Кефир

Информация за здравословен начин на живот.
Bogo69
Участник
Мнения: 49
Регистриран: 15 сеп 2006 15:14

Кефир

Мнениеот Bogo69 » 14 апр 2009 08:06

Информация за кефира:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%B8%D1%80


Имам кефирена гъба и който иска мога да му дам. В Пловдив съм,
някой ако иска да се обажда. Всеки ден посещавам форума.

magito023
Участник
Мнения: 21
Регистриран: 30 апр 2011 19:08
Контакти:

Мнениеот magito023 » 09 май 2011 02:20

Кефирът е много интересна субстанция.
Здраве, информация за здравни проблеми и полезни препоръки

Здраве и енергия информативен здравен уеб портал

Потребителски аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран: 22 яну 2011 16:28

Мнениеот гената » 09 май 2011 06:16

Честно казано и аз мога да кажа същото,както и че досега не бях чел за него,радвам се намирам нова информация за нещо интересно и полезно както виждам!Ще поразуча по детайлно този кефир,въпроса е обаче от къде и как може човек да се сдобие с него,при положение че не е наясно с рецептата как се приготвя това чудо?Виждам,че фабричният кефир не е добър и не е за препоръчване,а този който се отглежда от ентусиасти!
Предложението ти Bogo69 да разбирам ли,че е още е актуално?От две години е поста ти?

Bogo69
Участник
Мнения: 49
Регистриран: 15 сеп 2006 15:14

Мнениеот Bogo69 » 09 май 2011 11:12

Да, все още си го правя....

Не мога да кажа колко помага, но ми харесва много на вкус... :D

Потребителски аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран: 22 яну 2011 16:28

Мнениеот гената » 09 май 2011 11:26

Някакви мнения на хора които са го ползвали от теб има ли?Хубаво е,че влизаш във форума и има връзка,ще намеря време да се запозная повече с тази гъба! :)

Bogo69
Участник
Мнения: 49
Регистриран: 15 сеп 2006 15:14

Мнениеот Bogo69 » 09 май 2011 11:35

Ami не знам да е помогнал за някой за нещо конкретно...
И не знам изобщо дали може да се докаже такова нещо, просто е готино за пиене... пък и ако е полезно поне малко - още по-добре...

Потребителски аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран: 22 яну 2011 16:28

Мнениеот гената » 09 май 2011 11:48

Пусни google и виж каква информация има,а до колко е вярна кой да ти каже,след като си опитвал от опит поне информацията е по достоверна и точна,че то иначе какво ли пишат хората,истината къде е,трудно е да се отговори! :wink:

Потребителски аватар
гената
Майстор
Мнения: 1827
Регистриран: 22 яну 2011 16:28

Мнениеот гената » 11 юни 2011 05:35

Чух много добри отзиви за кефира от хора които са го ползвали,дори от другата седмица ще започна да го използвам,приятелката ми има гъбата и ще си взема от нея!

igochev
Участник
Мнения: 11
Регистриран: 10 дек 2012 20:16

Мнениеот igochev » 12 дек 2012 22:27

срещал съм доста, че и противоречива информация за тази гъба;
правилното приложение помага за много сериознии успехи във възстановяването на здравето; само един малък моя близка, в напреднала възраст - високо кръвно, лек диабет, повишен "лош" холестерол, лошо кръвоснабдяване на долните крайници и т.н., само с кефир нормализира изброеното до тук;
това чудо е едно от най-благодатните "лекарства" за стомашно чревния тракт; а според истинските топ-лечители, от водещо значение на цялостното здраве са състоянието на крайниците и на стомашно-чревния тракт; за кефира казват, че лекува и диабет, и високо кръвно, и ... какво ли не; той възстановява състоянието на споменатия тракт, което организмът използва за по-нататъшното си възстановяване;
невероятно благотворно "лекарство"; в общия случай, бягайте от всякакви обяснения, как дадена субстанция лекува тази или онази болест; опитайте се да разберете върху коя част на тялото, как по-точно влияе и т.н., за да прецените кога и как да я приложите, за да подпомогнете организма си в процеса на самовъзстановяването
напомням, че е от решаващо /най-често/ значение дозировката, начинът на приготвяне (безкрайно лесно), честотата на прилагане и продължителността;
успех!

Bogo69
Участник
Мнения: 49
Регистриран: 15 сеп 2006 15:14

Мнениеот Bogo69 » 20 дек 2012 08:30

igochev написа:срещал съм доста, че и противоречива информация за тази гъба;
правилното приложение помага за много сериознии успехи във възстановяването на здравето;.....

напомням, че е от решаващо /най-често/ значение дозировката, начинът на приготвяне (безкрайно лесно), честотата на прилагане и продължителността;
успех!


Искам да попитам, какво значи правилно приложение и дозировка?

igochev
Участник
Мнения: 11
Регистриран: 10 дек 2012 20:16

Мнениеот igochev » 20 дек 2012 18:53

Кафяна до чаена чашка гъба слагам в един по-голям буркан /над литър/, заливам с млякото, слагам капачката, без да завинтвам и прибирам в шкафа, на стайна температура. 24 часа. Прецеждам, за да отделя гъбата и прецеденото мляко го слагам в хладилника. 24 часа. Вадя и си пия гъстия айрян, с удоволствие. Ако някой не го предпочита студен, д аго остави да се постопли на стайна температура. Количеството - поне половин литър на ден /това са две чашки айрян/, за добри резултати в що годе кратки срокове. Повечето хора обичат айрян, така, че се надявам да си пийват с удоволствие. Кефирът ми не се отличава от аряйна от купешко кисело мляко. Прясното мляко - от магазина /нямам възможност да се снабдявам с домашно такова/. Моя близка, 70 г, пиеше почти смешни количества на ден /около 100 мл - предполагам че не смееше повече, заради купищата си алергии/ - нормализира се кръвната захар /нямаше развит диабет, но почти постоянно поддържаше леко над горната си граница - падна под нормалните средни стойности/; кръвното налягане се нормализира; нормализира се и нивото на "лошия" холестерол - за около 10 месеца. Аз лично толкова го харесвам този айрян, че съм изпивал още след ставането около литър.
Срещал съм - гъбата да не се пипа с ръце - митове и легенди. Срещал съм - да не се прецежда с метална цедка - никакво съществено значение. Обръщам буркана през голямата цедка в удобен съд /в кана/ и винаги подпомагам прецеждането, като разбърквам с ръка, тъй като гъстотата си я бива. Връщам гъбата в буркана за заквасване, наливам новото прясно мляко и обратно в шкафа. Ако искате да я съхраните /гъбата/ за някакъв период /без да правите кефир/ - издържа поне 3-4 месеца в бурканче с обикновена вода, в хладилника. Само поглеждайте от време на време дали е все още така бяла - ако цветът и отиде към жълто, кафяво ... или нещо от сорта, да знаете, че загива. Сложете я да се подхрани и "окопити" в съвем малко мляко /колкото да я покрие/ на стайна температура /все едно си правите кефир/, но може и на 2 дни да сменяте млякото - тогава млякото ще намирисва, но да не ви притеснява - гъбата е важна. На много места чета, че тази гъба трябва да се изплаква много добре преди всяко поставяне в новото прясно мляко - не. Като че от това изплакване после и трябва доста повече време да се окопити и да пусне, каквото си пуска в новото мляко, да го подкваси нормално. Чета, че бурканът, в който подквасвате същото трябва да се мие добре преди всяко ново заквасване - не. По стените му се образува киселомлечен слой, който играе, като закваска на следващите дози - стават значително по-гъсти и полезни. Прецеждате подквасеното, връщате гъбата в буркана и наливате новото прясно мляко. Прецеденото - в хладилника за още 24 часа и чак после си пийвате. Имате за пиене всеки ден. Зависи откъде и какво мляко си купувате, но в общия случай се охарчвате лев до около 2 на ден за едно вкусно и невероятно ефективно лечебно питие.
Сега се сещам кое ме накара да опитам без да изплаквам гъбата и буркана - прочетох че в един планински район /беден, според световните стандарти/, предимно животновъден хората пиели много много кефир - всеки ден издоеното мляко наливат в бурета, в които си имат гъбата /която изобщо не вадят да мият или каквото и да било/. Те слагали кафена чашка гъба на буре. Като опитах така - без да изплаквам, видях, че става значително по-гъсто подквасеното /че и по-бързо, но това не беше от значение/. Всъщност времето на подквасване е от 12 до 24 часа /не че ако пресрочите някой час ще стане нещо кой знае какво .../ и при достатъчно закваска, т.е. активна гъба млякото си е готово и за около 12 часа.
Не съм срещал противопоказания, но освен подчертани алергии към киселомлечни продукти не се сещам за други. Пият го /кефира/ и бременни, и болни, и по-възрастни хора...
Хайде наздраве, че доста се увлякох! :)

Bogo69
Участник
Мнения: 49
Регистриран: 15 сеп 2006 15:14

Мнениеот Bogo69 » 10 сеп 2013 15:29

Лятото кефирчето ми се прецака, та сега си търся. ако има някой ще съм му благодарен

igochev
Участник
Мнения: 11
Регистриран: 10 дек 2012 20:16

Мнениеот igochev » 10 сеп 2013 16:05

Bogo69 написа:Лятото кефирчето ми се прецака, та сега си търся. ако има някой ще съм му благодарен

Имам. Ей ми и скайпа - igochev7. /в София съм/


Върни се в “ЗДРАВЕ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта