Как да излекуваме "нелечимите" болести.

Информация за здравословен начин на живот.
Alisa
Майстор
Мнения: 2089
Регистриран: 12 май 2010 21:17
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Alisa » 07 дек 2011 15:20

ivangp
В тази връзка всеки път се учудвам когато хора като Алиса, които са минали през ПЕАТ семинар и практика все още говорят за развитие нагоре. (
Цитат:
Същевременно с напредването на личното ни развитие (възходящо пожелавам!)

)

Иване, инерция в изказа, но пък разбираем! Аз нямам дума, с която да изразя усещането, за това разширяване едновременно на вън и на вътре, на осъзнаването ми като част от цялото, във Вселенски смисъл, което ме прави необятна, във всякакъв смисъл. Ти предлагаш ли някаква?
:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 07 дек 2011 15:29

Да, предлагам. - РАЗВИТИЕ.
Без посока, тъй като е всепосочно.
Твоят приятел Гената и той обича да казва:
Само напред и нагоре!

Нема такова животно.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Потребителски аватар
MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран: 07 апр 2011 14:34

Мнениеот MAG2001 » 07 дек 2011 15:46

Да, предлагам. - РАЗВИТИЕ.
Без посока, тъй като е всепосочно.

Да, обаче в предаването на д-р Щонова показа това развитие като хоризонтално, за разлика от възхода който показа нагоре, вертикално.
Още тогава исках да ти възразя...ама смея ли?! :D
Още тогава исках да те питам защо или нагоре или хоризонтално ?!Защо не едновременно във всички посоки-като звездичка?!
Поне аз така го виждам "всепосочно", или както казва Гената-"напред и нагоре" и аз бих допълнила"И назад и надолу"..
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related

Потребителски аватар
MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран: 07 апр 2011 14:34

Мнениеот MAG2001 » 07 дек 2011 16:03

И идеята за перфектното и нерушимо здраве е толкова утопична, колкото и идеята за комунизма, световния мир или абсолютното щастие. Според мен.

Даа, днес е утопия,а утре?!Днес и аз я приемам, що , щото засега няма как да я променя, не съм му намерила цаката..Но!Дали това ще е така за децата ни?!
Колкото и да са много по-широки границите на това върху което можем да влияем с умовете си, все пак те не са безкрайни, според мен. И пак стигаме до дуалността.

Даа, обаче дали тези днешните граници ще са същите следващото поколение..По мое мнение НЕ!Искам да кажа нашата безкрайност и тяхната безкрайност дали ще е същата!?Ако да..е тогава не е ли крайност?!
За всичко има място под Слънцето!

E тва е истината...

http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related

dejavu
Участник
Мнения: 79
Регистриран: 18 юни 2011 12:05

Мнениеот dejavu » 07 дек 2011 18:02

Escapelina написа:Ти би ли отишла в Япония сега в рисковите зони, и би ли хапнала радиационни ягоди например, разчитайки на силата на духа си? Ако - да, браво, значи си много напреднала в овладяването на силата на вътрешната си енергия.


Aз в никакъв случай не визирам себе си като еталон за духовно развитие. И все пак се надявам някой ден да мога да хапна радиоактивни ягоди (дано не съществуват такива) и да не ми стане нищо. Просто трябва много силно да го повярвам..., а докато има теории като тези, които ти подкрепяш ще ми е трудно...

"Развитие надолу" или "развитие назад" е оксиморон, за това няма нужда от пояснения относно посоката. А какво е обратното на развитие?
Последна промяна от dejavu на 07 дек 2011 18:12, променено общо 1 път.

Radinela
Участник
Мнения: 28
Регистриран: 18 окт 2011 22:35

Мнениеот Radinela » 07 дек 2011 18:11

А относно боледуването в природата - доколкото съм чел и гледал по Дискавъри, всички животни боледуват, дори и тези, които си живеят в дивата природа, без да са докоснати от цивилизацията. Някои умират от болестите, други оцеляват. Дарвин му вика на това - естествен подбор. Оцеляват по-приспособимите, гъвкавите, тези, които умеят да се променят и нагаждат към условията на околната среда.

Болестите не са само продукт на цивилизацията. Има разновидности на болести, които са неин продукт, но не всички болести са нейно дело. И идеята за перфектното и нерушимо здраве е толкова утопична, колкото и идеята за комунизма, световния мир или абсолютното щастие. Според мен. :twisted:


Естествено... аз имах предвид "нашите" болести, високо кръвно, тумори, затлъстяване, депресия и т.н.. а и в цивилизацията почти всички кекави хора оцеляват :D (аз поне 2 пъти да съм умряла, ако не беше медицината)

dejavu
Участник
Мнения: 79
Регистриран: 18 юни 2011 12:05

Мнениеот dejavu » 07 дек 2011 18:20

uc-omanna написа:..Спрете месото за известно време...


Не е лоша идеята, добре е човек да се пречиства от месото, за това и постите са залегнали в традициите ни, но много повече би помогнало да се спрат боклуците (в това число преработени "джънк" храни, "фаст фууд", консерванти, кафета, газирани напитки, "натурални" сокове, подсладители и всичко опаковано и готово за директна консумация) и то не за известно време, а за винаги! Темата е за "Как да излекуваме нелечимите болести", но мисля, че най-добре е да живеем по начин, по който да предотвратим тяхното появяване. И тук не става въпрос само за хранене, а и за начин на мислене.

Alisa
Майстор
Мнения: 2089
Регистриран: 12 май 2010 21:17
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Alisa » 07 дек 2011 18:37

ivangp
Да, предлагам. - РАЗВИТИЕ.
Без посока, тъй като е всепосочно.
Твоят приятел Гената и той обича да казва:
Цитат:
Само напред и нагоре!

Нема такова животно.

И тази дума изразява само единия полюс! Обратното да речем е деградация, развитие със знак минус. А аз искам да изразя двете в едно, защото нещо отмира, за сметка на раждането на друго, примерно неуместен навик на изразяване, за сметка на уместен.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Radinela
Участник
Мнения: 28
Регистриран: 18 окт 2011 22:35

Мнениеот Radinela » 07 дек 2011 18:49

Alisa написа:Ти познаваш хора, на които някой е обяснил заболяването им с "Чернобил", по-скоро! А същото важи и за детето. А преди "Чернобил", като се роди дете с по-къс крак, с какво са го обяснявали?-Майка вещица, общувала с духовете в гората?, Че дяволът е слязъл на земята под формата на книга?!...Че еретиците са почнали да се кръстят?!...Ако всички се раждахме с един по-къс крак, кое щеше да е изключението и как щеше да бъде наричано то, с какво ли би било обяснено?


Не казвам, че когато се появи дете с аномалия, става дума винаги за облъчване с радиация. Или че всяко дете, изложено на облъчване, ще се роди с аномалия. Но когато при голям процент от определена група хора, в живота на които се е случила внезапно една единствена промяна, се появят масово тумори и аномалии, съвсем логично е, че тези проблеми имат пряка връзка с въпросната промяна. И не е нужно да познавам всички разболели се, за да знам, че радиацията е основен фактор в тяхното заболяване. (примерът на Иван с мишките, обаче, ми хареса :D ..и вярвам, че е истина). Никой не си е измислил тези разболявания, те са се случили. Аз просто не мога да изпадна в тоталния солипсизъм и отричане на обективни закономерности, които изглежда са твоя философия :wink: ...Все пак, за да може да се води смислен диалог, е нужно да се отчитат логичните закони на езика и здравия разум (имам предвид абсолютния минимум на зачитането им). Поне на мен иначе ми е трудно :)

...............

............

...............
Въпросът е откъде тръгва мисленето, че радиацията не е полезна за тях?

Alisa написа:Навярно от там, от където тръгва всичко, довело ни до този момент. От това, как човекът, като явление композира този свят, в който се позиционира.


А не мислиш ли, че просто Господ е задал света и телата ни така, че някои неща да ни вредят, а други да са полезни за нас (с вариациите и изключенията, разбира се). Да, дал ни е вратички, които сами да открием, за да се измъкнем, но не мисля, че човекът е гигантът, който определя правилата на цялата вселена.
...............

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 07 дек 2011 20:29

dejavu написа:"Развитие надолу" или "развитие назад" е оксиморон, за това няма нужда от пояснения относно посоката. А какво е обратното на развитие?


Alosa написа:И тази дума - РАЗВИТИЕ- изразява само единия полюс! Обратното да речем е деградация, развитие със знак минус. А аз искам да изразя двете в едно, защото нещо отмира, за сметка на раждането на друго, примерно неуместен навик на изразяване, за сметка на уместен.


Не знам защо продължавате да си плавате по течението и не спрете за момент да се замислите малко преди да пишете.

Развитие не означава само прогрес. А означава и равиване на нещо, в смисъл разстилане например. Или развиване на килим например. Килимът например може да го развиваме/разстиламе и наляво и надясно и напред и назад и нагоре и надолу и във всички други посоки. Да не забравяме също че посоката зависи от наблюдателя.
За двама човека застанали един срещу друг посоките напред ще са противоположни.

Освен това има изрази като развитие на болестта и прогрес на болестта. Това упадък ли е, прогрес ли е, развитие със знак + ли е?

Думата РАЗВИТИЕ изчистена от личностния ъгъл на интерпретацията й си отразява прекрасно смисъла на това за което говорим, а имено промяната в каквато и да е посока.

Единственото което я отличава от думата промяна и я прави по-точен термин в случая е, че не можем да имаме мигновено развитие, но можем да имаме мигновена промяна. Т.е. думата РАЗВИТИЕ включва в себе си идеята за време и като така по-точно изразява процес на промяна, а не мигновен акт.

Та нито е оксиморон, нито е с даден знак тази дума, освен в умоете на хората, които я интерпретират. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 07 дек 2011 20:32

Escapelina написа:А не мислиш ли, че просто Господ е задал света и телата ни така, че някои неща да ни вредят, а други да са полезни за нас (с вариациите и изключенията, разбира се). Да, дал ни е вратички, които сами да открием, за да се измъкнем, но не мисля, че човекът е гигантът, който определя правилата на цялата вселена.
...............

А какво ако Господ и човек е едно и също. Кой ще е гигантът тогава?
И защо това ти се струва ерес?
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Потребителски аватар
ivangp
Site Admin
Мнения: 4514
Регистриран: 01 яну 1970 02:00

Мнениеот ivangp » 07 дек 2011 20:36

MAG2001 написа:Да, обаче в предаването на д-р Щонова показа това развитие като хоризонтално, за разлика от възхода който показа нагоре, вертикално.
Още тогава исках да ти възразя...ама смея ли?! :D
Още тогава исках да те питам защо или нагоре или хоризонтално ?!Защо не едновременно във всички посоки-като звездичка?!
Поне аз така го виждам "всепосочно", или както казва Гената-"напред и нагоре" и аз бих допълнила"И назад и надолу"..

Показах го като хоризонтално, защото в представите на масите нагоре е (+), а надолу е (-). За да изразя неутралитета на моята идея избрах средното положение, което е хоризонтално, в дадения от мен пример.
Т.е. нито (+) нито (-).

Даа, обаче дали тези днешните граници ще са същите следващото поколение..По мое мнение НЕ!Искам да кажа нашата безкрайност и тяхната безкрайност дали ще е същата!?Ако да..е тогава не е ли крайност?!

Границите им вероятно няма да са същите, но все пак ще са граници. И вчера и днес и утре, материалния свят ще е двойнствен, т.е. безгранично ограничен или ограничено безграничен, както повече ти харесва.
И затова абсолюта на който и да е полюс е утопия. Природата търси и намира баланс, винаги. За баланса са нужни поне два противовеса.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Потребителски аватар
MAG2001
Майстор
Мнения: 765
Регистриран: 07 апр 2011 14:34

Мнениеот MAG2001 » 07 дек 2011 21:20

Защо не едновременно във всички посоки-като звездичка?!
Поне аз така го виждам "всепосочно", или както казва Гената-"напред и нагоре" и аз бих допълнила"И назад и надолу"..

О.к ,сигурно пак си прав, аз обаче продължавам да го виждам като пулсираща звезда, като снежинка...абе аз под "всепосочно" разбирам от центъра във всички посоки...иначе ми изглежда недоразвито развитие..такива са ми понятията в главата :oops:
И затова абсолюта на който и да е полюс е утопия. Природата търси и намира баланс, винаги. За баланса са нужни поне два противовеса.Добре, а Природата как би намерила баланс ,ако няма полюс?!Т.е. как би се стигнало до балансиране, без да минеш през абсолюта на полюса-в случая "утопията"?!
Ако казваш , това състояние е нестабилно и ще се промени-да,така е.Но под "утопия" разбирам нещо невъзможно за постигане.А според мен е възможно за постигане... :D :D :D Стига да..Виж си подписа :oops:
За всичко има място под Слънцето!

E тва е истината...

http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related

Alisa
Майстор
Мнения: 2089
Регистриран: 12 май 2010 21:17
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Alisa » 08 дек 2011 11:58

Escapelina
Alisa написа:
Навярно от там, от където тръгва всичко, довело ни до този момент. От това, как човекът, като явление композира този свят, в който се позиционира.


А не мислиш ли, че просто Господ е задал света и телата ни така, че някои неща да ни вредят, а други да са полезни за нас (с вариациите и изключенията, разбира се). Да, дал ни е вратички, които сами да открием, за да се измъкнем, но не мисля, че човекът е гигантът, който определя правилата на цялата вселена.


Да това е простия и лесен за оправдание вариант, където отговорността е извън нас. Приели сме го, независимо дали ще го наричаме Господ или руго яче и това е големият проблем на мнозинството. Сега и всякога, аз и ти, и всеки друг който желае има възможността да проучи доколко това е вярно.
Понеже въпросът ти е много хубав, той продължи да ми се върти в главата и това, което мога да добавя само е, че всъщност недоволни от наличната композиция, все повече хора търсят как да прекомпозират нещата така, че да няма това, което не им харесва. Забелязваш ли тази тенденция!?
Escapelina
Не казвам, че когато се появи дете с аномалия, става дума винаги за облъчване с радиация. Или че всяко дете, изложено на облъчване, ще се роди с аномалия. Но когато при голям процент от определена група хора, в живота на които се е случила внезапно една единствена промяна, се появят масово тумори и аномалии, съвсем логично е, че тези проблеми имат пряка връзка с въпросната промяна. И не е нужно да познавам всички разболели се, за да знам, че радиацията е основен фактор в тяхното заболяване. (примерът на Иван с мишките, обаче, ми хареса Very Happy ..и вярвам, че е истина). Никой не си е измислил тези разболявания, те са се случили. Аз просто не мога да изпадна в тоталния солипсизъм и отричане на обективни закономерности, които изглежда са твоя философия

Аз бих казала тук, че причината може да е една и съща, но не е в радиацията а в страха от нея. Помисли ли, за този вариант?
А варианта, всеки се разболява в различна степен, или не се разболява, в "следствие на радиацията", понеже е в различно състояние на духа и тялото към този момент?(като с мишките и вероятно и други варианти)? Варианта на съвпадане на някаква друга причина(знайна или незнайна) с момента на радиацията? Закономерности има, но дали виждаме всичките взаимовръзки? В крайна сметка всеки си обяснява нещата само в рамките на това, което знае и това е нормално! След месец, година, 20 години може да имаме съвсем друго обяснение, на базата на откриването на други обективни и субективни взаимовръзки.
Ако ти знаеш всичко за връзката радиация- разболяване, за абсолютно всички, може би СИ Господ? :wink: :D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!

Alisa
Майстор
Мнения: 2089
Регистриран: 12 май 2010 21:17
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Alisa » 08 дек 2011 12:15

Иване, хем си прав, хем не! Колко хора употребяват думата нелицеприятен като равнозначна на подмазвач?! Знаеш ли какъв е истинският смисъл на тази дума? Точно обратният! Не- лице- приятен значи не се прави приятен на лице за пред другите, не угодничи, за да бъде харесан!
А сега ми обяснявай какво е "развитие" и какъв нюанс носи в себе си, като смисъл. А примерът с килима забива в плоскост,независимо от гледната точка наблюдателя, едва ли това имаш пред вид?
Промяна също не дава цялото богатство на състоянието.
Движение, Пулсация, Прераждане, ...не ми лягат
Според мен, това са нови усещания за естеството на нещата, които просто още не са си получили наименованието. Разполагаме с "триизмерни" думи в "триизмерното" си съществуване, а се опитваме с тях да определим "четири, пет и шест...измерни" състояния, не мислиш ли?
Може да обявим конкурс за нови думи! :lol:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!


Върни се в “ЗДРАВЕ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта