Страница 1 от 2

ТЕС за здраво и красиво тяло

Публикувано: 10 фев 2010 20:21
от WinKam
Реших, че ще е добре да направим една тема за използването на ТЕС за подобряване на външния вид, за корекции по тялото, козметични подобрения и др.

Отначало започнах тес за чистене на емоционални блокажи и известни физически заболявания. После като се поосвободих от повечето си емоционални проблеми, се сетих, че тес може да се използва и за подобряване на тялото.

Лятото правих много физически упражнения но все неможех да стегна напълно корема. Пробвах с "Техника на избора". Формулировката беше нещо от рода на:

"Въпреки, че ....................., сега избирам да имам стегнат и плосък корем!"

Правих това упражнение 3-4 пъти за един ден. Изумих се! Само след няколко дни коремът ми се беше стегнал. И резултата беше толкова добър, отколкото и с коремни преси в продължение на дълго време не бях постигал. Помислих си, че още същата вечер като се нахраня по-обилно и ще се издуе пак. Или като пия повече течности. Което е нормално лятото. Но не, ядях колкото си искам и корема ми не се изду.
Бях доволен от резултата, но след време пак се отпусна. Трябваше редовно да правя тази техника за да го поддържам в добра форма. Сега търся някаква формулировка за да направя, така че да имам постоянен резултат. Сигурен съм, че ще успея.

Интересно ми е да разбера дали има и други, които са пробволи ТЕС за подобни неща свързани с тялото и външния вид! Може да е, за премахване на бръчки, за уголемяване на бюста, за качване на маса, за отслабване, за частични корекции и т.н.

Пишете!

Публикувано: 11 фев 2010 18:49
от mayadob
Темата е интресна. Имам позната, която не иска да работи с ТЕС по религиозни причини. Нагласата й е нещо като "Кой съм аз, че да се бъркам в божите работи?". Но пък няма нищо против да си направи пластична операция :shock:

Аз планирам да ползвам ТЕС за външен вид. Все още не съм правила кой знае какво.

Тесала съм белег от операция. Значително се заличи. Не е изчезнал, но и не съм целила това.

Публикувано: 03 мар 2010 10:28
от Яна
Е, аз моя белег го затрих, беше нещо като външно проявление на вътрешни промени, не съм го мислила съзнателно, но долу-горе се получи така, че липсата на белега символизира, че съм преживяла травмата. :)
Ще пробвам и това за стягането на корема, че аз съм с две пупи, при това доста увиснали! :D

Публикувано: 27 авг 2011 20:30
от dejavu
Жалко, че темата не е популярна, тъй като е много интересна.
Аз мисля да ТЕСвам бръчките. Не видях никъде някой да е споделил опит по този въпрос. Ще се радвам, ако някой разкаже резултат от разкрасително ТЕСване!

Публикувано: 28 авг 2011 14:02
от ivangp
Знам за няколко случая на разкрасяване с ТЕС. Включително изглаждане на бръчки, отслабване, увеличаване на бюст и т.н.
Подхода си е все един и същ, независимо от проблема.

Публикувано: 28 авг 2011 21:04
от dejavu
Това, което ме учудва в случая е например, че неголям бюст не е проблем. Как е възможно задвижване на енергиен поток да ти увеличи бюста. Отслабването го разбирам: ако човек е бил с наднормено тегло поради емоционални проблеми...

Публикувано: 29 авг 2011 08:55
от Alisa
Абсолютно същото е, емоционален проблем и... недоразвит бюст!
:D

Публикувано: 29 авг 2011 10:28
от ivangp
dejavu написа:Това, което ме учудва в случая е например, че неголям бюст не е проблем. Как е възможно задвижване на енергиен поток да ти увеличи бюста. Отслабването го разбирам: ако човек е бил с наднормено тегло поради емоционални проблеми...


Много интересно. Значи да разрушиш дадена материя (отслабване) освобождавайки енергиен поток е възможно, разбираемо и естествено според теб. А да създадеш материя, не е. :roll: :shock: :wink:

Публикувано: 18 окт 2011 22:34
от polina65
Здравейте!Може би ще бъде полезен на някого моят опит със свалянето на килограми.От януари т.г. до сега съм свалила 28 кг и продължавам да свалям.Без диети .Разбира се в основата е ТЕС,но не за излишно тегло.С техниката "В мир със себе си" в моят списък имаше случка,още като дете,когато чух възрастните да коментират това,че ям много.Намерих и още такива случки в които аз съм приела думите на другите,като някаква подигравка за това,че съм едра.Беше много неестествено да кажа,че се приемам,като всъщност изобщо не беше така.Упорствах много,ама много докато наистина почуствах,че се приемам, а и се обичам-защо пък не?!За мен си беше пълна революция цялото това преживяване,но пък спокойствието,което се появи беше много приятно усещане.Минавам покрай огледалото и се усмихвам-какво пък толкова-аз съм-дебела или слаба-няма никакво значение-ей това там съм аз...В началото ме избиваше на рев,но ТЕС на всичко,което ми минаваше през главата.Прочетох и книгата на Джон Гейбриъл.Според него цялото ни излишно тегло е просто реакция на тялото ни,за да ни защити от нещо,за да сме в безопасност.Хайде отново в ямата...намерих десетки причини поради които изобщо не се чувствах безопасно.Не пиша примерни декларации,защото това беше доста дълъг процес и често се случваше да започна с една ,а да завърша с друга декларация,просто следвах мислите си и почуквах.Освен това използвах един от съветите в книгата,всеки ден да добавям по нещо полезно и живо в храната си.Така си промених закуската от сандвич на ябълка,без да искам -просто се случи-газираните неща не ме привличаха вече,предпочитах вода,сладките и шоколадите все още си ги ям,но далеч не в такива количества като преди.Освен това-пак без да правя нищо нарочно цялото ми предпочитание към храна се промени-не веднага-постепенно.Добавях нещо полезно-чувствах се чудесно,после добавях още нещо и така...Не хукнах да се занимавам със спорт,но включих в ежедневието си "Петимата тибетци".Докато ги изпълнявам, е и моето време да изразя благодарност към тялото си,че е приютило душата ми,че е толкова силно и здраво,към всеки орган се обръщах мило и му благодарях и му казвах колко го обичам.Първият път ми беше смешно,по скоро весело,защото аз наистина го чувствах и си представях една дълга колона от клетчици,които са тръгнали да вършат своята работа и са весели,понякога са с балончета,понякога със знаменца.Та така при мен.Ще се радвам ако съм била полезна!Желая Ви успех!

Публикувано: 20 окт 2011 13:56
от depest
Здравей, Полина. Аз току що се записах във форума. От скоро и аз правя петимата тибетци. Чувствам се супер. Спазвам и 90 дневната диета. А за мое щастие, преди два дни открих и ТЕС. Чакам книгата да ми я доставят и ще почна да ТЕС-ам усърдно. Сега чета от където мога и каквото мога и работя по въпроса. Страхотно е всичко. Щастлива съм. С хипотериодизъм на Хашимото съм. Някъде във форума прочетох, че има преодолян такъв проблем. Няма да бързам, но съм решила, че ще бъда упорита. Ще се надявам на твоята подкрепа, както и на всички тук. :oops:

Публикувано: 21 окт 2011 10:41
от polina65
Здравей depest!Аз също БЯХ с хашимото и възли на щитовидната жлеза.И всички казваха,че тези 30 кг наднормено тегло са от хашимотото и няма начин да се свалят.Но това вече не е в живота ми:)С ТЕС:)За това ще си отворя моя тема,защото има още много други неща,за които ми помогна ТЕС и искам да ги споделя.Разбира се,че ще помагам с каквото мога.С голямо удоволствие!Искрено ти желая успех!

Публикувано: 29 окт 2011 19:09
от dejavu
ivangp написа:Много интересно. Значи да разрушиш дадена материя (отслабване) освобождавайки енергиен поток е възможно, разбираемо и естествено според теб. А да създадеш материя, не е. :roll: :shock: :wink:


Не разбирам и ще се радвам, ако ми го обясните. Принципът на ТЕС е да премахне застоя в енергийния поток, предизвикал проблема. Тогава как, ако гърдите на една жена като генетична даденост чашка "В" (да речем и майка й е с този размер и други роднини по женска линия) може да стане чашка "С" чрез ТЕС? Това не е в следствие на проблем?! Това е все едно да си направиш гърпавия нос (наследен от баща ти например) чип! Къде е застоя в случая?

Публикувано: 30 окт 2011 08:04
от ivangp
Застоя е в убеждението ти, че гените са непроменими, което ти е набито в главата от медиите, семейството, науката, приятелите и роднините.

Публикувано: 30 окт 2011 20:20
от dejavu
Не твърдя нищо подобно, че гените са непроменими. Просто не мога да си обясня как точно ТЕС действа в случая...С други методи каот визуализация, самовнушение и т.н. го разбирам.

Публикувано: 31 окт 2011 11:48
от Alisa
Застоя,dejavu, за всеки е различен и евентуално съвкупен от няколко аспекта. Ключът е в това, че има блокаж, а не какъв е. Като пуснеш блокажа, проблемът се решава и от там се стига до физическата промяна, независимо- натрупвани или стапяне, на материя( образуване нанов зъб, по-голям бюст или махане на тумор, голямо дупе).
Надявам се това да те светне.
:D