Страница 1 от 1

Пренареждане на Матрицата

Публикувано на: 07 Авг 2013 18:46
от Rally
Здравейте на Всички :)
Отдавна не съм писала тук, но мисля, че е важно да споделя с вас. Отворих нова тема, защото голямо чудене му хвърлих къде да пусна информацията и не намерих подходящо място сред другите.
Бих искала да популяризираме още един метод от техниките за емоционална свобода, а именно чрез пренареждане на матрицата. Познавам метода от септември миналата година и съм удивена от резултатите. Оставям линк за всички интересуващи се от надграждане на работата с ТЕС (това е мое усещане).
http://eft4success.eu/bg/about-irena
Дали е съвпадение, или не, но утре има обявени безплатни демонстрации, така че който иска може да се свърже с Ирена и да присъства ...
Дерзайте, каквото и да говорим, усещането му е майката :wink:

Публикувано на: 07 Авг 2013 20:19
от ivangp
Този метод вече е дискутиран в този форум. Ако си бе пуснала търсачка, щеше да видиш подходяща тема :)

П.П. По-надолу на тази страница съм публикувал алгоритъм за Пренареждане на матрицата.

Публикувано на: 07 Авг 2013 20:19
от Limitless
Защо разкарват хората за демонстрации, като може да има нещо онлайн?! Поне записват ли се демонстрациите и да се качват в интернет?!
А пълната процедура само с платени семинари ли може да се научи?

Публикувано на: 07 Авг 2013 20:22
от ivangp
Няма безплатен обяд Лимитлес, кога ще го разбереш. За всичко се плаща по един или друг начин.

Публикувано на: 07 Авг 2013 20:27
от Limitless
Добре бе Иване, някой хора нямат време да пътуват насам натам.. ;)

Публикувано на: 08 Авг 2013 08:09
от ivangp
Някои хора не ползват интернет.
Не можеш да задоволиш всички.
Винаги ще има недоволни.

Публикувано на: 08 Авг 2013 12:44
от Rally
Много се радвам, че темата вече е дискутирана, Иване ако прецениш можеш да прехвърлиш написаното до тук на другото място, признавам си че не съм пускала търсачка и не съм се ровила дълго. По принцип съм казвала на някои от хората с които се виждаме, но исках да напиша за по-широката аудитория, каквато знам че има сайт-а. По отношение на безплатността и останалите неща, ще се опитам да бъда кратка и да дам някаква информация. Безплатните демонстрации имат присъствие от около поне 10 човека и тъй като са ограничени във времето след запознаваме с метода се прави демо с 2-ма, максимум 3-ма от групата, всеки от присъстващите обаче запазва правото си на един безпратен сеанс с Ирена в удобни и за двете страни ден и час да се проведе. Смисъла е всеки сам да осъзнае, ползите и дали това е неговия път ... Лично според мен това е напълно достатъчно начало, моят живот се промени за минути след 20.07.2010 год. и това съм го казвала много пъти, макар отдавна да съм излязла от рамките само на работата си с ТЕС. След безпратната демонстрация всичко е въпрос на избор дали човек ще продължи да се занимава именно с тази версия на ТЕС и как ще продължи!? ... Има семинар, разбира се, има възможност за индивидуална работа с Ирена, има и възможност за работа сам със себе си, има възможност за работа с другите по двойки, което често се организира. По отношение на клипчета на сеанс, не съм чувала да са правени. Всеки сеанс е абсолютно различен и матрицата на всеки е само негова (при моят първи сеанс се озовах в минал живот), дори незнам доколко гледащите отстрани в интернет ще имат полза от това!? А и аз лично не бих се съгласила да има запис на мой сеанс в интернет, колкото и да не ме притеснява и да съм правила пред други. При индивидуална работа е възможно сеанса да бъде записан на CD и той да остане за човека в чиято матрица е влизано. И още нещо за безплатността, всички занимаващи се с практиките знаем, че колкото и пари да хвърляме, ако не работим с постоянство сами върху себе си-полза няма никаква, така че основно зависи от нас, и само ние можем да превърнем наученото от Иван, Ирена и други духовни учители, които срещаме по пътя си, в нещо безценно. Та, както вече казах-Дерзайте :)

Re: ТЕС и Пренареждане на Матрицата

Публикувано на: 30 Яну 2014 00:42
от mayadob
Щоп и аз в пренареждането.
Много добър подход. Да кажа с две думи какво е.
Работи се със случка, наситена с нежелани емоции. Спомняш си я и си представяш, че потупваш своя образ в случката. Идеята е образът ти да спре да се чувства по нежелания начин. Спонтанно се случват и претворявания.

Моят опит - започнах да си представям, че потупва мой въображаем образ, но не точно този от случката.
Ако е случка, си представям една въображаема Мая, която обикаля онази Мая от случката и нарежда, ядосва се, изобщо изразява себе си без задръжки и даже преувеличено. Представям си, че потупвам тази въображаема Мая.
Ако в момента се случва нещо, което не ми харесва и мога да си замълча, тогава си представям пред мен въображаемата Мая, която изразява недоволството си възможно най-силно. И си представям, че я потупвам. Ефектът - обикновено нежеланата ситуация спира да се случва. Например, ако две от децата не се разбират, пускам въображаемата Мая да издивява, да крещи и нарежда, чак усещам напрежение в истинското (а не въображаемото) си гърло и когато съм се потопила толкова във визуализацията, че вече дори не чувам разправията на децата, тогава въображаемата Мая се успокоява и забелязвам, че те вече не се карат. Ей така, все едно че от само себе си са спрели.
Случва се също да разбера защо някой се държи лошо за мен. Например, ако наистина кресна и кажа "Защо не искаш да й го дадеш? Какво се правиш на интересен и я мотаеш от половин час!", тогава просто ще си остана ядосана и най-много да потесам, за да се успокоя. Но точно това ми се искаше да кажа и го направих въображаемо. Въображаемата Мая се скара по този начин, потупвах я и веднага след задаването на въпроса дойде и отговорът - "Защото я мразиш." (да кажа за протокола, че не е чиста омраза. Той много я обича, но една част от него силно я мрази от ревност.) И, когато получих това разбиране, някак си повече не исках да се меся.

И в още много, много случаи, повечето с мен, някои и с други хора - работи супер :!:

По този начин веднага отработвам ситуациите, които преди ми се нареждаха в списъка "това трябва да го изтесам, когато ми се удаде възможност".
И друго - от години се опитвам да тесам въображаемо по себе си, но не ми се получава добре. С този начин сега мога да правя въображаем ТЕС - много удобно, особено за пред хора.

Пробвам също, когато някой друг изпитва нещо нежелано, да си представя една негова въображаема фигура, която да изразява бурно емоцията си по начин, по който на мен ми дойде в представата и потупвам тази фигура. За сега нямам достатъчно опит, за да кажа дали работи.

Re: ТЕС и Пренареждане на Матрицата

Публикувано на: 16 Ное 2014 16:34
от Яна
Имам въпрос... може да го има в книгата, но още не съм я дочела и ще съм благодарна да споделите мнение.
Започнах да правя пренареждането за един мой проблем, но не успях да довърша. Оказа се, че има много навързани спомени един след друг (стигнах до 3) и нещо се оплетох и не можах да продължа и завършя цялостно пренареждането. Сега се чудя как да процедирам отново по въпроса - дали да започна отначало или да подхвана най-ранния спомен, който е излязал при предишната сесия, и от там да подхвана нещата?

Re: ТЕС и Пренареждане на Матрицата

Публикувано на: 19 Ное 2014 23:10
от Alisa
Виж си Дневника, там без да съм чела тук, съм ти подсказала отговора- общата идея/извод/убеждение в спомените хвани и го работи.

Re: ТЕС и Пренареждане на Матрицата

Публикувано на: 21 Ное 2014 10:49
от ivangp
Моят съвет - запиши всички спомени, които са излезли. След това пренареди най-ранния. Провери какво е станало с останалите. Ако има друг за пренареждане пренареди него и т.н.

Re: ТЕС и Пренареждане на Матрицата

Публикувано на: 21 Ное 2014 15:20
от Яна
Благодаря! Записах си цялото преживяване от тогава, ще се върна към най-стария спомен.

Re: ТЕС и Пренареждане на Матрицата

Публикувано на: 13 Юли 2016 08:41
от ivangp
Понеже няма ясно описан алгоритъм за Пренареждане на матрицата в никоя от темите в този форум реших да го публикувам тук за да може да се ползва от желаещите да го пробват.

Ето какъв е той:

1. Избираш негативна случка, с която искаш да работиш

2. Затвряш очи и си представяш случката като страничен наблюдател, все едно гледаш на кино сцена от филм, в който ти си участваш.

3. Влизаш в сцената и отиваш при твоя образ в сцената, представяш му се, като му казваш, че си неговото Аз от бъдещето и си дошъл за да му помогнеш да преодолее този труден момент и че знаеш един метод, който може да му помогне. Питаш го съгласно ли е да приложите този метод.
Като обясняваш, че методът включва леко потупване с пръсти върху лицето и торса и изговаряне на определени фрази.

То в повечето случаи с радост се съгласява. Ако не се съгласи, го питаш от какво има нужда за да се съгласи и преодолее този труден момент. И каквото и да каже, че е нужно, му го даваш. Т.е. представяш си, че това или този който е нужен за да бъде променено неговото отношение, мисли и емоции към ситуацията се включва във въображаемата сцена и твоето минало Аз получава желаното и необходимото, независимо дали това е човек, съвет, дейстие, някакво приспособление или вещество.

Забележка: Всичко това се случва в твоето въобржение. За въображението ти няма граници. В този въображаем сценарий можеш да извикваш на помощ ангели, анимационни герои, приказни герои, Исус, Бог, супергерои, добри феи, вълшебници, извънземни, мъдреци, чудотворци, живи или починали роднини и приятели, да използваш роботи, всякави чудодейни машини, вещества, създания и т.н.
Можеш да правиш каквото искаш, с каквото и когото искаш.
Остави интуицията да ти подсказва правилните ходове и просто действай.

Същото се прави и във секи момент когато стигнеш до задънена улица с процеса. Питаш миналото си Аз какво е нужно за да се отпушат нещата и въображаемо го предоставяш.

4. След като се съгласи го питаш какви нежелани емоции и физически усещания изпитва спрямо случката.

5. След като ти каже какво изпитва започваш да правиш класически ТЕС с Декларация:
" Въпреки че изпитваш....еди каква си негативна емоция/физическо усещане......, аз дълбоко и безрезервно те обичам и приемам такъв какъвто си."
НФ: "тази ..... еди каква си негативна емоция/ физическо усещане ....."

Докато изричаш Декларацията и НФ потупвай едновременно собствените си точки физически и точките на миналото си Аз въображаемо.

6. Правиш 3 кръга по точките и проверяваш как се чувства миналото ти Аз! Намаляла ли е или изчезнала ли е емоцията / физ. усещане с което сте работили. Има ли друга емоция или физ. усещане които трябва да се адресират.

7. След като изчиститш всички негтивни емоции и физ. усещания на миналото си АЗ, го попитай
Какво убеждение си е създало то в тази случка. До какво заключение е стигнало в момента на случката.
Това са негативни убеждения и заключения. И те трябва да бъдат променени.

8. Попитай тогавашното си АЗ какво е нужно за да бъде променено това убеждение/заключение и му го дай.
Тук пак се връщаме на забележката от точка 3. Всичко е възможно за въображението ти.

9. Попитай го и иска ли да промени сцената и да отиде на някое по приятно за него място, където да е само или с други хора, с които се чувства в безопасност и е щастливо.

10. Дай му това, което му е нужно - съвет, присъствие, разговор с някого, персонално качество, ресурс, субстанция, чудо.... и т.н. Представи си, че отивате на мястото на което то иска да отиде и е с хората, с които иска да е, че прави това, което иска да прави и, че другите се отнасят с него, така като би искало да го третират.

11. Попитай предишното си АЗ как оценява новата сцена от 0-10. Ако оценката е под 10, попитай го какво още е нужно за да я направите абсолютна 10-ка. Тук може да излязат нови неотработени аспекти на проблема, които трябва да се адресират.

12.След като оценката на новата сцена е абсолютна 10-ка усили всички сетива на максимум = всички цветове, контраст, звуци, физически усещания.Когато всичките ти сетива изпитват новата сцена максимално интензивно си представи, че вкарваш тази сцена през върха на главата си в мозъка си и тя изпълва всяка негова клетка, след това от мозъка разпрати новата сцена до всички други клетки в тялото си и накрая след като изпълниш сърцето си с нея я разпрати във всички посоки за да запълни всеки атом във Вселената.

Това е фактическото Пренареждане на матрицата, т.е. промяната на спомена. Всичко случващо се преди тази точка е само подготовка за пренареждането.

13. Провери резултата. Опитай се да си спомниш оригиналната случка от точка 1. Ако всичко е изчистено и пренаредено, яма да можеш да си спомнитш старата сцена, а ще ти изниква новата на нейно място. Или старата ще е размита, неясна, различна от първоначалния спомен и изпълнена само с позитивни емоции, със спокойствие и душевен мир.

14. Попитай предишното си Аз има ли по-стар спомен, в който се е чувствало по подобен начин и който трябва да се пренареди.

15. Пренареди всички спомени за които се сеща предишното ти Аз и които са свързани с даден проблем.

Важно Уточнение: През целия процес се потупват своите точки - физически и тези на миналото АЗ - въображаемо. Но само в стъпка 5 се правят Декларации и НФ. През останалото време се води свободен разговор, мисли се свободно, представят се разни неща свободно и т.н.

Действайте и пишете как ви се получава и какви проблеми срещате за да ги преодолеем заедно.!

Re: Пренареждане на Матрицата

Публикувано на: 13 Юли 2016 15:03
от Alisa
Чудесно!
И да се включа, като работеща за себе си и с клиенти, предимно с тази ТЕС надграждаща техника.

по 1. Избираш ситуация с която искаш да работиш, защото може да е цел за постиганеq като нова работа, например.
по 2. Може и с отворени очи, ако така е добре за човека
по 3. Още тук питаш дали ти или друг да дойде и да сътрудничи на миналото ти Аз, кръстено ЕХО от автора на техниката
по 4. Или питаш, какво му пречи да постигне целта си и поискай да те заведе в онзи момент преди неговото "тук и сега", когато нещо се е случило
Още тук се пита за няколко случки, които съдържат един и същи мотив като този, който е тема за работа, който най-често е с негативен привкус. Това може да е физическо усещане, мисъл/убеждение, емоция!
Както в ТЕС работи се с най-старата или най-силно заредената.
по 5. ЕХО само си говори от негово име, а ти потупваш него и себе си едновременно изговаряйки от негово име и лице думите му.
Първоначално може да го окуражиш, като говориш от свое име, че го обичаш, че е прекрасно и т.н.
по 6. Тупаш и следиш промяната, тя обикновено настъпва бързо, още на 3-4 точка, ако не помръдва емоцията значи има по-стара случка и питаш ЕХО да те заведе в нея! Там започваш по същия начин от т.3
Като се стигне до базисната случка, се чисти от всички негативни аспекти и !!! Положително зареденото убеждение и положително заредената сцена сами се появяват когато всичко е изчистено!!!
Това което ти си написал е като отделна под-техника наречена "Пренареждане на сцена" в Пренареждане на матрицата. За нея четете в книгата, да не преписваме всичко тук.

Когато има няколко връщания назад във времето в различни случки с общ мотив, после по обратен ред проверяваме съществува ли още убеждението в тях или не. Ако трябва доизчистваме по ТЕС начина ЕХОто и продължаваме да връщаме до първоначалната точка Случка или цел и проверяваме сега как изглеждат и ако всичко е ОК! Зареждаме се със светлина от главата, през шията, раменете, ръцете, гърдите, торса, краката. Виждаме как клетките реагират, после усещаме в кожата и пускаме в полето , да стигне до Вселената и да получим нейния отговор, който прибираме в сърцето с идеята "Това искам – това получавам. Така искам – така е! Това е моята нова програма." и се приземяваме щастливо тук и сега в живота :D

Да добавя, че няма ограничение колко често, колко дълго, да правим тази техника. Няма страшно, ако по някаква причина прекъснем, винаги може да се върнем и продължим от където сме стигнали. И тук има прозявки, сълзи, умора доспиване, но когато работата е свършена добре, има прилив на енергия, оптимизъм и т.н. или умиротворение, сливане с Цялото и т.н. "божествени" състояния. :)
Ще се радвам и аз да правите Матрицата и споделите опит!
Успех!
Но Матрица се прави най-добре, при добре научен ТЕС, да не забравите!