Тревожност, Паническо разстройство, Страх от смъртта.

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
1vo000
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 24 Фев 2013 02:34

Тревожност, Паническо разстройство, Страх от смъртта.

Мнение от 1vo000 »

Здравейте :)
На 24 год съм.
Мисля да започна по - отдалече . Според мен това бе началото на проблема . Преди 2 години почина братовчед ми на 18 годишна възраст - вродени проблеми със сърцето . Беше много неочаквано и никой не беше подготвен. От тогава започнах да си задавам доста ексистенциални въпроси от сорта : Какво ли е чувството когато умираш , какво става после , боли ли , страшно ли е , за какво въобще живеем след като накрая умираме и подобни ... Мина известно време ... На един "купон" с приятели направих грешката за която съжалявам адски много - пуших трева . След няколко минути ми стана много лошо , стори ми се че припадам и си помислих че умирам ... ужас :Х. Е не стана ... Помислих си , оттървах се с някакво пренапушване ли какво , просто повече няма да правя тази грешка и всичко ще е ок. Да ама не .. След 2 дни бях на заведение с родителите ми и телефона на майка ми звънна , обаждаше се вуйна ми (майката на братовчед ми ) . Майка ми явно неразбрала нещо направи няква странна физиономия и аз явно се сетих за братовчед ми ми прилоша много , отново чувството че припадам и умирам . Ходих в спешния център , дежурната ме прегледа за инсулти , измери ми кръвно и каза че всичко е наред и на нея и изглеждало като страх . Ходих по излседвания и нищо . Стигнах до психиятър , пих 4-5-6 месеца АД , накрая ги спрях на своя глава защото след доста четене разбрах че не решават проблема , а само замазват симптомите. ( диагнозата беше Паническо разстройство) . Разбрах случайно за ТЕС от статия , и едно момче от друг форум ми препоръча да го пробвам . Купих си книгата, все още не съм я прочел цялата, в процес съм . Та въпроса ми е дали с ТЕС има вероятност да се справя с моя страх от смъртта ( и то не като цяло , а само от собствената ми колкото и егоистично да звучи ) . Като цяло нямам панически атаки освен тези 2-3 в началото , но имам постоянна тревожност , мисля си за лоши работи , дори си разигравам сценарии на ум . Лошото е че страха ми е към единственото сигурно нещо в живота ... смъртта . Много ме е страх че всеки момент няма да ме има ... и че просто няма нищо след това. А трябва да го приема , и да се справя някак си защото ми пречи на всичко . Гонят ме различните симптоми на ПР - чувство за задух , замайване , деперсонализация , тремори , бодежи в гърдите понякога . Не съм постоянно в кризи , мъча се да живея нормало , но понякога имам и такива моменти . Пробвах няколко пъти в началото да ТЕС-ам , но не съм убеден точно какво ... от къде да започна , и има ли шанс да ми повлияе добре ? ... Благодаря и се извинявам за дългия коментар :)

1vo000
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 24 Фев 2013 02:34

Мнение от 1vo000 »

Доста по - просто ми изглеждаа използването на ТЕС за конкретен физически проблем - точно определени места , където се чувства болка . А когато проблема не е физически , въпреки че предизвиква такива симптоми ?

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Всеки проблем има начало (корен) = случка.
Помисли хубаво кой бе моментът в който животът ти се промени и ти никога вече не си бил същият, а с проблемът който описваш.
Това е много кратък момент във времето, в който ти си изпитал много силни негативни емоции и си помислил нещо, което се е превърнало в лайтмотив на проблема ти.

Збачи търсим повратен момент (секунди) в които е имало силно негативни емоции и физически усещания и веднага след тях се е появила някаква мисъл.

Като ги определиш пиши пак и ги опиши подробно!
Какво се случи, какво видя, какво почувства, какво помисли в този повратен пиков момент?
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

1vo000
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 24 Фев 2013 02:34

Мнение от 1vo000 »

А дали ще успея да намеря или да се сетя за точно определен момент ? Ако не , мога ли да един по един да отстранявам предполагаеми такива ? Можеби има няколко такива момента , които може да са като първопричина. И то в рамките на около 3 години са тези моменти . :roll:

1vo000
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 24 Фев 2013 02:34

Мнение от 1vo000 »

Значи , момента в който започна всичко , бе въпросната вечер . Спомням си го все едно бе вчера ( преди година и 2-3 месеца ) . Направих въпросната грешка с марихуаната , защото се чудех защо всички толкова и се кефят и се забавляват. След 10-тина 15 минути , както си седях на един диван , като стрела нещо ми мина през тялото и главата и усетих че не ми е добре ( беше по - скоро като вълна , която отпусна за 2-3 секунди и последва нова по - силна) , скокнах и заявих че ми е лошо ...усетих как губя съзнание ( въпреки че никога не съм припадал преди това , а и след това просто реших че със сигурност е това ) , дори картината и звука започнаха да се губят . Казах на хората да ме придържат ( ако припадна или умра ) , излязох на терасата на студено. Последваха една две по - слаби вълни . Реших да изляза навън да поотрезнея . Разхождайки се на студеното през главата мина следния филм : как умирам , няма ме , родителите ми плачат , некролози с моя лик разлепени навсякъде , аз съм в ковчег и ме погребват ( настръхнах като се сетих ). Този филм можеби изплува от случката с братовчед ми , която беше половин година преди тази с кризата . Това беше най-големия страх който бях изпитвал и нищо неможеше да се сравни ни най-малко с него. От там историята я описах ...
Мислил съм си ,дали това с марихуаната не било просто ключ , който е отключил отдавна таящото се вътре в мен състояние ? Незнам , но от този момент животът ме не беше същия . :shock:

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Изчисти и двете случки с ТКФ!
Не си намерил обаче мисълта която е минала през главата ти в тези върховни емоционални моменти, а тя е важна.
Намерия и за двете случки.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

1vo000
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 24 Фев 2013 02:34

Мнение от 1vo000 »

Хм .. а бе има нещо , което ми пречи да започна да се занимавам . Незнам мързел ли е или това което наричате ПО. Със сигурност искам да се оттърва от всичко и да заживея спокойно но ...нз :(

Alisa
Майстор
Мнения: 2091
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Помниш ли ситуацията при ТЕС- "страх от страха"- Имаш страх, да се срещнеш със страха при работа с ТЕС. Да, твоето прилича на ПО- изчисти нещо- то и давай нататък!
:wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Limitless
Активен
Мнения: 135
Регистриран на: 01 Фев 2012 17:01

Мнение от Limitless »

Това, че искаш да живееш спокойно и след него си написал "НО", е яко ПО, много яко ПО, което трябва да махнеш. Когато нещо казваш и след него има "НО" предишното въобще не го смятам за истина, така че работи!
Вкарай в ТЕС декларациите всичко което трябва да е след "Но"-то според теб;

Въпреки, че искам да живея спокойно, но ме е страх, че няма да успея, аз напълно и ....................
НФ:Искам да живея спокойно, но ме е страх, че няма да успея;
Чувствата са най - голямата сила, ако играят за теб и най - голямата слабост, ако играят против теб. Limitless

Не е важно колко силно те удрят, важно е колко удара можеш да поемеш и да продължиш НАПРЕД!

Alisa
Майстор
Мнения: 2091
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Тревожност, Паническо разстройство, Страх от смъртта.

Мнение от Alisa »

КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Публикувай отговор