СИНУЗИТ (с множество емоционални корени)

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4523
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

СИНУЗИТ (с множество емоционални корени)

Мнение от ivangp »

От Джилиан Уайтман - ТЕС терапевт

След като бе страдала 8 седмици от остър синузит и бе стигнала до момент в който вече чувстваше, че не може да продължава да фунционира, клиентката ми осъзна, че се нуждае от помощ. ТЕС не бе успяла да й помогне до сега, а тя бе ТЕСвала всички аспекти на проблема за които бе могла да се сети. И бе похарчила цяло състояние за хомеопатични лекарства без никакъв резултат. Тя мислеше, че може би синузита е резултат от някаква алергия, така че бе ТЕСвала всякакви възможни алергени, включително формалдехид от радиаторите вкъщи, но нищо не помагаше. В деня в който трябваше да се видим тя ми се обади за да ми каже, че не се чувства достатъчно добре за да шофира и няма да може да дойде. Аз предложих аз да я посетя в дома й, тъй като тя живееше наблизо.

Разбрах че проблемът й е започнал когато е трябвало да се включи отоплението през есента ( тя се бе премемстила в нова къща). Там нямаше централно отопление или камина и клиентката ми смяташе, че това е ескалирало проблема й. Тя бе ужасно нервирана, тъй като ТЕС бе показала прекрасни резултати при алергии, но не работеше за нея в този случай.

Аз й напомних, че понякога алергиите са резултат ор енергиен дисбаланс, а друг път от неизчистени негативни емоции. И при нея може би второто е истинската причина за проблема.
Ние започнахме да ТЕСваме нейното отчаяние, че нищо не помага, включително ТЕС и че тя се чувства като хваната в капан, че не може да прави нищо и никъде не може да отиде, че се чувства толкова зле.

"Въпреки че опитах всичко и ТЕСвах всичко за което можах да се сетя без резултат............."

" Въпреки че знам че ТЕС работи за алергии и помага на всеки друг, и на мен е помагала за много други неща, състоянието ми сега е толкова лошо, че съм сигурна че дори ТЕС не може да ми помогне....аз избирам да бъда приятно изненадана от лекотата с която ще се освободя от проблемите които съм складирала в синусите си."

"Въпреки че пробвах всичко за което можах да се сетя, може би това е проблем за който ми е нужна помощ. Може би това е нещо срещу което не искам да се изправя сама. И избирам да осъзная, че мога да се справя с този проблем безопасно, сега."


Тя се почувства по-освободена и готова да търси корените на проблема си. Попитах я - ако има някакъв емоционален проблем в синусите й, какъв би бил той. Тя отговори, че чувства, че в синусите й е натрупан целият "боклук" в живота й скойто тя не иска да се справи. Иние работихме върху известен гняв срещу съпруга й, с който тя не бе готова да се справи преди.

Тя осъзна, че сега ние навлизаме в областта на "Аз наистина не искам да ходя там". Също така тя почувства огромна вътрешна съпротива и нежелание да се рови в "боклука" от миналото и каза че предпочита да си представи, че го товари на един камион и го изпраща за Ирак.

"Въпреки че аз наистина, ама наистина не искам да ходя там, чувствам се толкова зле, просто искам да натоваря целия този "боклук" на боклукчийски камион и да го изпратя в Ирак. Има толкова много боклук там и аз наистина не знам откъде да започна да го чистя.........".

Помолих я да визуализира синусите си сега и да ми каже как изглеждат. За нейна изненада тя ги видя изпълнени с пушек.

"Въпреки че синусите ми са пълни с пушек, който пречи да се види каквото и да е. И аз не знам какво означава този дим. Аз съм открита и готова да осъзная и разбера значението на този дим."

Внезапно тя бе разтърсена от някакъв спомен и изненадания вид на лицето й говореше, че нещо важно се бе появило. Казах й да отвори очи и да се отдалечи от картината в съзнанието си. да си представи, че е на кино и гледа филм на екрана и да даде заглаие на този филм. Тя го нарече "Кошмарът".

ТЕСвахме този филм, спирайки при всеки изблик на емоции докато тя можеше да ми го разкаже спокойно и без каквито и да е негативни чувства.

"Въпреки че аз бях толкова глупава и оставих чадъра си върху печката........."

"Въпреки че тя се запали и изпълни къщата с гъст дим от който не можех да дишам и мислех, че ще умра.........."

"Въпреки че мислех че децата ми ще умрат............"

"Въпреки че бях сама и трябваше да се справям с всичко сама, нямаше кой да ми помогне ..............."


Интензитета на емоциите й намаля по отношение на тази случка, но тогава тя си спомни, че докторът който бе повикала да прегледа децата й, я бе изнасилил. Тя бе уведомила за това полицията, но й било казано, че ще е безмислено да се опитва да го съди защото няма свидетели и ще бъде нейната дума срещу неговата. Когато съпругът й се върнал в къщи, тя му разказала за случилото се , но той й казал, че ще е по-добре да не вдигат шум около това.

След това тя си спомни за друг случай, когато разгневен мъж я бе ударил по лицето и съпругът й отново не бе направил нищо да я защити. Ние ТЕСнахме здраво гневът й към доктора, полицията, съпругът й, както и фактът, че тя никога не се бе чувствала защитена и в безопасност около съпруга си.

ТЕСнахме и това, че тя се бе примирявала толкова дълго с поведението му и че винаги тя бе тази която се опитва да оправи връзката им. Сега той бе далечe и си живееше живота, с чести командировки в чужбина - без деца за които да се грижи. А тя бе изоставена да се мъчи, без финанси, неспособна да работи поради хронично заболяване, бореща се с проблем след проблем и абсолютно сама.

Доста цветист език бе използван в тази сесия. Думите просто се лееха от нея докато продължаваше да ТЕСва. Това продължи докато тя можеше да говори за случилото се и да се смее. Също така тя бе благодарна за осъзнатите връзки и новото разбиране на проблема.

Сега тя вече можеше ясно да види връзката между огъня (централно отопление, камина) и дима. Разбираше как тази асоциация бе катализатор за болезнените й спомени и чувството й за безпомощност.
Тя бе споменала, че чувства изпарения в новата си къщата и аз я попитах откъде идват. Тя осъзна, че всеки път когато отива до задната врата тя може да усети изпаренията идващи от бойлера, монтиран отвън. Помолих я да ме заведе до него. Отидохме до задната врата, отворихме я и тя веднага получи видима емоционална реакция. ТЕСнахме чувствата й докато тя гледаше бойлера и след като тя видимо се успокои тя получи ново прозрение.

На задната й врата имаше една черна точка, която всъщност бе система за безопасност. Цвета на точката би се променил ако има някакъв проблем с бойлера. Тя ме попита дали усещам изпаренията и аз й казах, че ги усещам, но те не предизвикваха в мен никаква емоционална реакция.

"Въпреки че аз наистина мразя тези пари..........."

"Въпреки че аз нямам доверие на тази черна точка и трябва да я проверявам постоянно. Ами ако е счупена и не работи............"

"Въпреки че съм ужасена, че бойлера може да протече и да убие децата ми а аз дори няма да знам........"


Сега тя осъзна, че е проверявала бойлера постоянно. Това бе се превърнало във фикс идея. Тя бе ужасена че бойлера може да избухне. (той работи на газ). Предполагам, че тя бе изключила радиаторите, но все още използваше бойлера за да топли вода. ТЕСнахме страхът й от шума който издаваше бойлера. Сега тя осъзна, че се чувства много тъжна когато седи пред компютъра си. Тя си мислеше че компютърът й въздейства по някакъв начин, но сега осъзна, че когато седи пред него тя може да чуе как бойлера се включва и изключва и това предизвикваше емоционлан реаксия у нея. Попитах я дали е имала същите страхове в предишната си къща и тя ми каза, "Не, бойлерът бе в кухнята, където можех да го виждам и да помириша парите му."

"Въпреки че не мога да видя този бойлер, не знам какво става с него, не знам дали ще се счупи............"


Ние се пошегувахме за нейното красиво, голямо, кафяво куче, което спеше до задната врата и й служеше като предупредителна система. Ако то бе спокойно - и бойлерът работеше добре. След което ТЕСнахме изборът й да се довери на черната точка и на кучето си.

Върнахме се в гостната и след известни разисквания ТЕСнахме фактът, че тя не се чувства в безопасност в и извън къщата. (защото студът и влагата й се отразяваха доста зле). Всъщност тя не се чувстваше в безопасност изобщо. Оставих яс наставления за самостоятелно ТЕСване.

"Въпреки че не се чувствам в безопасност в този свят......."

Знам че това е обща черта няа страдащите от алергии и ми се стори доста интересно, че този проблем се прояви и при нея.

Преди да си тръгна проверих интензивността на емоциите й по отношение на спомена за пожара и изнасилването. Тя каза че е 0 (по скал от 0 до 10). Това означаваше, че сме постигнали голям напредък, но имаше още работа да се свърши по отношение на чувството й за безопасност. Не бях се чувала с нея от тогава и въпреки, че аз усещах, че това е била една много продуктивна сесия, не знаех дали и е помогнала за проблема със синузита.
Бях приятно изненадана от обаждането й днес.

"Огромно благодаря за брилянтната противосинузитна сесия! Денят след нашата сесия бе ужасен и след това изведнъж - пуф - всичко изчезна. Боледувах от простуда два пъти от тогава. Но никакви проблеми със синусите. Междувремено включих отоплението, дори го усилвах яко няколко пъти, но засега нямам никакви проблеми и с това."

Джилиан Уайтман
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

lbid
Участник
Мнения: 29
Регистриран на: 10 Фев 2008 20:21

Re: СИНУЗИТ (с множество емоционални корени)

Мнение от lbid »

ivangp написа:От Джилиан Уайтман - ТЕС терапевт


" Въпреки че знам че ТЕС работи за алергии и помага на всеки друг, и на мен е помагала за много други неща, състоянието ми сега е толкова лошо, че съм сигурна че дори ТЕС не може да ми помогне....аз избирам да бъда приятно изненадана от лекотата с която ще се освободя от проблемите които съм складирала в синусите си."

"Въпреки че пробвах всичко за което можах да се сетя, може би това е проблем за който ми е нужна помощ. Може би това е нещо срещу което не искам да се изправя сама. И избирам да осъзная, че мога да се справя с този проблем безопасно, сега."[/b][/i]


Ако използвам такива дълги декларации, напомнящите фрази могат ли да са различни в една сесия, при удрянето на различни точки. Например удрям върха на черепа с: "знам че ТЕС работи за алергии и помага на всеки друг"
удрям от едната страна на окото: "и на мен е помагала за много други неща" и т.н.
Може ли да си напиша такава дълга декларация и да я чета, докато я прилагам. Ако трите декларации които се повтарят се различават проблем ли е.

Много интересна случка. Ще пробвам нещо подобно за моето кръвно. Благодаря

ivangp
Site Admin
Мнения: 4523
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Накратко - отговорът на всичките ти въпроси е ДА, може.

Всичко може стига да имаш резултат.

Само да поясня -във всички публикации всяка настройка си е сама за себе си. Т.е за всяка настройка е правена отделна пълна Основна рецепта. Това не е ясно отбелязано, тъй като се смята че се подразбира. А и Настройката е обект на основна промяна при подхода, тъй като в Напомнящата фраза се използват части от Настройката.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Публикувай отговор