Енергийните Вампири

Техники и подходи, които можете да използвате като допълнение или заместител на ТЕС.
Аватар
Angel_K
Напреднал
Мнения: 332
Регистриран на: 07 Май 2010 16:23
Местоположение: България
Обратна връзка:

Енергийните Вампири

Мнение от Angel_K »

DG написа:
Я, да ви питам аз: Какво правите с енергийните вампири.За себе си, считам, че наистина мога да действам негативно, защото съм много притеснителна на моменти и по такъв начин обтягам обстановката.Но се стремя да се променя. Или айде, стремях се... Сега съм в лош период. Обаче имах колега на работата, точно като пиявица. Наблюдавала съм се как глупавото му дърдорене ми действа съвсем леко размътващо на мозъка. До някъде успях да го игнорирам, но не напълно. Даже тесах отношението си към него, но тогава нещо друго май се случи, не помня. И нещата продължиха да вървят на зле, докато не стигнаха до това да трябва да напускам работа.Вкъщи определям родата на съпруга ми като много тежки характери, аз не съм света вода ненапита също, но по принцип уважавам правото на другите на личен живот и свобода в решенията. Мисля, че съм особняк, но знам и че съм много добра. Не обичам обаче някой да ме ограничава и да ми налага неговото. Както и да е - та родата всичките са тежки характери - сприхави, избухливи и т.н. Докарах нещата до степен като минавам покрай тях да не изпитвам нищо. Но пак си блокирам енергията според мене си, защото може би подтискам огорчение, гняв, безсилие, нежелание да ги виждам и всякакви подобни. Как мога да се предпазя от енергийни вампири и как аз самата да не бъда такава?

Не знам случайно или не все ми излиза от някъде информация за нещо което тормози и мен Smile
Та от няколко дни се чудя има ли наистина енергийни вампири и възможно ли е това да са най-близките ни хора ние да живем с тях без да знаем?!
Да се разреждаме допълнително вкъщи и след това да се чудим какво ни е , защо вместо да сме отпочинали вкъщи ние сме по-зле?
DG , всеки е особняк , напълно нормално е едни хора да ги допускаш до себе си и да си отворена към тях а към други обратно , не е задължително да харесвме всеки.
Кофти когато са роднини и трябва да играем роля и фалшива усмивка, щом мислиш , че потискаш , гняв , безсилие ... явно определено е така Idea
Преди ТЕС ми бе странно защо винаги познавах или по точно се случваше някой който ми е приятен на първа среща да ми става след това приятел и с някой сме още приятели , а с други които са ми дори неприятни не стигаме до никъде в приятелството ...
Но от както имам ТЕС , са как да каза ваксиниран от втория тип , и да се доближат до мен не се дразня не изпитвам негативни емоции повъртят се и си заминат.
В повечето случай са колеги.
Това , че си ТЕСала за колегата но нещо се е случило , но още го помниш не пречи да го ТЕСаш и заровиш в глава минало!Smile
Преди ТЕС и аз бях как да кажа прозрачен . макар на моменти пак да съм , не съм ли на кеф и нагнетявах и аз обстановката , весел ли съм обратното.
Нагнетяваш обстановката когато нещо не е в ред когато излъчваш не само добро Smile
И на другите им светва лампичката не го закачай , че ще го отнесешSmile
"Сега съм в лош период..." ами промени го , не чакай самият той да стане добър освен ако не вярваш , че е нормално отвреме на време да ти е гадно и , че ще мине само.

Как да не бъдем енеригийни вампири не знам , по скоро не знам , знам че в момента не съм от този тип а от типа който дава Smile Но на който АЗ искам , към останалите съм как да кажа невидим, не ме дразнят ...Smile
Не съм правил нищо специално , просто ТЕС !
И продължавам да търся отговора на въпросите си най-горе , ще се радвам ако помогнете. Rolling Eyes
_________________
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. Smile
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. :-) ;-)
http://tec.a4obg.com

MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

Отговорите на тези въпроси аз отрих преди години в една книжка-Селестинското пророчество на Джеймс Редфийлд. Има я в Спиралата.
Според теорията там всички така сме научени /обикновено от мама и тати го усвояваме като модел на поведение/да се зареждаме с енергия- като я изтегляме от околните.Кото играем определени роли на които другите се вързват и ни я дават.
Май бяха "Насилник""Жертва" "Мълчаливия/затворения/" и "Критикуващия/или Властния/"Докато не се научим да се захранваме не от хората около нас, а от централния източник.
Много често съм се улавява как СЪМ разигравала тези роли, най-често на затворения-той мълчи тайнсвено и не ти обръща :D внимание,за да ти стане интересно и да отидеш да се интересуваш от него и така да се докопа до тебе. Насилника направо си те пердаши и си взема каквото иска-става дума и за физическо насилие, Критикуващия все ти прави забележки и ти му се вързваш и така му я даваш,Жертвата все се жалва и ти го жалиш и така...нещо от сорта. Написана е в стил "Индана Джоунс" и много си я обичах.
На мен точно ТЕС ми е липсвал през всичките тези години, според мен чрез тес се чистят каналите през които става зареждането от Всемира , а не от хората около теб.
А когато си прочистиш каналите и вървиш и грееш - то се усеща от околните и те са обикновено привлечени от теб-идват да си гребнат-къде лъжичка, къде черпак.Къде с усмивка ,къде със скандал...
И добре че научих за тес. :D

MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

Разбрах, че си от Пловдив и питаш за ПЕАТ.
И аз съм от Пловдив и питам за ПЕАТ , почти на 90%съм сигурна ако има,но ме притеснява ,че в повечето случаи се говори за работа с други хора, а аз имам още много да работя по себе си. Въпроса ми към тези които са били е :техниките от този семинар стават ли за работа със самия себе си, или е предимно за работа с другите?!
И извинявай ако ти спамя темата, тук ми дойде отвътре да питам :oops:

DG
Участник
Мнения: 45
Регистриран на: 03 Апр 2011 05:50

Мнение от DG »

Ок, де, ама никъде не пише как да не бъдем вампири.Или пише, ама е трудно изпълнимо. За моделите съм съгласна. Аз лакатуша в няколко разновидности. Обикновено съм не чула, недоразбрала...Ок, и вампир да съм, не ми е лесно и във всички случаи, ако можех от раз да стана позитивна, от раз да мога да съм перфектна...Ама е трудно да стане така... Много малък процент са хората сигурно, които не са. Ако знаех как да предпазвам околните от себе си и себе си от околните, щеше да е супер.
За да се предпазиш от ЕВ, в едни книги пише да правиш разни знаци с ръце-прикрито.
В други да правиш разни визуализации, как нещо те пази. Обаче май пишеше и че не трябва да си прекалено дълго в този щит, защото ограничаваш някаква си енергия.
И двата варианта по един или друг н-н са неприемливи за мене. Това с ръката не действа, другото ми е сложно, обикновено ако се опитвам да правя подобни визуализации, ме боли главата.
Казват, че не трябва да реагираш и вътрешно и външно на ЕВ, за да го неутрализираш. Ок, външно ще замълча. Обаче вътрешно...Много трудна борба. В интерес на истината, тук трябва да вмъкна, че ТЕС много ми помогна в потушаването на негативните ми чувства към родата на съпруга ми. До степен да са ми почти безразлични. Почти, защото първо тесам много други работи и не ми идва на ум затова и второ много неща бъркат тези хора.Малко трудно за изпълнение да не реагирам.Както и да е през повечето време успявам
А сега въпрос:Какви трябва да са декларациите, утвържденията за да се пазим и да не сме ЕВ?

nikimm
Майстор
Мнения: 815
Регистриран на: 29 Мар 2009 14:24

Мнение от nikimm »

Какви трябва да са декларациите, утвържденията за да се пазим и да не сме ЕВ
Ами какви ТРЯБВА да са не знам дали някой може да каже със сигурност. ТРЯБВА са тези , които всеки сам усеща, но въпреки това бих пробвал с :
"Въпреки, че не знам какви трябва да са декаларациите . за еди какво си ......., а освен това ми е трудно да разпозная знаците на вътрешния си глас и искам да получа готовата и проиграна и изпитана рецепта за ЕВ, аз напълно и безрезервно......... "
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет

Аватар
Angel_K
Напреднал
Мнения: 332
Регистриран на: 07 Май 2010 16:23
Местоположение: България
Обратна връзка:

Мнение от Angel_K »

MAG2001 написа:Разбрах, че си от Пловдив и питаш за ПЕАТ.
И аз съм от Пловдив и питам за ПЕАТ , почти на 90%съм сигурна ако има,но ме притеснява ,че в повечето случаи се говори за работа с други хора, а аз имам още много да работя по себе си. Въпроса ми към тези които са били е :техниките от този семинар стават ли за работа със самия себе си, или е предимно за работа с другите?!
И извинявай ако ти спамя темата, тук ми дойде отвътре да питам :oops:
Здравей,
Близо си , но не си точна не съм от Пловдив наблизо съм :-)
Не питам за ПEAT в Пловдив , а ме навиват да събера/м 10човека за да има семинар за ПЕАТ.
Аз правих сам на себе си DeepPEAT-4 и бях шашнат от ефекта.
Ето по тези 2 клипа:
http://www.youtube.com/watch?v=7-PzhnYi0Zs
http://www.youtube.com/watch?v=JjFXiZmXb6w
Дано разбираш Руски !
Дерзай и сподели резултати после моля!
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. :-) ;-)
http://tec.a4obg.com

Alisa
Майстор
Мнения: 2091
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

:D Да си кажа и аз какво мисля... Всичко е енергия и обмяна на такава. Когато ти си в дисбаланс в посока липса на енергия, интуитивно си намираш как да се сдобиеш с нея (от кого, от къде). Когато си в посока, да имаш излишък от енергия пък, тогава намираш как (на кого, къде) да я отдадеш. Това не е непремено енергиен вампиризъм. Вампиризмът е по-скоро литературно понятие, значещо свъх изсмукване на чужда енергия. И да си дойдем на думата- когато работиш с ТЕС ти се вкарваш постепенно в енергиен баланс, т.е. нито ти смучеш, нито теб те смучат, защото вече си си изработил/а умението да балансираш (неутралитет, равновесие на + и -, хармония...) и ти избираш дали да дадеш енергия или да вземеш, или да си я запазиш. :roll: :D :D :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран на: 07 Апр 2011 14:34

Мнение от MAG2001 »

И аз съм мислила по въпроса с декларациите.Докато тесах "..че, все нещо ми пречи да се разтесам както ми се иска.." ми излезе като ПО нещо то сорта "...страх ме е ,ужасявам се че ако с ТЕС взема че си разчистя енергийните канал, и като бликне една енергия, и като ми просветне, и като засияя като слънце със собствена светлина и тогава пак без да се усетя как като ще ми се налепят всевъжможни вампири ,мишки ,кърлежи и пиявици, и пак ще ме изсмучат докато падна в несвяст.." Може и да е смешно, ама така го чувствам.та това съм го писала за декларация, иначе накрая освобождавам се от този страх, защитена съм и т.н. В смисъл страштното е ,че ме е страх от тях или по-скоро от това.
Но не съм го тесала основно ,не съм стигнала до там, то кое по-напред.Въпреки че , самият факт че тази тема ме провокира да пиша ..май е редно да му обърна внимание.
А иначе съм съгласна че "вампирясвам" естествено кагото ми липсва енергия и не се сещам от къде и как другаде да я набавя. И категоричн влизам в роля несъзнателно, :D , със сигурност не е нарочно.
Някъде във форума ,не помня кой обаче за съжеление, но някой беше описал как е тесал подобен проблем-че го товарят прекалено и иска да му оставят повече лично пространство.
Ангеле, абсолютно си прав!
Имам още много за до-уточняване :D
И ако беше само за ПЕАТ-а в Пловдив-с мед да го намажеш :D
Благодаря ти за отговора и за линковете, и на теб, и на всеки писал в сайта.На мен ми е невероятно полезен.Докато успея точно да си формулирам какво да питам и взема че намеря на отговора в някоя тема..че даже и нов въпрос се заформя.А ПЕАТ-а още ми е много мъгляв .Няма да питам повече :oops:

ivangp
Site Admin
Мнения: 4530
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

MAG2001 написа:Разбрах, че си от Пловдив и питаш за ПЕАТ.
И аз съм от Пловдив и питам за ПЕАТ , почти на 90%съм сигурна ако има,но ме притеснява ,че в повечето случаи се говори за работа с други хора, а аз имам още много да работя по себе си. Въпроса ми към тези които са били е :техниките от този семинар стават ли за работа със самия себе си, или е предимно за работа с другите?!
И извинявай ако ти спамя темата, тук ми дойде отвътре да питам :oops:
Стават.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Essence
Участник
Мнения: 94
Регистриран на: 17 Ное 2008 12:32

Мнение от Essence »

Накратко, зa cправяне с енергиен вампир - първо, изчистваме дразнението си към вампира; второ, би било добре да си създадем енергийно-информационна програма, която да държи "вампира" на разстояние - това може да стане с ТЕС, темпорално потупване (вж. Дона), или чрез залагане на програмите за ефективност и увереност (вж. Д. Верещагин).
С "вампира" не се занимаваме - щом подсъзнателно усети, че сме по-силни от него, това ще го държи на разстояние и трудно ще се осмели да наруши личното пространство на вече бившата си жертва 8)

Ето тук има описан случай за справяне с такава личност с ТЕС :)

mary089
Активен
Мнения: 151
Регистриран на: 10 Мар 2009 10:28

Re: Енергийните Вампири

Мнение от mary089 »

Angel_K написа: от няколко дни се чудя има ли наистина енергийни вампири и възможно ли е това да са най-близките ни хора ние да живем с тях без да знаем?!
Преди известно време - още преди да науча за ТЕС се заинтересуах от енергийния вампиризъм, четох разни статии и стигнах до следния извод - няма такова животно "енергиен вампир" или поне не в този вариант, който ние си представяме-някакъв звяр, чудовище или нещо излезнало от филмите на ужасите. Всеки от нас може да стане енергиен вампир при някакви обстоятелства, когато има липса на енергия. Тежко болните хора например са най-силните енергийни вампири. Не случайно, когато някой се грижи за болен и той самия изглежда и се чувства болен - изцедена му е енергията от болния "вампир". Най-лесния начин да отдадеш енергия е, когато обичаш. Майката постоянно дава енергия на рожбата си чрез своята любов. Влюбените също си обменят енергия. Хората с недостиг на енергия /вампирите/ си я доставят по най-различни начини. Това може да бъде колежката ти, която постоянно ти се оплаква и те кара да я съжаляваш, майка ти, която ти опява на главата колко лошо постъпваш спрямо нея, децата ти, които те дразнят и вбесяват. И както и да реагираш ти даваш енергия на вампира. За да не дадеш енергия просто не трябва да реагираш никак :idea: Затова ако те дразни някой - ТЕС! Ако някой ти се жалва - ТЕС! ако някой те вбесява - ТЕС, ТЕС, ТЕС! Ако установиш, че някой те изцежда постоянно, просто си визуализирай преди среща с този човек един екран около себе си, нещо като защитен чадър, стъклен или огледален, който отблъсква всякаква негативна енергия и я връща там, откъдето е дошла. Аз лично се заинтересувах от енергийния вампиризъм, защото установих, че след среща с бившия ми шеф се чувствам много зле, отпаднала, главата ми празна, направо болна. Много често след работни слещи, на които той беше председател ме болеше стомах, а веднъж чух и друг колега да се оплаква от подобни симптоми, та тогава се замислих за причината. Установих, че бившият ми шеф е много силен енергиен вампир. Той е агресивен, крещи по подчинените си, обижда, буйства и каквото и да правиш, както и да реагираш, накрая той е доволен и "сит", а ти си изтощен и болен. Тогава прочетох за това как тр.да се държиш с вампира, тоест да не реагираш. Веднъж пробвах това върху шефа и установих, че действа много добре. Той вика, крещи, заплашва, аз "броя мухите" в кабинета му :D Накрая той сдаде багажа, буквално рухна и дълго време след това не ме закачаше. :) По-късно се "запознах" и с ТЕС. Изтесах сума ти неприятни случки, свързани с бившия шеф. Не знам случайно ли стана :wink: , ама от година и нещо започнаха да му се случват доста служебни неприятности, сега вече е бивш :D

Публикувай отговор