Страница 1 от 1

ТЕС при деца/юноши

Публикувано: 20 май 2007 05:37
от Arethuse
Става въпрос за момиче на 13 години. Как е по-добре да се подходи - аз съм добро дете... и т.н. или със стандартната фраза?

Публикувано: 20 май 2007 09:43
от ivangp
Питай я нея кое повече й харесва! :)

Публикувано: 05 авг 2008 19:14
от kk
А каква е минималната възраст при деца за прилагане на ТЕС?

Публикувано: 05 авг 2008 21:17
от ivangp
Самостоятелно - три години. От друг човек - след зачатието.

Публикувано: 05 авг 2008 21:55
от kk
Благодаря за бързия отговор :) . Синът ми е на 1,9 г. и забелязвам, че развива различни страхове, примерно от коли. Въпросът ми е относно формулировката, примерно "Въпреки, че изпитваш страх от коли, ти напълно и безрезервно приемаш себе си". Това добър вариант ли е и също как да приложа третата фаза с въртенето на очите или тя се изключва поради невъзможност да се изпълни от детето? Благодаря предварително :) .

Публикувано: 06 авг 2008 08:18
от ivangp
ТЕС никога не се прави във второ лице, а винаги в първо. Прочети как се прави Прокси. Изобщо почети малко тук преди да задаваш въпроси, както и в книгата. Там е описано с какви фрази се работи при деца. Разбирам че искаш отговори веднага, но разбери ме и мен. Ако повтарям едно и също на всеки новодошъл ще губя много време. Накратко не е добре така както си го описала. Аз бих направил ТЕС с:
Въпреки че ужасно ме плаши шумът на колите, аз съм едно силно и смело момче.
Въпреки че преминаващите коли ме стряскат, аз съм силен и смел

И т.н. вариации на тази тема.
Можеш да му я правиш и директно на него ТЕС, без фрази всеки път когато премине кола и той се стряска. Също провери за рахит, защото тези симптоми може да са предвестници на начало на рахит.

9г не е задължителна. Ако правиш прокси я включвай от време на време. Ако прилагаш директно върху него, я пропускай. Просто го потупвай по точките като включваш и РД.

Публикувано: 06 авг 2008 10:58
от kk
Благодаря за отговора. Ще събера повече информация и ако имам пак въпроси ще питам :D .

Публикувано: 18 юни 2012 23:28
от Таня
Здравейте,
искам да попитам дали е удачно и би помогнало да правя Прокси на детето ми,което е на 2,5г за да не се боледува когато посещава детска ясла?Повече от месец не съм я пускала,защото се страхувам че отново ще започне да се разболява.
Ако аз и баща и изчистим нашите страхове и негативни емоции спрямо нейните боледувания,както и да правим Прокси за нея,дали ще даде резултат,или както ми казват майките с опит в това тя трябва да премине през всички болести за да си изгради имунитет и че това е естествен процес?

Публикувано: 19 юни 2012 08:56
от ivangp
Аз искам да те попитам, ако аз ям от това което си сготвила днес за обяд, дали ще ми хареса?

Ако кажеш, че ще ми хареса, а не ми хареса, това какво ще означава?
Ако кажеш, че няма да ми хареса, а пък ми хареса, това какво ще означава?
Ако кажеш, че ще ми хареса и ми хареса, това какво ще означава?
А обратното?

В крайна сметка никога няма да разберем докато ти не сготвиш и аз не го опитам.
Всичко друго са спекулации.
Това важи в пълна сила за изказванията и на майките с опит.

На тях други майки с опит са им казали еди какво си и те са го приели за истина без да имат смелостта да пробват нещо различно.

Публикувано: 19 юни 2012 12:53
от Alisa
Работете с таткото и детенцето....останалото ти е казано от Иван. :D

Публикувано: 19 юни 2012 21:26
от Таня
Благодаря ви за отговора :D !

Публикувано: 17 авг 2012 01:01
от Solle
Аз на моето дете го правя с "аз съм добро дете и мама и татко много ме обичат",и съм имал доста добри резултати. Но имаше един страх след малка хирургична намеса който каквото и да правих и да казвах, просто не се повлияваше дори минимално и това продължи няколко месеца. Педиатърката изписа капки на Бах (Мимулус) и се реши проблема из основи ,да чукна на дърво няма вече паника нито от лекари нито от хора със зелени дрехи (като хирурзите). Така че като някакъв вариант може да пробвате и това. Успех :)