Как да комбинираме ТЕС с Рейки и Хоопонопоно?

Техники и подходи, които можете да използвате като допълнение или заместител на ТЕС.
daris uzunova
Участник
Мнения: 16
Регистриран на: 08 Апр 2011 11:01

Мнение от daris uzunova »

Искам да споделя една случка... Една моя колежка има навика да се отнася враждебно към всичко. Непрекъснато дава отрицателни оценки на хора и ситуации, а освен това се изживява и като началник. Та ситуацията е такава - беше доста топло в стаята, в която работим 4 колежки и тя най-демонтсративно без да ни попита загаси климатика, без да сметне за нужно да ни попита ние какво мислим по въпроса. Аз съвсем спокойно и казах, че е доста топло и, че трябва да се съобразяваме една с друга. Тя се ядоса и и стана много неприятно. В този момент реших да кажа вълшебните думи и да ги насоча към нея и резултата не закъсня. Буквално след минута, две тя се успокои и каза, че трябва да намерим начин да се разберем, включи климатика и сякаш нищо не беше се случило. Напрежението изчезна, нямаше и следа от него нито в нея, нито в нас. Просто прекрасно! Нещо повече, сега всеки ден сама пуска климатика и се съобразява с нашето мнение.

dejavu
Участник
Мнения: 79
Регистриран на: 18 Юни 2011 12:05

Мнение от dejavu »

WOW! Изненадана съм,че постоянно изникват нови уникани неща, за които не съм и подозирала. За пръв път чувам за Ho'oponopono и благодарение на вашите интересни мнения, съм заинтригувана. Толкова е просто, че в първият момент ми прозвуча тъпо и сектантско, но явно съчетава в себе си силата на положителните думи, т.е. позитивната енергия в тях. Твърде елементарно е, за да не бъде изпробвано. Благодаря за инфото :)

Енита
Участник
Мнения: 24
Регистриран на: 25 Юли 2010 17:59

Мнение от Енита »

Да си призная, аз прилагам Хоопонопоно тогав, когато не мога да се справя с ТЕС спрямо отношенията си с други хора, поне за мен Хоопонопоно е като мантра, която ме освобождава от мислене :oops: Имам Рейки второ ниво и за болка използвам основно Рейки, а ТЕС когато имам емоционален проблем. Също така съм опитвала, бях го чела във форума, да тесам с думите от Хоопонопоно, пак когато имам емоционален проблем, свързан с други хора, които не ме разбират - мисля, че има ефект :D

Публикувай отговор