Страница 1 от 1

ТЕС за положителни емоции и случки

Публикувано на: 31 Окт 2014 15:18
от Antoaneta Valkanova
Здравейте!

Аз съм новак във форума и в идеята и практикуването на ТЕС, но стъпка по стъпка откривам разтоварването, което носи, и различни други благинки.

Имам следния въпрос към всички вас (доста се порових във форума, но не срещнах коментари по този повод, тъй че се надявам да не ви спам-я): някой от вас пробвал ли се е да ТЕС-а положителни случки и емоции?

Въпросът може да ви се стори странен, но логиката ми е следната: положителните емоции са също емоции, следователно могат да фиксират енергията ни в конретен спомен, към който ни е удобно и приятно да се връщаме, правим този спомен/емоция референт и мярка и не позволяваме на нови енргии да ни завладеят.

Аз се опитах да работя в тази посока и да ви кажа, за мен специално, това дава доста бърз резултат.

Моля ви да коментирате и ви благодаря предварително :)

Re: ТЕС за положителни емоции и случки

Публикувано на: 06 Ное 2014 17:56
от nikimm
Често имаме емоционални котви зад положителните емоции и всъщност тези т.нар. котви са някакъв вид негатив. Ако и за теб е така, то тогава работи с тази полужителна емоция/случка, като чистиш негатива, който те тегли постоянно към нея и всъщност чистиш котвата.
Поздрави

Re: ТЕС за положителни емоции и случки

Публикувано на: 06 Ное 2014 20:12
от ivangp
Antoaneta Valkanova написа:някой от вас пробвал ли се е да ТЕС-а положителни случки и емоции?
Да, много е полезно. Щом чувстваш, че ти помага продължавай да го правиш.

Re: ТЕС за положителни емоции и случки

Публикувано на: 07 Ное 2014 22:40
от Alisa
Да, наричаме ги Маяк.

Re: ТЕС за положителни емоции и случки

Публикувано на: 20 Ное 2014 16:31
от Antoaneta Valkanova
Благодаря за коментарите ви!
Да разбирам ли, че темата е дискутирана?
Интересно би ми било да изпаднем ако щете дори в конкретика, защото тук е по-сложна работата с декларациите. Именно затова се допитвам до вас: от една страна да се поуча от вашия опит (ако имате пракртически такъв), пък и да помогнем на някого, който се лута.
Когато работя с положителните си емоции, аз действително работя с тях, а не ги формулирам по никакав негативен начин. Например, не ТЕС-ам притеснение, че "много хубаво не е на хубаво", а просто целя освобождаване от чувството, че това хубаво нещо (случка, емоция, физическо усещане) ще се превърне в единица мярка, която няма да ми позволи да откривам света по онзи детски начин.
Наистина ви моля за конкретни разкази по темата.
Отново благодаря!

Re: ТЕС за положителни емоции и случки

Публикувано на: 21 Ное 2014 10:36
от ivangp
За да искаш да се освободиш от нещо значи то е по някакъв повод проблем за теб. В случая ти се страхуваш, че еди какво си може да се превърне в мярна единица и че няма да можеш да откриваш света еди как си и т.н. Страхът е емоцията, която искаш да премахнеш, както и привързаността към нещо, зависимостта от нещо. Това са все негативи, макар и привидно прикрити под шапката на позитив. Работи върху тях.

Също така можеш и просто да работиш с:
Въпреки че имам
чувството, че това хубаво нещо (случка, емоция, физическо усещане) ще се превърне в единица мярка, която няма да ми позволи да откривам света по онзи детски начин.
аз напълно и безрезервно приемам себе си.

Re: ТЕС за положителни емоции и случки

Публикувано на: 21 Ное 2014 12:23
от Antoaneta Valkanova
Ех че хубав и точен отговор. Така ми хареса, че ей сега ще ТЕС-на положителната емоция, провокирана от него ;)

Re: ТЕС за положителни емоции и случки

Публикувано на: 05 Дек 2014 00:03
от Alisa
Antoaneta Valkanova, аз маяците( неща към които нездравословно се привързвам) си ги откривам като надуша, че нещо ми е прекалено позитивно и започвам да си повтарям позитива по точките до един момент, в който не изскочи някакво убеждение, което го подхранва, а то обикновено не е много позитивно... :lol: после освобождавам и него и всичко е ок! Обикновено идва ново убеждение, което носи друг смисъл или просто се освобождавам от пречещото убеждение, което освобождава много енергия, за по- полезна употреба и пак е ок! :lol: