Как да излекуваме "нелечимите" болести.

Информация за здравословен начин на живот.
Публикувай отговор
Radinela
Участник
Мнения: 28
Регистриран на: 18 Окт 2011 22:35

Мнение от Radinela »

Дано да успея да изляза наистина, защото определено това не е моята къща.

Гена, аз може би не съм пример за душевен мир, но определено по отношение на тялото имам добри постижения. Само с хранителен режим, слънце и движение поддържам здраве, което нямах преди 5-6 години, когато бях и доста млада, а се чувствах разпадаща се и стара. (направо се учудвам как не съм болна от нищо сериозно при положение, че в душата ми е тих ужас :))..обаче се оказа, че дори хората да отбелязват успеха ми, не вярват вероятно, че и на тях ще им помогне... или не са готови да отделят толкова време и концентрация за здравословен начин на живот и лечебни режими.

Аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран на: 22 Яну 2011 16:28

Мнение от гената »

Хубаво е това което казваш и се радвам за теб,а кой вярва или не вярва не го мисли,колкото по малко мислиш и търсиш отговори толкова ще си по-добре.Човек сам си избира какъв да бъде!При всеки един от нас има все какво да се желае,а ако искаме да вървим напред и да сме добре,само от нас зависи.Една от слабостите ни е,че все се оглеждаме и гледаме другите,а нас които сме по-важни,забелязваме само когато почнем да усещаме,че имаме проблем и трябва да направим нещо вече и за нас.
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс

uc-omanna
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 05 Дек 2011 14:27

Мнение от uc-omanna »

Толкова драстични мерки като гладуването не всеки може да понесе.Едно изчистване на организма може да се постигне и малко по лежерно.Спрете месото за известно време,направете си билкова смеска от коприва ,бял равнец и невен.пийте по 1 л. чай на ден около 2 седмици.след което за още 2седмици правете по 1 л. чай от магданоз..Малко гимнастика-може и в домашни условия така ,че тялото да може да изхвърля токсините.Резултата ще е на лице...www.uc-omanna.com

ivangp
Site Admin
Мнения: 4519
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Супер идея. Колко хора излекувани от "нелечими" болести по този начин познаваш?
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

dejavu
Участник
Мнения: 79
Регистриран на: 18 Юни 2011 12:05

Мнение от dejavu »

Хайде и аз да кажа нещо по въпросите на Escapelina :D
1. "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ". Няма как да спасим някой, ако той сам не се спаси или, ако не иска да бъде спасен.
2. За тежките условия, всичко идва от съзнанието. Естествено, веднага ще кажеш "е как като е бил при минусови температури", например, ала бала. За да онагледя, това, което имам предвид ще дам за пример йогите. Те могат да живеят без храна вода и при нечовешки температури. Т.е. ако съзнанието ти каже "ужасно е студено, сигурно ще се разболея и ще умра", клетките приемат тази информация.
Ето защо мисля, че ТЕС би помогнал много добре, например с ТКФ. Ако изТЕСа здраво събитията, породили това състояние and there you go :D Обаче трябва сам да го иска... А ти най-добре започни да помагаш на себе си :D

Radinela
Участник
Мнения: 28
Регистриран на: 18 Окт 2011 22:35

Мнение от Radinela »

Dejavu :D , с 1 съм съгласна .

2. Използвай това знание - ще спестиш много пари за отопление през зимата :wink:

А има и друг тип тежки условия. Например след аварията в Чернобил, както всички знаем, има ужасни последствия за здравето на хора, деца и неродените такива. Или например екологичната катастрофа в Еквадор, свързана с добива на шистов газ, след която скачат в пъти случаите на ракови заболявания..

Все пак живеем в някаква обективна реалност и обикновените хора, (особено преди да се надигне вълната на алтернативните енергийни практики) страдат понякога от случващото се в нея.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4519
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Дали все пак няма някой ден да осъзнаем, че светът е двойнствен и че както има обективни така има и субективни причини за всичко и че процесът на лечение на индивида не е въпрос на този подход ИЛИ онзи подход а на този подход И онзи подход.

Както и че (това е свързано с друга тема - Алисиада, но перфектно пасва и тук), духовното не по-голямо, по-важно и по-добро от материалното, а е просто неразривна част от цялото - съставено едновремено от духовно И материално.

Според мен, замяната на съюза ИЛИ с И, ще обогати живота на всеки един от нас неимоверно.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

dejavu
Участник
Мнения: 79
Регистриран на: 18 Юни 2011 12:05

Мнение от dejavu »

Escapelina написа: А има и друг тип тежки условия. Например след аварията в Чернобил, както всички знаем, има ужасни последствия за здравето на хора, деца и неродените такива.
А как ще обясниш тогава факта, че след Чернобил хора, изложени на еднакво количество радиация, са засегнати различно? Как едни ембриони се раждат увредени, а други не? Нима това не е именно силата на духа и енергията, които борят тези неизбежни катаклизми? И не става въпрос за гени, защото именно съзнанието и енергията програмират гените или по-скоро кои да са актинвни и кои пасивни. Хората, които са със здрава имунна система са здрави и психически, имат силен дух, пълни са с енергия. Едно нещо, за да пробие имунната система (независимо дали става дума за обикновен грип или рак) трябва първо да пробие енергийната защита, аурата и т.н.

"Всичко е едно и едно е всичко"

Alisa
Майстор
Мнения: 2090
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Escapelina, не знам до колко си навътре в духовното информиране, като литература и лично изживяване, но! при мен все по отчетливо става изживяването на т.н. паралелна линия на живот. Нещо като тук съм но не съм. Моят паралел съществува успоредно с твоят, но моята траектория е една и ме касаят едни неща, а твоята траектория е друга и те касаят други неща, но едновременно сме в едно и също измерение и имаме допирна точка в този форум. Дали ще става дума за чернобилска обстановка, за рак, за студ, за купон, всяка от нас е в своя паралел и реагира съобразно своята реалност, присъствайки физически на едно и също място. Същевременно с напредването на личното ни развитие (възходящо пожелавам!), собственият ти паралел се сменя, иначе казано, ти преминаваш в друг собствен паралел, с още по-различна (възходяща надявам се!) твоя реалност, но физически, все още си в същото измерение.
Такива ми- ти работи.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Radinela
Участник
Мнения: 28
Регистриран на: 18 Окт 2011 22:35

Мнение от Radinela »

Да, Иване, съгласна съм и съм осъзнала, че действителността не е до такава степен доминирана от материалното и външното, до каквато се смята като цяло. Аз просто добавих И външните условия като фактор, без да отричам, че някои хора са способни да ги преодолеят или че понякога човек сам се поставя в такива неблагоприятни условия без да си дава сметка.

Dejavu, това, че някои хора са по-засегнати от Чернобил може да се дължи на много фактори освен силата на духа (не че тя няма значение). Гените се програмират и от други фактори освен енергията. Ти би ли отишла в Япония сега в рисковите зони, и би ли хапнала радиационни ягоди например, разчитайки на силата на духа си? Ако - да, браво, значи си много напреднала в овладяването на силата на вътрешната си енергия.

Radinela
Участник
Мнения: 28
Регистриран на: 18 Окт 2011 22:35

Мнение от Radinela »

Алиса, определено е вярно и се усеща, че всеки живее в свое измерение и преживява света по уникален начин. Даже често си представям как би реагирал някой много различен от мен познат или приятел, ако може да влезе в главата ми за 15 минути ... или аз в неговата, защото усещам, че имаме тотално различно преживяване на една и съща ситуация, човек и въобще на живота.

Но това не отменя факта, че някои неща съществуват независимо дали и как присъстват в нашето измерение. Ние може да имаме различно чувство и възприемане на радиацията и студа (може и да можем да преодолеем материалното им въздействие евентуално) но те съществуват и повечето хора и живи същества като цяло, подложени на въздействието им, ще бъдат засегнати. Поне такива са впечатленията ми.

Alisa
Майстор
Мнения: 2090
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Escapelina
Но това не отменя факта, че някои неща съществуват независимо дали и как присъстват в нашето измерение.
Ето тук, нещо упорито ме смущава!
За мен радиация всъщност няма, само съм чувала за нея, че я има...другаде, далеч от моята реалност (дори когато ни валя чернобилския дъжд, чисто информационно, не знаех, физически бях на закрито, дали съм яла прословутите марули- не знам, не чувствам да съм увредена чернобилски).
Студ- да кажем, че ми е по-близко до реалността, но студа остава вън от дома и топлите ми дрехи. С някакво настройване на психиката, остава и отвън на физическото усещане за студ.
Това прави за мен факт, че те са абстракция, която ние допускаме да се материализира и да ни повлияе.
По-скоро би ми повлияло чуждия страх от Чернобил и чуждото внушение, за тълкуване на студа като неприятно усещане.
Ако повечето хора, мислеха, че радиацията е полезна за тях, защото това примерно е било възпитавано като разбиране поне 2 поколения, щеше да има масови празненства при всяка ядрена експлозия. Да не говорим, че изначално ако нямаше страхове от недостиг на енергия, нямаше примерно да се развие ядрената физика в насока ядрени ел.централи...
Дали на хората отгледани физически като "моржове"(закалени на студ от бебета), им е студено колкото на теб, за тях съществува ли студа, въпреки, че за повечето хора е "факт"!?
Разните племена по джунглите, дето дори не сме ги виждали, боледуват ли от рак, късогледство, стрес, паркинсон, диабет, МС, за тях факт ли са нелечимите болести, въпреки, че за множеството от цивилизованите хора, са!?
:wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Radinela
Участник
Мнения: 28
Регистриран на: 18 Окт 2011 22:35

Мнение от Radinela »

"За мен радиация всъщност няма, само съм чувала за нея, че я има...другаде, далеч от моята реалност"

Да, тя и от моята реалност е далеч. Далеч е и тоталитаризма, глада, мизерията, наркотиците, войната и много други неща (и от някои хубави, уви :)) ... Но аз лично познавам хора, които са се разболели заради Чернобил. Познавам и дете, родено с един по-къс крак. А и да не познавам тези реалности, знам, че те не са измислица. Просто съм благодарна, че не са част от моя живот (каквато и да и причината за това).

"Студ- да кажем, че ми е по-близко до реалността, но студа остава вън от дома и топлите ми дрехи. С някакво настройване на психиката, остава и отвън на физическото усещане за студ.
Това прави за мен факт, че те са абстракция, която ние допускаме да се материализира и да ни повлияе."

Да, но явно не всички са успели да се настроят така или да повярват, че заслужават и могат да имат къща, в която да не им е студено. Аз разбирам този субективизъм, за който говориш. Вярвам, че всеки има потенциала да направи своята реалност светла и щастлива (може би в рамките на няколко живота понякога :)) и че пътят към затихването на страданията в света минава през индивидуалното щастие и мир. Но просто понякога си мисля и за това, което се случва там, за реалностите, извън моята.


"Ако повечето хора, мислеха, че радиацията е полезна за тях, защото това примерно е било възпитавано като разбиране поне 2 поколения, щеше да има масови празненства при всяка ядрена експлозия."

Въпросът е откъде тръгва мисленето, че радиацията не е полезна за тях? :)

"Дали на хората отгледани физически като "моржове"(закалени на студ от бебета), им е студено колкото на теб, за тях съществува ли студа, въпреки, че за повечето хора е "факт"!?
Разните племена по джунглите, дето дори не сме ги виждали, боледуват ли от рак, късогледство, стрес, паркинсон, диабет, МС, за тях факт ли са нелечимите болести, въпреки, че за множеството от цивилизованите хора, са!?"


Да, боледуват, когато наоколо добиват шистов газ (съвсем актуален пример от Еквадор). Боледуват и от всички наши болести, когато започнат да ядат от "цивилизационната" ни храна. А и ние сме в море от токсини от всякакъв вид. В тия условия бихме си боледували дори да имахме тяхната простота на възприемане на всичко.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4519
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Това, което наричаме еалност е всъщност една илюзия, според мен.
Човешкият ум има неразрити възможности. Но в последно време доста бързо се върви в посока разширяване на границита на това, което смятаме за възможно. Колкото и да са много по-широки границите на това върху което можем да влияем с умовете си, все пак те не са безкрайни, според мен. И пак стигаме до дуалността.
Всичко е свързано и всичко е двойнствено и няма нищо абсолютно освен в нашите умове.

В тази връзка всеки път се учудвам когато хора като Алиса, които са минали през ПЕАТ семинар и практика все още говорят за развитие нагоре. (
Същевременно с напредването на личното ни развитие (възходящо пожелавам!)
)

И накрая - тъй като тази тема започна с публикация за ползите от гладуването - преди много години, не помня вече къде, бях чел (със сигурност го помня защото аз съм съвременик на Чернобил и тогава това, което четох ми направи силно впечатление), че са правени опити с мишки след хвърлянето на първата ядрена бомба, с цел откриване на начини за справяне с радиацията.
Та мишки които били хранени нормално и изложени на радиация си се разболели от обичайните болести причинявани от радиацията.
Други обаче, които били подложени на глад, първоначално линееели и отслабвали, както може да се очаква. След излагането им на радиация живнали, наддали на тегло и енергията им се повишила. Т.е. радиацията им повлияла благотворно.

Просто споделям, да го имате като идея в случай на трета ядрена световна война. :)


А относно боледуването в природата - доколкото съм чел и гледал по Дискавъри, всички животни боледуват, дори и тези, които си живеят в дивата природа, без да са докоснати от цивилизацията. Някои умират от болестите, други оцеляват. Дарвин му вика на това - естествен подбор. Оцеляват по-приспособимите, гъвкавите, тези, които умеят да се променят и нагаждат към условията на околната среда.

Болестите не са само продукт на цивилизацията. Има разновидности на болести, които са неин продукт, но не всички болести са нейно дело. И идеята за перфектното и нерушимо здраве е толкова утопична, колкото и идеята за комунизма, световния мир или абсолютното щастие. Според мен. :twisted:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Alisa
Майстор
Мнения: 2090
Регистриран на: 12 Май 2010 21:17
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Escapelina
Но аз лично познавам хора, които са се разболели заради Чернобил. Познавам и дете, родено с един по-къс крак. А и да не познавам тези реалности, знам, че те не са измислица. Просто съм благодарна, че не са част от моя живот
Ти познаваш хора, на които някой е обяснил заболяването им с "Чернобил", по-скоро! А същото важи и за детето. А преди "Чернобил", като се роди дете с по-къс крак, с какво са го обяснявали?-Майка вещица, общувала с духовете в гората?, Че дяволът е слязъл на земята под формата на книга?!...Че еретиците са почнали да се кръстят?!...Ако всички се раждахме с един по-къс крак, кое щеше да е изключението и как щеше да бъде наричано то, с какво ли би било обяснено?
...............
И, щом се вълнуваш от това, то то Е част от твоя живот!
............
Да, но явно не всички са успели да се настроят така или да повярват, че заслужават и могат да имат къща, в която да не им е студено. Аз разбирам този субективизъм, за който говориш. Вярвам, че всеки има потенциала да направи своята реалност светла и щастлива (може би в рамките на няколко живота понякога Smile) и че пътят към затихването на страданията в света минава през индивидуалното щастие и мир. Но просто понякога си мисля и за това, което се случва там, за реалностите, извън моята.
Изглежда, все още повече преживяваш света "отвън", отколкото "отвътре". Когато намериш собствения си баланс, ти просто ще регистрираш промяна на света "отвън", като промяната ще е съобразно твоето промяна "отвътре". Аз също го правя, иначе сега нямаше да си говорим.:D
...............
Въпросът е откъде тръгва мисленето, че радиацията не е полезна за тях?
Навярно от там, от където тръгва всичко, довело ни до този момент. От това, как човекът, като явление композира този свят, в който се позиционира.
...............
Да, боледуват, когато наоколо добиват шистов газ (съвсем актуален пример от Еквадор). Боледуват и от всички наши болести, когато започнат да ядат от "цивилизационната" ни храна. А и ние сме в море от токсини от всякакъв вид. В тия условия бихме си боледували дори да имахме тяхната простота на възприемане на всичко.
Виждаш ли, аз визирам племената, които индиректно са засечени, че съществуват но наистина никой не е влизал в контакт с тях, понеже изглежда се крият добре. Все пак, по информация за племена, в които някой "цивилизован" влиза в контакт, ако е достатъчно просветен или духовно интелигентен, се установява, че в тези племена битува разбиране за света като цялост, дълбоки познания за Вселената, взаимовръзките с природата и Земята, от които можем много да се учим, успоредно с "варварски" за нас практики. За тях са "факт" други понятия, знания, реалности.
..............
Не оставай с впечатлението, че не се вълнувам от Ядрената грешка, шистовия газ,..., но вече се вълнувам не толкова интелектуално, защото това не ме е довело до никъде, а духовно , защото това ми помага да разбера много повече и по-мащабно, сякаш, по-цялостно. Когато погледът се вдигне над отделния проблем (да речем, чрез практикуване и на психо-енергийни техники, като достъпен за множеството инструмент), почват да стават явни взаимовръзки, в аспект непознат ни до преди това. Тогава и личният и общественият проблеми, добиват по-различен смисъл и "логика".
:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Публикувай отговор