Булимия

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4523
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Булимия

Мнение от ivangp »

Продължавам да благоговея пред мощта на TEC по отношение на клиентите ми и на мен самата. Ето историята на една жена, която ще нарека Линда, и която успя да разреши проблема си с булимията за около един час TEC терапия.

"Линда" е изпълнена с живот, атлетична жена, посветена на кариерата си и в същото време - майка. Преди да дойде за сесията ни, ми каза по телефона, че има проблем с храненето, но не беше много конкретна. Когато пристигна в офиса, ми каза, че с никого не е споделяла това, но от две години преяжда и после се освобождава от храната. Това, което е започнало като явление два пъти в месеца, сега е прераснало до два пъти в седмицата. Когато правеше връзките към този проблем и по време на по-голямата част от сесиите ни, Линда беше много емоционална. Ползвах нейната информация и често и точните й думи, за да конструирам нейните TEC настройки и фрази. Линда пречупваше моите утвърдителни фрази през своите виждания, тъй като често работихме заедно върху тях.

Ето част от нашите TEC фрази:
Въпреки че:
Се чувствам засрамена и отвратена от себе си.
Това е тайна, която не съм казвала на никог0 .
Чувствам се толкова унижена и объркан .
Преяждането и повръщането е моя тайна и толкова се срамувам.
Ако разберат, те биха казали: Линда, това е толкова отвратително; толкова е отблъскващо; Линда, как може да го направиш?
Най-лошото нещо на света е те да разберат.
Биха ме критикували, биха ме отхвърлили, биха ме осъдили остро ...


След като Линда свали интензивността на горните фрази от 10 до 1, предложих й още няколко фрази, да ги ползва като утвърдителни мисли в перспектива, и като кадър за повторение, в нейната ситуация.

Ето някои от фразите, служещи като кадри за повторение:
Въпреки че:
Ако те имаха същия проблем, щях да ги подкрепям и да се отнасям със съчувствие.
Аз трябва да бъда перфектна, те са перфектни.
Те нямат никакви проблеми, те нямат никакви тайни ..


Завършихме сесията със следните фрази:
Избирам да разпростра съчувствието си и емоционалната си подкрепа и до самата мен.
Избирам добротата, потокът и спокойствието (думи на Линда).
Избирам да се отнасям към себе си с уважение и достойнство ...
Избирам да се отнасям към себе си с доброта и съчувствие.


Докато Линда се приготвяше да излезе, тя спомена, че е най-силно изкушена да преяжда и после да повръща през следобедите. Така че за допълнителна подкрепа между първата и втората ни сесия (която щеше да е след две седмици), й препоръчах всяка сутрин, преди да започне деня си, да го “настройва” с TEC.

Ето фразите за настройка на деня:
Следобед, когато се чувствам напрегната и нервна, аз избирам мира, потока и спокойствието..
Аз разпростирам добротата и съчувствието си и към мен самата, избирам самоуважението и достойнството
.

Казах също така на Линда да ползва собствените си мисли за TEC настройките и утвърдителните фрази.

Вярвам, че отчасти бързият напредък на Линда се дължи на силната й мотивация да помогне сама на себе си и на това, че тя приемаше TEC напълно и ентусиазъм. Тя започна първата ни сесия изключително разстроена и плачеше, а завърши сесията с широка и уверена усмивка, като каза, че се чувства "прекрасно".

Уговорихме втората сесия на Линда за след две седмици. Тя докладва, че не е имала пристъпи на булимия, ежедневно е съставяла фразите си за настройка на деня, както и е повтаряла утвърдителни мисли ежедневно по всички проблемни ситуации, които са изниквали. Тя дори беше отишла на семейната вечеря по случай Деня на благодарността, беше приела малко повече храна от необходимото, но ползвала TEC, за да се справи успешно със ситуацията.

По време на втората сесия ние идентифицирахме основната причина- случка от детството й, в която е участвала и майка й, и която отразява някои от емоциите и мислите й за нейната булимия.
Използвахме TEC, за да освободим тези свързани дълбинни причини и от 10 да стигнем до 0. Линда сега е настроена оптимистично и гледа с увереност на продължаващия си успех, също както и аз.

Следва част от бележка, която Линда ми изпрати след първата сесия:

Като размишлявам над последните 1 1/2 седмици, откакто се срещнахме, цялостното усещане, което имам, е че терзанието вече е изчезнало от връзката ми с храната. Преди да дойда да ви видя и да проведа първата си TEC сесия, аз определено усещах неадекватност, безнадеждност и безпомощност по отношение на преяждането и теглото ми. Не осъзнавах колко много се срамувам от действията си в областта на преяждането.

Когато повтарям утвърдителни фрази всяка сутрин и понякога вечер, нещата, които казвам, са от типа:
Макар че:
Ползвам храна, за да успокоя чувствата си, знам, че има здравословни начини да постигна душевно спокойствие и да се грижа за себе си.
Макар да се чувствам безпомощна следобед и да искам да изям много сладки неща, знам, че това е естествено чувство и че ще намеря здравословни начини да се грижа за себе си .
Макар да се чувствам безпомощна по отношение на сладките неща, знам, че съм свободна жена, в добра форма и задоволена, която приема и се грижи за себе си.

Трябва да кажа, че за първи път се чувствам, сякаш вътре в мен самата имам здравословен дом, място, което мога да достигна чрез повтаряне на утвърдителни фрази, където се чувствам спокойно и удобно, усещам грижата за мен и моите чувства. Чувам терзанието и “отивам вкъщи” – към спокойствието и състраданието на сесията с утвърдителни мисли. Това е истинско облекчение и благословия за мен. С нетърпение очаквам следващата ни сесия.
"Линда"


С най-добри пожелания,
Терезе Баумгард
Сертифициран хипнотерапевт
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Публикувай отговор