ще ти облекчи или напълно премахне симптомите, каквито и да са те.
Забележка - някой хора се повлияват мигновено и изчистват проблема веднага, на други им трябва повечко време. Всички сме различни. Може да се наложи да използваш ТЕС редовно, т.е. всеки ден поне по 30мин общо време на ден през първия месец за да изчистиш напълно проблема.
Облекчаване на симптомите би трябвало да усетиш веднага.
Диетата също може да е от значение. Макар че, според мен, неразрешените емоционални проблеми от миналото са много по-значими от храненето. Все пак да не забравяме , че ние сме това което консумираме. Яж по възможност само природна храна и нищо преработено до неузнаваемост. Т.е. ако не можеш да разпознаеш съставките на това което слагаш в устата си, а трябва да ги четеш от етикета, изобщо не го слагай в устата си. :)

Mary
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 06 Май 2007 21:08

Паническо разстройство

Мнение от Mary »

Здравейте,
Има ли случаи в които ТЕС е излекувал човек с паническо разстройство, което е стигнало в усложнението си до вегетативни симптоми.Има много методи, които да помагат за това да се чувстваме добре емоционално, и впоследствие и физически добре, постоянно слушаме за такива методики.Те помагат ПРЕДИ стреса и фобиите да са обзели изцяло живота ни.Помага ли ТЕС след като вече страхът е част от ежедневието ни, и трябва да се борим със симптомите на паническото разстройство?

Това е проблем с който се опитват да се справят много хора.Повечвто от тях вече са загубили надеждата, че ще се оправят, оповавайки се на себе си и собствените си възможностти, и се мъчат с лекарства които в повечето случаи ги "дърпат надолу".

ivangp
Site Admin
Мнения: 4523
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Накратко - отговорът е ДА. Има много случаи на излекувани фобии и страхове, които са били част от живота на дадения човек с години.
В повечето случаи резултатите са много бързи. Дори предшевственикът на ТЕС - ТФТ, е лекувал в началото изключително страхове и фобии. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Mary
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 06 Май 2007 21:08

Паническо разстройство

Мнение от Mary »

Радвам се да го чуя ! В книгата обяснено ли е добре какво да се прави, кога да се прави, какви резултати да се очакват, и подробно ли е написано всичко? На кратко- има ли файда само от прочитането на книгата, или не е достатъчно, а трябва да се посещават и семинари?

ivangp
Site Admin
Мнения: 4523
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

В книгата е написано какво да се прави за всички случаи, т.е техниката е една за всякакви проблеми. не се говори специално за фобии. Не мога да кажа дали книгата само ще ти е достатъчна за да изчистиш проблема напълно тъй като не те познавам, не знам нищо за проблема ти, не знам дали , как и колко упорито ще го прилагаш. В книгата има цялата информация която ти е нужна, но ти как ще я интерпретираш е неизвестна величина. ( Предполагам ти се е случвало да четеш една книга няколко пъти и всеки път да откриваш нови неща. Т.е. ние въпреки че четем едно и също нещо възприемаме или акцентираме върху отделни части повече от други и така ги надценяваме или омаловажаваме).
Моят съвет е - Пробвай с книгата и ако не стане ела на семинар. Ако пък много бързаш ела направо на семинар. Винаги се появяват въпроси за новите неща, като тази техника, отговорите на които е най-добре да бъдат получени на семинара. Книгата е многопластова, т.е. там има доста идеи и концептуални постановки, които са предназначени да отворят съзнанието ти за устройството на нещата.
Това може да е вдъхновяващо или объркващо. А може би не трябва да говоря аз за книгата, а тези които са я чели, тъй като аз съм авторът, пристрастен съм и имам различна гледна точка от тази на начинаещ в тази материя.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 11:14

Мнение от Arethuse »

Лично за мен книгата беше много полезна, но след като бях ходила на семинар и бях практикувала известно време. Тоест тя ми помогна да се концентрирам отново, припомни ми някои неща и ми отговори на някои междувременно зародили се въпроси. Не знам какво щеше да се случи ако първо бях чела книгата. Вероятно щях да искам да отида на семинар :)

Mary
Участник
Мнения: 3
Регистриран на: 06 Май 2007 21:08

Паническо разстройство

Мнение от Mary »

Благодаря ви, мисля да си купя книгата, за да се запозная с материята първо, и след това ако не разбирам нещо ще посетя и семинар ! :D

ivangp
Site Admin
Мнения: 4523
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

ТЕС успокоява от разстояние мъж с Биполярно разстройство.

Мнение от ivangp »

От Барбел Фроелин

Не мога дори да ви опиша какви огромни позитивни промени виждат някои от моите клиенти с хора и случки, които са им се стрували безнадеждни и отвъд всяка възможност за подобрение.

Това е разказ за Ан и нейният съпруг Били.

Били страда от диабет, алкохолик е и е биполярен.
Той има екстремни възходи и спадове, често е с непредсказуемо и агресивно поведение. Експлозивните му избухвания могат да се случат по всяко време, в зависимост от това как му върви живота. Той е учител на проблемни деца и трябва да се справя с гневни истерии, емоционален и дори физически тормоз от страна на учениците си всеки ден.
Напоследък неговите настроения са силно повлияни от това колко труден ще бъде денят му в училище. Ан - жена му, никога не знае в какво състояние ще се прибере мъжът й в къщи след работа. Тъй като Били страда от диабет неговата кръвна захар рязко се повишава в резултат на емоциите и това прави нещата дори още по-лоши. В миналото той е проявявал неконтролируеми и плашещи изблици на ярост, когато е бил поставен в трудни ситуации.

Един ден Ан ми се обади много разтревожена и ми каза, че Били е имал пътно произшествие. Някакви мъже се опитали да избутат колата му от пътя със своята кола и дори насочили пистолет в главата му през прозореца на колата.

Ние можем само да предполагаме колко изпълнен с агресия, ярост и страх е бил Били преди да успее да се измъкне. След инцидента той се обадил на Ан за да й разкаже цялата история кълнейки и псувайки задраво, както обикновенно. Ан ме помоли за съвет - как да се справи със тази ситуация. Тя се страхуваше , че той ще причини всевъзможни проблеми на работното си място. Той е бил арестуван в миналото за подобно поведение. Тя ме помоли да проведа една спешна сесия с него, веднага щом той се прибере в къщи.

Дистанционна ТЕС бе единственото за което аз успях да се сетя в момента. Били бе някъде далеч, недосегаем и Ан ужасно се страхуваше от това което може да се случи ако той не се успокои.
Ето как я посъветвах да използва ТЕС за Били.
Тя трябваше да прилага ТЕС на себе си със следните фрази:

"Аз съм Били...и аз съм се побъркал! Тези копелета насочиха пистолет към мен....иаз все още чувствам шока от този момент в себе си.

Аз съм Били.... чувствам се готов да ги убия...всички тези идиоти в другат кола...които се опитваха да ме избутат от пътя...кои, по дяволите си мислят че са?

аз съм Били....и въпреки че аз все още чувствам кръвта да препуска във тялот...и сърцето ми да бие лудо...аз знам че трябва да се успокоя...поне малко.

Аз съм Били....аз мога да дишам дълбоко сега и да започна да се отпускам...поне малко.....отпускането е добро нещо....аз се чувствам по-добре...вече.

Аз съм Били...и аз решавам да се откъсна от случилото се...аз започвам да се чувствам по-сигурен сега....и решавам да се успокоя дори още повече....всичко ще е ОК отново.....и аз дълбоко и безрезервно приемам себе си сега."

Ан се обади по-късно за да ми каже, че изненадващо спокоен и сдържан Били й се е обадил от училището. Той говорел тихо и без обичайния си гняв. Всичко от което Ан се страхуваше не се бе случило този ден. Ние дори забравихме за планираната спешна сесия за Били. Той просто се чувстваше толкова добре, че нямаше нужда от нея.


Любове и мир на всички!
Барбел Фроелин - Хипно и ТЕС терапевт.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Публикувай отговор