Какво ни убива

Информация за здравословен начин на живот.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4527
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Какво ни убива

Мнение от ivangp »

Получих наскоро тази лекция и искам тук да й направя един критичен прочит, тъй като има страшно много и противоречива информация в различни книги и по интернет относно правилното хранене, неговата роля за здравето и начините за използването му за лечение на различни болести.
Своето мнение формирано след изчитане на тонове литература и пробване на различни диети вече съм изложил в темата за Идеалното хранене.
Но да се върнем към статията на известния и много уважаван Д-р. Уолък и да видим как фактите могат да бъдат тълкувани по различен начин, което да води и до различни изводи. Кой е крив и кой прав оставям на вас да решите.
Навсякъде текстът в синьо е мой.Д-р Уолък сега е много популярен в Америка. През 1991 г. е предложен за Нобелова награда.
Самият факт, че Др. Уокър е номиниран за Нобелова награда от корифеите в съвременната медицина говори сам по себе си. Имам предвид че идеята на съвременната медицина не е да ни излекува, а да ни продава всевъзможни услуги и химически съединения които ни отдалечават от пълноценното здраве. Ако все още някой вярва в съвременната конвенционална медицина нека гледа този филм:http://www.youtube.com/watch?v=FPI7zdGd ... re=related
Това, което ще прочетете в тази брошура, може напълно да обърне Вашата представа за съвремен¬ната медицина и по този начин радикално да измени Вашата съдба и съдбата на Вашите близки.


Лекция на д-р. Уолък

Много ми е приятно да се срещна днес с Вас. Аз израснах във ферма в западната част на графството Сент-Луис. През 50-то години ние започнахме да развъждаме крави за месо. Ако сте запознати с развъждането на домашни животни, то сигурно знаете, че единстве¬ният начин да се спечелят пари в селското стопанство - това е да отгледате свой собствен фураж. В мелницата за нас смилаха царе¬вица, боб и сено, добавяйки и множество витамини и минерали. Така ние приготвяхме храна за животните. След 6 месеца вече можехме да предложим тези крави на пазара. Ние ги подбирахме и оставяхме най-добрите за себе си. И кое е интересното; правейки това за кравите, ние самите не приемахме никакви витамини и минерали, а бяхме млади и искахме да доживеем сто години без никакви болести и неразположения. Това много ме вълнуваше и аз попитах баща си: "Татко, кажи ми, защо не правиш за нас същото, което правиш за тези крави?". Тогава той ми подари мъдра мисъл: „Помълчи, момче, ти си длъжен да цениш това, че ежедневно ядеш пресни продукти от фермата. Надявам се, че разбираш това?”
Мъдра мисъл на човек с опит в която бъдещият Др. е трябвало да се вслуша много внимателно.
Аз, разбира се, не продължих да досаждам, защото не исках да се лиша от обяд или вечеря. След това постъпих в селскостопанско училище и получавайки научна степен, станах специалист по животновъд¬ство, полски култури и почвознание. След това заминах за две годи¬ни в Африка. Там ми се отдаде да осъществя своята детска мечта да работя с Маур Паркинс. Много от Вас го помнят от книгите му. Това е велик човек. След две години получих телеграма с покана да работя в зоопарка в Сент-Луис. Националният институт на здравето отдели за зоопарка издръжка в размерна 78 млн.$¬¬, а на тях им беше нужен ветеринар, който да прави аутопсии на животните, умрели от естествена смърт в зоопарка. Аз се съгласих, пристигнах, но разбира се ми се наложи да правя аутопсии на животни, умрели не само в този зоопарк, а и а зоопарка в Брукуолдс, Чикаго, Ню Йорк и т.н. В моите задължения влизаха не само аутопсиите на животните, починали от естествена смърт, но и да откривам и наблюдавам тези, които са свръхчувствителни към замърсената околна среда, защото в началото на 60-те години никой нищо не знаеше за екологичните проблеми и катастрофи. И така, изследвайки причините за смъртта на хора и животни, аз проведох 17 500 аутопсии и ето до какво заключение стигнах: "Всяко животно и човек, умрели от естествена смърт - умират от непълноценно хранене, т.е. дефицит на хранителни вещества."
Резултатите от химическите и биохимическите анализи показват с документална точност, че естествената смърт настъпва от неправилно хранене.
Не става съвсем ясно точно как е достигнал Д-р Уокър до този извод
Това така ме порази, че аз се върнах към историята с кравите. Написах 75 статии и трудове, 8 учебника заедно с други автори и самостоятелно - 1 книга. Тя се продаваше за $140 на студенти - медици. Печатаха ме в 1 700 вестника и списания, участвах в телевизионни предавания и къде ли не.
Но тогава, през 60-те години, моите трудове относно храненето малко вълнуваха някого. Какво ми оставаше да направя? Наложи се да се върна към учението и да стана лекар, а това ми позволи да използвам тези знания за храненето, които получих във ветеринарното училище. Не е чудно, но това проработи. Прекарах 15 години в Торкмунд, щата Орегон, занимавайки се с обикновена лекарска практика. А сега искам да споделя своите знания и изводи, получени за тези 10-12 години. И ако Вие отнесете от тук едва 10% от това, което ще чуете, Вие ще се предпазите от много неприятности, страдания, ще спестите много пари и ще удължите с много години своя живот.
Вие няма да постигнете това, т.е. да получите тези допълнителни години живот, да достигнете своя генетичен потенциал така, без някакви усилия от ваша страна.
Сега искам да Ви кажа главното.
Генетичният потенциал на продължителност на живота е 120 - 140 години!
Също не е ясно откъде го извади и този извод. Но явно трябва да му вярваме защото е Др. а ние не сме, а и е номиниран за Нобелова награда. Явно ги "разбира" нещата.
Относно генетичния ни потенциал виж филмите на Брус Липтън!


В наше време можем да преброим едва 5 народности, чиито представители доживяват до 120 - 140 години - на Изток, в Тибет и в Западен Китай. Този хора са описани още през 1964 г. от Джеймс Хилтьн, който е написал книгата "Загубен хоризонт".
Най-старият човек, съгласно описаните там данни, въпреки че допускам, че има някакво преувеличаване, бил доктор Ли от Китай, роден в Тибет. Който когато бил на 150 години, получил от императорското китайско правителство особен сертификат, който потвърждавал, че той действително е на 150 години, а се е родил през 1677 г. Когато навършил 200 години, той получил втора грамота. Документ свидетелства, че той е умрял на 256 години. През 1933 г., когато умрял, за него е писано в „Ню Йорк таймс”, „Лондон Таймс”, където всичко е достатъчно добре потвърдено с документи. Може би е бил на 200 години, а не на 256.
А какво стана с генетичния ни потенциал. Явно Др. Ли не е знаел за него, иначе спокойно щеше да си умре на 140. Не го е срам Др. Ли да опровергава съвременната медицина и "генетичния ни потенциал", а Др. Уолък не го е срам сам да се опровергава в две поредни изречения.
В Източен Пакистан е живяла група хора, които са наричани "богази". Тези хора са известни като дълголетни. Те са живели по 120-140 години. В бившия Съветски съюз грузинците, употребяващи кисело-млечни продукти, живеят до 120 години.
Арменци, абхазци, азербайджанци доживяват прекрасно запазени до 120-140 години.
През 1973 г. в януарския брой на "Нешинъл Джиографик" беше поместена специална статия за хора, които са доживели до 100 и повече години. Тези материали са придружени с прекрасни илюстрации, с които се слави това списание. Запомнил съм три от многото фотографии. На една има жена на 136 години. Тя седи в кресло, пуши кубинска пура, пие вода и взема участие във вечеринка. Тя прекрасно се весели, без да е прикована на легло в старчески дом, без да е нужно да отделя по $2 000 от сметката си. Тя се наслаждаваше на живота за своите 136 години.
На другата фотография бяха снимани две съпружески двойки, празнуващи 100 и 115-годишнини от своите сватби.
На третата фотография беше мъж, сърбащ чай в планините на Армения, слушащ малък транзистор. Според записаното в неговия акт за раждане - рождената му дата, кръщелното, записите, дадени от неговите деца, той е на 167 години. По това време той беше най-стария човек на Планетата.
И този явно не е знаел за генетичния си потенциал.
В Западното полукълбо индианците „волкобанди” и знаменитите жители на Еквадор, живеещи в Андите в Югоизточно Перу, се славят със своето дълголетие, а също така и известни племена в Титикака и Мачу Пикчу. Представителите на най-старото племе край Титикака живеят 120 години. Американката Маргарет Пич от щата Вирджиния е в Книгата на рекордите на Гинес като най-старата американка, която умряла на 115 години от недостатъчно хранене. По-точно тя умряла от усложнения след падане. Кой от Вас ще каже от какво е починала? Правилно, от остеохондроза. Жената умряла от дефицит на калций в организма. Тя не е имала сърдечно-съдова недостатъчност, рак, диабет. Тя починала 3 седмици след падането, тъй като в организма й не достигал калций. Дъщеря й казала нещо много интересно, че преди смъртта си Маргарет Пич е имала желание за сладко. Това заболяване е известно под името "Пайк". Ще говорим за него по-късно: Но обикновено, ако много се увличате по шоколад или сладки, това означава, че във Вашият организъм не достигат хром и ванадий.
Тук също не е ясно как е достигнато до това заключение.
От моите търсения в тази област съм достигнал до извода, че в повечето случаи от наглед очевадни факти се правят удобни за експериментиращия заключения.
Например - там където има огън има и дим. Димът и огънят винаги съществуват заедно=факт. Но димът ли предизвиква огъня или огъня предизвиква дима? Яйцето ли е първо или кокошката? В случая доктора е установил, че при хора които копнеят за сладко има недостиг на хром и ванадий. Но не е ясно дали недостига им предизвиква желанието за сладко или яденето на много сладко предизвиква недостиг на хром и ванадий?
Подобна грешка е допуснал и известният на всички Луи Пастьор. И от тази грешка човечеството и до днес страда подлагайки храните на пастьоризация и децата ни на ваксиниране.
Чел съм, че на смъртното си легло самият Пастьор, който цял живот е твърдял, че бактериите и вирусите причиняват заболявания, е казал: ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ СРЕДАТА. Т.е. ако средата не е подходяща, то и бактериите и вирусите няма да могат да съществуват.
Примери за подобни неправилни и удобни тълкувания на факти могат да бъдат давани много. Но да се върнем на лекцията на Др. Уолък

В една от страните на третия свят - Нигерия вождът на племето Баус умрял на 126 години. На погребението една от жените му се похвалила, че когато мъжът й умрял всички зъби били негови, а това е признак, че и другите му органи са изпълнявали функциите си както трябва.
Сега малко наука.
През м. ноември 1993 година в Аризона бил проведен интересен експеримент. Три двойки прекарали в изолация 3 години, като се хранели със здравословна храна, която сами отглеждали, дишали пречистен въздух и пиели незамърсена вода. Когато излезли ги изследвали лекари-геронтолози от Калифорнийския университет в Лос Анжелис. Всички данни от анализите на кръвта и другите жизнено важни показатели на организма били заложени в компютъра на университета в Лос Анжелис.
Прогнозата на компютъра била следната: Ако продължават да живеят на такъв режим, то те могат да доживеят до 165 години.
Абе какво стана с този генетичен потенциал?
И това доказва за пореден път, че е напълно възможно да се доживее до 120 - 140 години.
Забелязвате ли как Др.-а прави отново извод който е удобен за тезата му, а не иска да види противоречието с предишните му твърдения?
Средната продължителност на живота на американците е 79,5 години, а продължителността на живот на магистъра или на лекаря - 58 години. Така че, ако искате да си извоювате от живота 20 статистически години, не постъпвайте в медицинско училище.
Има две основни неща, които сте длъжни да направите, ако искате да попаднете в числото на дълголетните.
Ако действително искате да доживеете до 100-140 години, запомнете най-важното.
Първо - трябва да избягвате опасностите, да не стъпвате на мини, тоест да избягвате безсмислените и безпричинни опасности. Разбира се, ако играете руска рулетка, пушите, пиете, бягате по средата на скоростната лента в час пик, Вие едва ли ще доживеете до 120 години. Всичко това звучи забавно, но не можете да си представите, че хиляди хора умират затова, че правят подобни глупости. Искам да си помислите за това. С други думи, ако имате възможност да предотвратите болест, особено неизлечима, Вие сте длъжни обезателно да се възползвате.
Второ - Вие сте длъжни да правите само това, което Ви носи полза. Необходими са ви 90 хранителни добавки: 60 минерала, 16 витамина, 12 основни аминокиселини и протеиносъдържащи белтъци и 3 основни мастни киселини. Всичко 90 добавки към ежедневната диета, иначе ще развиете заболявания, свързани с техния дефицит.
Преди 100 години "Науката знаеше" (т.е. бяха открили) 10 жизненоважни съставки (витамини) в храната, днес са 90, колко ли юе са след 100 години? И не е ли по-добре вместо да разлагаме всичко на части и да правим нови и нови открития на съставки на цялото просто да употребяваме цели храни в природен вид?
Сега за това пишат във вестниците, говорят по радиото и телевизията. За това се знае, тъй като се интересуват от здраве, дълголетие, и хранителни добавки. Лекарите постоянно говорят с нас за това, но не защото към това ги принуждава медицинската професия. Не мислете, че медиците молят вестникарите да пишат за това, не. Това произлиза от факта, че тази информация помага за по-доброто разпространение на вестниците.
Моята любима статия се появи в списание "Таймс" от 06.04.1992 година, ако не сте я чели, настоятелно Ви препоръчвам да си я намерите от всяка училищна или публична библиотека. Направете няколко фотокопия и ги залепете на вратата, на хладилника, в банята.
Това е всеобхватна статия, в която се говори, че витамините са в състояние да победят рака, сърдечно-съдовите заболявания и разрушителното действие на стареенето. На 6-те поучителни страници на тази статия има всичко на всичко една отрицателна мисъл, казана от доктор, на който автора на статията задава въпрос: "Какво мислите за витамините и минералите като хранителни добавки към нашето хранене?" И ето какао отговаря този доктор: „Поглъщането на витамините не носи полза” - смята Виктор Хубин, професор по медицина в Ню Йоркското медицинско училище Маутсииай. "Всички витамини като допълнение, само правят нашата урина по-скъпа”. Ако преведем тези думи на достъпен език, то се получава, че ние уринираме долари, когато приемаме витамини и минерали, т.е. напразно харчим долари за витамини и минерали. Именно — това е искал да каже.
Интерсно, че и този е доктор, даже професор. И кой от двамата е прав? Дори те, които са учили едно и също, си противоречат.

И след като това е публикувано, значи има доза истина в него. Признава самият Др. Уолък. Което ни води до още един неправилен извод който е масова практика, а именно - Щом нещо е написано и публикувано, особено от някой с титли значи е вярно!

Но ето какво ми се иска да кажа в тази връзка: след като проведох 17 500 аутопсии на 14 501 животни от целия свят и на 3 000 души, и понеже винаги съм искал да бъда здрав, да имам деца, внуци и още правнуци, аз смятам, че:
Не инвестирайки в самите себе си минерали и витамини, Вие инвестирате в благосъстоянието на докторите от медицината.
Аз твърдо вярвам в това, че именно ние помагаме за забогатяването на лекарите. За периода между 1776 г. и Втора световна война САЩ са похарчили около $8 млрд. за здравеопазване и научни изследвания в областта на здравеопазването. Сега за това се харчат $18 трилиона годишно и това все още не е достатъчно. А на всеки му се иска медицината да бъде безплатна.
И аз ще Ви кажа, че ако използваме за селското стопанство, и по-точно за животновъдството, медицинската система от човешки тип, то котлетите, които ядем, ще поскъпнат на $275 за 0.5 кг. А ако се възползвате от селскостопанската система, която ние прилагаме а животновъдството, осигуряването на петчленно семейство ще струва $10 на месец. Така че можете да избирате.
Аз съм убеден, че помагайки на лекарите да забогатеят с помощта на застраховките и държавните субсидии, то те също са ни длъжни с нещо. А те са длъжни поне да ни изпращат информационни писма с резултатите от най-новите медицински изследвания. Кой от седящите тук е получавал подобна информация от своя лекар? Никой? Интересно, нали? Но аз имам голямо количество информация, която можете да получите. Искам да я споделя с Вас.
Първо - язва на стомаха. Кой от Вас е чувал, че причината за язва на стомаха е стресът? Вече 50 години ние ветеринарите знаем, че язвата при свинете се получава от бактерии. Не можем да си позволим скъпа операция на стомаха на свинята, а и да можехме, то Вашата свинска пържола ще Ви излезе $275 за 0.5 кг.
Ние разбрахме, че съществува минерал, който се нарича бизмар, с чиято помощ можем да предотвратим и излекуваме язва на стомаха при свинете, без никаква хирургична намеса. Така и направихме и лечението ни излезе примерно $5 на свиня. Лечение с помощта на бизмар, други минерали и тетрациклин. Националните институти едва през февруари 1994 г. дадоха изявление, че язвата на стомаха е предизвикана от бактерии, а не от стрес (а дали стресът не създава среда за развитието на бактерии като подтиска имунната система на организма???)и може да бъде излекувана. Но нали медицинските изследователи обикновено говорят: "показва обнадеждаващи резултат, които могат да се окажат благотворни*.
Сега националните институти използват именно думата „излекуване" - без намеци. Те казват: "излекувана по метода, съчетаващ минерали, бизмар и тетрациклин*. Тези, които не знаят какво е това бизмар, трябва само да влязат в обикновен хранителен магазин или в аптеката и да купят за $2 бутилка със съдържание в розов цвят. То се нарича пептобизъм.
И така, приемайки гореспоменатия минерал, може да се излекува язва. И отново трябва да направите избор: да се излекувате за $5 или да позволите да Ви разрежат. Изборът е Ваш. По-нататък, каква е втората причина за смъртността на американците? Тук Др.-а спекулира с това, че първата причина за смъртността е липса на витамини и минерали, а това е спорно. Според друга статистика водеща причина за смъртност в Щатите е употребата на лекарства, което включва: неправилно предписване на лекарства, странични ефекти от лекарствата и употреба на лекарства без лекарско предписание.
Да - това ужасно заболяване - рак.
През септември 1933 г. в Националния институт по онкология към Бостънското медицинско училище, след наблюдение на раковоболни, беше направено изявление, че е открита противоракова диета. Изводите бяха направени, въз основа на изследвания, проведени в Китай. За тях беше избрана китайската провинция Хинай, тъй като там беше регистрирано най-високото ниво на ракови заболявания,
В течение на 5 години на изследвания се подложиха 29 000 души. Даваха им витамини и минерали, надвишаващи два пъти нормите, препоръчвани на американците, т.е. ако препоръчваната дневна доза витамин С е 60 мг., то болните получаваха 120 мг.
Алън Пол, човек, които е удостоен с две Нобелови награди, казваше, че ако искате да предотвратите раковите заболявания с помощта на витамин С, трябва да приемате по 10 000 мг. от него за деня. И ето резултата: лекарите, които в захлас спориха с него, вече се намират на оня свят (вечна им памет), а Алън Пол е жив и здрав. Той е на 94 години, работи по 4 часа на ден, 7 дена в седмицата, живее в ранчо в Калифорния и преподава в Калифорнийския университет в Сан Франциско.
Вие сами трябва да направите своя избор: да послушате съветите на умрелите лекари или да се придържате към мнението на доктор Пол.
И така, напълно нормално е да се приема витамин С - двойна доза, витамин А - двойна доза. Нищо лошо няма да се случи. Не по-малко важно е да се приема цинк, рибофлавин, молибден и т.н. ( ама от къде ги вади този доктор тези изводи, само от един човек ли, какво означава нормално? Виж и коментара ми по-долу!)
Но една група вещества са особено полезни. В нея влизат три компонента: витамин Е, бетакаротин и селен. Този три компонента се приемат в двойни дози (а как са определени дозите не се казва. Това също е дна дълга тем, която ако се разнищи, ще се установят доста неясноти) за деня. Ако при това Вие извлечете само 50% полза, вече сте добре. При пациентите, получаващи витамин Е, бетакаротин и селен в течение на 5 години, смъртността при всички случаи е намаляла на 9%, тоест 10 от всеки 100 болни, обречени да умрат, са оживели. А при раково болните, обречени на смърт, които са приемали този 3 компонента, от 100 - 13 са оживели.(за мен лично тези резултати са доста неубедителни, направо са си смешни - 9% - това си е подигравка, възможное много други фактори да са повлияли)
В провинция Хинай преобладаваше рак на стомаха и хранопровода. От тези болни, които участваха в експеримента, оцеляха 21%, тоест 21 човека от 100. .... (а защо другите не оцеляха и колко от неучастващите в експеримента и неприемащи добавки са оцелели не се казва ?????!!!!!! нямаме база за сравнение, отново ни сервират полуистини)
И в този случай вашият лекуващ лекар трябваше да ви изпрати тази информация. Ако той не е поискал да поеме своята отговорност, то трябваше да Ви информира, за да направите сами своя избор. Ето защо такова отношение към пациентите ми се струва смешно, а от друга страна това е още едно потвърждение за тяхното равнодушие. По-нататък: артрит.
От септември 1993 г. в Медицинското училище в Харвард и в Бостънската болница се проведе лечение с кокоши протеини на болни с подути стави в резултат на артрита. Бяха избрани болни, чието състояние не се подобряваше от медикаментозното лечение. На тези болни поставяха инжекции с аспирин, мезо-триксид, преднизолон, кортизон и различни методи на физиотерапия. Единственото, което оставаше, беше хирургична намеса за смяна на ставите. Тогава аз казах "Слушайте, този хора са страдали толкова много, че ако се съгласят да пострадат още 90 дни, всичко 3 месеца, аз ще проведа малък експеримент". Съгласиха се 29 доброволци. Тези 29 човека, при които бяха изчерпани всички възможности на медицината, а подобрение така и не беше настъпило, се подложиха на следното лечение: всяка сутрин им даваха чаена лъжичка с връх с раздробени кокоши хрущяли, разредени с портокалов сок. Всички пациенти се намираха под наблюдение на медицинското училище в Харвард. И след 10 дни всички болезнени възпаления и усещания изчезнаха, след 30 дни те вече можеха да си позволят някои неща, а след 3 месеца функциите на ставите напълно се възстановиха.
(Отново искам да ви обърна внимание на несъответствието на факти и подвеждането на читателя в думите на Др.-а. Той в началото казва, че болните са били подложени на лечение с кокоши протеини - отново се наблюдава тенденцията за разлагане на цялото на съставните му част, в случая на хрущяла на протеини, мазнини и т.н. Между другото сега се смята, че друга съставка на хрущяла наречена Хондроитин лекува ставните заболявания. После се оказва, че за лечението не са използвани протеини, а смлян хрущал, също не се казва дали е бил суров или термично обработен. Аз се обзалагам, че е бил суров. Това отново потвърждава тезата ми, че не можем да победим природата, колкото и да се опитваме да я разлагаме на съставни части, защото цялото е много по-силно и велико от сбора на частите му.)
А сега ще ви разсмея. Смешната част е свързана с доктора, който провеждаше тези изследвания в Харвард. Той обяви кокошия хрущял за лекарство, защото ако това помага да се излекува болест, значи може да се нарече лекарство и да се дава с рецепта. И с невъоръжено око се вижда как мозъкът му започна трескаво да смята: *.......$300 капсулата,
всички 25 пациенти......." и т.н.
Е, ако това не Ви харесва, може да отидете в аптеката и да си купите и Ноксиджелон. Жените много добре познават това средство. То се приема за укрепване на ноктите и косата, В него основен компонент е говеждият хрущял, който на свой ред се явява добро укрепващо средство за Вашите хрущяли и кости. Ноксиджелон е приготвен от говежди хрущяли и сухожилия и ако приемате по 0.5 ч.л. от него с портокалов сок, в съотношение 1 унция на 100 фута тегло, с колоидни минерали, то следващия път, когато дойда тук, ще се качите на сцената и ще започнете да ме целувате и прегръщате, ако си спомните за артрита.
Ей-й-й това беше страхотен виц. Доктор да обяви хрущяла за лекарство, къде се е чула и видяла подобна ерес. Ха-ха-ха-ха. Всички отлично знаят, че всяко лекарство трябва да е в пластмасова опаковка и да се продава в аптеката.Забелязвате ли как докторът се присмива на хрущяла и се опитва отново да ви насочи към аптеката където да ви продадат същия този хрущял, но вече опакован и с непроизносимо име. Кой тук смята трескаво $$$$$?
Кой от Вас някога е чувал за болестта на Алцхаймер (загуба на паметта)? Сега за нея знаят всички, но когато аз бях малко момче, болестта на Алцхаймер просто не съществуваше. Сега това е един от най-разпространените недъзи, поразяващ един на всеки двама души, достигнали до 70 годишна възраст, достатъчно плашещи данни. А как да са определи и излекува болестта на Алцхаймер в ранен стадий при животните? Представете си какви загуби биха понесли фермерите, ако свинята майката не помни защо е отишла при хранилката. Затова с този проблем в животновъдството започнахме да се занимаваме преди 50 години.
Ново несъответствие в думите на Др-а. Ако болестта не е съществувала когато той е бил малък, което се предполага, че е било преди поне 50години, защо са започнали да се занимават с нея и да дават витамин Е на животните.
Правихме това с помощта на големи дози витамин Е. Вие трябваше да получите писмо от вашия лекар през юли 1992 г., защото сериозното научноизследователско училище към Калифорнийския университет в Сан Диего през 1992 г. публикува изявление, че витамин Е забавя загубата на паметта при болестта на Алцхаймер. И тук те са изостанали от ветеринарната медицина с 50 години.
Именно затова може би за Вас е по-добре да ходите на ветеринар. Сега ми кажете кой от Вас е изпитвал неприятностите, свързани с камъни в бъбреците. Да виждам няколко ръце. Добре, кажете от какво най-вече Ви препоръчва да се пазите в храненето си доктора? От калция. И никакви млечни продукти, никакви продукти, съдържащи калций. Защото съществуваше увереност, че "калцият в бъбреците се появява от калция, съдържащ се в продуктите, които Вие употребявате за храна. Всъщност калцият в бъбреците се появява от Вашите собствени кости. Когато имате дефицит от калций, тогава се образуват камъни в бъбреците. От хиляда години ние знаем, че за да се предотврати образуваното на камъни о бъбреците при домашните животни, трябва до им се дава повече калций, магнезий и бор. Но биковете, овните, млокодайните животни имат такава анатомия, че когато се разболеят от тази болест, те просто умират. Когато при нас се появят камъни в бъбреците, от болка ни се иска да умрем. Ние знаем как да предотвратим това заболяване. Вие трябваше да получите писмо от Вашия доктор още през 1993 г. и в него е трябвало да се каже, че калцият намалява риска от камъни в бъбреците. Бяха изучени около 40 000 пациента, разделени на 2 категории. В групата, получаваща най-голямо количество калций, никой нямаше камъни в бъбреците, помните ли, говорих Ви, че лекарите доживяват до 58 години, а ние с Вас до 79.5 години. И така, групата професионалисти, които Ви казват как да живеете и Ви уверяват, че не трябва да употребявате сол, кофеин, да не ядете краве масло, а маргарин, да не правите всякакви глупости, умират на 58 години, в същото време, когато хората на 120 - 140 години поставят късче каменна сол в чашата с чай, а изпиват по 40 чашки на ден, тоест употребяват по 40 парченца сол на ден(виж Предизвикателството), готвят с краве масло, вместо със зехтин, и живеят до 120 години. Така че на кого ще повярвате, на този, който живее 120 години или на този, който доживява до 58? Изборът е Ваш.
При това аз много уважавам някои от тях. Сред тях е доктор Стоюард Картред. Той е на 58 години и е семеен лекар. Занимава се с проблемите на аневризма. Това е отичане на слабите артерии, което води до загуба на еластичността на тъканите.
През 1957 г. ние разбрахме, че причината за аневризма е дефицитът на мед в организма. Тогава ние работихме над проект като наблюдавахме 200 000 пуйки. Давахме им специална дажба, в която бяха включени 90 хранителни вещества. И в първите 13 седмици точно половината пуйки умряха от аневризъм. Увеличавайки двойно количествата на медта при храненето, фермерите отгледаха 500 000 пуйки и нито една от тях но умря в резултат на аневризъм. Този експеримент беше проведен върху мишки, котки, кучета, свине и не зная върху какви още други животни. Ние стигнахме до извода, че именно дефицитът на мед е причина за заболяването.
Ранното побеляване е първият признак, че имате липса на мед в организма.
За ранното побеляване има много причини една от които може да е недостатъчно мед в организма.
Кожата се набръчква, защото е нарушена еластичността на тъканите, появяват се кръгове под очите, линии по лицето и приличате на изсушена слива. Освен това съществува и друг проблем - варикозно разширени вени, тъй като е нарушена еластичността на тъканите. Цялото Ви тяло провисва - ръцете, гърдите, корема, бузите и Вие прибягвате до пластична операция, отивайки при козметолога. В действителност по-практично и безопасно е да приемате колоидни минерали.( А защо не храни съдържащи мед или естествени, природни източници на мед? Пак ни пращат в аптеката.:evil: )
Сега ще ви запозная с друг лекар - Мартин Картър, той почина на 57 години. Имаше степен на лекар в Харварсхата медицинска школа, докторска степен по медицина в Йейл. Когато му направиха аутопсия се установи, че причината за смъртта му е аневризъм на аортата. Това беше заключението на лекар от болницата при университета "Рокфелер*. Така че, от какво умря доктора - от дефицит на мед. И той имаше "евтина урина”. Ето и друг пример. Достатъчно известната адвокатка от Детройт Елен Джойс почина на 44 години. Тя посещаваше един от най-модните спортни клубове, тъй като знаете, че сега всички жени искат да имат стоманени кости при минимални разходи. Нейната смърт също така е причинена от аневризъм. Според резултата от аутопсията, симптомите приличаха на парализа или кръвоизлив. Причина за това е също дефицит на медта. Тя също имаше „евтина урина”.
Някой от Вас чувал ли е за човек на име Стюард Бъркър? Автор на 5 нашумели книги за здравето, диетата, храненето, получил степен магистър по медицина в медицинската школа Тора - един от най-добрите медицински авторитети в Бостън. Неговите книги включват диети за отслабване. Той самия е починал на 40 год., а написа тези книги за 20 годишни и по-млади. Бихте ли искали да последвате примера на този човек? Той почина на 40 години от кардиомиопатия, причина за което е дефицит на селен. Някои фермери просто отиват в магазина, в който се продават фуражи и купуват селен в ампули или таблетки за животните си, за да предотвратят това заболяване, а доктор Стоюрд Бъркър, мъжът, който написа 5 книги за хранителните продукти, умря на 40 годишна възраст от дефицит на селен е своята храна. Той също имаше "евтина урина".
Повярвайте, Вие също можете да избегнете кардиомиопатията само за 10 цента на ден и ако не знаете за това, вие просто сте пълни глупаци. Какви сте Вие, ако не приемате селен за 10 цента на ден, за да спасите собствения си живот?
Много от нас познават тази жена Гейл Кларк. На 47 години тя беше главен кардиолог на графство в Сент Луис и познайте от какво умря? Тя почина от кардиомиопатичен пристъп. Вие вероятно на неведнъж сте виждали как кравите, които интензивно губят голямо количество калций с млякото си, вземат камъни, кости, стараят се да сдъвчат други предмети, чакъл, мушама за покриви. Точно това се нарича панка. Добрият фермер ще допълни дажбата им с минерали или те могат да изядат целия обор. Малък съвет: Погледнете ръцете и лицето си. Ако виждате розови петна, това е доказателство за начален дефицит на селен. При откриването започнете да приемате колоиден селен в течение на 6 месеца. Всичко ще изчезне. Само за половин година ще успеете да върнете процеса назад. Ако тези петна изчезнат отвън, те ще изчезнат и по вътрешните органи, по мозъка, сърцето, черния дроб, бъбреците.
Относно всички гореописани случаи на смърт - не знаем нищо за тези хора, какъв начин на живот са водили, какво са яли или не са яли, как е установена причината за смъртта и т.н. Тоест заключенията на явтора на статията за мен лично са съмнителни и неподкрепени с достатъчно факти.
А кой от Вас има високо съдържание на захар в кръвта си? Например 10%. Вероятно сте виждали деца, които твърде активно се нахвърлят върху захарта. Дефицитът на хром и ванадий води до повишено съдържание на захар в кръвта. Ако не обърнете внимание, ще се развие на всички известното заболяване диабет. Що се отнася до дефицита на калий в организма, то се появява в такова разпространено явление като плешивост при мъжете и при много от присъстващите тук се наблюдава дефицит не калий. Ако не попълним този дефицит, се развива глухота, по-нататък следва дефицит на бор в организма. Жените трябва да познават и уважават бора. Той помага да се запази в костите приетият калций, предпазвайки ги от остеопороза. Борът подпомага изработването на естроген, а при мъжете на тестостерон. Ако не приемете достатъчно количество бор. Вие жените, много ще страдате по време на менопаузата, изпитвайки всички неприятни за този период усещания. А при мъжете, при недостиг на тестостерон ще им дойде нанагорно. Застрашени са от преждевременна импотентност. Първи признак за дефицит на цинк в организма е когато Вие губите обоняние и вкус, когато не Ви харесва храната, приготвена от жена Ви, и се оплаквате, че не усещате вкуса й. "Как? Аз цял ден съм прекарала в кухнята, за да ти приготвя вкусен обяд, а ти даже не ме оценяваш?". "Интересно, аз влязох а кухнята и нищо не усетих". Това е дефицит на цинк. При експериментите върху лабораторни животни стана ясно, че около 7 минерала удвояват продължителността на техния живот. Помните ли, аз Ви казах, че са ни необходими 90 елемента на хранене: 60 минерала, 16 витамина, 12 аминокиселини и 3 мастни аминокиселини.
На нас много ни провървя. Растенията са способни да произвеждат необходимите ни аминокиселини, витамини и мастни аминокиселини. Това е по силите на растенията и ние следва да ползваме в храненето си 15-20 растителни компонента на ден, в правилно съчетание, за да получим тези необходими 90 елемента на хранене. Теоретично това е възможно, но не се прави от повечето американци. Средният американец смята, че ако е изял малко картофи във вид на чипс и е получил дневната си зеленчукова дажба. Към това трябва да се подхожда правилно. И така, независимо от това, че теоретично е нищожно, на практика малко от нас получават необходимото количество витамини, аминокиселини, мастни киселини, в необходимото съотношение към своето хранене. И затова, ако Ви е скъп живота, тъй както на мен моя, на моите деца и внуци, Вие трябва да се погрижите да приемете достатъчно количество витамини, аминокиселини, мастни киселини. В противен случай ви гарантирам, че ако не го правите е невъзможно да доживеете до 120-140 години.
Друга история. Това са минералите. С тях е свързана просто трагична история, защото растенията вече не съдържат минерали от никакъв вид. Тях ги няма вече в почвата, няма ги и в растенията. Ние Ви приготвихме копие от документа на Сената на САЩ, документ 2.64 от втората сесия на 1-вия конгрес. В него се казва, че "съдържанието на минерали в почвата в нашите ферми е съвсем изтощено и затова получавания от нивите добив, независимо дали е от зърнени култури, зеленчуци; плодове, ядки, не съдържа минерали. Хората, употребяващи тези продукти, автоматично се разболяват от болести, свързани с дефицит на минерали и единственият шанс да се предпазят и да се излекуват е да се ползват към храната минерални добавки. Така се казва в документа, подписан от конгреса на САЩ през 1836 год.
А защо не да се хранят с храни богати на всички необходими вещества - известни и все още неизвестни на науката??????????
Дали ситуацията сега се е изменила към по-добро? Не, че не е по-добра, за съжаление е още по-лоша. Причината е в това, че фермерите торят почвата само с натрий, фосфор и калий. Три компонента в различни съчетания и съотношения. И никой не може да задължи фермера да добави в почвата още 60 минерала, защото от тях не зависи количеството на добива. Затова всеки път, събирайки добива, тоест растенията, изсмукващи минерали, много фунтове на всеки акър, по този начин сами лишават почвата от същите тези минерали. Ако Вие връщате обратно 3 минерала, а вземате 60, то ситуацията прилича на разплащателния Ви влог в банката, когато Вие всеки месец внасяте 3 долара, а теглите 60 долара. Можете да си представите какво ще стане с Вашите чекове, разбира се, те могат да станат недействителни.
Аз мога да Ви кажа, че моето и Вашето здраве със сигурност е на границата на катастрофата, защото в нашата почва повече няма минерали и затова Ние с Вас, заедно всички и всеки поотделно носим пълна отговорност за своето здраве, и затова съзнателно допълнително ползваме минерали.
Отново ни пращат в аптеката вместо да ни образоват как да се храним или да променят политиката си в селското стопанство. Тук определено някой брои $$$$$$$$$$$ и то големи и се върти като фурнаджйска лопата за да докаже дадена теза.
Често ме питат: "А какво, правеха хората преди 1000 години, независимо, че не са имали торове, са живели дълго? И какво мислите за египтяните, китайците и индийците?"
Те са живели около големите реки Нил, Ганг, Жълтата река в Китай, които почти всяха година се разливат и наводняват всичко наоколо. И всеки път по време на наводненията познайте какво се случва? Водата пренася тиня и планински пясък от планини на разстояние 1000 мили. И хората са се молели на всички богове, благодарейки за наводнението.
Ние се молим да не се случват, а наводненията обогатяват почвата с наноси, тиня и минерали, като по този начин обогатяват и добива от зърнените култури. Крал Филип, бащата на Александър Велики, се оженил за 12 годишно момиче, кралицата на Египет - Клеопатра. Тя няма нищо общо с Елизабет Тейлър, със скъпо струващите козметика и тоалети. Тя е била плоскогърдо, хилаво създание, неотличаващо се със сексапил. Защо кралят се оженил за нея? Защото в нейните владения са се намирали най-добрите ниви със зърнени култури. На всички е било ясно, че по-добри зърнени храни от египетските не могат да се намерят на друго място, а гигантската армия начело с Александър Велики се готвела да завоюва целия свят. Било е необходимо великолепно брашно за войниците, за да могат да маршируват 20 часа, да се бият 6 часа и да побеждават. Ако то са се възползвали от зърнени храни от изтощената на минерали почва, не биха издържали и 20 минути, а по-скоро биха почнали да викат: „Мамо, отнеси ме от тук!”
Те са знаели, че Египет е най-доброто място за доставка на зърнени култури. Наводненията са снабдявали почвата с истинските минерали и затова всички, световни култури, дали на света великото изкуство и технологии, произхождат от тези места. Те са притежавали голям умствен потенциал, точно затова, защото храната, която са употребявали, е била богата на минерали.
Според археологическите разкопки и изследвания на кости в Египет средната продължителност на живота по времето на фараоните, за което говори Д-р. Уолък, е била 30 години. Населението е страдало от редица болести, лоши зъби и деформация на скелета. Това се отдава именно на широката употреба на зърнени храни и занижаване дела на животинските храни в менюто им.
Ето както ще направя сега, Ще взема няколко минерала. Два от всички, за да имате представа, а това се отнася за всички минерали без изключение. Да вземем най-разпространения минерал - калций.
Дефицитът на калций е причина за приблизително 147 различни заболявания. Понякога са наречени на имената на хора, например Билсполуп - когато едната страна на Вашето лице се изкриви. Това не е паралич. Това е просто пареза на лицевия нерв. Това състояние е предизвикано от дефицит на калций в организма.
Остеопороза - това заболяване заема 10-то място като причина за смъртта сред възрастното население. Много скъпоструваща болест. Операцията за замяна на шийката на бедрото или тазобедрената става струва 35 000 $! Ако, не дай си Боже - на двете бедра, то 70 000 долара. Би било добре ако не платите нищо и имате застраховка, Маргарет Пич от Редфорд, щата Вирджиния, починала на 115 години, ако си спомняте, е умряла от усложнения след падане.
Доколкото ми е известно при животните не се среща остеопороза.
Не е вярно. Остеопороза не се среща само при дивите животни. При домашните и тези в зоологическите градини, които са хранени с преработена от човека храна и добавки се срещат всички болести които се срещат и при хората. Преди няколко години по Дискавъри гледах предаване за едно леопардче което бе развило остеопороза точно поради превишаване на добавения в диетата му калций. Остеопорозата е най често срещана в развитите страни където употребата на млечни продукти (източник на калций) е най-широка.
Ако Вие например имате стадо от 100 крави и не се роди нито едно теленце, което да покрие всички текущи разходи, това Ви безпокои, той като се налага да плащате за ремонт на оградата и т.н. Вие нямате теленце, за да го продадете и да получите пари в брой за покриване на разходите. Звъните на ветеринаря и питате: „Какво става? Не трябва ли да се отърва от тези крави?”. Ветеринарят идва, преглежда кравите и казва, че проблемът не е във Вашите крави. "Проблемът е ясен. Бикът има остеопороза и с неговите тазобедрени стави му е трудно да общува с кравите”.
Е-е-е ама нали при животните не се срещаше остеопороза. Този лекар си противоречи на всеки две изречения.
За да се предотврати това опасно заболяване е необходимо да се дава калций за 10 цента на ден на новороденото теленце и то никога няма да има остеопороза.
За профилактиката на пародонтозата и възпаление на венците, зъболекарите-парадонтолози Ви съветват да почистите зъбите си след всяко хранене и да употребявате флос. Като ветеринар ми се налагаше да се сблъсквам със стотици и хиляди животни - мишки, плъхове, зайци, кучета, овце, свине, коне, лъвове, тигри, мечки. Те не страдат от заболявания на венците и не получават флос. Понякога имат неприятен дъх, но здрави венци. Причината да не се срещаме със заболявания на венците в животновъдството е същата - няма дефицит на калций.
Първо нямаше дефицит, след това се оказа, че има, сега пак нямало. Изобщо - фурнаджийска лопата отвсякъде.
По-нататък - проблема артрит. Ако си спомняте, вече говорихме за кокошия хрущял и желатина. 85% от артритите са предизвикани от остеопороза на ставните окончания на костите. Съществува обикновен артрит, остроартрит, лумбаго, ревматизъм и всички те са в следствие на остеопороза на ставните окончания на костите.
По-нататък - артериална хипертония. Хипертонията - това е повишено налягане. Първото, което ще Ви препоръча лекарят, е да намалите съдържането на сол в храната си. Всички го знаят след като постоянно са ни го набивали в главите. Но да си спомним кравите. Първото, което фермерът добавя в храната на домашните животни, е парче сол. Нито един фермер не може да бъде икономически жизнеспособен, ако не добавя на животните парче сол. Той просто ще умре при вида на сметките от ветеринаря, направо ще откачи. И на нас ни предлагат да повярваме в това, че на нас не ни е нужна сол. Че на нас ни стига това количество сол, което получаваме с хляба и салатата. И на това не вярвайте. Представяте ли си, че лекар, който е доживял 58 години, Ви казва „Не яжте сол, не употребявайте краве масло", а тези които са живели 120 години са яли краве масло и сол. Опитайте се да направите Вашият избор.
Именно - не слушайте лекарите, включително и този дето е написал тази статия. А слушайте тези коитос опита и живота си са пример за подражание.
В контролна група от 5 000 души с повишено кръвно налягане, увеличих два пъти дневното потребление на калций, След 6 седмици прекратих експеримента, защото при 85% от тази група, кръвното налягане се нормализира само от удвояването на приемания калций. Когато тези пациенти, лекували се при лекар, се появиха на контролен преглед, лекарят ги попита: "Какво сте приемали, че вашето кръвно налягане се е нормализирало?'' "Аз участвах в експеримент и приемах двойна доза калций" - отговорил пациентът".
А защо останалите 15% не са се повлияли? Ако калцият е бил причината и всички са приемали повече от необходимото, не е ли логично всички да се оправят?
Следващият проблем - схващанията. Вие се събуждате посред нощ и не можете да мръднете крака си. Всички сме го изпитвали. Обикновено по-нататък следва постменструалем синдром, емоционално-физическо състояние, което наричаме истерикоектомия. В Калифорнийския институт в Сан Диего беше предложено да удвоим дневната доза калций и при 85% емоционалните и физическите симптоми като че ли никога не ги е имало.
Бих задал същият въпрос като по-горе.
И последно - болки в кръста. 85% от американците страдат от болки в кръста, независимо от това дали работят на компютър, разтоварват камиони или карат автобуси. Това е голяма американска трагедия. В действителност болките в кръста са остеопороза на гръбнака, (според ТЕС причината е складирани негативни емоции. Ако беше недостига на калций причината, кактогава се излекува човек от болки в гърба С ТЕС без да променя диетата си или да пие добавки. И често излекуването става за минути а не за седмици или месеци, както е когато се взимат добавките. Според мен при приемането на добавки огромна роля играе Плацебо Ефекта.) независимо от това дали има проблем с дисковете между прешлените или не. Ако диска няма за какво да се държи, прешленът се смалява, защото се руши, особено ако имате дефицит на мед.
Последното, за което искам да говоря с вас, е диабета. Този проблем е известен на всеки. Това е третата поред причина за смъртта между възрастното население на САЩ. Тази болест причинява сериозни усложнения - слепота, нарушения в бъбречната дейност, и в различна степен сърдечносъдовите заболявания, на свой ред се явява причина за смъртността между американците. Ако имате диабет, средната продължителност на вашия живот е по-ниска отколкото при тези, които нямат диабет. През 1957 год. ние ветеринарите научихме, че диабетът може да се предотврати и излекува с помощта на минерали. Тези данни бяха публикувани в официално списание, представящо науката в националните институти по здраве, където беше написано: „Диабета може да се предотврати и излекува с помощта на хром и ванадий". Само ванадият, съгласно данни от университета във Ванкувър и медицинска школа Бритишколумбиум, е в състояние да замени инсулина при възрастни диабетици. Разбира се, те не могат да спрат веднага своя инсулин. За много хора този процес продължава от 4 до 6 месеца. Това е постоянен процес, в течение на който трябва да се приема адекватно количество хром и ванадий. Аз със собствените си очи видях как това работи върху стотици и стотици пациенти.
Би било добре, ако можех да Ви убедя само да приемате минерали, но да разчитате, че те ще влязат в организма Ви от хранителните продукти, още повече, че това зависи от съдържанието, опаковано в кутии, пакети, бутилки.
Тук съм абсолютно съгласен с доктора. Всичко което е опаковано в кутии, пакети и бутилки няма да внесе в организма ви необходимите хранителни вещества.
Съществуват 3 типа минерали, на които трябва да обърнете внимание.
1-ви тип - метални минерали. Това са тези минерали, които основно се добиват от каменни породи. Те се усвояват само 8 - 12%. А когато станете на 25 - 40 год., тяхната усвояемост пада на 3 - 5%. Много лошо, ако приемете нещо от рода на калций-лакта, защото той се явява обикновен металически минерал. Да предположим, че този калций-лакта е в таблетки по 1000 мг. Много хора, приемайки по две таблеткина ден, казват. "Докторе, аз приемах много калций. Слушах предаване по радиото за артрита и приемах 2000 мг калций на ден. Но това не облекчи моя артрит, а стана по-зле.” Питам: „А какъв калций точно приемахте?” Отговарят. "Калций-лакта”. Ето в това е и Вашата грешка, защото едва 250 мг от този калций се явява метален калций, а оставащите 750 мг са , лактоза, млечна захар. Ако приемем, че Вашият организъм усвоява едва 1/10 от цялото количество, а 10% от 250 мг, представляват 25 мг, то приемайки 2 таблетки, Вие приемате не 2000 мг, а 50 мг. Така се получава, че за да получите необходимото Ви количество калций, трябва да приемате 90 такива таблетки на ден, т.е. по 30 с всяко хранене. И не забравяйте за останалите 59 минерала.
През 60-те години в селското стопанство започнаха да ползват килайдните минерали. Тези минерали са метали минерали с аминокиселини, протеини или ензими, които обвиват металния атом Тази форма на минералите увеличава усвояването им на 40%. Точно затова хранителната промишленост се нахвърли върху тази идея.
Третата форма на минералите се нарича колоидни минерали. Те имат най-висока усвояемост. Именно усвояването най-много ни вълнува. Колоидните минерали се усаояаат 98%. което е 2.5 пъти повече, отколкото килайдните минерали и 10 пъти повече, отколкото металните, колоидните минерали могат да бъдат само в течен вид и на много дребни частици. 7 000 пъти по-малки от червеното кръвно телце - еритроцита. Всяка частица на минерала с заредена отрицателно, а обвивката на червата е заредена положително. Образува се електромагнитно поле, което концентрира тези минерали около стените на червата. Това Ви дава 98% усвояване.
Растенията, играят много интересна роля при образуваното на колоидни минерали. В тъканите си те преобразуват металните минерали в колоидни. Като употребяваме тези растения, ние ги натрупваме в организма си и ги използваме. Но тъй като в нашата почва няма метални минерали, нашите добиви нямат в състава си достатъчно количество минерали.
Всички дълголетници живеят във високопланински села, на височина от 2 500 до 4 500 метра над морското равнище. Те имат по-малко от 5 см валежи в година, въобще не вали дъжд и сняг. Това са много сухи области. По какъв начин получават вода за пиене и напояване? От топенето на планинските снегове, водата, която изтича от тези ледници, не е толкова чиста и прозрачна като водата от гейзерите, но ако вдигнем чашата и погледнем през нея, то водата е жълто-бяла или бяло-синкава. Тя съдържа 60 до 72 минерала. Жителите на Титикака и жителите на Тибет наричат тази вода мляко от лед. Тя не само се пие, при което се получава 8 - 12% усвояване на минерали, но много по-важно е, че с тази вода се полива земята година след година, добив след добив, поколение след поколение, в продължение на 2 500 - 5 000 години. Те нямат диабет, сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане, артрит, остеопорози, рак, катаракта, глаукома, няма вродени дефекти при децата, няма затвори, болести.
Как мислите, колко са важни тези колоидни минерали? Всеки път, когато Вие пропускате да вземете минералите си за деня, Вие съкращавате живота си с няколко часа или с няколко дни.
Помислете върху това и бъдете здрави.

Аз ще добавя - помислете върху прочетеното и направете необходимото за да бъдете здрави. Предотвратявайте проблемите, а не чакайте да ви заболи и тогава да тичате при доктора за да ви предпише нещо опаковано в пластмаса и с непроизносимо име. Вярвайте на природата, а не на докторите!
Не питай учило, а питай патило!- е казал народът.

Храненето е важно, но решението на проблема не е във взимането на различни химични съставки, а в хранене със цели , органични, природни храни с минимална термична обработка.
Ако все пак желаете да приемате някакви добавки, нека те да са с природен произход - билки, части от растения или животни, морска сол.
Най-добрият източник на минерали и микроелементи за който знам е Хималайската сол. Тя е абсолютно чиста и съдържа 72 от жизненонеобходимите елементи познати на науката до днес. Продава се и в България. За нея можете да научите повече тук.

Мислете!
Бъдете критични към всичко което четете! и
По-здрави!
Иван
Последно промяна от ivangp на 06 Яну 2010 19:58, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Продавали били хималайска сол по био магазините.

Не зная кой ги чете тия статии. Сега прочетох към половината, но не мога повече. Ако не беше тук, и толкова нямаше да прочета.

Изобщо, Иване, не разбирам какво толкова се възмущаваш. Това не е първият и не е последният "велик учен, който ни съветва компетентно".
Чел ли си книгите за отглеждане на малки деца, написани от светвно признати светила? Или книгите за бременни? (Само за тези примери се сещам, че и без това не чета много книги.) Там е същата работа - замотават те в калчища.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4527
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Нямаш представа колко хора все още им вярват.:evil:
Просто исках да дам един пример. :)
Ако наистина има хималайска сол по Био магазините почвайте да я употребявате и готвите само с нея. Тя е по-добра алтернатива от морската сол и за Предизвикателството.

Аз обаче като търсих в интернет видях да я продават само Аквасорс и то на цени доста по-високи от тези в линка който аз съм дал. Вярно че линка на компанията която аз съм дал е в Щатите и ще трябва да почакате малко за да получите солта, но може да поръчвате по-големи количества и дори може да я продава някой ако иска.
Т.е. може да направи бизнес. Хем за него ще е полезно хем за хората, тъй като търсене ще има.
Всеки да си решава сам от къде и как да я взима, но да я употребява за всеки ще е полезно. Аз моята си я взимам от тук с 20% отстъпка. Всеки може да направи същото:)
Последно промяна от ivangp на 12 Юни 2008 09:31, променено общо 2 пъти.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 11:14

Мнение от Arethuse »

Това е написано с такъв долнопробен стил, че аз повече от 5 изречения от него не мога да прочета, ама евала, че си го прочел, а и си правиш труда да го коментираш.

Все пак го прегледах по диагонал и... абе... малко ми звучи като гимназист, който се опитва да си обясни нещо на себе си, ама май не му се получава...

Христо
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 05 Яну 2010 18:41

Надежда......................

Мнение от Христо »

Здравейте г- н Петърнишки ! Казвам се Христо Праматаров от гр. Пловдив и съм на 37 г.Много се развълнувах,когато прочетох вашата статия относно ТЕС!През 1994 ми откриха диабет и ми беше назначено инсулино-лечение.Обиколих доста лечители през всички тези години.Но никакъв резултат.Почти всички ми казваха,че ако бях отишъл още в самото начало при тях,съм штял да избегна това тежко бреме.Тогава през онези години нямаше такава информация,както сега.Хубавото е,че нямам никакви усложнения през тези 15 години.Самото за болчване протича леко.Около година ходих при лечител,който се занимава с някъв вид енергия.Той ми каза,че нямам истински диабет.Бедата етам,че всичко идва от черният ми дроб.Но и той неможе да ми каже в краина сметка,какво е пречинило проблема ми.Направих си хранителен режим в съчетание със спорт и успях да намаля инсулина почти десетократно.От 16ммол. сутрин и 12ммол.вечер,сега вече съм на 4ммол. сутрин и 2ммол. вечер.Бях много отчаян.Но,когато се взех в ръце и повярвах в себе си,нещата тръгнаха в положителна посока.Зная,че ще преборя болеста но все нещо ми се губи зада стигна финала.Всяко едно заболяване си има причина.А,аз немога да я открия.Или от стрес,или от 35-те килиграма ,които качих много бързо след като се уволних от казармата.Много бих желал да ми дадете повече информация относно храненето!Ще ви бъдя безкрайно благодарен!

ivangp
Site Admin
Мнения: 4527
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Христо, тук точно в този подфорум съм писал много за храненето.
Виж Идеално хранене!
Накратко многото написано се свежда до следното - оптимално ( не идеално ; има разлика) е хранене със цели , органични, природни храни с минимална термична обработка.

Но според мен проблемът ти, както на повечето хора, да не казвам всички, лежи основно не в храненето, а в главата, т.е. в мисленето. Вземи си книгата ми за ТЕС и си направи едно Предизвикателство за кръвната захар, пък след месец ше видим какви резултати ще имаш и до какви прозрения ще стигнеш. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Христо
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 05 Яну 2010 18:41

Мнение от Христо »

Благодаря ви!!! :) Книгата вече си я закупих но несъм сигурен,как да започна.Въпреки,че панкреасът ми не произвежда достатъчно инсулин....................аз напълно и безрезервно приемам себе си.Аз съм диабетик или панкреасът ми не произвежда инсулин........?Така добре ли е?Кое от двете е по-правилно?

ivangp
Site Admin
Мнения: 4527
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

ПО-ГОРЕ вече написах да почнеш с кръвната захар.
Въпреки че кръвната ми захар е.... а трябва да е....аз напълно и............и моля тялото ми да направи всичко необходимо за да нормализира кръвната си захар сега.
ВИЗУАЛИЗАЦИИ - мериш си кръвната захар и виждаш че тя е в нормални граници при което скачаш от радост и тичаш до компютъра да напишеш във форума колко си щастлив и доволен, че си успял. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Христо
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 05 Яну 2010 18:41

Мнение от Христо »

Много ви благодаря!!! :D Само,че тук нямам напомняща фраза.Нетрябва ли,като се потупвам да казвам кръвната ми захар е висока и след това да визуализирам?Или нещо бъркам? :?:

ivangp
Site Admin
Мнения: 4527
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Препрочети как се прави Предизвикателството.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Христо
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 05 Яну 2010 18:41

Мнение от Христо »

Благодаря !!! :D

Христо
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 05 Яну 2010 18:41

Мнение от Христо »

Здравейте,г-н Петърнишки! :D Имам един въпрос.Мога ли в декларацията да вмъквам няколко проблема или да се концентрирам само върхо един от многото?

ivangp
Site Admin
Мнения: 4527
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Можеш, но по-добре се концентрирай върху един.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Христо
Участник
Мнения: 8
Регистриран на: 05 Яну 2010 18:41

Мнение от Христо »

Здравейте г-н,Петърнишки! :D Трябва ли да се придържам към основната рецепта(
Въпреки че кръвната ми захар е.... а трябва да е....аз напълно и............и моля тялото ми да направи всичко необходимо за да нормализира кръвната си захар сега.)за всеки един проблем,който искам да отстраня?Например,като чувсто на вина,гняв..........и така нататък.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4527
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Тази декларация е само за Предизвикателството.
Всичко останало, като конкретни емоции се адресира отделно и самостоятелно, като се назовава в собствена Декларация и НФ.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Публикувай отговор