Страница 1 от 1

Прекомерно окосмяване при жените/ хирзутизъм

Публикувано на: 16 Мар 2016 10:22
от sunshine_
Здравейте,
Макар с ново потребителско име във форума, аз отдавна познавам ТЕС. Преди години за няколко часа ми изчезна мъртва кост от ръката, тесайки конкретна емоция без да осъзнавам връзката помежду им. Та... ефекта го знам, но сега имам нужда да ми помогнете, моля да се освободя от друго нещо.
От деца със сестра ми имаме типично за мъжете окосмяване-черни, дълги и груби косми на места типични за мъжете. В годините съм правила много изследвания- всичко ми е в норма и работи отлично: и хормони, и щитовидна жлеза, и надбъбречни жлези, 50 кг/ 165см, две изключително леки бременности, безпроблемно забременяване и тн. Описвам тези неща подробно, защото който се е сблъсквал с понятието хирзутизъм знае, че горепосочените са най-често причинителите.
При мен обаче излиза друго заключение- свръх сензитивност на космения фоликул към тестостерона. Т.е него го имат всички жени в подобни на моите стойности, но космения фоликул е много чувствителен към него. С годините се бях примирила с проблема , но след двете ми раждания отново започнах да дълбая въпроса. Първите три месеца след ражданията космите изчезваха сами. Което ме навежда на мисълта, че мога да се освободя от тях; че може би по някакъв начин имам колебания по отношение на женствеността си; може би дори страх да покажа тази женственост. Отрасла съм в семейство, където баща ми тормозеше майка ми и физически, и психически. Може би тогава като дете съм съжалила, че съм жена... Не знам..
Моля помогнете ми в каква посока да работя!!
Като начало се чудя как да формулирам декларацията си- Въпреки че космените ми фоликули са свръх сензитивни към тестостерона в кръвта ми, аз напълно и дълбоко приемам себе си!
Дайте мнение, моля!

Re: Прекомерно окосмяване при жените/ хирзутизъм

Публикувано на: 16 Мар 2016 11:07
от kisssy123
Здравей sunshine_!
Въпреки че съм съвсем нова и нямам много опит с ТЕС, аз бих работила по-скоро с това, което пишеш:
по някакъв начин имам колебания по отношение на женствеността си; може би дори страх да покажа тази женственост. Отрасла съм в семейство, където баща ми тормозеше майка ми и физически, и психически. Може би тогава като дете съм съжалила, че съм жена...
Поздрави и успех!

Re: Прекомерно окосмяване при жените/ хирзутизъм

Публикувано на: 16 Мар 2016 11:32
от sunshine_
Как мислиш? Така би ли било добре:
Въпреки че се страхувам да покажа женствеността си, аз напълно приемам себе си.
и
Как да утвърждавам колко прекрасна жена съм и че се гордея със себе си?

Re: Прекомерно окосмяване при жените/ хирзутизъм

Публикувано на: 16 Мар 2016 11:46
от kisssy123
Потърси конкретни случки, свързани с тези твои колебания и страх, както и случки от детството, свързани с баща ти и майка ти. След това ги изчиствай с техниките, описани във форума.

Re: Прекомерно окосмяване при жените/ хирзутизъм

Публикувано на: 16 Мар 2016 20:13
от ivangp
Браво, kisssy!
Hе бих могъл да дам по-добри съвети. :D

Re: Прекомерно окосмяване при жените/ хирзутизъм

Публикувано на: 18 Мар 2016 10:48
от sunshine_
Благодаря много и на двама ви! Ще работя и скоро ще споделя резултати.