Страница 1 от 4

Германска Нова Медицина (ГНМ)

Публикувано на: 15 Окт 2009 09:09
от mayadob
http://gnm-bg.com/ - български сайт, от който можете да се запознаете подробно с ГНМ - Германската нова медицина.

Публикувано на: 11 Ное 2009 09:51
от gmisheva
Във връзка с тази тема , дали някой може да посочи друга информация (освен сайта, който е прикачила Мая ) свързана с ГНМ и в частност информация свързана с това как ГНМ обяснява автоимунните заболявания
..........и другото, което ми е интересно да разбера е дали има в България поддръжници (медицински лица) на тази медицина .......

Публикувано на: 11 Ное 2009 10:38
от ivangp
Май няма лекари които да поддържат ГНМ в България, а и да имаше нямаше да си признаят публично.
А за останалото ще трябва да прочетеш повечко на сайта.

Публикувано на: 13 Ное 2009 11:07
от mayadob
От тук можеш да намериш много неща
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=406389.0

Публикувано на: 19 Мар 2011 22:20
от гената
Прилагам този линк:
http://www.spiralata.net/kratko/article ... =bg&pg=628

Ако иска някой да комбинира с ТЕС за даден проблем,информацията може да бъде полезна или поне някакъв ориентир!

Публикувано на: 22 Мар 2011 19:15
от MagicWoman
ЧЕТВЪРТИ ЗАКОН: МИКРОБИТЕ СА В СЛУЖБА НА МОЗЪКА
Микробите са наши съюзници, те са тези, които се занимават с оправянето на щетите по време на втората фаза. Мозъкът е този, който изпраща заповед на нашите приятели вируси, гъбички или бактерии.
Всички микроби идват, размножават се и изчезват, за да благоприятстват възстановяването според една много точна логика, в синхрон с нашия мозък и с нашето тяло. Те са част от биологичната програма на Природата.
Човек съжителства с микробите: тялото ни съдържа десетки пъти повече бактерии отколко човешки клетки - сто хиляди милярда.
И какво става според вас като ги избием със ЗАПЕР или друго нещо?!

Публикувано на: 22 Мар 2011 20:11
от mayadob
Доколкото съм разбрала, казват, че без микроби оздравителната фаза протича по различен начин или образованието (ако има образование, което трябва да се разгради) се капсулова и чака появата на неоходимата бактерия.

Публикувано на: 23 Мар 2011 13:08
от MagicWoman
Именно!

Когато човек е здрав, различни микроорганизми живеят в човешкото тяло в симбиоза с него или в непатогенна форма, т.е. без да се развива заболяване. Но всяко влошаване на вътрешните условия в организма, предизвикано от различни фактори -нерационално хранене, замърсена околна среда, дистрес, ваксинации и пр., дават възможност на микробите да се активират и да се развие болест.

Според д-р Антоан Бешам, бактериолог и съвременник на Пастьор, микробите са интегрална част от живия организъм, те остават в неактивирано състояние, докато клетката не е увредена или не загине, също че микробите спомагат за процеса на разпадане на болните клетки и изхвърлянето им от тялото. Той е бил лекар, но не е споделял вирусно-бактериалната теория.

Големият немски учен, "бащата" на патологичната анатомия, Рудолф Вирхов, заявява: "Ако отново можех да изживея живота си, щях да го посветя на доказването на факта, че микробите търсят техния естествен хабитат - болната тъкан, а не, че те самите са причина за развитие на заболяване.

За да покаже слабостта на теорията за специфичната етиология, пропагандирана от привържениците на Пастьор, Р. Вирхов изпива заедно със свои студенти течност, съдържаща холерни вибриони. Никой от тях не се разболява от холера. По подобен начин след него някои учени са правили опити, като са имплантирали в собствените си тела или на доброволци ракови клетки, но заболяване не се развивало. Всеки от нас се е убедил, че по време на грипни епидемии например има много хора, които остават здрави, независимо че около тях други кихат, кашлят и "пръскат зараза". Съвсем логично възниква въпросът: "Защо едни се разболяват, а други не?" Както ще се убедите, теорията за специфичната етиология обслужва много добре интересите на медицинската индустрия, затова именно тя се е наложила безпрекословно.

и още: д-р Джордж Уайт казва: "Ако микробната теория се основаваше на факти, нямаше да има живо същество, което да прочете това, което пиша сега."

Публикувано на: 23 Мар 2011 15:05
от nia
нерационално хранене, замърсена околна среда, дистрес, ваксинации и пр.,
Съгласна съм, че и тези фактори имат своята роля за това да се развиват микроорганизмите, но мисля, че основния и най-важен фактор е в главата ни - ситуации, с които влизаме в конфронтация. Точно затова в едни и същи условия едни хора се разболяват, а други не.

Публикувано на: 18 Юни 2011 20:34
от гената
http://de.wikipedia.org/wiki/Germanische_Neue_Medizin
Така нареченият "доктор" си е чист мошенник. Гледала съм за него по ТВ и днес прочетох екстра в нета за подвизите му. Не случайно му е отнета титлата доктор и е осъждан за това. Прочетох и статията от Спиралата.нет. Звучи ми несериозно, а на места и глупаво.
Поствам това от друг форум,интересно ми е прочета мнения и коментари!

Публикувано на: 19 Юни 2011 21:25
от mayadob
гената написа:http://de.wikipedia.org/wiki/Germanische_Neue_Medizin
Така нареченият "доктор" си е чист мошенник. Гледала съм за него по ТВ и днес прочетох екстра в нета за подвизите му. Не случайно му е отнета титлата доктор и е осъждан за това. Прочетох и статията от Спиралата.нет. Звучи ми несериозно, а на места и глупаво.
Поствам това от друг форум,интересно ми е прочета мнения и коментари!
Действително има два лагера по въпроса. Аз лично не пускам ухо (око) на противниковия лагер и не съм чела почти нищо по въпроса. Ползвам данните от ГНМ така, както всички останали (Луиз Хей, Бурбо, Детлефсен) - с едно наум. Ако ми свършат работа, добре. Ако не - не. Нямам толкова опит, че да се застъпя или да отрека който и да е.

Публикувано на: 19 Юни 2011 22:35
от ivangp
И аз.

Публикувано на: 20 Юни 2011 10:36
от Alisa
Придържам се към ГНМ, доколкото ми дава доста тема, за размисъл и помага, да вникна в моите проблеми и евентуалният им източник.

Публикувано на: 20 Юни 2011 23:37
от vqra
Няма нито един случай на болест на мои близки/познати, който да не съответства на психологичния им конфликт, описан според ГНМ. Включително и на мен самата. До момента за мен това е самата Истина.

Публикувано на: 20 Юни 2011 23:45
от mayadob
vqra написа:Няма нито един случай на болест на мои близки/познати, който да не съответства на психологичния им конфликт, описан според ГНМ. Включително и на мен самата. До момента за мен това е самата Истина.
Сериозно ли!?
Аз нямам толкова категорични наблюдения.